Έκφραση έντονης επιδοκιμασίας και απονομή ευσήμων. Χρησιμοποιείται όταν κάποιος, εκφράζοντας την γνώμη του, ταυτίζεται απόλυτα με το σκεπτικό μας.

Η φράση έγινε ευρέως γνωστή από την εκπομπή του Γ. Γεωργίου «Το καφενείο των Φιλάθλων», με τις επιστημονικότατες αναλύσεις του για την μπάλα και την ζωή γενικότερα

-Και που λες Γιώργο μου, ακούω συνέχεια για αυτόνανε τον Φεργκιουσον ότι είναι προπονηταράς και μαλακίες. Έλεος ρε παιδιά με τον Τσιχλάκια! Όταν χάνει η ομάδα όλο το ολντράφο (μία λέξη) του φωνάζει: «Παρ΄το αλλιώς...». Τι να μας πει ο ξυπνητζής; Με τον Γκιγκς που είναι σαρανταέλα και τον Βίντιτς που στρίβει με πηδάλιο; Άμα δεν έχεις δει τον ΠΑΟ Ρουφ του ΄73 με Καρτεδίμπα και Σουλαχβελίτσε στα φτερά να οργώνουν το γήπεδο σαν Γερμανικά Πάντσερ και να πνίγουν τον αντίπαλο, να του βγάζουν το μεδούλι, αυτοί ήντουσαν καϊνάρια. Γιώργο μου θυμάσαι έτσι;

- Ναι, ναι, συνέχισε..

-Τότε βλέπαμε μπάλα, όχι τώρα που βγαίνει ο κάθε Ριρής και την βλέπει λέντζος. Με τα στραγάλια θα τους παίρναμε αυτούς αν κατέβαιναν τώρα στα Σφαγεία. Ούτε τις γραμμές του τραίνου δεν θα περνούσανε...

- Το λουκούμι στον κύριο...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χαρακτηριστική έκφραση ενδυματολογικής κριτικής που απευθύνουμε σε άτομα που, είτε πάσχουν απο αχρωματοψία εκ γενετής και προσβάλουν τη δημόσια αιδώ με τον συνδυασμό χρωμάτων που επιλέγουν, είτε είναι λόρδοι/κυρίες επι των τιμών στην αυλή του βασιλιά του κακού γούστου.

Η αναφορά στην πόλη της Λομβαρδίας γίνεται έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δίπολο ανάμεσα στο συγκεκριμένο άτομο και την ιταλική πρωτεύουσα της μόδας με σκοπό να απομυθοποιηθεί και να αντιμετωπιστεί με χιούμορ ο εξεζητημένος και σουργελοειδής τρόπος ντυσίματος και να αποφευχθούν η αναγούλα και η προσωρινή τύφλωση που μπορεί να προκληθούν.

- Είδες την Σούλα Μπούλα; Εγω πιστεύω οτι συνδύασε πολύ έξυπνα την φούξια ελεκτρίκ τσάντα με τα λαχανί βελούδινα πέδιλα που μόλις αγόρασε. 'Αλλωστε, ταιριάζουν απόλυτα και με το Lebron James καπελάκι που φοράει πάντα.
- Βέβαια!!! Πενθεί το Μιλάνο.

Σχετικό λήμμα: γουστέλλειψη.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ΄60 για τους ομοφυλόφιλους. Στην εποχή μας το λήμμα έχει αποκτήσει την έννοια του φλώρος, φλωρούμπας.

Παρόλα αυτά, η έννοια του είναι ευρύτερη, καθώς πλέον περιλαμβάνει ενδυματολογική κριτική, υφέρποντα φθόνο και λανθάνουσα ταξικότητα. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι, ο όρος χρησιμοποιείται face to face και ΜΟΝΟ σε άτομα τα οποία είναι πια αδύναμα από εμάς για ευνόητους λόγους.

-Πώς είσαι έτσι ρε Ριρή;;; Κοίτα πως είναι ο τριμάλακας!!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έκφραση έντονης αποδοκιμασίας που απευθύνεται σε άτομα ανάξια λόγου για τον δικό μας αξιακό κώδικα. Χρησιμοποιείται σε χώρους μαζικής συνεύρεσης και σε στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, στα όρια του παροξυσμού.

Το Χ είναι μακρόσυρτο και, για να «πετύχει» η έκφραση, πρέπει να βγαίνει απ' τα 'σώψυχα (το διάφραγμα για τους αδαείς) και να ακούγεται σαν επιθανάτιος ρόγχος συναχωμένου ευνούχου.

Σημ: Χρησιμοποιείται και σαν «Χού μωρή καργιόλα»!

- Μητσάρα κοίτα έναν Κοκό που έσκασε με μία Πόρσε...
- Πού; Πού; Πού;
- Στο περίπτερο ρε μαλάκα, κατέβηκε να πάρει τσιγάρα ο Ριρής...
- Χου ρε μαλάκα! Πάρε την Πόρσε και φύγε μη σ' την βάλουμε στον πάτο...
Μητσάρας: - Χα Χα Χα Χα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Νεοελληνικός χαρακτηρισμός που αποδίδουμε σε γυναίκες που δεν είναι ούτε πολύ χοντρές ούτε κανονικές. Σε γκόμενες δηλαδή που είναι λίγο χοντρές, αλλά ντρεπόμαστε να πούμε ότι πήγαμε με χοντρή.

Βασίζεται στην σχηματική, λεκτική ουσιαστικά, μετεξέλιξη της λέξης Χοντρή. Χοντρή- Χοντρούλιτς- Ντρούλιτς (ουδεμία σχέση με τον παλιό σέντερ-φορ της Καβάλας και του ΟΦΗ).

- Πω! τι παιδί είναι αυτό το ξανθό;
- Ποια ρε μαλάκα η χοντρή; Τα βυζιά της φτάνουν μέχρι τους χιαστούς...
- Έλα ρε μαλάκα, δεν είναι χοντρή... Ντρούλιτς είναι!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χρησιμοποιούμε την έκφραση για να δείξουμε την έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. ΠΟΤΕ όμως δεν τη λέμε κατάφατσα στη σύντροφο μας. Αντίθετα τη χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε με φίλους μας.

Παράδειγμα 1 (θεωρία)
(Μετά από 21 φορές άγριου sex πηγαίνεις σαν άνθρωπος στο PC να δεις τι έγινε με τις λεηλασίες στο Ikariam και τι είπε ο Βαρούχας για τη σφαγή της ομάδας από τη Διαιτησία. Ακούγεται μια φωνή...)
- Αγάπη που είσαι;
- Μισό αγάπη μου έρχομαι...
Σηκώνεται από το κρεβάτι και σε βλέπει...
- Καλά, πάλι στον υπολογιστή είσαι; Έλεος πια...
- Μα...
- Τι μα. Δεν μ'αγαπάς.. Μπου χου χου χου χου.

Παράδειγμα 2 (πράξη)
(Την επόμενη πηγαίνεις για καφέ με τους κολλητούς. ΟΛΟΙ διαβάζουν αθλητική εφημερίδα ενώ ΕΣΥ είσαι φανερά προβληματισμένος.)
- Που είσαι ρε μαλάκα; Είδες το ματς χθες μας έσφαξε ο Θρασόπουστας
- Όχι δεν είδα τίποτα άσε με...
- Τι, ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΜΑΤΣ;;;;
- Όχι μόνο δεν το είδα, αλλά έφαγα και του μουνιού τη γκρίνια...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χρησιμοποιείται για να δηλώσει ιδιότητα ατόμου και συνεπακόλουθα πρόθεση. Παραπέμπει σε θρασυδειλεία και σε έλλειψη μπέσας. Χαρακτηριστική politically incorrect έκφραση, την συναντάμε σε λούμπεν μικροαστικά στέκια και σε γήπεδα.

(Βρισκόμαστε σε γήπεδο Ω ερασιτεχνικής κατηγορίας και ο διατητής (το ι δεν χρειάζεται) καταλογίζει πέναλτι εις βάρος της ομάδας μας στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.
- Τι έδωσε ο καργιόλης;)
- Μωρή χαμούρα πόσα σου δώκανε;
- Διατητή γαμιέται ο άντρας σου!!!
- Θρασόπουστας ήσουν μια ζωή κοράκι. Τώρα θα άλλαζες...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified