Η φράση αποδίδεται στον Γεώργιο Καραϊσκάκη λίγο πριν πεθάνει, ενώ έχει δεχθεί βόλι, μάλλον εκ των ενόντων και όχι από απέναντι.

Το μοιραίο επήλθε ενώ ήταν ταμπουρωμένος στην ομώνυμη πλατεία στον Πειραιά από όπου βάραγε απέναντι το μοναστήρι του Άγιου Σπυρίδωνα του Δράκου όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι τούρκοι.

Μαζί του ήταν και Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο οποίος μη κοιτάτε τα απομνημονεύματα του! είχε και αυτός ένα βρωμόστομα, άλλο πράγμα.

- Στρατηγέ σε φάγανε με μπαμπεσιά ; - Άμα αποθάνω, θα μου κλάσετε τον μπούτσον, ώρε γομάρια...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εκτός από τα αγοράκια και τα κοριτσάκια, υπάρχουν και οι αγορίνες. Έτσι απλά και χωρίς πολλά - πολλά γιατί δεν θα μας πουν και ρατσιστές στο τέλος.

Απλά το καταγράφω, για ιστορικούς κυρίως λόγους. Μη πει κανείς στο μέλλον, μετά από 2-3 χιλιάδες χρόνια, όταν θα ανακαλύψει το slang στις ανασκαφές, ότι δεν το είχαμε.

Άνευ παραδείγματος...

Το χρησιμοποιούσε πολύ κι ο Χάρρυ Κλυνν στα \'80ς. (από Khan, 22/04/10)(από Πούτσαρς, 22/04/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η έκφραση αρχίδια ντραμς έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο τα τελευταία έτη. Μέχρι πριν λίγα χρόνια γνωρίζαμε τα «κολοκύθια ντραμς», αλλά οι εποχές άλλαξαν και τώρα πιά, τι κολοκύθια, τι αρχίδια. Η μόνη σταθερή αξία είναι η ντραμς.

Η έκφραση μας δίνει τον τόνο, το ύφος και το βάθος της απελπισίας που μας πιάνει όταν έχουμε απέναντι μας κάποιον ο οποίος, ή δε καταλαβαίνει, ή κάνει τα δικά του, ή είναι αλλού γι΄αλλού.

- Του εξήγησα το θέμα, αλλά... αρχίδια ντραμς ο Θανάσης.

(από Vrastaman, 21/04/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ξεχάστε τα μπουρδέλα που ξέρατε. Μιλάμε για το απόλυτο πήδημα. Με τη μόνη διαφορά πως δεν πηδάς εσύ, αλλά εκείνοι εσένα. Σε βάζουν κάτω και πριν προλάβεις να βγάλεις κιχ, σε έχουν κάνει άλλο άνθρωπο.

Φανταστείτε, πως μέχρι και οι Τούρκοι, είπαν: Όχι ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.

Θα σου ρίξω ένα ΔΝΤ... να δεις το Χριστό, φαντάρο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Άρτι αφιχθείς τηλεοπτικός νεωτερισμός που δηλώνει την έντονη έκπληξη κάποιου για κάτι που του συνέβη, είδε, άκουσε ή του είπαν.

Η φράση ωστόσο μπορεί να λάβει τραγικές διαστάσεις, αν μεταβληθεί από έκπληξη σε παραδοχή του μεγέθους της μαλακίας που μας δέρνει («δε πηδιόμαστε από τα παράθυρα, λέω εγώ...»).

Αν ακούσω ότι το ΔΝΤ τα βρήκε όλα ΟΚ, θα πηδηχτώ από το παράθυρο...

(από Khan, 20/01/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα καμπανοαπίδια είναι μια ποικιλία αχλαδιών που συναντά κανείς κυρίως στην Αρκαδία και στην Κυνουρία. Πρόκειται για μεγάλα σε μέγεθος αχλάδια, τα οποία σε πολλές περιοχές της Ελλάδος τα λένε και απίδια. Λόγω του σχήματός τους θυμίζουν καμπάνα.

Στις περιοχές αυτές ο όρος καμπανοαπίδια χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να υπογραμμίσει το μέγεθος των αρχιδιών που διαθέτει κάποιος, το οποίο μέγεθος προκύπτει συνήθως όχι από την γνώση του από πρώτο χέρι, αλλά από τις πράξεις του του κατόχου των ...καμπανοαπιδιών.

- Ο Νώντας έχει κάτι καμπανοαπίδια ως απέναντι...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified