Βρισιά για άνδρες της τρίτης ηλικίας. Λέγεται και για ηλικιωμένους ομοφυλόφιλους στο πλαίσιο σεξιστικού κραξίματος, αλλά και για οποιονδήποτε μπάρμπα-Μπρίλιο μας σπάει τα νεύρα επειδή λ.χ. δεν οδηγεί καλά ή καταψηφίζει νομοσχέδιο στην Βουλή (βλ. 1ο παράδειγμα). Ευτυχώς, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις που καταγγέλλουν τον κοινωνικό αυτό ρατσισμό (βλ. παράδειγμα 3).

Συνώνυμα: γερομπινές, πουστόγρια, παλαιόπουστας.

1. -Είσαι πουστόγερος σαν τον συνονόματό σου!
Χυδαία επίθεση Ευάγγελου Βενιζέλου σε Απόστολο και Νικήτα Κακλαμάνη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούρλιαζε προς τον πρώην πρόεδρο της Βουλής «Είσαι το ίδιο πουστόγερος, όπως ο συνονόματός σου...», οι βουλευτές του κόμματος φώναζαν εν χορώ: «Ως εδώ ήταν».
Σύμφωνα με αυτήκοοες μάρτυρες αμέσως μετά την καταψήφιση του δεύτερου άρθρου από τον κ. Κακλαμάνη, και ενώ είχε προηγουμένως είχε δηλώσει «παρών» ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πλησίασε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και του είπε αγανακτισμένος: «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».

2. Μίλησε και ο πουστόγερος!!!Lagerfeld:«Οι Έλληνες έχουν αηδιαστικές συνήθειες».

3. “Επίεννα ρε φιλε με το αυτοκίνητο τζιε πεταχτικε ρε φίλε ενας πουστόγερος τζιε έκοψε μου το δρόμο…χαπάααρι ρε λαλο σου!!!”
“Εκάτσαμε γαμώτα να πιούμε μια μπυρού μες την χωράφα, τζιε εφκίκε ο πουσητόγερος τιζε άρκεψε τζιε επαούριζε”
“Ρεεεεεε αχαχαχαχα!! Τζιαμέ έσσο μου έσιει ενα πουστόγερο κάθε προι φακκά γυρό τις βεράντας του χαχαχαχαχα”
Μισώ το. Ενθουσιασμένοι που την νιότη τζιε την δύναμή τους, εξούσιασμένοι που την αλαζονεία τους τζιε υς άγνοια τους ότι τουτο που περιπαίζουν μια ανάσα μακρίά ένει..
Μεθυσμένοι που τες επιφανειακές τους σχέσεις, τες καύλες που γαμιούνται παρασκευή μες τα αυτοκίνητα νομίζουν οτι έχουν το δικαίωμα να περιπαίξουν, να κρίνουν, να μειώσουν εναν άνθρωπο με τα τριπλάσια χρόνια τους. Ενα άνθρωπο φθαρμένο που τον χρόνο, τις εμπειρίες, την ζωή. Αδύναμο μεν αλλα εσύ ρε κωλόπαιδο, αμαν σου μιλούν πρεπει να θωρείς χαμέ. Αλαζόνα.

(από xalikoutis, 01/04/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Άλλη μία μνημειώδης φράση που αποδίδεται στον Θεό της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιώργο Γεωργίου.

Γεωργίου: - Πόσων ετών είσαι φίλε;
Τηλεθεατής: - 60.
Γεωργίου: - 60;
Τηλεθεατής: - Ναι.
Γεωργίου: - Φίλε, θα σου πω κάτι αλλά μην παρεξηγηθείς.
Τηλεθεατής: - Εντάξει.
Γεωργίου: - Παππού παππού, τον παίρνεις πού και πού;
Τηλεθεατής: - Ε, sometimes.
(Χαμός στο στούντιο)

(από BuBis, 27/08/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified