Η φράση «ανασταίνεις τσιμούχες» λέγεται σε άντρες που συνηθίζουν να πηγαίνουν με μπαζογύναικα και γενικά γυναίκες που δεν βλέπονται και έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Καλά ρε Μήτσο πάλι με μπάζο κυκλοφορείς; Έχεις αναστήσει όλες τις τσιμούχες...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μία λέξη που που ζυγίζει τόνους. Μία λέξη προσβλητική όσο δεν πάει παραπέρα. Αυτή η λέξη λέγεται μόνο σε εξαιρετικά συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν αναφερόμαστε σε ξεσχίστου τύπου γκόμενες ή σε σκύλες ανέραστες που γαμιούνται με πολύ λαό και, από τον πολύ πούτσο, τσιγάρο και ξενύχτι, η φάτσα τους έχει πάρει την κάτω βόλτα. Χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι άσχημες.

- Καλά ρε τι μουνί ήταν αυτό δίπλα μας στο bar;
- Α μωρέ και εσύ όλες τις χυσομούρες κοιτάς που γαμιούνται σαν σκυλιά και έχουν περάσει από 30 χέρια!

Το Cif είναι ο φίλος της καλής νοικοκυράς (λινκ ντε) (από Khan, 04/02/11)Γιουσομούρια. (από patsis, 09/02/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αυτή την έκφραση την λέμε όταν κάποιος πάει να μας πουλήσει μαγκιές, η να μας κάνει εφέ και μούρη, ενώ μπροστά μας δεν πιάνει μία γιατί παλιές καραβάνες σε κάποια θέματα.

- Άστα ρε φίλε ήρθε χτες το Χριστινάκι με ύφος και με τσαμπουκά να μου ζητήσει τα ρέστα γιατί δεν βγήκα μαζί της και βγήκα με την Ελενάρα
- Ναι ρε;Και τι έγινε;
- Τι να γίνει ρε την τύλιξα σε μια κόλα χαρτί και την έστειλα αδιάβαστη την άρχισα τι στην είπα κανονικότατα κλαίγοντας έφυγε...ε μα δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι στο μάγκα οι μαγκιές δεν περνάνε

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αυτή η έκφραση αναφέρεται για να δηλώσουμε την υποστήριξη μας σε κάποιον συνομιλητή μας. Είναι προφανές ότι για να το πεις αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την στυτική σου ικανότητα ή τις επιδόσεις σου σε αθλήματα που επιβάλουν τον «στρατιώτη» πάντα ετοιμοπόλεμο. Διαφορετικά αν έχει «λιποτακτήσει» ή υπάρχει καμιά πρώην εκεί που θέλει να σε θάψει, καλύτερα να το αφήσεις διότι το πιο πιθανό είναι να γίνεις ρόμπα και μάλιστα ξεκούμπωτη !

- Ακόμα δεν σου μιλάει το Δεσποινάκι;
- Ρε φίλε, ακόμα δεν μου μιλάει από εκείνη την παρεξήγηση που έγινε με την Ελένη που κοιμήθηκε σπίτι μου, αφού σ'τό 'χα πει κι εσένα, η κοπέλα ήταν άρρωστη και της είπα να έρθει να κοιμηθεί εδώ για παρέα και καθαρά φιλικά. Και δεν με πιστεύει ακόμα. Πες ρε φίλε, εγώ φταίω τώρα που μαλώσαμε;
- Φίλε δεν φταις εσύ, ψωλή μου στη μεριά σου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μοδίστρα ονομάζουμε επίσης και τις γυναίκες που σπουδάζουν στις σχολές υγείας και πρόνοιας, γνωστές και ως Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.). Αυτό το παρατσούκλι βγήκε από την άσπρη στολή τους (σκέψου νοσηλεύτριες στα νοσοκομεία) που φορούσαν παλιά οι μοδίστρες, αλλά και από το γεγονός του ότι κρατάνε βελόνες και τρυπάνε τον καημένο το κοσμάκη για πρακτικούς λόγους, γιατί και αυτές πρέπει κάπου να μάθουν και ο πιο εύκολος στόχος είναι τα λιγούρια των άλλων σχολών, π.χ μηχανολογία που κατακλύζεται από άντρες και κάποιος θα βρεθεί να τρυπηθεί με πολύ ευχαρίστηση με τραγικές συνέπειες γι' αυτό το άτομο, καθώς μετά του πονάει απίστευτα το χέρι, γιατί η χασάπισσα δεν βρήκε με την 1η φορά φλέβα, αλλά με την 101η. Οι ποδιές είναι υποχρεωτικές σε αρκετά μαθήματα. Ο χαρακτηρισμός αυτός λέγεται αρκετές φορές με πειρακτικό σκοπό, άλλες φορές θα περαστεί στο ντούκου, άλλες θα παρθεί ως βρισιά -ανάλογα το άτομο!

- Ωπ! για δες, έρχεται το Χριστινάκι με την ποδιά της. Μάλλον τώρα θα τελείωσε το μάθημα, σκέτη κάβλα είναι!
- Ωχ ναι... καλώς την μοδίστρα μας!
- Άντε γαμήσου ρε μαλάκα!

(από Khan, 03/01/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ποντικοτράγουδα ονομάζουμε τα ασήκωτα βαριά λαϊκά, τα κοινώς μαστουροτράγουδα ή τραγούδια του μάγκα, που για να τα ακούσει ένας κοινός θνητός χρειάζεται τουλάχιστον ένα μπουκάλι ουίσκι για να μην κάνει χαρακίρι - και φυσικά να είναι και στο κατάλληλο περιβάλλον: μπουζούκια, αλλά κυρίως κουτούκια. Γενικά ακούγονται σε ώρες μαστούρας που η σκέψη είναι αδύνατη και ακατόρθωτη.

Βέβαια υπάρχουν και οι τύποι οι υπερβολικά λαϊκοί στο ανώτερο όριο λαϊκισμού, που βάζουν τα ποντικοτράγουδα στο κινητό τους προκαλώντας τον εκνευρισμό και το γέλιο στους γύρω τους.

Πληροφοριακά, στα ποντικοτράγουδα δεν είναι πάντα απαραίτητο να ακούς τι λέει - πολλές φορές μαντεύεις τι θέλει να πει ο ποιητής στο τραγούδι του ή καλύτερα άσμα του.

- Πού θα πάμε σήμερα ρε Γιώργο, βαριέμαι σπίτι.
- Πάμε στο κουτούκι «Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ» που είχαμε πάει και το προηγούμενο Σάββατο;
- Τι λες ρε; Είσαι σοβαρός; Εκεί βάζει συνέχεια ποντικοτράγουδα, μαστούριασα και μόνο που τα άκουσα, παλιομαλάκα παρακμιακέ, τώρα που το θυμήθηκα δεν σε ξαναεμπιστεύομαι για να μας βγάλεις έξω σε μαγαζιά.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το χέρι ή η παλάμη.

- Τί θα κάνουμε σήμερα το βράδυ; Πάμε για κάνα ποτάκι;
- Μπαα, βαριέμαι θα πέσω για ύπνο.
- Ναι καλά, έτσι το λέμε τώρα!! Πέσμας ότι πάλι με τον πενταδάχτυλο θα την βγάλεις και ασταυτά τα σάπια.

(από tasurmata, 03/12/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

  1. Αυτή έκφραση πρωτοακούστηκε από Λαρισαίο και αναφέρεται κυρίως σε χοντρές γυναίκες, όταν έχουμε διαμάχη με κάποιον συνομιλητή μας όσον αφορά την ομορφιά κάποιας γυναίκας. Αυτή η έκφραση αναφέρεται σε μπετονιερολάγνους ή σαβουρογμιάδες που οτιδήποτε κινείται και είναι γένους θηλυκού το παίρνουμε το πηδάμε και κάνουμε μέχρι και σχέση μαζί του! (τα 2 τελευταία μπορούν άνετα να αντιστραφούν).

  2. Η έκφραση αυτή λέγεται και σε άχαρες, ανοργασμικές γκόμενες (όχι απαραίτητα χοντρές). Όταν ο άντρας προσπαθεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που από την φύση έχει υποχρέωση να κάνει, αλλά η γκόμενα μένει ακίνητη και αυτός πασχίζει να τελειώσει μόνος του, η σκηνή μοιάζει σαν να παλεύει ο άντρας με ένα σακί πατάτες!

  3. Ακόμη η έκφραση αναφέρεται και σε γυναίκες ξεσχίστου τύπου, σκέψου κόφες που είτε μπαίνει είτε βγαίνει δεν καταλαβαίνει ο άντρας τίποτα!!!! (κρέας μπαίνει κρέας βγαίνει). Φυσικά ούτε λόγος να τελειώσει ο άντρας, σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένει απλώς το ελεύθερο από τη γκόμενα για να μπορέσει να ηρεμήσει ή, άμα τον λυπηθεί η γκόμενα, να του κάνει δώρο μία πίπα (καπνίσματος) -αυτό το τελευταίο ποικίλει μάλλον, ανάλογα με την ευχαρίστηση που θα της δώσει ο εκάστοτε παρτενέρ. Διαφορετικά τον άντρα τον βλέπω για αλλού, σε άλλη φωλιά ή η χείρα με τα πέντε ορφανά! Γνωστή και ως πενταδάχτυλος.

  1. - Ρε μαλάκα, τι μουνί είναι αυτό που πέρασε;
    - Καλά ρε είσαι σοβαρός; Αυτό είναι σακί με πατάτες, είσαι τελείως ανώμαλος πια;

  2. Τα σχόλια είναι περιττά σε αυτό νομίζω.

  3. (Χαρακτηριστικές εκφράσεις που λέγονται κατά την συνουσία συχνά πυκνά με μία τέτοια γυναίκα): «Είναι μέσα;» «Δεν πιστεύω πάλι να βγήκε;» Και φυσικά σκέψεις του στυλ «πότε θα τελειώσει γαμώτο» ή, γενικά περί ανέμων και υδάτων, π.χ. έχω να πληρώσω Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., έχω να σκεφτώ και το μεταπτυχιακό μου. Πού και πού συνοδεύεται και με άλλα υπαρξιακά ζητήματα...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified