Νόθευση ναρκωτικής ουσίας. Μείωση της καθαρότητάς της μέσω προσμείξεων. Συνηθέστατη πρακτική. Το κόψιμο μπορεί να φτάσει και σε ποσοστό 95%. Σε χώρες όπως η Ελλάδα αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο.

Κομμένη: νοθευμένη ναρκωτική ουσία. Η μη κομμένη είναι η καθαρή. Κόβω: νοθεύω ναρκωτικά (με σκοπό προφάνουσλυ το κέρδος)

Όλες σχεδόν οι ντρόγκες κόβονται. Η καθεμιά και με διαφορετικό υλικό. Είναι ανεδαφικό ωστόσο να μιλάμε για τυποποίηση στους τρόπους και τα υλικά των κοψιμάτων. Ο καθένας χρησιμοποιεί ό,τι έχει εύκαιρο, ό,τι βρει μπροστά του. Φουλ αυτοσχεδιασμός. Φαντασία να 'χεις κι η δουλειά θα γίνει. Πενία τέχνας κατεργάζεται.

Στη διαιωνιζόμενη πραγματικότητα του κοψίματος, οφείλεται η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων από ναρκωτικά. Αυτό που συχνά ακούγεται, «πέθανε από υπερβολική δόση» είναι μέγιστη ανακρίβεια, παραμύθι για μικρά παιδιά. Οι χρήστες –μιλάμε βασικά για τους πρεζάκηδες– δεν είναι ηλίθιοι. Γνωρίζουν πολύ καλά πόσο πρέπει να πιουν, μέχρι ποιο σημείο τους παίρνει. Η στραβή κάθεται συνήθως στην εξής περίπτωση: κάνεις χρήση νοθευμένης πρέζας για καιρό, και συνεπώς ξέρεις τι ποσότητα επαρκεί για να την ακούσεις, π.χ. 1 τζι (γραμμάριο) την ημέρα. Καμιά φορά όμως, σκάει μύτη στις πιάτσες σταφ υψηλότερης της συνήθους καθαρότητας. Ο πρεζάκιας, αν δεν την σακουλευτεί τη φάση και βαρέσει με την ίδια ποσότητα, την πούτσισε... Η κατ' εξαίρεση διοχέτευση καθαρής πρέζας στις πιάτσες, είναι συνήθως ενέργεια των ντηλεράδων καθ' όλα σκόπιμη, όταν θέλουν να απαλλαγούν από κάποιον / κάποιους ιδιαιτέρως ενοχλητικούς πελάτες...

Το αντίστροφο της παραπάνω φάσης –που επίσης αποβαίνει μοιραίο– έχει ως ακολούθως: κάποιος που είναι καθαρός καιρό, αν ξαναπέσει απότομα στην παραμύθα, κάνοντας το λάθος να ξεκινήσει με την ποσότητα που έπαιρνε παλιά, θα φάει χοντρό πακέτο, ίσως και να ψωνίσει κάνα ξύλινο παλτό... Αυτό συμβαίνει λόγω άγνοιας των μηχανισμών ανοχής του σώματος. Όταν πίνεις τακτικά, αναπτύσσεις ανοχή, που όσο πάει και μεγαλώνει (μιθριδατισμός). Με την απεξάρτηση όμως, επανέρχεσαι στα φυσιολογικά επίπεδα ανοχής, αυτά ενός «κανονικού» ανθρώπου. Έτσι τουλάστιχον λένε, γιατί υπάρχει κι η άποψη «once a junkie, always a junkie». Αλλά αυτό το ρητό μάλλον αναφέρεται στην ψυχολογική όψη της εξάρτησης, η οποία σε αντίθεση με την καθαρά σωματική, είναι πολύ πιο μανουριάρικη. Η Ηρώ είναι μια γκόμενα που δεν ξεχνάς ποτέ. Όποιος έχει νιώσει τη ζεστή θαλπωρή και τους απανωτούς οργασμούς του πρώτου λεπτού μετά το βάρεμα, θα καταλάβει.

Τρόποι και υλικά κοψίματος

Το χασίς κόβεται με χένα. Επίσης, του αφαιρείται το λάδι, το χασισέλαιο (απολαδοποίηση), οπότε χάνει το 60-80% της ποιοτικής του αξίας και γίνεται μπουρούχα.

Στις σκόνες συνηθίζεται η ζάχαρη, η λακτόζη, το μανιτόλ (φαρμακευτική σκόνη άσπρη σαν τη ζάχαρη, αλλά με ουδέτερη γεύση), το κινίνο, η καυστική σόδα, το ταλκ, η κιμωλία. Έχουν αναφερθεί ακόμη και μαρμαρόσκονη / τριμμένος σοβάς, χώμα και έτερα οικοδομικά υλικά. Οι ουσίες αυτές, μαζί με λίγο σταφ μπορούν π.χ. να ανακατευτούν σε μίξερ με έναν κύβο Κνορ, που με το λίπος του «δένει» το όλο μείγμα. Επίσης χρησιμοποιούνται διάφορα χάπια, π.χ. depon, τριμμένα ή και ψημένα, ώστε να πάρουν την τυπική καφετιά πρεζόμορφη απόχρωση. Καμιά φορά το κόψιμο γίνεται και με κανονικά δηλητήρια, π.χ. στρυχνίνη. Η κλασική κίνηση που κάνουν οι μπάτσοι στις ταινίες, να δοκιμάζουν με την άκρη του δαχτύλου τη σκόνη για να δουν τι σκατά είναι (σημειωτέον πως η πρέζα έχει πικρή γεύση), κατά καιρούς έχει στείλει μερικούς από δαύτους να δουν τα ραδίκια να φυτρώνουν απ' τη μέσα μεριά...

  1. Το κόψιμο της σκόνης (ηρωίνης, κοκαΐνης, μορφίνης) λαμβάνει χώρα όταν η ουσία βρίσκεται στη συμπυκνωμένη μορφή της λεγόμενης «βάσης», ένα βήμα πριν το λιανικό εμπόριο.

  2. Στην Ελλάδα διαθέτουμε, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, την πλέον κομμένη πρέζα όλης της Ευρώπης: μόλις 20% καθαρότητα κατά μέσο όρο.

  3. Οποιοσδήποτε μπορεί να κόψει λίγη κόκα και να την πουλήσει πολλαπλασιάζοντας το κέρδος του. Στην κουζίνα της μαμάς σου θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
allivegp

Εμβριθέστατο και διδακτικότατο.

#2
Khan

Απλά σπεκ. Από τους ορισμούς που θα διαβάσω περισσότερες της μίας φορές.

#3
Khan

Το «η Ηρώ είναι μια γκόμενα που δεν ξεπερνάς ποτέ» σκίζει, και πάει κατευθείαν για Δ.Π. Εξάλλου είναι και αυτοαναφορικό :Ρ :Ρ

#4
iron

μπράβο τζόνι, καταπληκτικό λήμμα, καθαρόαιμο πράμα...

ε και, εχ, ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ναι, ναι, μα τι λέτε τώρα... (θα σας σκίσω, ε; Άσε που θα πλακώσει ο έτερος μισός με κουφέτα και καραμέλες και κομπιουτεράκια να σας κανονίσει! το νού σας!)

#5
Fotis Nitsiopoulos

ψαγμένο, δομημένο, εμπεριστατωμένο, κι όλα τα εις -μένο

#6
AN21

Λήμμα-παράδειγμα προς μίμηση!
Και μολις χθες αναρωτιόμουν τι παίζει με τους μπάτσους και τη γεύση της ηρωίνης...

#7
Galadriel

Αυτό περί απανωτών οργασμών μετά το βάρεμα, τί να σου πω μωρέ τζόνυ, το διάβασα και για κάτι κλάσματα είπα να σου στείλω ένα πιμί να μου σφυρίξεις καμια παραμυθο-άκρη, δηλαδή το χεις το μάρκετινγκ πώς να το κάνουμε, θα βγω στους δρόμοι φωνάζοντας το σύνθημα δώστε μας λεφτά να πάρουμε ενέσεις.

#8
Vrastaman

Καραλόλ, Μες :-)

Η Ηρώ πρέζα, ναι, με τις πολλαπλές της καταχωρήσεις :-)

#9
johnblack

Θξ παιδες, αυτό ακριβώς γουστάρω, να φτιάχνω κείμενα όπου ο καθένας θα βρει αυτό που γουστάρει - όπως γράφει ο Έκο για το Όνομα του Ρόδου.

Ο Χαν με την Ιστορία της Τέχνης. Το τελευταίο μήδι να πούμε είναι του Turner, που επηρεάστηκε τα μάλα από Claude Lorrain. Το δεύτερο είναι μπαροκιά, κάτι σε ρούμπενς μου κάνει, με τις πλούσιες σάρκες και τα βυζιά κλπ και το πρώτο δν το ξέρω.

Άλλοι ήθελαν να μάθουν για τους μπασκίνες και τα χούγια τους.

Και βέβαια η Μες στον τομέα της! Άμα σου πω ήμουν σίγουρος 300% πως θα το σχολίαζες θα μου πεις πως ξερω τα πάντα όσα υπήρχαν όσα υπάρχουν κι όσα θα υπάρξουν (φράση την οποία παρμπίπταμπλυ την συναντάμε για πρώτη φορά στην Ιλιάδα, νομίζω στο Α: έτσι περιγράφεται ο μάντης Κάλχας...)

#10
Khan

Σπεκ, Τζόνι, είναι όντως Ρούμπενς, το πρώτο είναι Φέρντιναν Κέλλερ, που δεν τον ξέρει ούτε η Βικούλα (!), αλλά τον είχα πετύχει σε ένα μουσείο πρόσφατα, και ο Τέρνερ είναι ένας από τους πίνακες που μου έχουν κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση έβερ, από Τέιτ Λονδίνο, τον κοίταζα περίπου μία ώρα, δεν μπορεί βέβαια να αποδοθεί σε φωτογραφία. Την συγγνώμη μου στην γάτα σου.

#11
Galadriel

Μωρό μου μου αφήνεις κομματάκια στους ορισμούς για συνθηματικά να τα σχολιάζω; Να, ρε σεις, αυτά είναι! Εσύ να διαφημίζεις τις πρέζες, εγώ να κάνω ότι τσατίζομαι και κανείς άλλος δεν θα νιώθει ότι στην πράξη είμαστε ερωτευμένοι, ε, πώς να γίνει, δεν μου κατσε ο Έκο, ο τζονμπλάκ είναι ανώτερος, το λέει και ο ίδιος και άρα είναι αντικειμενική η άποψη.

#12
johnblack

Αυτός ο Ρούμπενς είναι ανεξάντλητος, ούτε θυμάμαι για πόσες χιλιάδες έργα μιλάμε... Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι έργο εργαστηρίου, δν είναι από τα πολύ γνωστά. Το κατάλαβα βασικά - άκου τώρα - από τα βυζιά της δεύτερης από αριστερά, έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα και κοιτάνε προς τα κάτω, με τα βυζιά της τύπισσας στην Αλληγορία των Αγαθών της Ειρήνης, που το ζουπάει και πετάγεται το γάλα...

#13
johnblack

Αντι να με πεις κι ευχαριστώ που σ' εμαθα την προέλευση μιας φράσης που χρεσιμοποιείς (για να ειρωνευτείς), εσύ με (ξανα)ειρωνεύεσαι! Αυτά είναι!. Αλλά είπαμε, οψόμεθα εις Φιλίππους!

#14
smoke

Κομμένη αποκαλείται και αυτός που πλήρωσε για να του κόψουν τ' αρχίδια .Τουτέστιν αυτός που υποβλήθηκε σε εγχείριση αλλαγής φύλου.Συχνά ακολουθεί γενικό ρεκτιφιέ και νάτην η γκομενάρα.
(Γκρουπούσκουλο των τραβεστί ,συνήθως με πλούσιο ξανθό μαλλί και βαθειά καυλή φωνή.Επισύρουν την μήνιν
των μη κομμέμων,γιατί τους τρώνε τη δουλειά.)

#15
smoke

Και ναι ναιαιαιαιαι!εύγε και να μη μας πάθεις απεξάρτηση απ' το site και χάσουμε τους ορισμούς σου.
Και μπαρδόν για το οικείο ύφος, δηλώνω τον ενθουσιασμό μου για το site έτσι.
Νεούλι γαρ.Θα στανιάρω οσονούπω.Τα σέβη μου.

#16
johnblack

Καλωσορίσματα ok Mes εξ ενός των ανεπισήμων και μη αναγνωρισμένων αναγραμμαντείων. Για το ορίτζιναλ θα περιμένεις.

Αν και δε μου φαίνεσαι και τόσο νέοπας όσο λες, αλλά τέσπα... ας πάει στον καιρό.

Το κομμένη = εγχειρισμένη αδελφή: πολύ καλό, προτείνω να αποτελέσει τον πρώτο σου ορισμό. Πετροπούλειο;

Σημειωτέον οτι οι πάλαι ποτέ ευνούχοι, διακρίνονταν κατά τους βυζαντινούς χρόνους, σε τρεις κύριες κατηγορίες (απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε κάτι βυζαντινοτέτοιους που παροικούν το σάιτ):

- εκτομίες. Αποκοπή γεννητικών οργάνων, ολική ή μερική. Αν σου έκοβαν όλο το πακέτο, έχει καλώς, αν όμως σου έκοβαν μόνο το τρίτο το μακρύτερο και συνέχιζες να έχεις καύλες λόγω της παραγόμενης τέστο...

- θλιβίες. Σύνθλιψη γεννητικών οργάνων, που καταντούσαν δισδιάστατα, χαλκομανίες, κάπως έτσι ένα πράμα.

- σπάδωνες. Αχρήστευση γεννητικών οργάνων λόγω κάποιας ασθένειας.

Τέλος, να σε πω οτι μπορείς να βαθμολογείς τους ορισμούς και τα λήμματα: να, εν προκειμένω πας επάνω στο 5ο από αριστερά αστεράκι (αυτό που λέει «τα σπάει» ή «τέλειος ορισμός» και κάνεις αριστερό κλικ. Τόσο απλό! Φυσικά πλάκα κάνω!

#17
Khan

Στος, μού ΄χει καρφωθεί στο μυαλό εκείνη η προστακτική από ρήτρα του δικαίου των Ισσαύρων: καυλοκοπείσθωσαν

#18
Khan

νομίζω ως κομμένη θα άξιζε να μπει, όχι ως κόψιμο. Πρβλ. και το λογοπαίγνιο κόψε κάτι

#19
Vrastaman

Μην ξεχνάμε και την κομμένη ανάσα, άλλη πρέζα πολλαπλών και ενίοτε μοιραίων οργασμών.

#20
iron

να μπει πάραυτα το κομμένη, παρακαλώ!

#21
smoke

Mερσώ!
Το καπαρώνω το κομμένη και μ' ενα ακόμη ορισμό θα το πατήσω το 5ο johnblack.Και νο, δεν είναι Πετροπούλειο.Χρονικά δεν το πρόλαβε (στην έκδοση του'82 τουλάχεστον).
@Κhan, Vrastaman,ironik:φχαριστώ.

#22
johnblack

Αγάπη τσάμπα οι οδηγίες μου, μάλλον άλλο πάτησες κι όχι το 5ο, γιατί κατέβηκαν τα stats :(

#23
smoke

Περιμένω να ανακαλύψεις το λάθος σου ή εγώ την τυφλαμάρα μου, διότι ο ορισμός τα σπάει.

#24
smoke

και τα βυζαντινοτέτοια(από Κουκουλέ;) παρακαλώ να τα κάνεις προσθήκη,γιατί είναι κομμένα και ραμμένα στο λήμμα.

#25
johnblack

Aναγέννηση Άρτας - Πανσερραϊκός σημειώσατε 2.....

#26
electron

electron 0 στον ορισμό, 2 στο λήμμα, αν και το λήμμα είναι κατ' εξοχήν σλανγκ.

#27
kits0s

έπικ ορισμός!