Χρησιμοποιείται και απλοποιημένο με μια λέξη: «Χριστό».
Συναντάται κι από μόνο του σαν η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση, πχ:
Ζαρτ. Επειδή είναι μονοσύλλαβο, δεν χρειάζεται ούτε καν τονισμό
Στη Βόρεια Ελλάδα, μαϊμουδιές λέμε τις (κινητικές) πράξεις που μοιάζουν με της μαϊμούς (πχ να χοροπηδάει κάποιος, να σκαρφαλώνει κλπ), ενώ μαϊμουνιές λέμε τις πονηρές (συνήθως ύπουλες) κινήσεις που κάνει το μαϊμούνι (αλεπουδιάρης).
Λέγεται και «πως είναι έτσι αυτός, σαν να βγήκε από κώλο είναι».
κι εγώ το ξέρω σαν «τον κώλο μπροστά τον έχω;»
Για άγνωστο λόγο, εγώ το ξέρω ως «ΣΤΟ πηγάδι κατούρησα;». Δεν ξέρω αν παίζει κάτι με συγκεκριμένο πηγάδι.
Προσέξτε σας παρακαλώ, στον ορισμό γράφω «καλαμάκι στην Αθήνα ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ μπλα μπλα». Είπα τι συνηθίζεται να λέγεται, όχι τι είναι σωστό και τι λάθος.
Σπανίως, συναντάται και ως «πουταναζιός / πουταναζιέ»
Να σημειωθεί πως, ως επί το πλείστον, είναι τέρμα 80s αργκό! Αν το πεις σήμερα παίζει και να σε πάρουν με τις ντομάτες
Ναι ρε παιδιά, αλλά από που βγαίνει και ποιος το πρωτοείπε; Πρώτη φορά το άκουσα στους απαράδεκτους, δεν ξέρω αν το έλεγαν στις βιντεοταινίες και βαριέμαι να ψάξω.
Υπάρχει και «το γέλιο της αρκούδας»
Για το υδραυλικό λουκέτο, να προσθέσω πως 1ον δεν μπορείς να φας καμπάνα γιατί συνήθως κανείς δεν ελέγχει λουκέτα, αλλά και να το κάνει έχεις το καλύτερο άλλοθι, «δεν ήξερα ότι ήταν χαλασμένο». Επίσης, σιγά μη πάρει κανείς το όπλο, το έχετε δει πολλές φορές να συμβαίνει; (προσοχή είπα ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ). Αξίζει το ρίσκο ;)
Το έχω ακούσει και τσατ-πατ, μπαμ-μπαμ, μπαμ μπουμ. Πάτα-κιούτα είναι όταν δέρνουμε κάποιον (νοητός ήχος των χτυπημάτων).
Καλά ρε παιδιά και γιατί τότε η τηλεόραση λέει πως ο Τζάμπας ζει;
Μάγκες σήμερα άκουσα τη λέξη μπομπόλια με την έννοια των ταρζανιδίων (ταρζανίδιο, το), περιοχή Βόρειας Ελλάδας. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει;
Γιωτιλίκι είναι να κυκλοφορείς με subaru libero (σαν τις καλόγριες). Γιωτιλίκι είναι να έχεις στο bmx σου το τιμόνι τέρμα κατα εσένα (σαν τον μαλάκα τον ξάδερφο μου τον Θοδωρή) με αποτέλεσμα να φαίνεσαι σαν νέος οδηγός, φλώρος, σαν αγγούρι, σαν ηλίθιο παιδί με ειδικές ανάγκες που οδηγάει ποδήλατο και χαίρεται, έναντι του «τέρμα μπροστά» τιμονιού που σε κάνει πιο σκυφτό, επιθετικό, αλήτη, μάγκα, τσακάλι.
η αλήθεια, πρώτη φορά που άκουσα το λογοπαίγνιο «οικολόγριες», ήταν σε σατιρική εκπομπή του Μητσικώστα, τη δεκαετία του 90. Παίζει και να το ανακάλυψε αυτός
Μπορείς να πετύχεις χέστρα, να κάνεις το ψηλοκρεμαστό σύστημα. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Ματσκάς δεν είναι ο πέφτουλας
Ή αγγλιστί, LIFE AND CHICKEN / LIFE AND GAY
Ζωή και πούστης πιο απλά
το ότι οι κόρνες τους (ειδικά στο Τ50) έμοιαζαν με κράξιμο πάπιας, είναι τυχαίο άραγε; Νόμιζα ότι γι αυτό τα αποκαλούσαν «παπιά»
Το άκουγα και «στο Ταμτούμ για μαϊμούδες»