Διάσημο σελέμπριτι της προπολεμικής, μεσοπολεμικής, πολεμικής αλλά και μεταπολεμικής εποχής της Ελλάδας. Έγραψε την δική του ιστορία από τις θεότρελες κωμωδίες του και τις απίστευτες γκάφες του. Βέβαια, κανείς δεν διαβάζει την ιστορία του γιατί είναι θεότρελη και γεμάτη με απίστευτες γκάφες.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Άρτα την περίοδο της τουρκοκρατίας. Από μικρός του άρεσε να σκαλίζει τη μύτη του με μπλακεντέκε και να μην ξυρίζει τα πόδια του γιατί αυτό το κάνουν μόνο οι φλώροι που δεν έχουν μπυροκοιλιές. Στα 14 χρόνια του παντρεύτηκε την ωραιότατη Αγλαΐα, κόρη του βασιλέως Όθωνος σε μία υπέροχη τελετή που έμεινε γνωστή για πάντα ως «ο γάμος του Καραγκιόζη». Η Αγλαΐα γεννήθηκε στην Άρτα και από μικρή της άρεσε το καράτε και το πατινάζ. Ο Καραγκιόζης έκανε με την γυναίκα του πολλά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία συνήθως κατέληγαν σε γέννηση ενός από τους πολυάριθμους ταλαντούχους γιους της οικογένειας, αν και μερικά απλά κατέληγαν σε διάρροια για την Αγλαΐα, η οποία στο μεταξύ άρχιζε να σουρώνει και να κατσιάζει. Σύντομα είχε καταντήσει σαν την Άννα Βίσση, στο λίγο πιο όμορφο, οπότε και από την ντροπή της παράτησε άντρα και παιδιά και πήγε στη Γερμανία όπου και έκανε καριέρα στην μουσική και το μπέλι ντάνσιγκ.

Ο Καραγκιόζης, πολύτεκνος και μικροαστός πλέον, φορτώθηκε όλα τα οικογενειακά βάρη. Οι γιοί του έγιναν παλικάρια και ήταν εργατικοί και μετριόφρονες που πασχίζουν για να κάνουν τον πατέρα τους ευτυχισμένο. Πιστός φίλος και σύντροφος στην μιζέρια του υπήρξε ο Χατζηαβάτης, όπου και τον ξέμπλεκε κάθε φορά που οι γκάφες του τον έφερναν σε κίνδυνο, όπως για παράδειγμα μια φορά που έφαγε ένα σάπιο φιρίκι.

Μοναδικό πρόσωπο στην ζωή του υπήρξε και ο αγαπημένος Μπάρμπα-Γιώργος, βλάχος και θείος στην καταγωγή από τα γνωστά Θειοχώρια της Βάρης, που είχε βαρεθεί να ξυλοφορτώνει τον ανιψιό του. Σε μετέπειτα χρόνια, ο μπάρμπας ματσώθηκε καλά από επιδοτήσεις της ΕΟΚ και αγόρασε Τσερόκι.

Ο Καραγκιόζης ανέπτυξε δεσμούς φιλίας με τον Κώστα Τσάκωνα καθώς οι δύο είχαν καταπληκτική ομοιότητα, τόσο στην όψη όσο και στο πνεύμα.

Ο Καραγκιόζης δολοφονήθηκε το 2004 από τον Μίκι Μάους και ένα κάγκουρα. Το σώμα του θάφτηκε στην αυλή της εκκλησίας που είναι κοντά στο Υπουργείο Παιδείας, στο τρίτο κυπαρίσσι όπως βγαίνεις από την πλαϊνή πορτούλα αριστερά. Έως και σήμερα χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του αείμνηστου επισκέπτονται τον τάφο του και αφήνουν μερικά ψιλά (10 - 50 eurocents) σαν ένδειξη τιμής στον αείμνηστο.

Οι δολοφόνοι του αείμνηστου καταδικάστηκαν. Ο μεν Μίκυ να αναφέρεται από τους γηραιότερους Ελληνάρες ως «Καραγκιοζάκια», ο δε κάγκουρας να αναφέρεται από όλους τους μη-κάγκουρες ως «Καραγκιόζης», ώστε για πάντα να θυμάται τον αείμνηστο και να ντρέπεται για την παπαριά που έκανε.

Βιβλιογραφία
Ο Καραγκιόζης έγραψε πολύ λίγα βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία κατά λάθος αποδίδονται σε άλλους συγγραφείς. Μεταξύ άλλων ο Καραγκιόζης συνέγραψε:
• «Ο Αγών μου», αποδίδεται σε ελάσσονα κάτοχο βραβείου του Karangiozis Foundation (βλέπε παρακάτω), τον Χίτλερ.
• «Αγία Γραφή - Μετάφραση Νέου Κόσμου», αποδίδεται στον Θεό. • «Ο Καιρός Γαρ Εγγύς», αποδίδεται στον Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Κληρονόμοι
Μετά και την κηδεία του αείμνηστου, οι 35 γιοι του και τα κολλητήρια τους επιδόθηκαν σε έναν ατελείωτο δικαστικό αγώνα για το ποιος θα πάρει την πατρική παράγκα, αφού κανείς δεν την ήθελε. Αυτό προκάλεσε μεγάλη έχθρα μεταξύ των παιδιών, αλλά τελικά ευτυχώς η παράγκα κατέρρευσε από μόνη της και στη θέση της οι κληρονόμοι έχτισαν εμπορικό κέντρο με εργολάβο τον Babis Vovos.

Karangiozis Foundation
Το ίδρυμα Καραγκιόζη (Karangiozis Foundation) έχει αναλάβει να διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία (σε τσίχλες) που άφησε πεθαίνοντας ο αείμνηστος. Κάθε βδομάδα απονέμει τον τιμητικό τίτλο Karangiozis of the Week σε άτομα που επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση του πολιτισμού, της τηλεθέασης και της τσίχλας στην Ελλάδα. Λίστα σημαντικών παλαιών Karangiozis of the Week:

Και πολλοί άλλοι.

Κarangiozis Foundation επίσημα links:
Κεντρικά γραφεία του Karangiozis FoundationΠαράρτημα του Karangiozis Foundation
Άλλο παράρτημα του Karangiozis Foundation

Επίσημο site του Forever Eπίτιμου Προέδρου του Karangiozis Foundation.

Ορισμός Σαφής.

Πηγή (τροποποιημένο) : Φρικηπαίδεια

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

λάινεϊτζLineaids ή και Lineage)

Περιγραφή
Ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος με εθιστικές τάσεις η οποία προσβάλει κυρίως άτομα ηλικίας 12-25 χρονών, αλλά με πολλά παραδείγματα που ανεβάζουν το ηλικιακό όριο στα 40. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν οι υποψήφιοι ασθενείς έχουν τάσεις να αναλώνουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές παίζοντας παιχνίδια.
Με την εξέλιξη των games σε on-line, προσφέρεται η δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν μια ιδιότυπη «κοινότητα» στον μικρόκοσμο αυτών των παιχνιδιών.

Ξεκινώντας το παιχνίδι (μοιραίο λάθος), δημιουργείς έναν χαρακτήρα. Αυτός βασίζεται σε ένα κράμα μυθολογικών στοιχείων (ξωτικά, μάγοι, τέρατα κλπ) με έντονες επιρροές από βιβλία-ταινίες (κυρίως Tolkien - Orc, Elf, Dwarf κλπ).

Το Παιχνίδι
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να σκοτώνεις διάφορα διάσπαρτα εντός του παιχνιδιού τέρατα, τα οποία ως αμυντικό μέσο έχουν τις πατερίτσες ή το αναπηρικό καρότσι τους. Όταν τα σκοτώνεις, μαζεύεις από τα κατάλοιπά τους χρήσιμα αντικείμενα (drops) που έχουν ευρύτατη χρήση:

  • χρηματικά ποσά (καθότι όλοι γνωρίζουμε ότι τα τέρατα φορούν παντελόνια με τσέπες και μάλιστα τα θηλυκού τύπου κουβαλάνε και τσαντάκι),
  • πανάκριβα αντικείμενα (σπάγγοι, πέτρες, κλαράκια),
  • και σπάνια φυτικά συστατικά (ρίζες τσουκνίδας, άνθη παπαρούνας, πευκοβελόνες).

Σκοτώνοντας λοιπόν τα τέρατα, κερδίζεις σε εμπειρία και ανεβαίνεις επίπεδο το οποίον είναι και το ζητούμενο («γαμείς και δέρνεις»). Επίσης ανεβαίνοντας επίπεδο, πλουτίζεις εξαιρετικά τις γνώσεις σου. Ενδεικτικά:

  • Μαθαίνεις ξόρκια του τύπου «θα σε φυσήξω και θα πουντιάσεις», «θα σε πλύνω και θα ξεβάψεις», «θα σου βάλω φωτιά και θα χοροπηδάς», «θα σε ματιάσω και θα πεθάνεις» και πολλά άλλα ευρηματικότατα και όμορφα.
  • Αποκτάς γνώσεις Μαγκάιβερ. Μπορείς με ένα κλαρί, δυο μανταλάκια κι ένα σωβρακολάστιχο να φτιάξεις τόξο που σκοτώνει δεινόσαυρο σε απόσταση χιλιομέτρου με ένα και μόνο βέλος (φτιαγμένο από τσίχλα).
  • Φοράς πανοπλίες και χρησιμοποιείς όπλα που, όσο πιο μεγάλο το επίπεδο τόσο πιο καραγκιόζης δείχνεις, οπότε και ξεχωρίζεις από τα καραγκιοζάκια (μικρότερα επίπεδα).
  • Απόκτηση «κατοικίδιων» ζώων με όψη και χρησιμότητα διφορούμενη. Για παράδειγμα, ένα περίεργο μωβ πουλί, με 8 πόδια, 4 κεφάλια και φωνή καρακάξας. Δεν μπορεί να πετάξει αλλά μπορεί να χέσει, με αποτέλεσμα το τέρας να πεθάνει από χολέρα.
  • Σε κάποιους χαρακτήρες μαθαίνεις τοπικούς χορούς και τραγούδια, διασκεδάζοντας τους άλλους και δημιουργώντας εύκρατο κλίμα στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ακόμα και τα τέρατα να εγκαταλείπουν τις εχθροπραξίες και να το ρίχνουν στον καλαματιανό (ενίοτε και μπάλο). Και πολλά άλλα…

Σε αντίθεση με τα κλασικά παιχνίδια, όταν ο παίκτης «σκοτώνεται», ξαναγεννιέται «ως φοίνικας από τις στάχτες του», με μικρό τίμημα (συνήθως μικρή απώλεια της μέχρι τότε κερδισμένης εμπειρίας του). Οπότε βέβαια και το παιχνίδι δεν έχει τέλος.

Όταν ο παίκτης αποκτήσει αρκετή εμπειρία και υψηλό επίπεδο (δεν είναι απαραίτητο αλλά είναι ζητούμενο), μπορεί πια να πλακώνεται στο ταβερνόξυλο με άλλους παίκτες, διασκεδάζοντας αφάνταστα με βρισίδι απείρου κάλλους («θα σου γαμήσω τη μάνα ρε!», «Ρε κωλόζωο θα σε σκίσω» κλπ κλπ), οπότε η ώρα περνάει ακόμα πιο ευχάριστα.

Στρατηγική Παιχνιδιού
Για να επιτευχθεί αυτός ο αόριστος σκοπός του παιχνιδιού, πρέπει οι παίκτες να ξεχάσουν όλα όσα ήξεραν περί ζωής. Βασικοί κανόνες για να γίνεις καμένος αλλά και ο «γαμάω και δέρνω» του παιχνιδιού:

  • Πέραν του monitor, δεν υπάρχει ζωή.
  • Μάθετε να τρώτε και χειρίζεστε ποντίκι/πληκτρολόγιο ταυτόχρονα.
  • Εξοικονομήστε χρόνο μεταφέροντας τον υπολογιστή στην τουαλέτα.
  • Ο ύπνος είναι εχθρός! Κοιμάστε όσον το δυνατόν λιγότερο πίνοντας πολλούς καφέδες.
  • Μπάνιο;;; Δεν χρειάζεται, είναι σπατάλη χρόνου. Έτσι κι αλλιώς μόνος είστε (και θα είστε για μεγάλο χρονικό διάστημα).
  • Απαγορεύεται αυστηρά σύντροφος στη ζωή σας! Ενοχλεί τα τέρατα και φεύγουν μακριά σας. Επίσης είναι μέγιστη σπατάλη χρόνου!
  • Περιορίστε τους φίλους σε virtual. Δηλαδή αυτούς που παίζουν μαζί σας και σας βοηθούν στην επίτευξη του σκοπού σας.
  • Αποσυνδέστε το τηλέφωνο και κρατήστε μόνο τη σύνδεση internet. Οποιοσδήποτε θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας, μπορεί άνετα να ξεκινήσει κι αυτός το παιχνίδι και να σας βρει in-game.
  • Απενεργοποιήστε το κουδούνι του σπιτιού και αμολήστε το σκύλο (εάν έχετε). Όποιος θέλει να σας σηκώσει από τον υπολογιστή, είναι εχθρός που τον έχουν μισθώσει τα τέρατα να σας σαμποτάρει!
  • Αν παίζετε από internet café, εκδώστε κάρτα με πενταετή διάρκεια και 24ωρη χρήση. Θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Όλοι οι παραπάνω κανόνες, συνοψίζονται στη συνημμένη φωτογραφία.

Έτσι, μ’ ένα χρηματικό ποσό (συνδρομή παιχνιδιού) και αύξηση 200% του σωματικού σας βάρους, μπορείτε ύστερα από αρκετά χρόνια να υπερηφανεύεστε για το «απόλυτο κατόρθωμα». Σύντομα η Ακαδημία Νόμπελ θα θεσπίσει «Βραβείο Κρετίνου», οπότε μπορεί να είστε εσείς ο τυχερός…

Συμπληρωματικά στοιχεία του παιχνιδιού:
Επίσης η πλοκή του παιχνιδιού εμπλουτίζεται με διάφορα σενάρια (quests), όπου ο καθένας (ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του) μπορεί να ασχοληθεί (προαιρετικά). Αποτελεί συνήθως μικρή ανάπαυλα από την ακατάσχετη εξόντωση τεράτων. Πρόκειται για μετα-μοντέρνα παραμύθια κι ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • «Η Χιονάτη και οι 7 αυνάνοι», σενάριο που παίζεται κυρίως από αρσενικούς παίκτες που έχουν διαλέξει χαρακτήρα νάνο (dwarf) και θα αποκτήσουν ερωτική ζωή όταν και η Χιονάτη αποκτήσει σάρκα και οστά ανάμεσά μας.
  • «Η Σταχτομούνα», σενάριο που απευθύνεται σε θηλυκούς παίκτες (παίκτριες), οι οποίες την τελευταία φορά που είχαν σεξουαλική επαφή, ήταν όταν κόπηκε το Internet γιατί είχε γίνει ένα σκηνικό με κάποιο τανκ σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πατησίων.
  • «Η ωραία κι ο Παιδέρας», σενάριο για άσχημους χαρακτήρες βουβαλοειδούς τύπου (Orc), όπου ακόμα και τα τέρατα του παιχνιδιού φαντάζουν μπροστά τους σαν γλυκύτατα νεογέννητα βρέφη. Οι παίκτες έχουν την τάση να «βιάζουν» τα πάντα στο πέρασμά τους και όνειρό τους είναι να προστεθεί στο παιχνίδι σενάριο με πρωταγωνίστρια την στρουμφίτα ώστε να την βιάζουν ανενόχλητοι και κατ’εξακολούθηση.
  • «Ο μαγικός καυλός», σενάριο για όλους τους παίχτες ώστε να τους θυμίζει κάπου-κάπου να αυτοϊκανοποιούνται, αλλιώς ελλοχεύει κίνδυνος εγκεφαλικού.

Αντιμετώπιση:
Πλήρης ίαση της ασθένειας δεν υπάρχει. Γίνονται απεγνωσμένες και εκτεταμένες έρευνες για την παρασκευή εμβολίου, αλλά ο ιός είναι φοβερά ανθεκτικός. Παρόλα αυτά, οι γιατροί συνιστούν μερικές θεραπείες που βασίζονται στην τεχνική του σαμποτάζ:

  • Κατέβασμα του γενικού διακόπτη ρεύματος. Ο ασθενής κατά 99% θα παρουσιάσει βίαιη συμπεριφορά, οπότε καλύτερα να απομακρυνθείτε (απόσταση ασφαλείας: 1km + )
  • Σαμποτάζ του ηλεκτρονικού υπολογιστή (format σκληρού δίσκου) την ώρα που ο ασθενής κοιμάται. Μπορεί να προκαλέσει αυτοκτονική κατάθλιψη, οπότε επιβάλλεται να είστε εφοδιασμένοι με ισχυρά ψυχοφάρμακα.
  • Πληρωμή (χρηματική δωροδοκία) κάποιου άλλου παίχτη, άγνωστου αλλά απαραίτητα μεγαλύτερου επιπέδου, ώστε να παρενοχλεί και να «σκοτώνει» συνέχεια το χαρακτήρα του ασθενούς. Σίγουρο αποτέλεσμα είναι τα απίστευτα νεύρα με δυνατές φωνές και βρισιές, αλλά έτσι ίσως, πάνω στα νεύρα του, σπάσει και τον υπολογιστή οπότε η θεραπεία θα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Οποιαδήποτε άλλη ευφάνταστη θεραπεία σκεφτείτε, είναι εκ των προτέρων δεκτή.

Ο ιός απαντάται κυρίως σε δύο μορφές: Lineage, WoW (World of Warcraft) Υπάρχουν και πολλές άλλες αλλά υποδεέστερες.

Καραγκιόζης που γαμάει και δέρνει και σίγουρα καΐλας (βλ. εικόνα).

(από Tarantula, 13/11/07)(από Tarantula, 13/11/07)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

τιβιαστής ή τηλεβιαστής

TV (ελληνιστί «τιβί») + βιαστής

Μαϊντανοί της τηλεόρασης που (επιμένουν να) αποκαλούν τους εαυτούς τους δημοσιογράφους ή παρουσιαστές. Βιάζουν ασύστολα τον εγκέφαλο του τηλεοπτικού κοινού με κάθε λογής εκπομπή-σκουπίδι, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση της χαμερπούς ματαιοδοξίας τους.

Φιλοξενούνται σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, καθότι ξέρουμε ότι σλόγκαν των σταθμών αυτών είναι: «Tα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ακολουθεί φωτογραφία επεξηγηματική με τυχαία δείγματα της ελληνικής τηλεόρασης (δεν χωράνε όλοι γιατί είναι δεκάδες)…

Πρόκειται για άτομα τηλεκαημένα, με αμφίβολο δείκτη ευφυΐας, που εντελώς συγκυριακά «έπιασαν τον τηλεοπτικό σφυγμό» και εκμεταλλεύτηκαν την τάση που έχει ο ελληνάρας για πάσης φύσεως κουτσομπολιό, παπαριά και κατάντια ώστε να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις των τηλε-μετρήσεων. Οι φήμες ότι πρόκειται για έξυπνα άτομα που επιτυγχάνουν με το «σπαθί» τους, είναι σαφώς ανυπόστατες και αστείες. Εκτός του ότι απευθύνονται σε μερίδα κοινού με IQ γλυκοπατάτας, άπειρες φορές έχουν πέσει σε ολισθήματα, μέχρι και στην απίστευτη ξεφτίλα να σχολιάζουν ο ένας τον άλλον.

Μέγας τιβιαστής (ή τηλεβιαστής) της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης (βλ. εικόνα).

(από Tarantula, 14/11/07)(από Tarantula, 14/11/07)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified