Συντομογραφία της λέξης τίποτα. Χρησιμοποιείται στις συνομιλίες μέσω Internet.

- Ti nea,file?
- Tpt.u?
- Tpt...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το πολύ κρύο. Παραλλαγή της λέξης ψοφόκρυο.

- Πώς ήταν ο καιρός στην Αυστρία τα Χριστούγεννα;
- Ψωλόκρυο, φίλε... Μέσα μείναμε...

(από Khan, 18/02/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Οι Ελ είναι οι πρώτο-πρώτο-πρώτο-πρώτο-πρώτο-Ελλήνες. Αν δεν ήταν αυτοί, θα μαζεύαμε ακόμα κουκουνάρια από τα δέντρα και θα τρώγαμε πέτρες. Είναι οι φυσικοί οχτροί των ΑνθΕΛλήνων (γνωστών και ως Serb) και των πρωτόγονων, οι επίσημοι φύλακες του ΝεοΕΛληνικού Πολιτισμού. Αυτοί που ήρθαν από τον Σείριο. Επίσης έχουν κάποιους συμμάχους στην ΕΛβετία, στη Φινλανδία στο ΕΛσίνκι οι οποίοι είναι μεταλλάδες (συγκεκριμένα φαν των lordi) και κάποιους μεταλλωρύχους μεταλλάδες (συγκεκριμένα φαν των Manowar) στο ΕΛ-Ντοράντο, όπου στηρίζεται η οικονομία τους στην γη και το ΕΛ-Πάσο που είναι το κέντρο εμπορίου. ΕΛ υπάρχουν και στην Κύπρο, οργανωμένοι στο κόμμα του ΑΚΕΛ. Ο αρχηγός τους λέγεται Τάσσος και είναι σε άλλο κόμμα, για ξεκάρφωμα. Παίρνει εντολές κατευθείαν από το Σείριο μέσω δέκτη ενσωματωμένου στη μύτη.

Ταυτόχρονα κατάγονται από τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων, γεγονός που συνεπάγεται πως έχουμε να κάνουμε με σύνθετες οντότητες που κατοικούν σε πολλαπλές διαστάσεις.

Φήμες σχετικά με τους ΕΛ
Λέγεται ότι η ΕΛλη Κοκκίνου είναι κατάσκοπος των Ελ του Σειρίου, o ΕΛβις Πρίσλεϋ ήταν ο πρωθυπουργός τους και ζει ακόμα στο Νότιο Πόλο, κοντά στο καταφύγιο του Σούπερμαν (Καλ-ΕΛ), διεθύνοντας απόρρητα ερευνητικά προγράμματα (π.χ. τα Χανεμπού). Σήμερα η πρωθυπουργός τους είναι η ΕΛ-ένη Μενεγάκη. Εξάλλου, ο ΜπορΕΛι ήταν υφυπουργός αθλητισμού των ΕΛ αλλά του έφαγε τη θέση ο Αλέφαντος, που κανονικά ονομάζεται ΕΛέφαντος. Μετά τον ανασχηματισμό υπουργός Πολιτισμού ανέλαβε ο ΕΛ-των John και Τύπου η ΕΛλη Στάη. Επίσης ο υπουργός Πολιτισμού αποτελεί ο κύριος ΆξΕλ Ρόουζ, δημιουργός του γνωστού αποσμητικού και και της γνωστής ποικιλίας λουλουδιών.

Οι ΕΛέφαντες είναι πολεμικές μηχανές των Ελ, με πυροβόλα τοξικού ΕΛαιόλαδου με τις οποίες θα κατακτήσουν την Γη, αφού πρώτα κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πάντες απ' την εφημερίδα ΕΛευθεροτυπία. Αρχηγός τους ήταν ο ΕΛέφαντος, ο οποίος όμως τώρα είναι στημένος πάνω από το τηλέφωνο και περιμένει να τον καλέσει ο Δούρος.

Ακόμα στον ΕΛεύθερο Τύπο γράφτηκε οτι το αντιτορπιλλικό ΈΛλη δεν βυθίστηκε ποτέ αλλά τηλεμεταφέρθηκε στον ΕΛλήσποντο, κάτι σαν το πείραμα της ΦιλαδΕΛφιας ένα πράμα.

Οπλα Μαζικής Καταστροφής των Ελ
αγΕΛαδίτσες 1% λιπαρά μΕΛι με γάλα φανΕΛες με ραντάκι ζΕΛεδάκι μαλλιών έξτρα κράτημα ζΕΛεδάκια φρούτων γιώτης ΕΛεφαντάκια πουά άτζΕΛα δημητρίου ΕΛεημοσύνες

ΕΛ που έμειναν στην ιστορία (και σε άλλα μαθήματα) ΕΛ Πάσος ΕΛ ντοράντος ΕΛ ντορίτος ΕΛ Αμουν Ίστον Τόπος Ου (σε κώδικα νταβίντσι)

ΕΛ που πέρασαν την ιστορία (αλλά κόπηκαν σε άλλα μαθήματα) πΕΛεκούδης Ελένος μαραμπΕΛ η αγελαδίτσα

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Λιακόπουλου για τους ΕΛ)
Έχουν διαφθείρει το σώμα και το πνεύμα μας.
Έχουν γεμίσει τον κόσμο με απληστία και απελπισία.
Έχουν καταλάβει το μυαλό και την καρδιά των ηγετών μας.
Έχουν στρατολογήσει τους πλούσιους και τους ισχυρούς.
Έιναι τα φίδια που ύπουλα προσπαθούν να εξαφανίσουν το χαμόγελο ακόμη κι απ' τα παιδικά χείλη.
Προσπαθούν να ορίσουν τη ζωή μας από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό μας.
Μας φοβούνται όμως και θέλουν να μας ελέγχουν, γι αυτό, έχοντας τη μορφή ανθρώπων, «ζουν ανάμεσά μας».

Από τη Φρικηπαίδεια

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

- Ο Μούλης είναι πολύ φυτό...
- Εμιπίτης δεν είναι... Τι περιμένεις;;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Trendy teens ή αλλιώς τρέντουλα κατά το κοινώς λεγόμενο στην Ελλάδα. Υπάρχουν παντού γύρω μας, όπου και να στρίψεις την κεφάλα σου θα δεις ένα τρέντουλο να κόβει βόλτες.

Συνηθίζουν να βγαίνουν έξω μετά από βροχές, όπως και το ουράνιο τόξο, γιατί και αυτά ντύνονται ακριβώς όπως το ουράνιο τόξο. Βρε και το πιο άκυρο χρώμα να σου έρθει στο μυαλό θα το δεις πάνω στο τρέντουλο. Βρε και ο πιο άκυρος συνδυασμός να είναι, δεν κωλώνουνε θα το φορέσουνε για να κάνουν την διαφορά (λες και δεν έχουμε δει ουράνιο τόξο στην ζωή μας, τα μαλακισμένα περιμέναμε!)

Για τα αγόρια
Ροζ μπλουζίτσα είναι απαραίτητο αξεσουάρ όπως επίσης το κλασικό παντοφλέ παπούτσι, άλλοι το ξέρουν και ως σκακιέρα (δεν θέλω να διαφημίσω μάρκες τώρα). Το πανάκριβο κινητό που θα κουβαλάνε μαζί τους θα είναι γεμάτο από τραγούδια και καλλιτέχνες που οι ίδιοι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν, απλά τα βάζουνε για να τα ακούνε τα κορίτσια και να ψαρώνουνε (και καλά!). Το πορτοφόλι θα είναι δεμένο με αλυσίδα πίσω στην τσέπη και μερικά πολύχρωμα λαστιχένια βραχιολάκια με χαραγμένα πάνω: Strong, Power, κ.λ.π. Είναι παρόμοια με τα κίτρινα βραχιολάκια που πουλούσανε για τον καρκίνο, αλλά σκεφτείτε ότι αν αυτά τα ζώα είχαν αγοράσει τα κανονικά βραχιολάκια για τον καρκίνο η μισή Αφρική θα είχε σωθεί. Ακούνε το «Πόσο μαλάκας είσαι» των Going through, αλλά άμα τους ρωτήσεις τους στίχους ή κανένα άλλο τραγούδι του καλλιτέχνη δεν θα ξέρουν τον Χριστό τους (ουτε να rapαρουν δεν ξέρουν, οι ξεκωλιάρηδες). Τα γυαλιά ηλίου χρειάζονται, όχι για τον ήλιο βέβαια, αλλά για να καλύπτουν τα χαλια τους τα μαύρα και να φαίνονται πούστηδες από μακρυά. Επίσης έχουν την πεποίθηση ότι το νέο τραγουδι των Τerror x crew είναι Rock επειδή 3 ντυμένοι στα μάυρα με κιθάρα μπάσο και drums προσποιούνται οτι παίζουν τα όργανα.

Για τα κορίτσια
Αν και τα περισσότερα ειναι καλά κομμάτια, το ντύσιμο και ειδικότερα η συμπεριφορά που έχουνε (στα @@ μου όλα, είμαι νάρα, είμαι ημιθεά, και όλοι οι άλλοι είστε τέλειοι παιδιά) είναι που τις κάνει σε μερικές περιπτώσεις πιο μισητές από τους άλλους. Η τσίχλα παραμένει στο στόμα 24/24, έχουμε φτάσει στην φάση τα σαγόνια τους να έχουν φτιάξει τέτοιο μπράτσο που να είναι πιο δυνατά και από τα σαγόνια του καρχαρία. Το γυαλί, απαραίτητο αξεσουάρ φυσικά, δεν το έχουνε για τον ήλιο, το έχουνε επειδή το φοράνε σχεδόν όλοι (όσο μεγαλύτερο γυαλί τόσο το καλύτερο, έτσι πάει, άμα υπήρχε γυαλί που να καλύπτει όλο τα πρόσωπο θα το φορούσανε, πιστέψτε με). Εντάξει, το καλοκαίρι και το πρωί χρειάζεται δε λέω, μην μας πάθετε και καμιά θερμοπληξία, αλλά θα ήθελα να ήξερα, το βράδυ γιατί τα φοράτε; Μήπως έχουνε κάνα ειδικό φίλτρο και βλέπετε πιο καλά το βράδυ με αυτά ή μήπως φοβάστε μην τυφλωθείτε από το φεγγάρι; Anyway, συνεχίζουμε, το πανάκριβο κινητό (καλή ώρα όπως και στα αγόρια) θα είναι γεμάτο με τις επιτυχίες του σήμερα, μην έχοντας ακούσει ούτε τις μισές από αυτές στην ζωή τους. Τα βραχιόλια στα χέρια πάνε και έρχονται, 40 μαύρα στο ένα χέρι, 50 πολύχρωμα στο άλλο, διακοσμημένα με πέτρες και καρδούλες που κάνουνε το χέρι να είναι σαν Λούνα Παρκ και προσθέτει γύρω στα 5 κιλά σε κάθε χέρι. Εάν έχουν ονόματα τύπου Χρυσάνθη,τα αλλάζουν σε Σάντη, γιατί ντρποήηηη και αίσχος! Ο καφές το τσιγάρο η πρεζα και ο μπάφος είναι οι δυο κολλητοί φίλοι τους και απλά το κάνουνε για μαγκιά, δεν θα το σταματήσουνε, όσο και αν δεν τους αρέσει ο καφές κι όσο κι αν πνίγονται από το τσιγάρο, αφού ο καφές και το τσιγάρο είναι στην μόδα! Το μαλλί τους σχεδόν μόνιμα φιλοξενεί μια φωλιά για σφήκες (από το πολύ ξάσιμο) καθώς κοτσάρουν απάνω τους, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους που να είναι λιγότερο κακόγουστο, φιόγκους!Φτιάχνουν τα μάγουλά τους σε ένα στιλ Χιονάτη, αφού βάζουνε 5 τόνους ρουζ στο καθένα και βρομάνε λακ και βαφή μαλλιών από τα 2 km. Θεόστενα τζιν (ακομά και για τις φάλαινες), starάκια με πολύχρωμες κορδέλες αντί για κορδόνια, εμπριμέ μπλουζάκια και τσάντες... ω και όλα πανάκριβα! γιατί πως αλλιώς θα ζήσουνε, μπαμπά, αν δεν ξοδεύουν τουλάστιχον 500 Ευρώ κάθε φορά που βγαίνουνε;

Άλλες γενικές πληροφορίες για τα τρέντουλα
Α) Υπολογίζεται ότι κάθε καλοκαίρι πνίγονται στην Ελλάδα 1000-1500 άτομα. Τα μισά θα είναι γέροι, και τα άλλα μισά τρέντουλα, και αυτό γιατί ως γνωστόν είναι τόσο κοθώνια που πριν βουτήξουν στη θάλασσα θα έχουνε φάει τον άμπακο, θα τους πάνε στον πάτο τα χιλιάδες μπιχλιμπίδια που όπως προαναφέραμε έχουν στα χέρια τους kai ti sto kalo tosa polla 8a toys pesei bary to 8ema!!!! Aπό την μια μεριά αυτό είναι καλό γιατί έτσι απαλλασσόμαστε σιγά σιγά από τα τρέντουλα, αλλά από την άλλη, παιδάκια είναι και αυτά μωρέ ό,τι κάνουν οι άλλοι κάνουνε.

Β) Τα τρέντουλα δεν πιστεύουν στον Θεό. Πιστεύουνε στον Χίτλερ του 21ου αιώνα ο οποίος θα γεννηθεί και θα φέρει βαριές τιμωρίες σε όσους δεν ντύνονται ανάλογα με αυτούς ή όσους δεν έχουν το κατάλληλο ποσοστό μαλάκυνσης στον εγκέφαλο έτσι ώστε να θεωρούνται τρέντουλα. Πιστεύουνε ότι ο Τρεντο-Χίτλερ θα διατάξει σφαγές και θα προσπαθήσει να φτιάξει την απόλυτη ανθρώπινη ράτσα. Από έγκυρες πηγές έχουμε μάθει ότι το σήμα αυτής της οργάνωσης θα μοιάζει με το λογότυπο της Paul Frank, αλλά με την μόνη διαφορά ότι αντί για το πιθηκάκι θα έχουν τον ΚΩΛΟ της συγκεκριμένης μαϊμούς και θα έχουν την φάτσα ενός τρέντουλου (λογικά κάποιου με υψηλή θέση) να βγαίνει μέσα από τον κώλο.

Γνωστές φράσεις που χρησιμοποιούνε τα τρέντουλα

-Με γεια τα all star/vans!

-Είσαι άκυρος / -η!

-LOL

-Έλα καλέ!

-Τι γλυκόοοοοοο!

-Πολύ trendy αυτή η τσάντα / μπλούζα / ζώνη! Θα τη πάρω.

-Έλα πάμε στα Paul Frank!

-Κοιτά το μαλ....ρι με το skate.

-Πωπω! Κοιτά τα παπούτσια / παντελόνι / μπλούζα / μαλλί του!

-Yassou Maria!!!

-Το καινούριο της Παπαρίζου το έχεις;

-OMG!

-Τα σπας!

-Έλεος!

-Αυτά ειναι!...

-Rofl!

-Tsekare!

-Eisai kamenos/h

και... το πλεον εξελιγμενο... -OMG Κ 3LOL!

Gamat00000000000000!!!

-όταν στέλνουν μηνύματα...#-) χ-I [/) 8-) ;-) '/.-) $-) {[{ 8) *#;-) !-) *8-) {V} B_) I-( 0-) ,;-)<3 ROTFL IRL BFN IMHO BTW THX FP GTP WTF FTW SOZ

Παρατήρηση: Μερικές φράσεις (κατ' εξαίρεση) χρησημοποιούνται και από άλλα κανονικά άτομα της ρημάδας κοινωνίας μας.

Τα Must που πρέπει να ξέρει κάποιος για τα τρέντουλα

1)Ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από τον ήλιο, ο κόσμος γυρίζει γύρω από τα τρέντουλα. 2)Τα αγόρια τρέντουλα όσο ντούκια και να φαίνονται είναι 100% down με 2 φάπες. 3)Τα τρέντουλα δεν θα πολεμήσουν ποτέ γιατί θα έχουν δηλώσει πούστηδες στον στρατό. 4)Η ονειρεμένη δουλειά για τα τρέντουλα είναι να γίνουνε σχεδιαστές μόδας. 5)Ποτέ μην ζητήσεις βοήθεια από τα τρέντουλα άμα έχεις χαθεί στον δρόμο, θα σε στείλουνε στην Αλάσκα. 6)Το 50% των τρεντουλοαγοριών ξυρίζουν πρώτα τα πόδια και μετά από 2 χρόνια αρχίζουνε και το μουστάκι. 7)Αν είστε emo ή οτιδήποτε άλλο διάφορο των trendy, τρέχτε να κρυφτείτε! Μπορεί να βάλουν τον μπαμπά να σας δείρει! (γιατί αυτοί μπορεί να σπάσουν κανένα νύχι.)

Ποιοι Αγαπάνε τους Trendy
1)Converse Company

2)Sony Ericsson

3)Paul Frank

4)Circus Medrano

5)My Space

6)Hi-5

7)Msn

Σε συνομιλία μέσω msn:
-Re kolhmene kai kala tora pame mall eida mia teleia vans tsada...
-OMG!!! Kai gamo tis idees!MESA...

Πηγή: Φρικηπαίδεια.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το emo (είδος homo pseudomelancholicus phrantzoplectus) είναι ένα είδος ανθρωποειδών το οποίο έκανε την εμφάνισή του κάπου μέσα στον 21ο αιώνα π.Χ.. Έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό το μαλλί του, που συνήθως συναντάται στο στυλ του «κορακί-φρατζολί». Θα μπορούσε επίσης να πει κανείς ότι το τρίχωμα του επάνω μέρους της κεφαλής τους παρουσιάζει ομοιότητες με το τρίχωμα ενός ακούρευτου πεκινουά. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των emo είναι η φράντζα (σιδερωμένη φυσικά), τρύπες παντού ΕΚΤΟΣ απ' τα αυτιά, κλαψομ.... εεεε, κλαψιάρικη φάτσα, καθώς και παπούτσια αμφιβόλου ποιότητας (και αισθητικής). Επιπλέον, χαρακτηριστικό των αρσενικών emo είναι το θεόστενο παντελόνι (δανεισμένο συνήθως από συγγενείς α' βαθμού λόγω cool-ο-αντίληψης / cool-ο-φάνειας / cool-ο-πάθειας), ενώ τα θηλυκά συναντώνται με κοντή φούστα με πολύχρωμη κάλτσα μέχρι το μπούτι. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι το eyeliner, κυρίως για τα emo αγόρια, και φυσικά ο καλύτερος φίλος του emo, το πιστό ξυράφι.

Η καθημερινότητα ενός τυπικού emo
Ξυπνώ και αγκαλιάζω το κουνελάκι μου, φοράω το GAP φούτερ και το καρό σταράκι μου, βλέπω στον καθρέπτη μου να είναι καλά κρεμασμένη από το φρύδι η φράντζα μου και ξεκινώ για το σχολείο χωρίς φιλί στην μάνα και χωρίς καλημέρα στον μπαμπά. Στο σχολείο φτάνω και ασχολούμαι αποκλειστικά με το σχέδιο καρδούλων και αστεριών. Τις ελεύθερες ώρες (δηλαδή αυτές που κουράζεται το χέρι μου από το αριστούργημα που σχεδιάζω) σκέφτομαι την κοπέλα των ονείρων μου και πως είναι πολύ άδικο να μην την έχω. Κλαίω και λίγο την μοίρα μου και πάω σπίτι για να φάω το έτοιμο φαΐ της μαμάς. Όλη την υπόλοιπη ημέρα ασχολούμαι αποκλειστικά με το να κάνω νέους φίλους από το internet, να ζηλεύω που οι άλλοι είναι περισσότερο emo από εμένα. Επίσης βγάζω φωτογραφίες την φάτσα μου σε κλαψο-πόζες με το νέο super κινητό που μου πήρε ο μπαμπάς και που έχει 5Μpx camera για να δείξω στους άλλους emo φίλους μου στα starbucks το απόγευμα.

Τους πάει και το έμο! (από Hank, 16/01/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η ένδειξη λύπης σε συνομιλίες μέσω Internet.

Σε chat room:
-Αύριο δεν θα μπω msn... Έχω πολύ δουλειά...
-:(

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Είναι ο σκακιστής-ατζαμής που χρόνια παίζει σκάκι αλλά δεν μαθαίνει τίποτα. Παραμένει στάσιμος, παίζει βιαστικά, κάνει συχνά λάθη και αβλεψίες. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον αρχάριο παίχτη.
Λέγεται και πάτσερ.
Μεταφορικά σημαίνει αργόσχολος, άχρηστος στην κοινωνία.

-Έπαιξα χτες μια παρτίδα σκάκι με τον Σπύρο τον σκακιστή και έχασα...
-Είσαι τελείως άχρηστος... Αυτός είναι μαζέττας...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιείται μια ενέργεια.

(στο τέλος ενός μαθήματος σκακιού)
- Στο τσακ μπαμ τις λύσαμε τις ασκήσεις, Johny...Topalov μας έγινες...

Βλ. και σχετικά λήμματα καρφί, dt, πατ-κιουτ, στο καπάκι, σούμπιτος, σφαιράδην

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο φίλος, ο γνωστός, ο συγχωριανός.
Χρησιμοποιείται σε τοπικές διαλέκτους.

-Που 'σαι ρε φούλη; Καιρό έχεις να φανείς στο καφενείο...
-Φτιάξε έναν καφούλη και άσ 'τα λόγια...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified