Χρησιμοποιείται για να ονοματίσει τα creeps (τις μονάδες που δεν ελέγχονται από παίκτες) στην ντότα και άλλα παρεμφερή παιχνίδια (League of Legends κλπ).

Οι μονάδες αυτές παρουσιάζουν χαρακτηριστικά κοινά με αυτά των συμπαθών κατά τα άλλα ΜΑΤ, όπως:

 1. κίνηση προς μία κατεύθυνση, ανεξαρτήτως εξωτερικών ερεθισμάτων,

 2. συμπλοκή με οποιαδήποτε εχθρό (unit, διαδηλωτή κλπ) βρεθεί στην πορεία αυτή,

 3. δράση μονάχα σε ομάδες,

 4. μοιράζουν αλλά και δέχονται μεγάλες ποσότητες damage, από ξόρκια, καφέδες, πέτρες, σπαθιά, γκλομπς, τόξα (και στις δύο περιπτώσεις), δράκους, μολότωφ και καδρόνια,

 5. αδυναμία λήψης πρωτοβουλιών, περιορισμένες δυνατότητες Α.Ι. και I.Q. αντίστοιχα.

Παλαιότερα ακουγόταν συχνότερα, σήμερα έχει ατονήσει.

 1. Κοίτα ρε μαλάκα το φιντέρι, έφαγε death και από τους ματατζήδες.

 2. Ένας defend κάτω, μη μπούνε και σπάσουνε οι ματατζήδες.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Υπηρεσία που δουλεύει με ρουφιάνους και καλλιεργεί την ρουφιανιά. Συνώνυμο δηλαδή στο περίπου του ρουφιανόσπιτο.

Ως σημαντικές περιπτώσεις ρουφιανομάγαζων θα μπορούσαν να θεωρηθούν η αστυνομία, (ή ένας οίκος ανοχής αν θεωρήσουμε τον όρο συνώνυμο με το ρουφιανόσπιτο), ωστόσο προσωπικά έχω συναντήσει τον όρο μόνο σε σχέση με δύο υπηρεσίες: α) Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κυρίως κατά την περίοδο της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και των μέτρων που λαμβάνει. β) Το Facebook, που είτε εκ προθέσεως (βλ. θεωρίες συνομωσίας για CIA κτλ), είτε απλώς de facto, μας κατασκοπεύει και μας εκθέτει καθημερινά.

 1. Βούλτεψη: Ρουφιανομάγαζο του Παπακωνσταντίνου το ΣΔΟΕ.
  Σοβαρές καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών με αφορμή την υπόθεση Μεϊμαράκη, αλλά και τον έλεγχο για «ύποπτο πλουτισμό» 32 πολιτικών προσώπων. (Εδώ).

 2. Για 10 λεπτά μου διέκοψαν τον λογαριασμό μου στο Facebook. Μιλάμε για μεγάλο ρουφιανομάγαζο. Τελείως, όμως!

(από joe909, 04/10/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όρος που χρησιμοποιείται για συσκευή της Ε.Υ.Π., η οποία υποκλέπτει συνομιλίες και μηνύματα κινητών τηλεφώνων.

Στο Δ.Π. υπό JohnBlack.

 1. To «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ που ξήλωσε τους μπράβους της νύχτας αλλά και τη σαπίλα στο ποδόσφαιρο είναι ένας κοριός υψηλής τεχνολογίας, τον οποίο έχει δωρίσει η CIA στην ΕΥΠ. Έχει δυνατότητα να υποκλέπτει συνομιλίες και SMS (πολλά γραπτά μηνύματα αναφέρονται και στην δικογραφία για τα στημένα), παρακάπτοντας την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και να εντοπίζει γεωγραφικά το τηλέφωνο-στόχο. Το «βαλιτσάκι» βρίσκεται στην κατοχή της ΕΥΠ από το καλοκαίρι του 2004. Το όνομα του είναι GSM-XP. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχει τη δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού του τηλεφώνου-στόχου με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων. Να σας πω πως δεν απαιτείται καν η συνεργασία-μεσολάβηση του παρόχου (εταιρείας) κινητής τηλεφωνίας. (Εδώ).

 2. ΕΥΠ - Μια Βαλίτσα που πήγε μακριά. (Εδώ).

 3. -Αστεία αστεία,το βαλιτσάκι της ΕΥΠ τείνει να γίνει για τον απλό πολίτη -το νόμιμο φορολογούμενο και μόνιμα εύκολο στόχο της τρόικας και της κυβέρνησης - Η ΚΑΘΑΡΣΗ. Τείνει να φέρει την κοινωνική δικαιοσύνη που ακόμα βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας,και που δεν έχει αρχίσει το ταξίδι της από τα άστρα στη γη. Γιαυτό σου λέω το βαλιτσάκι της ΕΥΠ αν μη τι άλλο απειλεί να ξεμπροστιάσει όσους έχουν υπηρετήσει τη διαφθορά και την διαπλοκή. Απειλεί να ξεμπροστιάσει το σαθρό σύστημα με μια απλή κινησούλα. (Εδώ).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ενώ το πίξελ ή εικονοστοιχείο (<PICture ELement = στοιχείο εικόνας) είναι ένα «σημείο» μιας εικόνας που εμφανίζεται στην οθόνη ενός υπολογιστικού συστήματος, δηλαδή, για το υπολογιστικό σύστημα, ένα δείγμα πληροφορίας, το πήξελ με ήτα είναι μονάδα μέτρησης του πηξίματος. Εφαρμόζεται σε μούνες και συνήθως μετριέται σε μέγκα-πήξελ ή γκίγκα-πήξελ.

Άσ' τα να πάνε, 5-1 με παίζει, μιλάμε για τρελά γκίγκα-πήξελ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λέξη που χρησιμοποιείται κυρίως από εφήβους, gamers, άτομα που τους αρέσουν οι ταινίες Ε.Φ. και γενικώς καμένους. Αναφέρεται φυσικά στα Αμερικάνικα φαντάρια (marines), αλλά δε μιλάμε για τα πραγματικά φαντάρια που βρίσκονται στο Κόσοβο ή το Αφγανιστάν ή αυτά που βασάνιζαν Ιρακινούς στο Αμπού-Γκράιμπ. Όχι!

Μιλάμε για για τους space marines, τα εξιδανικευμένα φαντάρια που βλέπουμε στις ταινίες του Κάμερον και σκοτώνουν Άλιεν, σάιμποργκ ή Ζεργκ. Αυτά που βλέπουν με θερμικές κάμερες, έχουν φουτουριστικά πολυβόλα με λέιζερ (αν έχουν σφαίρες καταγράφουν τον αριθμό που έμεινε σε LED), έχουν κάνα-δυο cyber εμφυτεύματα για να είναι πιο γαμάτοι, μιλάνε με μικροπομπούς στις μάσκες που κάνουν «κχχχ», λεγοντας φρασεις οπως «affirmative» και άλλα τέτοια καυλωτικά.

Συνήθως οι καραβανάδες των μαρινιών δεν φοράνε τέτοια καραγκιοζιλίκια, αλλά για να δείξουν τη γαματοσύνη τους καβαλάνε τρίμετρα οχήματα mech που βαράνε ρουκέτες. Επίσης συνηθίζουν να λένε κυνικές ατάκες με λογοπαίγνια (πχ. «ας τελειώσουμε την επίθεση γρήγορα και ανώδυνα γιατί θέλω να φάω νωρίς βραδινό») και γενικώς αφήνουν πίσω τον πρωτόγονο Ράμπο να πηδάει δέντρα δεύτερος και καταϊδρωμένος.

- ... και που λες το τέλος σκάνε εκεί τα μαρίνια με τα ελικόπτερα και τα ρομπότ και αρχίζουν να βαράνε στο ψαχνό με τα λέιζερ και φλογοβόλα. Τα κάνουν όλα λίμπα. Δεν μένει ούτε εξωγήινο αυτί!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Freeware java προγραμματάκι για το κινητό τηλέφωνο, που αποτελεί την τελευταία λέξη στο μέτρημα των ημερών από τους απανταχού φαντάρους της χώρας. Όχι μόνο υπολογίζει τις μέρες, τους μήνες, μέχρι και τα δευτερόλεπτα που απομένουν ως τη ροζαλία, αλλά απονέμει και λελεβαθμό ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης της θητείας. Από ψαρούκλα που ξεκινάς βέβαια, μέχρι στρατηγός και (επιτέλους!!) πολίτης που απολύεσαι, έχει πολύ ψωμί!

Για να κατεβάσετε τη λελέτζα, κλικ εδώ.

 1. (από εδώ)

«παιδιά καλημέρα,

μήπως έχει κανείς σε πρόγραμμα για το κινητό την λεγόμενη »λελέτζα«;; το πρόγραμμα που δείχνει πότε απολύεσαι και κάθε φορά σου δίνει και αξίωμα ανάλογα με τις μέρες που είσαι στρατιώτης...»

 1. (από εδώ)
  «Ενα προγραμματάκι σε java για όσουν είναι να υπηρετήσουν την θητεία τους, για αυτούς που ειναι ήδη μέσα στον στρατό, και γιατί οχι για αυτούς που για κάποιον λόγο μετράνε τις μέρες αντίστροφα. Το προγραμμα είναι στα ελληνικά, μετράει αντίστροφα μήνες, μέρες ώρες λεπτά δευτερόλεπτα, βγάζει σε »πίτα« το ποσοστό που εχει διανυθεί, το ποσοστό που απομένει, και τέλος δίνει βαθμό ξεκινώντας καλοπροαίρετα απο το »ποντίκι« και φτάνει μέχρι και »Στρατηγό«. Απαραίτητο προγραμμα για τα φανταράκια μας.»

Οι έξι οθόνες της λελέτζας... (από Cunning Linguist, 12/08/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πρόλογος: Η σύγχρονη ζωή, που μας παρασέρνει ώστε να χρησιμοποιούμε αλληλοσυνδεόμενα γκατζετάκια ακόμα και στην τουαλέτα (βλ. σχετική αναφορά στο λήμμα σλανγκοπαθής), με πρώτα και καλύτερα τα κινητά (τα οποία κουβαλάμε πάνω μας, κολλητά με το σώμα μας, ενίοτε δυο-δυο και σπανίως απενεργοποιούμε), μας έχει μπλέξει με την ανοχή μας σε μια, πρωτοφανή για την φυσική ιστορία του πλανήτη μας, πλημμύρα πηγών ύποπτης ακτινοβολίας η οποία δύσκολα θα βγει σε καλό για την υγεία μας.

Η πρωτότυπη σλανγκιά: Ακουσμένη από πιλότο πολεμικής αεροπορίας, η έκφραση αποδίδει την ελαφρώς μοιρολατρική ανησυχία αυτών των ανθρώπων για το γεγονός ότι σε πολλά μαχητικά, κάτω από τη θέση τους στο κοκπιτ, βρίσκονται όργανα ραντάρ που εκπέμπουν ισχυρότατες ακτινοβολίες, προς τα έξω βέβαια, αλλά για μια αμερικλανιά ή μια γαλλικούρα που δεν φτιάχτηκε από χέρια ελληνικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Έτσι, λοιπόν, φοβάται κανείς πως, μετά από μια περιπολία στο Αιγαίο πέλαγος μπορείς να αρμέξεις τη σαύρα χωρίς ν' ανάψεις το φως, αφού οι όρχεις σου θα φωσφορίζουν από την ακτινοβολία που απορρόφησαν...

Η γενίκευση: Κάθε φορά που κοιμόμαστε σε δωμάτιο απέναντι από μια και καλά διαφημιστική πινακίδα ή κανέναν διώροφο ξεκάρφωτο θερμοσίφωνα, τα οποία κρύβουν φυσικά κεραία κινητής τηλεφωνίας, κάθε φορά που το καλοκαιράκι βάζουμε στην μπανάνα μας ένα και δύο και περισσότερα κινητά να κάνουν παρέα στον παργαλάτσο μας, κάθε φορά που οι καημένοι οι φαντάροι και οι μονιμάδες των διαβιβάσεων μπαίνουν στα ΕΡΜΗΣ και στα παρόμοια (που πιάνουν μέχρι και τα σιμπί των ταξί της Άγκυρας, λέμε τώρα...) η έκφραση έρχεται να προβλέψει και να ξορκίσει ταυτόχρονα το κακό που μπορεί να πάθουν τα ανεκτίμητα αυτά μέλη μας.

Να σημειωθεί ότι στους στρατιωτικούς δίνουν κάτι γάλατα (!) για αντιστάθμισμα. Είναι να μην ανησυχήσεις περισσότερο;

- Νταξ ναούμ, το παράκανες λίγο. Ψυγείο με WiFi και ίντερνετ;
- Για να μην απασχολώ το πισί που κατεβάζει με δορυφορική.
- Ο δεύτερος υπολογιστής;
- Τον έχω με WAN με το πανεπιστήμιο.
- Στα τρία χιλιόμετρα; Καλά τι κεραίες έχεις βάλει;
- Είναι όλα προβλεπέ για να μην παρεμβάλλονται με τα κινητά και τα iridium, ντοντ γόρι.
- Εγώ φίλε σ' αυτό το σπίτι δεν κοιμάμαι. Καλά ρε, δεν φοβάσαι για την υγεία σου; Ουρά θα βγάλεις στο τέλος! Τ' αρχίδια μου φωσφορίζουν εδώ μέσα...

Φωσφοριζέ αρχίδια για το αυτοκίνητo. Τι θα πει πού ακριβώς χρειάζονται; (από patsis, 06/05/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο μεγάλος βυσματίας, αυτός που έχει τα μεγάλα μέσα και δεν τον κουνάει κανείς.
Φράση στρατού αλλά και γενικότερα.
Βγαίνει απο τα βύσματα neutron που θεωρούνται από τα κορυφαία στο είδος τους.

Ρε συ τι νιούτρον είναι αυτός ο Βυσμίδης, πήρε 1η μετάθεση από το κέντρο τεθωρακισμένων στην αεροπορία στρατού!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χρησιμοποιείται κυρίως σε παρέες φίλων που παίζουν Lineage, όπου γράφεται ως Ιs. Γιωτάς σημαίνει τρελός, και προέρχεται από τον στρατό όπου οι σχιζοφρενείς και οι φρενοβλαβείς παίρνουν βαθμό Ι1, Ι2... μέχρι Ι5, ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασής τους.

"xaxaxaxa Is sas efaga olous xaxaxax!!!!11"

Got a better definition? Add it!

Published