Ωλ-τάιμ κλασική έκφραση (δίκην οΘντκ χριστιανοσλάνγκ) για την τηλεόραση από ανήκοντες στην ορθολοξίαν, που θεωρούσαν ότι η τηλεόραση είναι του διαβόλου, για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως ότι μας ωθεί στην πορνεία μέσω της παρουσίασης σέξι σταρλετιτσών ή ότι προωθεί τα σχέδια των νεοτάξ.

Η έκφραση είχε βρει την σουρεάλ αισθητοποίησή της σε φερόμενη προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού ότι «ο διάβολος θα μπει μια μέρα στα σπίτια των ανθρώπων και τα κέρατά του θα βγαίνουν από τα κεραμίδια», το οποίο θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στις κεραίες της τηλεόρασης (σπούκι!). Συμπεριλαμβάνεται επίσης σε φερόμενη ως διδαχή του γέροντος Παϊσίου, οπότε έχει αστασίαστο γεροντικό έρεισμα.

Πλέον, όμως, ο διάβολος έχει μετακομίσει στο Ιντερνέτι, οπότε η έκφραση γνωρίζει μια κάμψη, έχοντας περισσότερο αξία καλτίλας. Μπορούμε πάντως να την συναντήσουμε κι εκεί σε εμπλογκημένα βλόγια και σάιτς που διδάσκουν τους αγριοχρίστιανους για τους κινδύνους της τηλεόρασης.

Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε πώς ονομάζεται η τηλεόραση σε διαφορετικά σλανγκικά ιδιώματα:

ορθολοξιστί: σατανοκούτι
καλιαρντιστί: κρυσταλλομπουρού, κρυσταλλοσινού
μπαμπαδιστί: χαζοκούτι
ψευδοτουρκιστί: μπανιστήρ ντουλάπ, καρατιβιόλα
ψευδογαλλιστί: τελεβιζιόν
βαριεμενιστί: τηλόραση
αρκτικολεξιστί: τουβού
λιγουριστί: τελεβύζιον

Πάσα (Δ.Π.): Profesor.

 1. Μεγαλο ρολο στην συνεχιση της πτωσης του Ελληνα, εχει παιξει το σατανοκουτι που εχουν ολοι στα σπιτια τους και που πρεπει να σταματησουν να το κοιτουν…ολοι …ακομα και τα παιδια μας γιατι απο αυτο παιρνουν ολα τα μυνηματα που ο αντιχριστος θελει να μεταφερει σε εσας και τα παιδια σας. η ειδωλολατρια του χρηματος και της σαρκας περνουν μεσα απο το σατανοκουτι στα παιδια μας, που απο μικρα γινονται λατρεις αυτου του τροπου ζωης. (Η φερόμενη ως διδαχή του γέροντα Παϊσίου εδώ).

2. παλια οι γιαγιαδες λεγανε την τηλεοραση σατανοκουτι,,,δεν ηταν τυχαιο μεν..αλλα,τι δε θα βλεπουμε τηλεοραση δηλαδη;;;μηπως και μας βαλει στο ματι κανενα βαμπιρακι;;; τωρα για το πως μπορουμε να προφυλαχτουμε...επειδη λοιπον μπορουμε να επεμβουμε στο σαμπκονσιους μπορουμε να κανουμε καποια υπνωση και να λεμε ''μακρια απο μενα κακο θηριο..μακρια...μακρια...φτου φτου''
η να κανουμε ολοι μια μαζικη προσευχη καθως η δυναμη των προσευχητικων πεδιων οταν ειναι μαζικη επηρρεαζει και να ζητησουμε (εντος εισαγωγικων) να μην υπαρχει στον κοσμο καμια κακια-ζηλεια-απατη-πολεμος-δεινα-εκμεταλλευση...
γι αυτο λεω να ξεκινησεις την προσευχη εσυ σημερα!!! πες 10 πατερ ημα και μετα θα συνεχισω εγω αλλα 10, ,, μπας κι αλλαξουμε τον κοσμο και τον σωσουμε απο το 666...

 1. Ένας Δούρειος Ίππος εις τα σπίτια των Χριστιανών. Δεν επαρκούν, αδελφοί μου χριστιανοί, οι θρήνοι του προφήτου Ιερεμίου, δια να θρηνήσουν το κατάντημα του νέου Ισραήλ. [...] Η ωφέλεια του Ορθόδοξου χριστιανού είναι μηδενική εκ της Τηλεοράσεως. Φαινομενικώς κάνει και καλό, εις την πραγματικότητα όμως όχι. Τα τυχόν «ντοκιμαντέρ» που προβάλλει, αποτελούν μόνον ένα δόλωμα. Είναι κόλπο του Σατανά να αναμιγνύει ενενήντα εννέα ψέματα και μία αλήθεια. [...] Και τούτο διότι όλοι τρέχουν είς το σατανοκούτι για να δούνε κάποιο έργο ή ειδήσεις. Μέσα είς το σπίτι επικρατεί βουβαμάρα. Ούτε φωνή, ούτε γέλιο, ούτε χαρά. (Η αγκαλιά της Παναγίας).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η κατάληξη -ιάδα (και όχι απλώς -αδα) τείνει να γίνει συνήθης κατάληξη της γαμοσλανγκοτέτοιας. Προκύπτει από την Ιλιάδα του Ομήρου (ενδεχομένως και από άλλα αφηγήματα λ.χ. Αλεξιάδα και ό,τι) και σημαίνει: α) μια υπερβολή στην ενασχόλησή μας με ένα δημόσιο πρόσωπο, η οποία αποπροσανατολίζει από άλλα σημαντικότερα θέματα, (λ.χ. Ζαχοπουλιάδα, Τζουλιάδα) β) την ικανότητα κάποιου να παράγει ευφάνταστους και σουρεαλιστικούς μύθους με στοιχεία υπερβολής τ. το γάμησε και ψόφησε (λ.χ. φωσκολιάδα). Συχνά και τα δύο, ενώ αποφασιστικής σημασίας είναι να έχει λάβει η -ιάδα τις διαστάσεις επικίλας (λ.χ.Γκουσγκουνιάδα).

Ως λιακοπουλιάδα εννοούμε τα λιακούρεια έπη που ραψωδεί ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, άκα Λιακό, άκα πουτινιάρης, τα οποία αφορούν στην ανωτερότητα των Ελλήνων και το πώς οι Έλληνες έχουν σχέση με ο,τιδήποτε καλό υπάρχει στον πλανήτη, αλλά και στο Σύμπαν. Βλ. απόγονος των Αφελίμ, το Σακέτο σε πακέτο.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο george που έβαλε το λήμμα στο Δημόσιο Πρόχειρο, το καταχώρισε ως λασκοπουλιάδα. Για το τελευταίο αυτό δεν βρήκα διαδιχτυακά ευρήματα, όπως για την λιακοπουλιάδα που δίνει πολλά, ωστόσο είναι ενδιαφέρον ότι έχουν συναιρεθεί δύο μορφές, ο Λιακόπουλος και ο αείμνηστος Λάσκος σε έναν, τον Λασκόπουλο. Οπότε, αντιστοίχως, η λασκοπουλιάδα αποτελεί μια επική αφήγηση που συνδυάζει στοιχεία, όπως οι εξωγήινοι, το ξανθόν γένος και ο Πούτιν, οι μύθοι της αρχαίας Ελλάδας, και η Βίβλος, οι γεροντάδες κ.τ.ό. του Λιακόπουλου, με (πα)παρετυμολογίες, πορτοκαλισμούς, αριθμητικές τ. τυχαίο; δε νομίζω και αμπελοφιλοσοφίες τ. Λάσκου.

Η έκφραση λιακοπουλιάδα χρησιμοποιείται συχνά όταν θέλουμε να επαναφέρουμε στην τάξη συνομιλητή μας που παραστράτισε κάποια κλικ ή και κανά τακ προς θεωρίες συνωμοσίας ή άλλες ευφάνταστες διηγήσεις, οπότε του λέμε κάτι του στυλ «έλα, άσε την λιακοπουλιάδα» ή «λιακοπουλιάδα τό 'κανες» κατά το λύσσα το έκανες.

 1. Λιακοπουλιάδα, μέρος 2ον. % Αποφθέγματα μεγάλης φαντασίας από τον εβραιολάγνο Γιώργη Χ.Ι.
  1) Ο Δίας είναι Κένταυρος και είναι αυτός που παρέσυρε τον Εωσφόρο εκμεταλευόμενος την ζηλοτυπία του.
  2) Η Αθηνά(θεά) είναι και αυτή από τα αποστατημένα Πτερωτά και έχει μορφή κουκουβάγιας.
  Η Αθηνά και όπως γράφει ο Άγιος Νεκτάριος σε ένα χειρόγραφό του το οποίο ΓΛΥΤΩΣΕ από την πυρά έχει Μετανοήσει και είναι στο πλευρό του Αγνώστου Θεού ο οποίος ΠΟΤΕ δεν είπε το όνομά Του.
  3) - Οι 12 ψευτοθεοί ........ ανήκουν στα ΑΘΑΝΑΤΑ αποστατηθέντα πλάσματα αυτά. (Εδώ).

 2. - Δεν παιζει να υπαρχει αυτο το πραγμα απο τα αριστερα σχηματα. Δηλαδη υιοθετησαν την ...λιακοπουλιαδα; Ουτε με σφαιρες.
  - καλά εσύ νομίζεις ότι τα αριστερά σχήματα είναι τίποτα νομπελίστες της πολιτικής ανάλυσης;
  - Παντως Λιακοπουλο χλωμο να αναπαραγουν τους υποτιμας ...λιιιιιιιιιιιιγο!
  - Είναι εντελώς αδύνατον να υποτιμήσει κανείς κάποιους που αναπαράγουν ... ΖΑΛΕΥΚΟ. (Εδώ).

 3. Sorry που θα το πω αλλα ειμαστε αυτοκινητιστικό foroum και εχουμε αναλύσει απο το θάνατο του Jackson μέχρι την υπαρξη UFO και κάπου σε αυτό το σημείο μπάινει και η Λιακοπουλιάδα......Μη με παρεξηγήτε αλλα προτειμώ να χαλαρώνω βλέπωντας video με αγώνες ,κόντρες και drift παρα τέτοια video, εδω μέσα τουλάχιστον! (Εδώ).

 4. - 100 δις Ευρώ οι Ρώσοι για την Σύρο.
  - [...] όχι ο ακροδεξιός ψάλτης του αη Δημήτρη δεν ξερω αν πιστεύει τη Λιακοπουλιάδα....δε νομίζω κιόλας γιατί είναι ακραιφνής ορθόδοξος... (Εδώ, για ενήλικες).

(από Khan, 13/09/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο ασχολούμενος με ζητήματα λαϊκής μεταφυσικής, ψιονικής δραστηριότητας, ουφολογίας, φασματολογίας, αποκρυφισμού, παραϊστορίας κουτουλού, αλλά όντας ημιμαθής και άσχετος ανάγει τα πάντα όλα σε τέτοιου είδους αιτίες και αφετηρίες καταλήγοντας τελικά να είναι γραφικός.

Ιδιαιτέρως δε η κατάληξη -άκος είναι αυτή που δίνει στο υποκείμενο την έννοια της ημιμάθειας, αλλά και της σούπερ γραφικότητας, καθώς χρησιμοποιείται ως μειωτική.

- Σου είπε για χτες βράδυ ο Ιορδάνης, που είδε κάτι παράξενα σαν ούφο;
- Έλα ρε, τι να μας πει πάλι ο χαρδαβελάκος; Αυτός είναι το ούφο!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

H Λέξη Αφελίμ προέρχεται εκ της λέξης αφελής και παραπέμπει στις λέξεις: Νεφελίμ - Ελοχίμ των Λιακούριων θεωριών. Μιλάμε για τους αφελείς αυτής της πλάσης. Θα μπορούσε κανείς να πει, πως όπως θεωρητικά τουλάχιστον κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχουν απόγονοι των Νεφελίμ και των Ελοχίμ, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν και απόγονοι των Αφελίμ.

Οι Αφελίμ ήταν πανταχού παρόντες στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Καλοπροαίρετοι και αφελείς παρασύρονταν πάντα από τη ρητορική δεινότητα των απανταχού biri biri maker. Οι εποχές αλλάζουν, οι τακτικές και οι πρακτικές μπορεί να διαφέρουν, οι ρόλοι ποτέ. Απλά σε κάθε εποχή οι biri biri makers αξιοποιούσαν στο έπακρο τα διαθέσιμα εφόδια, για να πετύχουν το δόλιο σκοπό τους.

Οι λαοπλάνοι διαγνώνουν τις αδυναμίες των απλών ανθρώπων, τα όνειρα τους, τις ανάγκες τους, τους πουλούν φούμαρα και τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Με τη δύναμη το λόγου τους και τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα, κάνουν το αδύνατο να φαντάζει δυνατό και το καλό ύποπτο. Είναι ικανοί στο να δημιουργήσουν προβληματισμούς για το πλέον ξεκάθαρο θέμα κάνοντας πανεύκολα την τρίχα τριχιά. Είναι δεινά ταλέντα στο να ανάγουν το αληθοφανές σε αληθές για να μπορέσουν να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Οι συγκεκριμένοι λαοπλάνοι είναι άσοι στις συνομοσιολογίες. Μιλούν ψυχωμένα και θεωρούν πως αφυπνίζουν τις μάζες. Αισθάνονται περιχαρείς όταν συμβεί κάποιο μπάχαλο, γιατί τότε τους δίνεται η ευκαιρία να υφάνουν ένα απίστευτο πλαίσιο μυστηρίου, το οποίο αξιοποιούν προς ίδιον όφελος.

Οι Aφελίμ πάλι, χωρίς καμιά κριτική διάθεση, προσπαθώντας να φύγουν από το δόκανο των κακών ή των υποτιθέμενων κακών, πέφτουν στο δόκανο των λαοπλάνων. Υπάρχουν και κάποιοι εκ των Αφελίμ που αισθάνονται πως οι λαοπλάνοι κολακεύουν την πονηρία τους. Αυτό τους φέρνει πιο κοντά τους. Η εμπιστοσύνη που τους δείχνουν τους τυφλώνει και έτσι αυτοί πέφτουν πιο βαθιά.

Οι λαοπλάνοι αυτοί μπορεί να 'ναι Λιακό style, μπορεί να 'ναι από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της δικηγορίας, της εκκλησίας,του ποδοσφαίρου και γενικότερα στους χώρους δουλειάς, παντού. Σε κάθε χώρο εκμεταλλεύονται τις ελπίδες των ανθρώπων και σε κάθε χώρο διαστρεβλώνουν και λασπώνουν κάθε άδολη δραστηριότητα. Ο στόχος τους είναι η μάσα. Σαν ύαινες που οσμίζονται ψοφίμια, ψυλλιάζονται την ανασφάλεια των ανθρώπων και σαν γατόνια που είναι ποντάρουν στην ευαισθησία των άλλων για να πετύχουν το σκοπό τους.

 1. -Ακουσες χθες τι είπε ο Λιακό, αναφερόμενος στα γνωστά γεγονότα που ταλανίζουν την κοινή γνώμη;
  -Τι είπε πάλι;
  -Μίλησε για αποσταθεροποιητικούς κύκλους, για σφραγίδες που ανοίξανε, για το μέλλον που μας χτυπάει την πόρτα, για τις αδελφότητες των... μπλα... μπλα...για τις προφητείες... μπλα... μπλα...
  -Και το κατέληξε σε ένα πακέτο που έχει ετοιμάσει για την περίσταση;
  -Πώς το κατάλαβες; Παρακολουθούσες;
  -Όχι βέβαια. Δυο επεισόδια του... να δεις καταλαβαίνεις την τακτική του. Παράγγειλες; -Ναι βέβαια. Είναι να χαθεί τέτοια ευκαιρία;
  -E, είσαι απόγονος των Αφελίμ. Δε χωρεί αμφιβολία.
  -Αφελίμ; Έχω χάσει επεισόδια;
  -Τι επεισόδια ρε καημένε. Εσύ κι οι όμοιοι σου είσαστε οι απόγονοι των Αφελίμ που μασάτε το χόρτο που σας σερβίρουν και σε dt θα κάνετε μεγιστάνες τα λαμόγια της συνομοσιολογίας.

 2. (Από φόρουμ)
  Eνδιαφέρον θέμα… Εξαρτάται φαντάζομαι από την οπτική γωνία που έχει ο καθένας. Ο οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο νεοέλληνας είναι ένα Αλβανο-σλαβο-τουρκο-μογγολικό υβρίδιο. Ο οπαδός του ΛΑΟΣ μάλλον ότι είναι απόγονος των ΕΛ. Οι δε οπαδοί των δύο κομμάτων εξουσίας τον θεωρούν κάφρο.
  Η προσωπική μου άποψη-αλλά εγώ είμαι απόγονος των Αφελίμ- είναι ότι ο νεοέλληνας πλέον δεν είναι παρά ένα κακομαθημένο ζωντόβολο που θεωρεί πολιτισμό τα μπουζούκια και τη Μadonna (μεγάλη η χάρη της) και πως έχει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.Νομίζω ότι εξάντλησα το θέμα και αποχωρώ…
  Βλέπε
  Το ελληνικό ερωτηματικό πρέπει να γίνει αλλοδαπό.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Επικίνδυνα φύλα εξωγήινων τα οποία μισούν θανάσιμα του Ελ (εμάς δηλαδή) και θέλουν να μας καταστρέψουν. Έχουν γίνει ευρέως γνωστοί απ' τον γνωστό καθηγητή Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Η μεγάλη προφητεία προβλέπει πως στις 7/5/08 και ώρα 17.45 οι Ελοχίμ θα επιτεθούν στους Ελ στο χώρο όπου βρισκόταν το αρχαίο νεκροταφείο (ο Κεραμεικός στο Γκάζι). Η προφητεία αναφέρει πως όσοι βρίσκονται εκείνη την ώρα θα θανατωθούν με πολύ άσχημο και επίπονο τρόπο.
Μάλιστα στην προφητεία αναφέρεται πως η επίθεση αυτή θα συνοδευτεί από πτώση ενός τεράστιου μετεωρίτη...
Λευτεριά στους Ελ...

(από Khan, 20/05/14)

Για τον Λιακόπουλο, βλέπε και μπουρδολόγος.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified