Φίλοι φίλοι, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Λέγεται σε κάποιον που πιστεύουμε ότι εκμεταλλεύτηκε τη φιλία μας ή σε κάποιον που μας θεωρεί πιο φίλους από ό,τι τον θεωρούμε εμείς.

Σημείωση: αυτή η έννοια της φράσης είναι πολύ πιο συνηθισμένη από την άλλη, «το πάει λάου λάου για να γαμήσει στα μουλωχτά».

- Δε φαντάστηκα ότι θα σε χάλαγε που (σου χάιδεψα την γκόμενα, σου έφαγα τη θέση στο παρκάρισμα κλπ), φίλοι είμαστε!
- Φίλοι φίλοι, σου γαμώ το καριοφίλι, αν το ξανακάνεις μαλάκα μου σε γάμησα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έκφραση που δηλώνει ακριβώς το αντίθετο από τον καληνυχτάκια, τον bye sexual, τον ποτεγαμήση, τον γυναικοθόδωρο, τον μουνοβοσκό, τον γκομενοβοσκό και τον γκομενοφύλακα. Φτου! Τόσα συνώνυμα γι' αυτόν τον μαλάκα!

Όχι, ο «φίλοι φίλοι, σου γαμώ το καριοφίλι», είναι αυτός, που για να δανειστώ τα λόγια του Πονηρόσκυλου, «το πάει λάου λάου για να γαμήσει στα μουλωχτά» (βλ. εδώ). Δηλαδή, παριστάνει τον καληνυχτάκια και τον γυναικοθόδωρο, και δήθεν πιάνει φιλικές κουβέντες με την γκόμενα, ώστε να την κάνει να νιώθει ασφαλής, και να την χαλαρώσει, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία, ξέρει να την εκμεταλλευτεί για μια γρήγορη επίθεση με σκοράρισμα. Σε ορισμένες στρειδομούνες αυτή η πλάγια τακτική είναι η μοναδική πρόσφορη για να ανοίξουν.

Trivia: Το καριοφίλι είναι ένα μακρύκαννο τουφέκι, δημοφιλές το 1821, που ετυμολογείται από το ιταλικό εργοστάσιο όπλων Carlo e figlio. Πώς μπορεί να γαμήσει κανείς ένα καριοφίλι, όσα ξέρετε, ξέρω. Ίσως προϋπήρχε κάποια έκφραση για φιλία με το «καριοφίλι» μέσα για ρίμα, κι η παρούσα έκφραση είναι παράφρασή της.

Βάγγελας: Είδες τον Περικλή τι μας έκανε; Συνόδευε την Λίλιαν για χοντοθεραπεία, μέχρι για μετρό τον έκανα, και στην κατάλληλη στιγμή μας την έκανε την κουτσουκέλα! Φίλοι φίλοι, σου γαμώ το καριοφίλι, ο τύπος!
Μένιος: Στα 'λεγα εγώ Βάγγελα!

Για να δούμε τι λέει κι ο (αντιπαθητικός αλλά ενίοτε απολαυστικός) Τζίμης Πανούσης για το ποίημα που αναφέρθηκε σε σχόλιο του παρόντος. Στο 04:44. (από patsis, 28/07/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified