Η γυναίκα μόντ, ιδίως αν είναι όμορφη.
- Μπα, νέο μοντέλο στο slang.edu;
Σχετικά: mod diplomatique, μόδιστρος, ο, Μ.Ο.Δ.
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Το βιβλίο εκπαίδευσης του κάθε θνητού ημίθεου και θεού που κυκλοφόρησε στη γη. Η διαφορά του με το paybook είναι ότι δεν είναι απόρρητο.
Σύμφωνα με τις γραφές, θα έρθει κάποια στιγμή να πληρωθούμε ανάλογα με αυτό που γράφει τo πέιμπουκ μας. Λέγεται μάλιστα ότι ο κλειδοκράτορας των πυλών του παραδείσου έχει αντίγραφα απ' όλους και του τα έχει εμπιστευθεί ο παντοδύναμος, δίνοντάς του μάλιστα και την εξουσία να έχει και τον πρώτο λόγο για το ποια πόρτα θα σε αφήσει να διαβείς. Δεν γνωρίζω εάν ο κλειδοκράτορας έχει κάνει κονέ με τύπους Ευφραίμ και μπορείς να επηρεάσεις την κρίση του λαδώνοντάς τον με τενεκέ από το χωριό ή με κάνα φακελάκι, και αν ισχύει και εδώ το αν έχεις δόντι ή μαχαίρι. Οι Ιταλοί απ' ο,τι φαίνεται πρέπει να έχουν πολύ καλές σχέσεις, γιατί του έχουν φτιάξει καλό μέγαρο και το εκμεταλλεύονται δεόντως. Τό 'να χέρι νίβει τ' άλλο...
Το πέιμπουκ των θεών αφορά πιο πολύ σε ζητήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης και λιγότερο σε άλλες εκπαιδεύσεις. Η Λίλιαν και η παρέα της φροντίζουν πάντα να εμπλουτίζουν τις σελίδες του πέιμπουκ του εκάστοτε μαθητευομένου ώστε αυτοί να μπορούν να δώσουν ποικιλία και χαρά στα σκέλια των παρθένων και άβγαλτων που με τη σειρά τους αυτοί θα μεταδώσουν τις γνώσεις σε άλλους. Η παρέα της Λίλιαν φροντίζει ακόμη να γίνεται γνωστό το περιεχόμενο του πέιμπουκ.
Ήταν 3 φίλες οι οποίες πέθαναν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Φτάνουν στις πύλες του Παραδείσου και ο Άγιος Πέτρος ρωτάει την πρώτη:
- Πόσες φορές έχεις απατήσει τον άντρα σου;
- Μια-δυο.
- Βάλτε τη στο ασημένιο δωμάτιο.
Ρωτάει τη δεύτερη:
- Εσύ πόσες φορές έχεις απατήσει τον άντρα σου;
- Καμία.
- Εύγε. Βάλτε τη στο χρυσό δωμάτιο.
Ρωτάει και την τρίτη:
- Εσύ πόσες φορές έχεις απατήσει τον άντρα σου;
- Α! Εγώ όσες φορές μου ζητήθηκε, το έκανα.
- Αυτή βάλτε τη στο δικό μου δωμάτιο.
Στην πόρτα του Παράδεισου, ο κλειδοκράτορας Άγιος Πέτρος ρωτάει έναν που, φουριόζος, πάει να μπει μέσα:
- Εσύ τι είσαι;
- Γιατρός!
- Εντάξει! Για τους προμηθευτές μας, η είσοδος είναι ελεύθερη!
Got a better definition? Add it!
Παράλλαξη της έκφρασης «χέσε μέσα» για να χαρακτηρίσει το γραπτό μήνυμα κινητού τηλεφώνου (sms) που το περιεχόμενό του δεν μας είναι ευχάριστο.
- Η γκόμενα με έχει πρήξει με τα χεσεμές απο το πρωί!...
Got a better definition? Add it!
Όσο πιο ευρύ και αντιπροσωπευτικό είναι το σύνολο κι όσο πιο τεκμηριωμένες είναι οι γνώμες αναφορικά με την επιλογή του πρότυπου βλάκα, τόσο πιο αξιόπιστο θα είναι τα αποτέλεσμα της επιλογής.
Αυτός θα είναι κάποιος, του οποίου το όνομα θα μπορούσε άνετα να εισαχθεί ως λήμμα σε λεξικό. Λήμμα που θα έχει την έννοια του πρότυπου βλάκα.
Αυτό δεν είναι μια θεωρητική υπόθεση. Έχει συμβεί σε διάφορα άλλα θέματα. Π.χ.: όταν θέλουμε να αποκαλέσουμε κάποιον πολύ χοντρό, μπορούμε να τον αποκαλέσουμε τόφαλο, (εκ του Δημήτρη Τόφαλου).
Στην περίπτωση μας, αναφερόμαστε σε μια βλάκ άουτ περσόνα άνευ προηγουμένου. Κι όπως ένας χωριάτης θέλει δυο φορές χωριάτηγια να 'ρθει στα ίσα του, αντιστοίχως κι ένας βλάκας θα νικηθεί από έναν που είναι δυο φορές βλάκας. Άρα ψάχνουμε τον πρωταθλητή της λίστας των ηλιθίων. Τον πλέον ανίκητο βλάκα.
Αυτός ο πρότυπος βλάκας, ο εντελώς βλάκας δηλαδή, θα είναι κάποιος που είναι:
ο άνθρωπος εγκεφαλογράφημα ευθεία, ο πιο ζωντανός ζύθος,
αυτός με το πιο ακατοίκητο ρετιρέ, το απόλυτο βλάκατρον, ο βλάκας με... πατέντα, ο βλάκας με... λοφίο και την... περικεφαλαία, ο άρχοντας των μαργαριταριών, ο πλανητάρχης της βλακείας (άρα ο Μπους θα μπορούσε να θεωρηθεί και διπλός πλανητάρχης).
Θα μπορούσε :
α) Το όνομα του πρότυπου βλάκα ή βλάκα αναφοράς (π.χ.: Μπους) να αποτελεί, μονάδα μέτρησης βλακείας. (π.χ.: 1 Βush).
β) Σε υποτιθέμενο όργανο μέτρησης βλακείας, η αποτιμώμενη τιμή της βλακείας κάποιου βλάκα, να αποτιμηθεί, συγκριτικά με την επίδοση του πρότυπου βλάκα (maximum τιμή του οργάνου, π.χ.: 1 Βush).
Για την περίπτωση αυτή, βλ. παρ. 1.
α) Πολύ κουτό, με φάτσα - έκφραση - διάνοια που φωνάζει από μίλια... μακρυά πως είναι το... κουτόχορτο, το... βλήτο. (βλ. παρ. 2).
β) Που δεν είναι κουτός, αλλά που ωστόσο έκανε τη... βλακεία. Τον αποκαλούμε έτσι, με στόχο να τον κοροϊδέψουμε, να τον ειρωνευτούμε, αλλά και να εκτονωθούμε (βλ. παρ. 3).
Κλείνοντας, αποτείνω τις ευχαριστίες μου στον άψογο acg.
Got a better definition? Add it!
Ειρωνικός χαρακτηρισμός φωτογραφικών συσκευών που, ενώ έχουν φακό μεγέθους φακής, πλασάρονται ως «υψηλής ποιότητας» προβάλλοντας μόνο τον αριθμό των megapixel.
- Πολύ πρώτο το κινητό του Τάκη. Έχει εφτά μεγαπίξελ.
- Καλά, άμα του κουτσουλίσει μύγα το φακό, θα έχει εφτά μυγαπίξελ.
Got a better definition? Add it!
Ο δεξιοτέχνης στο χειριστήριο παιχνιδιών κονσόλας.
Ο Κώστας; Μεγάλος κονσολίστ! προχθές στο pro μας ξέσκισε όλους!
Got a better definition? Add it!
Ως chatσος, είναι αυτός που συμπεριφέρεται ως τσατσόνι στα chat-rooms, άλλως κουβεντοδωμάτια.
Ετυμολογία του κανονικού τσάτσου:
θεία > θεια > τσα > τσατσά > τσάτσος.
Μπήκε χτες ένας chatσος στο chat και τά 'κανε όλα λίμπα!
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Εκ του αγγλικού modify (=τροποποιώ). Σημαίνει τον Διαχειριστή ή Συντονιστή φόρουμ που τροποποιεί κατά κόρον ή χωρίς φαινομενικά
σοβαρό λόγο τα μηνύματα των χρηστών.
Κώστας:
Και που λες, Μητσάρα, μπαίνω μετά δύο μέρες στο φλώρουμ να κόψω εντυπώσεις, κοιτάζω το τελευταίο ποστ μου, το λινκάκι άφαντο και στο κάτω κάτω της γραφής μου η υποσημείωσις: «edit: Δεν επιτρέπονται οι σύνδεσμοι που οδηγούν σε σελίδες με παράνομο υλικό».
Μου 'ρθε... να κατεβάσω καντήλια, λέμε!
Μήτσος: Δώσε τόπο στην οργή κολλητέ! Αφού τον ξέρεις τον ΧΨΖ τι Μοντίφηκας είναι. Την έχει δει Πάπας και νομίζει πως μπορεί να ελέγχει τους πάντες.
Λογοπαίγνιο και με την λέξη Ποντίφηκας
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Το άφρακτο παραπλήσιο ασύρματο δίκτυο, εις ο συνδεόμεθα λάθρα. Από εδώ.
Να τους έχει καλά ο Θεός τους απανταχού γείτονετ (ας κάνουμε όλοι όμως συνετή χρήση).
— Τι έγινε τελικά έβαλες ιντερνέτ στο σπίτι;
— Για την ώρα βολεύομαι με ένα γείτονετ. Ξέρεις, κάνα μαίηλ, στοίχημα και χρηματιστήριο. Άμα το κλειδώσει θα δω.
Βλέπε και γειτόνεξ.
Got a better definition? Add it!
Ειρωνικά το τερατώδες σούπερ ντούπερ σύστημα εθνικής ασφαλείας C4I (σι φορ άι), το οποίο εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα από τον αμερικανικό κολοσσό SAIC, με αφορμή την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και απεδείχθη «φούσκα» ολκής, καθώς όλα τα συστήματά του είναι ημιτελή και ατελέσφορα.
Ο όρος χρησιμοποιείται για όλα τα συστήματα που υπόσχονται πολλά και δεν παρέχουν τίποτα, καθώς στην πράξη αποδεικνύονται ημιτελή και αναξιόπιστα. Συνήθως πρόκειται για «hi tech» συστήματα ή gadgets που δεν λειτουργούν σωστά.
- Ρε συ, στο ΙΚΑ βάλανε καινούρια μηχανογράφηση και χάθηκαν τα ένσημά μου.
- Κατάλαβα, συμφοράι.
- Τα 'μαθες; Θα ξαναϋποβάλουμε τα Ε9 γιατί το TAXIS έγινε κουλουβάχατα.
- Νόμιζα ότι το TAXIS ήταν ενTAXIS.
- Μπα, συμφοράι!
Got a better definition? Add it!