Ρητορική ερώτηση με προφανή απάντηση που τίθεται με χαρακτηριστικό ειρωνικό μορφασμό και εκφράζει προβληματισμό στην περίπτωση που, χωρίς να υφίσταται ιδιαίτερος λόγος, μπορεί να γίνει μια εξαίρεση, να δοθεί μια διάκριση, να απονεμηθεί ένας τίτλος, να δοθεί ένα βραβείο, να κερδηθεί ένας μειοδοτικός διαγωνισμός, να γίνει μια πρόσληψη, να εγκριθεί μια αύξηση κλπ.

Και αν η απόφαση για μια συγκεκριμένη ενέργεια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα επισήμως ανακοινωμένα κριτήρια και τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τις ισχύουσες συνθήκες, τότε δικαίως κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει την χρήση αθέμιτων μέσων, κρυφών μηχανισμών, διευκολυντικών οδών, πλάγιων μεθόδων, παρασκηνιακών ενεργειών, μυστικών συνεργασιών, διαπλοκής, μπαγαποντιάς κλπ, προκειμένου να νομιμοποιηθεί μια μη νόμιμη περίπτωση (βλ.παράδειγμα 1).

Σημείωση: Πολλές φορές μια τέτοια ερώτηση-προβληματισμός, δίνει στον άλλο νέα στοιχεία προκειμένου κάποιος να επανεκτιμήσει τη στάση του (βλ.παράδειγμα 2).

  1. - Δεν καταλαβαίνω, γιατί, ενώ το επίσημα ανακοινωμένο ποσοστό αύξησης ήταν από 3- 5%, η Μαρία τσίμπησε διψήφιο ποσοστό. Και δεν υπάρχει λόγος ρε γαμώτο για αυτό.
    - Δεν υπάρχει;
    - Πού να υπάρχει; Ούτε δουλειά έχει το τμήμα της, ούτε καλή στη δουλειά της είναι. Γιατί ρε γαμώτο. Έχει τον κώλο πίσω; Τρέχει κάτι; (ρωτάει με υποψιασμένο βλέμμα)
    - Α ρε καημένε. Είναι απλά τα πράγματα. Πηδιέται καθ’ εκάστη με τον προϊστάμενο. Έχει φορτώσει τη γυναίκα του περικοκλάδες. Να μην τύχει λοιπόν, καλύτερης υποστήριξης η κοπέλα; - Σοβαρά ρε εσύ; Δεν το ’ξερα.

  2. Εδώ κλείσανε τόσες εταιρίες στην Ευρώπη, γιατί η Ολυμπιακή, είναι ιδιαίτερη; Έχει τον κώλο πίσω;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η φράση αυτή αναφέρεται για άνθρωπο που είτε είναι λυκόπουλο, είτε νεότερος, είναι καταβεβλημένος και είναι έτοιμος για τις ουράνιες πολιτείες. Η φράση αυτή αναφέρεται στην περίπτωση που κάποιος έχει προσβληθεί από βαριάς φύσης ασθένεια (π.χ: καρκίνος), ώστε παρά το μεγάλο βαθμό απόσυρσής του, εκτιμάται πως σύντομα θα γίνει μόνιμη απόσυρσή του από την κυκλοφορία και συγκεκριμένα όταν το χρώμα του αποκτήσει μια συγκεκριμένη απόχρωση του εκρού).

Η φράση αυτή θα μπορούσε να αναφέρεται επίσης για άτομο που υποφέρει από χρόνια ανίατη ασθένεια και δεν μπορεί να κυκλοφορεί (π.χ: είναι κλεισμένος σε ψυχοθεραπευτικό ίδρυμα, είναι καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα εξαιτίας ατυχήματος, κλπ).

Αυτή η φράση προέρχεται από τον παραλληλισμό του ανθρώπου που αντιμετωπίζει τις αναφερόμενες καταστάσεις (και έχει περιορίσει την κυκλοφορία του, ή πρόκειται να αποσυρθεί εντελώς από τη ζωή), με το αυτοκίνητο που του αφαιρούνται οι πινακίδες επειδή δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει (π.χ: τρακαρισμένο αυτοκίνητο σε βαθμό που να είναι ασύμφορη η επισκευή του, αρκετά παλιό, ή αρκετά εγκαταλειμμένο.)

- Τι κάνει ο Κώστας μετά από εκείνο το αυτοκινητιστικό ατύχημα; Θυμάμαι που μίλαγαν οι γιατροί για κάποια μυοσκελετικά προβλήματα. - Εκεί είσαι ακόμα;
- Δηλαδή;
- Έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά. Μάλλον δεν θα ξαναπερπατήσει ποτέ. Είναι μόνιμα καθηλωμένος σε αναπηρική πολυθρόνα. Έχει πάρει και αναπηρική σύνταξη. Άσ' τα... άσ' τα... Του πήραν τις πινακίδες. Δράμα η κατάστασή του φίλε... δράμα.

Βλ. και σχετικό λήμμα παραδίδω πινακίδες, καθώς και ετοιμάζει βαλίτσες για πάνω.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η καρδάρα σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, είναι ένα μεγάλο ξύλινο ή μεταλλικό κυλινδρικό δοχείο με δύο λαβές, ή με μία ημικυκλική, που χρησιμοποιείται στο άρμεγμα για την αποθήκευση του γάλατος.

Λέξη κλειδί για το συγκεκριμένο ορισμό, είναι η λέξη μεγάλο. Έτσι η σύνθετη λέξη καρδαροκεφαλή, που προέρχεται εκ των λέξεων καρδάρα και κεφαλή, υποδηλώνει το μεγάλο κεφάλι κάποιου.

Σημείωση: 1. Η λέξη χρησιμοποιείται με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης εκφραστικότητας.
2. Αν ο κεφάλας τυγχάνει να κάνει κάποια απερίσκεπτη κίνηση, η εκφορά του όρου, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην κουταμάρα που έκανε (βλ.παράδειγμα 2).

  1. - Πω ρε πούστη, τι κεφάλι έχει αυτός; Τεράστιο, ε;
    - Πραγματική καρδαροκεφαλή!

  2. Κάποιος κεφάλας προσπαθώντας να ανέβει σε μια σκάλα για να ανεβάσει κάποια πράγματα στο πατάρι, δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, παραπατάει και πέφτει. Αργότερα η γυναίκα του, συλλογιζόμενη τη μαλακία του και τις συνέπειες της, που ήδη κι αυτή επωμίζεται, του λέει:
    - Απρόσεχτος μια ζωή... Αλλά τι περιμένεις; Καρδαροκεφαλή... μεγάλη και άδεια.

  3. (Απο forum)
    Kαλά εγώ δεν είμαι η Αμελί εκτός αν της βάλεις μούσια και γιαννιώτικη καρδαροκεφαλή.
    http://potepote.blogspot.com/2008/02/le-fabuleux-destin-damelie-poulain.html

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Στη βιβλιογραφία, γήπεδο αναφέρεται ο μεγάλος, συνήθως ανοιχτός, επίπεδος χώρος ειδικά διαρρυθμισμένος για αθλητικούς αγώνες. Η έννοια κλειδί για το συγκεκριμένο ορισμό είναι ο χώρος τέλεσης αθλητικών δραστηριοτήτων, που σαν τέτοιες εδώ θεωρούνται οι σεξουαλικές περιπτύξεις.

Στο συγκεκριμένο ορισμό λοιπόν, μιλάμε για το κρεβάτι καθώς και για οποιοδήποτε χώρο στο οποίο μπορεί να τελεστούν σεξουαλικές περιπτύξεις (π.χ.: πολυθρόνα, καναπές, νεροχύτης, μπανιέρα, γρασίδι, θρανίο, αμάξι, πολυέλεος, αιώρα και όπως λέει η ρήση: όπου γη και πατρίς) μεταξύ δύο ή περισσοτέρων εραστών (παρτούζα).

Ένα τέτοιο ματς μουτς ματς δε διαρκεί ενενήντα λεπτά, αλλά όσο πάει και έχει ημίχρονα, όσα κάτσουν στην περίσταση. Σε ένα τέτοιο ματς τα θέματα διαιτησίας και προπονητή περνάνε στην αυτοδιοίκηση των παικτών. Όχι παίζουμε. Σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν υπάρχουν διαφορετικές ομάδες, γι' αυτό οι παίκτες ως κοινή ομάδα, συμμετέχουν αμοιβαία στην κοινή προσπάθεια, στην οποία ο επιθετικός παίκτης υποβοηθείται από τον κάτοχο του αφύλακτου τέρματος (αιδοίο, κώλος), για να σκοράρει.

Κοινό θα μπορούσε να υπάρχει έμμεσα, στην περίπτωση που κάποιος βιντεοσκοπήσει το ματς, ή το ανεβάσει στο ίντερνετ. Επίσης κοινό θα μπορούσε να εμφανιστεί απρόοπτα (π.χ: απατημένος σύζυγος πιάνει επ’ αυτοφώρω το έτερο του ήμισυ, παρέα με το συμπαίκτη στο εν λόγω γήπεδο).

Σε ένα τέτοιο αγώνα μπορεί να γίνουν τρίπλες, στα πλαίσια προσωρινών ανατροπών σεναρίου (π.χ.: σε περίπτωση κάποιας που είναι πιο άπαρτη κι απ' την κορυφή των Ιμαλαϊων και προσπαθεί να κάνει λαμογιά στο ενενήντα, περίπτωση προσπάθειας κάποιου για αλλαγή στάσης με στόχο τη σεξουαλική ευχαρίστηση και το σπάσιμο της ρουτίνας).

Στην περίπτωση παρτούζας όμως, μπορεί να συμβούν κι άλλου είδους τρίπλες (για αλλού πας κι αλλού βγαίνεις). Γι' αυτό, προκειμένου να επιτευχθεί ικανοποίηση των παικτών, πρέπει να γίνει σεβαστή η αναγνώριση των επιθυμιών τους. Μην πάει δηλαδή κάποιος για μαλλί και στο τέλος βγει κουρεμένος (π.χ.: σε περίπτωση γέφυρας ποταμού γαμάει μπορεί ο ένας να σκίζει τα δίκτυα, ενώ ταυτοχρόνως, κάποιος να επιχειρεί να κάνει τρύπιο σουρωτήρι το τέρμα του).

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σε ένα τέτοιο γήπεδο, επικρατεί πολυμορφία μεθόδων, κανόνων και πρακτικών σε σχέση με ένα κλασικό γήπεδο.

Σημείωση:
Σε ένα τέτοιο μάτς η ατομική προπόνηση προ του ματς (μαλακία) ελαττώνει τη δύναμη του επιθετικού, κάτι άλλωστε που μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που επιχειρηθεί προπόνηση πριν από ένα ποδοσφαιρικό ματς. Αντιθέτως ένα ζεσταματάκι με καμιά κατάλληλη Μπεν Χουρ ταινία, μαζί με το συμπαίκτη θα μπορούσε να βοηθήσει τα πράγματα, αν υπάρχει ανάγκη για επίδειξη, πριν την πήδηξη.

Από forum
1.
Έχεις τόση φωταγωγία κατά τη διάρκεια του σεξ, που ο καλός σου μπορεί να δει και την πιο μικρή φακίδα ή ελιά του προσώπου σου. Έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στο σώμα σου και η λέξη ντροπή δεν έχει καμία θέση στο λεξιλόγιο σου. Είσαι ανοιχτή στο να δοκιμάζεις νέες τάσεις και στάσεις στο κρεβάτι, εκπληρώνοντας κάθε επιθυμία του παρτενέρ σου. Όλα αυτά σημαίνουν πως είσαι μια καυτή γυναίκα που προκαλεί σεισμό απόλαυσης στο σεξ. Ευλογημένος και τυχερός είναι ο άντρας που θα μπλέξει μαζί σου. Διεκδικείς τον οργασμό κάθε φορά και δεν φεύγεις από το γήπεδο αν δεν τον πάρεις και μία και δύο και όσες φορές αντέξεις. Πρόσεξε βέβαια, μην φοβίσεις τα αρσενικά που θα βρεθούν δίπλα σου, γιατί στη θέα μιας τόσο δυναμικής γυναίκας, μπορεί να το βάλουν στα πόδια.
http://www.womenonly.gr/article.asp;catid=13302&subid=2&pubid=1478661

  1. Το κρεβάτι είναι και δικό της γήπεδο, όχι μόνο δικό σας!
    http://www.gaygreece.gr/news/070312/4girls-labrini.html

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Στο background της ατάκας αυτής βρίσκονται λιακούριες θεωρίες περί ψεκασμού των μαζών από ειδικά αεροπλάνα προκειμένου να ελεγχθεί ο καιρός, τα φυσικά φαινόμενα, καθώς και η θεωρία περί επηρεασμού της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, φθάνοντας έως και το σημείο του ελέγχου του με σαφείς υπαινιγμούς στην επίδραση του ψεκασμού στη νοητική λειτουργία κάποιων ευαίσθητων δεκτών, με αποτέλεσμα αυτοί να κάνουν, ή να λένε, παράλογα πράγματα.

Στο background της ατάκας αυτής θα μπορούσε να βρίσκεται και η θεώρηση του ψεκασμού μέσω ειδικών σπρέι.

Μέσω της εκφοράς της συγκεκριμένης ατάκας, μπορεί κάποιος να πει μέσω ελαφρού μειδιάματος με έναν πιο κόσμιο τρόποiσε κάποιον άλλον, πως κάνει ή λέει βλακείες, ενώ ταυτόχρονα του λέει πως είναι αδύναμος κρίκος, αφού είναι... και καλά, επιρρεπής στον ψεκασμό των αερίων.

- Ασ' τα πήγα το πρωί στο ΑΤΜ, να τραβήξω λεφτά κι αντί να βάλω την κάρτα της τράπεζας, προσπαθούσα να βάλω μέσα μια net κάρτα - Καλά... Τι σε ψεκάζουν; Τελικά απ' ό,τι φαίνεται, θα 'ταν εντελώς περιττό να χρησιμοποιήσουν σβερκάκια για να σε κλέψουν. Εσένα αν θέλουν... μπορούν να σε κλέψουν στο πατ- κιουτ... χα... χα... χα...

Δες ακόμη: μας ψεκάζουν, ψεκασμένος

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα φρέσκα μύδια ανοίγουν πολύ δύσκολα, η σάρκα τους είναι υγρή, γυαλιστερή και γερά προσκολλημένη στο κέλυφος, ενώ το περιεχόμενο τους είναι υγρό και καθαρό. Τα μπαγιάτικα μύδια αντίθετα, ανοίγουν εύκολα, είναι θαμπά, γλοιώδη και έχουν πλαδαρή σάρκα που είναι χαλαρά προσκολλημένη στο κέλυφος.

Όπως το μπαγιάτικο μύδι στερείται τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται, ώστε οι βιολογικές του λειτουργίες να ανταποκρίνονται στο έπακρο, συστατικά που τα βρίσκει στη θάλασσα, έτσι και ως μπαγιάτικο μύδι, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έναν άνθρωπο, του οποίου οι βιολογικές λειτουργίες υπολειτουργούν εξαιτίας κούρασης και ταλαιπωρίας (σωματικής ή/και πνευματικής) καθώς και ελάχιστου ή αναποτελεσματικού ύπνου(π.χ:εντός θορυβώδους περιβάλλοντος). Πολλές φορές ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει σιτιστεί και καλά στη διάρκεια μιας κουραστικής και απαιτητικής μέρας. Η ελάχιστη ξεκούραση του και η έλλειψη ενέργειας (ξεκούραση, τροφή) είναι αλληλένδετη με την υπολειτουργία των βιολογικών λειτουργιών του και με την απώλεια φρεσκάδας. Ένας τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται επειγόντως μπάνιο και ύπνο προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να αποκτήσει ζωτικότητα και ενέργεια.

Σε αναλογία με το πραγματικό μπαγιάτικο μύδι, ο άνθρωπος μπαγιάτικο μύδι, μπορεί να παρουσιάζει κάποια εκ των παρακάτω παρατιθέμενων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων:

έχει κομμένα χαρακτηριστικά έχει κόκκινα μάτια
έχει μαυρίλες και σακούλες κάτω απ' τα μάτια
αισθάνεται βαρύ και άδειο το κεφάλι του
αισθάνεται χάλια έχει ελάχιστη ζωτικότητα τα νεύρα του είναι τσατάλια τα αντανακλαστικά του δεν ανταποκρίνονται επαρκώς
τα πόδια του τα σέρνει με δυσκολία
τα κόκαλα του πονάνε
κ.λπ.

Με δυο λόγια μιλάμε για ένα ζωντανό πτώμα.

Από forums
1.
Το κεφάλι μου είναι λίγο βαρύ και η φωνή μου λίγο κλεισμένη... Όχι, δεν είμαι άρρωστη.. Είμαι όμως, μετά από αρκετό καιρό, πολύ ξενυχτισμένη... Και αν δεν γάβγιζε ο Droopy ακατάπαυστα θα κοιμόμουν σίγουρα ένα διωράκι ακόμα...
Εχτές πήγαμε τελικά στο Sea Satin και περάσαμε υπέροχα... Τραγουδήσαμε (εξ ου και ο κλεισμένος λαιμός), χορέψαμε, γελάσαμε, και πήγε η ώρα τέσσερις παρά χωρίς να το καταλάβουμε... Και ξαναθυμηθήκαμε πόσο καλά έχουμε περάσει σε αυτό το μαγαζί, και για ποιο λόγο το θεωρούσαμε, και εξακολουθούμε να το θεωρούμε, σπίτι μας.... Και να σας πω την αλήθεια, μου είχε λείψει λίγο ξενύχτι... Κάτι οι οικογενειακές γιορτές και το μαγείρεμα, κάτι το άραγμα στον καναπέ, ήθελα λίγη κραιπάλη για να βρω την ισορροπία μου...
Τώρα σέρνομαι βέβαια, και ετοιμάζομαι να πιω την δεύτερη κούπα καφέ μήπως και ανοίξει το μάτι μου, γιατί έχουμε να πάμε και στο Balux (νομίζω) για μεσημέρι με κάτι φίλους και δεν λέει να είμαι σαν μπαγιάτικο μύδι... Νομίζω πάντως πως θα τα καταφέρω.. Έχω τσεκάρει πως μετά από ένα γερό ξενύχτι, δυό καφέδες και ένα ζεστό ντους είναι απολύτως ικανά να με επαναφέρουν στην καλή μου κατάσταση συν ότι μου μένει το χαμόγελο και η καλή διάθεση για μέρες μετά...
http://fevis-mydays.blogspot.com/2008/01/weekend.html

  1. Μόλις πριν κανα μισάωρο έφτασα στην δουλειά σαν μπαγιάτικο μύδι χααχαχαχ!!
    Μόλις τώρα έφαγα ένα τοστάκι και ήπια ένα χυμό πορτοκάλι να τονωθεί το ταλαίπωρο κορμί και ειδικότερα στομάχι μου μετά τα χτεσινά! http://tin.pblogs.gr/tags/poto-gr.html

  2. Τελικά το Σαββατοκύριακο εξελίχθηκε κάπως … ζόρικα θα έλεγα. Για την ακρίβεια το Σάββατο βράδυ ήταν ένα απ’αυτά που όλοι οι γονείς έχουν πάνω κάτω βιώσει. Απλά δεν κοιμηθήκαμε, περίπου. Διότι ύπνος 3 με 5 και 8 με 9 το πρωί δεν είναι ύπνος. Το ότι στις 5 και μισή χαράματα Κυριακής κάναμε οικογενειακώς βόλτα με το αυτοκίνητο για να ηρεμήσει ο μπέμπης εξηγεί απολύτως γιατί την επόμενη ημέρα είμασταν σαν μπαγιάτικα μύδια.
    http://taenoiko.yooblog.gr/category/uncategorized/

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα αποδημητικά πουλιά κατά τη βιβλιογραφία πετάνε σε θερμότερους τόπους για να ξεχειμωνιάσουν. Έτσι κι ο παντρεμένος άνδρας που γουστάρει να ξενοκοιτάει, κατά καιρούς αναζητάει να αποδημήσει πετώντας σε άλλες φωλιές προκειμένου να ικανοποιήσει τις ερωτικές ορμές του (λέγε με βιολογικές ανάγκες), μέσα σε θερμές αγκαλιές. Ο άνδρας δηλαδή που θέλει να κάνει πράξη αυτά που αναφέρονται στο τραγούδι «το πουλί», τραγούδι που πρωτοερμηνεύτηκε από τον Χρηστάκη. (βλ. σχόλιο στο «επαναληπτική καραμπίνα»).

Έτσι κατά τη γνώμη κάποιων, κάποιος μπορεί να καταντήσει σαβουρογαμίκουλας. Κατά κάποιους άλλους όμως, επειδή αυτός, αισθάνεται φυλακισμένος και σεξουαλικά καταπιεσμένος (κατά αυτούς που διαβάζουν γιαλομιές, ή κατά τον καθηγητή Μίλλερ, στο έργο: «Η γυναίκα μου τρελάθηκε», με την Αρώνη και τον Κωνσταντάρα) και επειδή δεν μπορεί να τρώει συνέχεια πατάτες, πατάτες, πατάτες, αποφασίζει να τερματίσει αυτή τη μονόπλευρη αντιμετώπιση, που του προσδίδει ποικίλες επιπτώσεις στο νευρικό του σύστημα.

Έτσι αναγκάζεται να σπάσει τη ρουτίνα και να δώσει άλλο νόημα στη μέρα του ενδίδοντας στις ποικίλες επιδράσεις που δέχεται. Και αφού ο άνθρωπος, αποδημητικό πτηνό θα ξεδίνει σε άλλες αγκαλιές θα 'ναι πιο χαρωπός.(Η Ζαρώκοστα ψύλλιαζε την Αρώνη, στο «η γυναίκα μου τρελάθηκε», υπογραμμίζοντας ότι η χαρωπή όψη ενός πρώην σκυθρωπού άνδρα, μπορεί να λειτουργεί ως στάχτη στα μάτια της γυναίκας του, ώστε η γυναίκα του να μη βλέπει τις περικοκλάδες ακόμα και στο καταχείμωνο.).

Ε, κι όπου κι αν πάει, στο τέλος θα τιμήσει το λιμανάκι του. Έτσι κι ο Οδυσσέας, μπορεί ακουσίως να αποδήμησε (τουλάχιστον έτσι ξέρουμε), αλλά ωστόσο πήδηξε εκουσίως με την ψυχάρα του Κίρκη, Καλυψωλού, Ναυσικά και τις άλλες ψωλαρπάχτρες. Έτσι έκανε επαρκώς update στο σεξουαλικό ταμπεραμέντο του και μετά γύρισε στην Πηνελόπη του, για να την ικανοποιήσει με την τεχνογνωσία που απέκτησε. (Άλλο τι μας λέει ο Ομηρος, ή από τι φίλτρο πέρασε ο λόγος του, για να αποκτήσει παιδαγωγική προσέγγιση. Αλλιώς ο λόγος του δε θα μπορούσε να διδαχθεί στα σχολεία, ούτε θα υπήρχε λογική να δίνει κανείς τέτοια Αρχαία για να μπει στο πανεπιστήμιο. Ίσως σε καμιά «σωματεμπορική Μετσόβου», σε καμιά «ανωτάτη ξεκωλιαστική Λαρίσης», ή στη «μεγάλη των Μπουρδέλλων σχολή»).

Κι αν θεωρήσουμε πως ισχύουν αυτά που λένε οι Λιάκουρες, πως πήγε δηλαδή, σε Αμερική, σε Αζτεκους, σε Μάγια κ.λπ., τόοοτε... το πέος του δεν ήταν απλό πέος. Πολιτισμικό χωνευτήρι ήταν και προσωποποιούσε τη σεξουαλική παγκοσμιοποίηση μέσα από την πανσπερμία της κουλτούρας των γυναικών, των λαών πού πήδηξε.

Ο άνθρωπος, αποδημητικό πτηνό βάζοντας το πηδάλιο στα έμπειρα χέρια (ορμές) του κάτω κεφαλή πιλότου και με το διπλωματικό δαιμόνιο του πάνω κεφαλή πιλότου (για να φάει λάδι και να..., προκειμένου να τη βγάλει λάδικαι να γλυτώσει από την παντόφλα), πετάει από κανάρα σε κανάρα. Ρε άμα έχεις επιδέξιους πιλότους δε φοβάσαι τίποτα.

Έκαστος στο είδος του, κι οι δυο μαζί στη σεξουαλική τέρψη και στην ελευθερία του ατόμου. Έτσι ακριβώς προσπαθούσε να λειτουργήσει κι ο Ακάλυπτος (Καφετζόπουλος), στο σήριαλ «κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» στο ομώνυμο σήριαλ (στη λέξη ψυχή, όπου υ διάβαζε ω, κι όπου χ διάβαζε λ, ψωλή δηλαδή).

Διάλογος παντρεμένων:
-Τον βλέπεις ρε... τον Μητσάρα; Πάλι σ' άλλη γκόμενα πάει σήμερα.
Όχι... θα κάτσει να σκάσει.
-Ρε το χει πιάσει το νόημα. Χίλιες φορές έτσι ρε... έτσι... Να 'σαι αποδημητικό πτηνό και να αναπνέεις ελευθερία από το να αισθάνεσαι φυλακισμένος και να σαπίζεις.
-Ναι ρε... Ναι. Πόσο θα ζήσουμε; Αφού η φύση μας είναι πολυγαμική... γιατί θα πρέπει να ελέγχουμε τη στύση μας;

"Η γυναίκα μου τρελάθηκε" (από GATZMAN, 22/11/08)Ο γιατρός διαβάζει κέιμενα του καθηγητή Μίλλερ (από GATZMAN, 22/11/08)Ακάλυπτος (από GATZMAN, 22/11/08)Συμπρωταγωνιστριες του Ακάλυπτου, από το έργο :"Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" (από GATZMAN, 22/11/08)Και οι παπαγάλοι είναι αποδημητικά! (από Dirty Talking, 25/02/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η ατάκα «γαργάλα με να γελάσω», λέγεται σε φάσεις που κάποιος λέει κάτι, ενώ συνήθως γελάει παράλληλα. Κάτι που είτε μόνο για γέλιο δεν είναι, είτε είναι ξενέρωτο. Άρα, αφού δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να γελάσουμε με τη μαλακία που ακούσαμε, είναι σα να λέμε στον άλλο πως, αν ήθελες ντε και καλά να γελάσουμε με το αστείο που είπες, τότε, λεβέντη, απέτυχες, άρα αν θέλεις να το καταφέρεις, άλλαξε μέθοδο, γι' αυτό και σου προτείνουμε το γαργάλημα. Στην ουσία του λέμε με κόσμιο τρόπο πως είπε μαλακία.

Και επειδή η ατάκα αυτή είναι παλιά, τώρα με τη βελτίωση της τεχνολογίας που όπως λέει η Μαρία, πάει το σ να εκτοπίσει το κακόμοιρο το ς, έτσι... έχει εφευρεθεί και καλά, μηχάνημα ικανό να προκαλέσει γαργάλημα. Έτσι, κατά το τοστιέρα, κατά το φρυγανιέρα, φτιάχτηκε και η γαργαλιέρα. Όταν λέμε στον άλλο τη φράση βάλε τη γαργαλιέρα στο χ (όπου χ = αριθμός με ακέραια τιμή), το νούμερο που του λέμε είναι ανάλογο με τη μαλακία που ακούσαμε. Και του το λέμε με ειρωνεία.

Η φράση «βάλε τη γαργαλιέρα στο χ», υπερτερεί από την ατάκα «γαργάλα με να γελάσω», στο γεγονός πως έχει διαβαθμίσεις (...). Άρα έτσι επιδιώκεται και καλά μεγαλύτερη σαφήνεια στην πληροφόρηση του άλλου για τη μαλακία που είπε.

Σημείωση: Πολλές φορές αυτός που εκφέρει τη φράση μπορεί να κάνει προσποιητό γέλιο για λόγους έμφασης.

Σε εταιρεία, ο Μήτσος δεν χωνεύει τον συνάδελφό του τον Βρασίδα. Έχει μάθει πως ο προϊστάμενος ετοιμάζεται να επιπλήξει τον Βρασίδα για κάτι που έκανε. Πάει στο γραφείο του Βρασίδα και γελώντας του λέει:
- Βρασίδα, έρχεται ο προϊστάμενος για να στα σούρει κανονικά. Τη γάμησες κακομοίρη μου, χα... χα... χα...
Βρασίδας (με ειρωνικό ύφος):
- Μήτσο... βάλε τη γαργαλιέρα στο 7...

(από stathisbsg, 30/01/10)(από stathisbsg, 30/01/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Προέρχεται από τη στρατιωτική ορολογία και συγκεκριμένα εκ της διαταγής, «λόχος προσοχή», εντολής, που απευθύνεται κατά τη στρατιωτική αναφορά και σε άλλες περιπτώσεις, κατά τη συγκέντρωση ενός λόχου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λόχος αποτελεί μια φιλική συντροφιά που μας περιμένει.Η δε φράση ηχεί χιουμοριστικά, και με την εκφορά της προσπαθούμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε ένα πλήθος φίλων, που τη στιγμή εκείνη ασχολείται με διάφορα πράγματα και δεν έχει προσέξει ότι ήρθαμε.

Σημείωση: Κάποιες φορές, μ' αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να κάνουμε θριαμβευτική την είσοδο μας κατά την άφιξη μας.

Ο Μήτσος φθάνει αργοπορημένος σε μια ομήγυρη φίλων του, που διασκεδάζει σε ένα σπίτι, συνοδευόμενος από μια λουσάτη γκόμενα που χτύπησε προσφάτως.Η παρέα διασκορπισμένη σε μικροομάδες, συζητά διάφορα πράγματα, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του.Οπότε για να επιστήσει την προσοχή τους, με δυνατή και συνάμα χαρωπή φωνή, λέει απευθυνόμενος σ' αυτούς:
- Λόχος ! Κάποιος εκ του πλήθους, ενώ του χαμογελά, συγχρόνως σκέφτεται:
- Ε, τον πούστη. Άργησε για να κάνει εντύπωση.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ατάκα που λέγεται σε κάποιον, όταν γίνεται αντιληπτό πως χάθηκε το connect με την κεντρική μονάδα του (το μυαλό του). Η φράση ηχεί σαν συναγερμός και στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να επαναφέρει στην πραγματικότητα κάποιον που:

  1. Ετοιμάζεται να κάνει, ή κάνει, ή λέει, άσχετα με την περίσταση πράγματα, ενώ είναι γνωστό πως ξέρει την κατάσταση (παραδείγματα 1, 2). Αυτό κάνει κάποιον που τον ξέρει να αναρωτιέται τι του συμβαίνει.

  2. Αυτά που λέει θίγουν κάποιον (βλ. παράδειγμα 3), που τον κάνουν να αναρωτιέται κατά πόσον ο άλλος είναι στα συγκαλά του.

Σχετικές φράσεις: λειτουργείς, επικοινωνείς;

  1. Κάποιος υποτίθεται πως έχει αγοράσει μια γαργαλιέρα. Τη δείχνει σε ένα φίλο του.
    - Πάτα το power να ανοίξει η γαργαλιέρα. Ο άλλος πατάει στον επιλογέα 1-10, το 3
    - Κάπα βήτα ε; - Τι;
    - Είσαι μαζί σου; Τι κουμπί σου είπα να πατήσεις;
    - Ε;... Το power είπες, ε; Καλά είμαι αλλού. Η Λίλιανέχει μια βδομάδα να δώσει σημεία ζωής. Ποιος ξέρει σε ποιο λήμμα θα βολοδέρνει τώρα. Καλντελημματατζού κατάντησε.

  2. O Γιάννης, συνάδελφος της νύφης, χαιρετώντας το γαμπρό και τη νύφη μέσα στην εκκλησία, τους εύχεται:
    - Ζωή σε σας. Ο γαμπρός κι η νύφη κοιτάζονται αμήχανα μεταξύ τους, ενώ του ρίχνουν ένα φαλτσαριστό γέλιο. Ο Πέτρος, επίσης συνάδελφος του Γιάννη, που βρίσκεται πίσω του κι έχει ακούσει την πατατιά του, προσπαθώντας να προλάβει για να μη γίνει η φάση σουβλάκι, τον σκουντάει και, με ύφος, του ψιθυρίζει στ' αυτί:
    - Κούκου. Είσαι μαζί σου, βρε ηλίθιε; Τι ευχήθηκες; Να ζήσετε και να σας ζήσουν πρέπει να λες.
    Ο άλλος κουνώντας το κεφάλι του, του ρίχνει ένα βλέμμα που δείχνει ότι το πήρε το μήνυμα, ψιθυρίζοντας: «Πώς το μπέρδεψα;»

  3. Σε μια εταιρεία, κάποιος με το καλημέρα και για ανεξήγητο λόγο, βρίζει κάποιον:
    - Αλήτη, θα σε φτιάξω... θα... θα... θα σε σκίσω... θα...
    Τον πιάνει απ΄το σακάκι. Ο άλλος απορημένος του λέει:
    - Είσαι μαζί σου; Mε ξέρεις ρε φίλε;
    - Μου είπε ο ντετέκτιβ πως η γυναίκα μου με απατά με τον Aντωνίου και μου έδειξαν στην είσοδο της εταιρείας αυτό το γραφείο.
    - Δεν είμαι ο Αντωνίου, είμαι ο προϊστάμενός του και ελέγχω κάποια αρχεία στο γραφείο του. Να προσέχουμε λίγο.

(από xalikoutis, 23/11/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified