Άλλη λέξη για τις βρισιές: σχηματίζεται από τις βωμολοχίες και τα βρωμόλογα, έτσι για να δώσει περισσότερη ένταση στο μπινελίκι. Ενίοτε υπονοούν τη σεξουαλική απόχρωση που μπορεί να έχουν τα βρωμόλογα (βλ. παράδειγμα)...

  1. (τις ευχαριστίες για την ασίστ στον φίλο μου Νίκο!)
    - [...] και την βάζω στα τέσσερα και μου αρχίζει τα «σκίσε με καύλαρε» και κάτι τέτοια... Ε μου γυρνάει το μάτι και την αρχίζω σε κάτι βωμόλοχα και κωλοσκάμπιλα που έγινε κόλαση!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ελληνική μετάφραση του αγγλικού crop circle, αναφέρεται σε ένα φαινόμενο σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα που προκάλεσε όμως αρκετή αίσθηση τις τελευταίες δεκαετίες στις δυτικές κυρίως χώρες, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Ξεκίνησε ως εξής: σε αγροτικές περιοχές οπού υπάρχουν απέραντα χωράφια γεμάτα σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, καλαμπόκι και τα συναφή, οι αγρότες των παρακείμενων κατοικιών, αντί να το ξενυχτάνε σε κάποιο χιλιόμετρο της Εθνικής παρέα με δίμετρες καλλονές του πρώην ανατολικού μπλοκ, την έπεφταν για ύπνο νωρίς. Ξυπνούσαν λοιπόν το επόμενο πρωί και ανακάλυπταν πως οι σοδειές τους είχαν ισοπεδωθεί σε διάφορα σημεία και μάλιστα κατά τέτοιον τρόπο και με τέτοια ακρίβεια που, αν τις έβλεπε κανείς από ψηλά, ανακάλυπτε πως σχημάτιζαν περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα (βλέπε τις φωτογραφίες).

Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν οι ντόπιοι Χαρδαβέλλες της εποχής και άρχισε η σύνδεση των αγρογλυφικών με τους εξωγήινους οι οποίοι είτε παρκάρουν τα ούφο τους στα χωράφια και πατάνε τις σοδειές, είτε χρησιμοποιούν τα αγρογλυφικά για να επικοινωνήσουν μαζί μας. Η New Age εξήγηση πάλι μας λέει ότι η Γη είναι ένα συνειδητοποιημένος οργανισμός και τα αγρογλυφικά είναι τα μηνύματα που μας εκπέμπει, γιατί έχει αγανακτήσει πια με τις μαλακίες που της κάνουμε όλη την ώρα.

Τα περισσότερα αγρογλυφικά πλέον έχουν αποδειχτεί πως είναι ανθρώπινης κατασκευής και ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξει κανείς τέτοια περίπλοκα σχήματα με απλά εργαλεία (κυκλοφορούν άλλωστε αναλυτικότατες οδηγίες στο διαδίκτυο). Τελικά φαίνεται ότι όλη αυτή η βαβούρα ξεκίνησε από κάποιους Βρετανούς αστειάτορες στα 70s και μετά διαδόθηκε, αν και υπάρχουν και οι περιπτώσεις που παρουσιάζουν κάποια περίεργα φαινόμενα τα οποία διατηρούν ακόμα το μυστήριο των αγρογλυφικών.

  1. (από εδώ)
    «Crop Circles , στα ελληνικά αγρογλυφικά , οι παράξενοι σχηματισμοί σε χωράφια , κυρίως σιτηρών ! Τί είναι ; Πώς δημιουργούνται ; Από τί ή ποιούς ΄Και μήπως υπάρχει και γιατί ; Ας προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το , πραγματικά παράξενο , φαινόμενο , για το οποίο ξέρουμε τόσο λίγα , ή και σχεδόν καθόλου , εδώ στην Ελλάδα , σε αντίθεση με άλλες χώρες , και κυρίως την Μεγ.Βρεττανία ,όπου τα αγρογλυφικά τείνουν να γίνουν τόσο συνηθισμένα όσο και τα φαντάσματά τους !»

  2. (από εδώ)
    «Πολλά έχουν
    γραφτεί για τα αγρογλυφικά, γνωστά περισσότερο με την ονομασία crop circles. Πιο εντυπωσιακή όμως ήταν η προγενέστερη εκδοχή τους: οι ''νεραϊδόκυκλοι'' ή ''νεραϊδοδακτυλίδια''. Όπως και οι crop circles, έτσι και οι νεραϊδόκυκλοι, είναι κύκλοι ή μπαλώματα
    που μπορεί κανείς να δει να σχηματίζονται στο χορτάρι ή στα σπαρτά.»

  3. (από εδώ - πάντα τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στο Ελλάντα!!)
    «Αγρογλυφικά στην Ελλάδα(;)

Και όμως ! Αγρογλυφικά έχουν παρατηρηθεί και στην Ελλάδα . Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian το Σάββατο , 10 Αυγούστου 2002 . Αφορά την εμφάνιση και προσγείωση(!) ενός ιπτάμενου δίσκου , σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό Πρίνη , στον νομό Τρικάλων.»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την πτώση της τρίχας είναι το πάτωμα, το μέτωπο αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει διαστάσεις ελικοδρομίου και για να κρύψει τα αγρογλυφικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, θα φορούσε άνετα το εβραϊκό σκουφάκι (αν δεν έπρεπε να κάνει και περιτομή γμτ!)...

Ο άνθρωπός μας αφήνει καράφλα. Βλέποντας κανείς το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, θα ήταν το ίδιο με το να αφήνεις μαλλιά, αν δεν ήταν το ακριβώς αντίθετο, οπότε η έκφραση χρησιμοποιείται συνήθως για (αυτό)ειρωνεία (έρμα μουνιάτα πουτσαλακωθήκατε.....)

Μια περίεργη περίπτωση είναι οι καραφλοχαίτουλες που αφήνουν μαλλί και ταυτόχρονα αφήνουν και καράφλα στα πρότυπα Ρότσα. Αλλά οι πραγματικοί αγωνιστές είναι αυτοί που αντιστέκονται μέχρι τέλους, πολεμώντας την φαλάκρα με περίτεχνα καραφλάζ όσο παραμένει στο κεφάλι τους έστω και μία τρίχα μάχιμη!

Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την καραφλοποίηση της κεφαλής τους είναι βέβαια οι μεταλάδες που, έχοντας πνεύμα πρόθυμο, δεν μπορούν παρόλα αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν φουλ μαλλούρα μετά από μια κάποια ηλικία και τότε αρχίζουν να αφήνουν κάτι λειτουργικές 80s φράντζες που επιμελώς κρύβουν το ερημωμένο μέτωπο.

ΥΓ. Υπάρχει και η κατηγορία αυτών που ενώ έχουνε φουλ μαλλιά, αφήνουν καράφλα επειδή αποφασίζουν να ξυριστούν γουλί. Αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν εδώ γιατί το κάνουν από επιλογή και δεν δεν έχουν πόνο για να τους τον παίξουμε (τον πόνο).

  1. (από εδώ)
    «Όλοι όσοι παρατηρήσαμε τη σταδιακή αραίωση της κόμης που διαθέταμε μέχρι και τα εφηβικά μας χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντήσουμε όταν το παρατηρήσει και κάποιος τρίτος: ''Δεν είναι τίποτα αφήνω καράφλα''... »

  2. (από εδώ)
    «Γιώργη....τώρα πλέον λέω να κόψω τα μαλλιά και να αφήσω καράφλα....Να έχω περισσότερο πρόσωπο να πλένω και να γλιτώσω τα λεφτά απο τα conditioner.....Τα λεφτα που εχω ρίξει στα ΡΑΝΤΕΝΕ κ.α θα είχα Μ3 Ε46 ξεσκέπαστο, να ταιριάζει και με την καράφλα.Μαλλιάδες όλου του κόσμου ενωθείτε ( όχι να βρέξει να πλυθείτε , πλένομαι και εγώ συχνά....όταν πλένω το αμάξι ) αλλά να δώσουμε τα μαλλιά μας να φτιάξουν ρούχα για τον κόσμο που κρυώνει........»

  3. (από εδώ)
    «Re: Kala pou phgan oi metalades;;
    Εδώ και εγώ. Πιστός μεταλλάς τα τελευταία 12 χρόνια. Έχω σπάσει τα νεύρα όσων έλεγαν οτι μόλις μεγαλώσω λίγο θα μου περάσει.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΗ.
    Μόνο που αντί για μαλλιά αφήνω καράφλα τώρα»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Highlight από Σαλλλονικιό γλωσσοδέτη (βλ. παράδειγμα 1) που έκανε επιτυχία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βωμόλοχα. Κάτι σαν το «κοράλλι ψιλοκόραλλο και ψιλοκοραλλάκι» δηλαδή (πες το γρήγορα για να καταλάβεις!).

Εκφράζει όλον τον πόνο για την παρακμή που φέρνουν τα χρόνια που περνούν στον δύστυχο τον άνθρωπο. Εκφράζει επίσης όλη την αναπόληση των όμορφων στιγμών που ζει κανείς προτού αρχίσει να ασχολείται με έννοιες όπως «τα παιδιά μου», «πεθερικά», «αφήνω καράφλα», «αφλογιστία», «χοληστερίνη», «λογιστής», «σύνταξη», «πιεσόμετρο» και άλλα συναφή.

Παραλλαγές: όμορφα/χαμένα/καημένα/μαύρα μου νιάτα που τσαλακωθήκατε.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ!
Το τραγουδάκι στο YouTube παρακάτω! Είναι η επιτομή της έννοιας και όποιος δεν το ξέρει, να το ακούσει πάραυτα!

  1. (από εδώ)
    «ΕΡ’ΜΑ ΜΟΥ ΝΙΑΤΑ

Παιχνίδι – γλωσσοδέτης για μικρούς και μεγάλους με προέλευση από τη Θεσσαλονίκη. Λέγεται πάντα από δύο, οι οποίοι κάθονται αντικριστά και λέγοντάς το χτυπούν παλαμάκια σταυρωτά και ίσια.

Έρ’μά μου νιάτα που τσαλακωθήκατε καλά καλά,
και που τσαλακωθήκατε γιατί δεν αρεστήκατε;
Και που τσα(τα)λακώσατε γιατί τα τσαλακώσατε;
έρ’μα μου νιά… καμώματα πουτσαλοτσαλακώματα.»

  1. (από εδώ)
    «μου λειπει αφανταστα η διασκεδαση,ο χορος,το ξεσαλωμα.
    η γλεικια ζαλαδα γυρνωντας τα ξημερωματα,
    οι φουστοζωνες και τα ψηλοτακουνα.

αχ! ερημα μου νιατα που τσαλακωθηκατε...»

  1. (από εδώ)
    Ο “κόκκινος Ντάνιελ” είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση που απαιτεί πολύ προσεκτική μελέτη για την σκιαγράφηση της προσωπικότητάς του. [...]
    Οι σύγχρονοι αριστεριστές με περισσή αφέλεια μιλούν για τον Ντάνιελ ενώ οι ώριμοι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αλλά και οι θιασώτες του κοινωνικού φιλελευθερισμού όπως ο υπογράφων γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο στίχος που περιγράφει τον συγκεκριμένο πρώην επαναστατημένο νέο είναι “έρημα μου νιάτα που….τσαλακωθήκατε…”

Got a better definition? Add it!

Published

Ο παντελώς ατάλαντος τραγουδιστής, ο αηδιαστικός αοιδός. Διακρίνεται από την ανύπαρκτη φωνή του, την κάκιστη ποιότητα των τραγουδιών του, τις φαλτσαδούρες που πετάει στις συναυλίες (στο στούντιο ο παραγωγός μπορεί και μαζεύει τα ασυμμάζευτα, εδώ έβγαλε δίσκο ο Κάτμαν!) και από τα δυνατά κονέ του (αλλιώς θα καθόταν σπιτάκι του και δεν θα τον ξέραμε). 'Ενας Κακοφωνίξ που χρειάζεται επειγόντως φίμωμα, αλλά δυστυχώς πολλές φορές αποθεώνεται κιόλας, αφού ο κόσμος είναι για δέσιμο!

Από την άλλη έχουμε τη γυναίκα αηδό, που αυτόματα σημαίνει εξωτερική εμφάνιση φουλ, από φωνή μουνί κι από μουνί φωνάρα δηλαδή. Σκέτη Μαρία Κάβλας και ντυμένη προσεκτικά έτσι ώστε να μην είναι εντελώς γδυμένη, εκτελεί ανελέητα και είναι ό,τι πρέπει για τους θαμώνες των σκυλάδικων που, έτσι κι αλλιώς, μετά το πρώτο μπουκάλι Τζόνι τη φωνή δεν θα την ακούγανε.

  1. (από εδώ)
    «Ο ΒΑΣ ΒΑΣ (Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ) 8) τον οποίον δεν γνωρίζεις, είναι ένας σύγχρονος λαικός αηδός ο οποίος, μαζί με έναν ολόκληρο θίασο (τσίρκο ολόκληρο) απαρτιζόμενο από Κατέλη, Ταμπάκη, Ελισάβετ, Σχιζοφρενή Δολοφόνο, κλπ μοντέλα τα οποία θα μπορούσαν να απασχολήσουν 6 ψυχιατρικά συνέδρια, έχουν βγάλει cd το οποίο κοντεύει να γίνει δίς πλατινένιο, βρίσκεται στην πρώτη θέση των κυκλοφοριών[...].»

  2. (από Lifo)
    «-Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό του Ισραήλ απέστειλε η γνωστή αηδός Στέλλα Μπεζαντάκου, στην οποία τον παρακινεί να “κάνει έρωτα και όχι πόλεμο”, ενώ στην επιστολή περιέχεται ένα κομμάτι γάζας, αφού “είναι χαζό να γίνεται πόλεμος για μια λωρίδα γάζας, γι’αυτό και σας στέλνω εγώ μία, μπας και σταματήσετε”. Ευτυχώς που αυτός δεν ξέρει ελληνικά.»

  3. (από εδώ)
    «Η φωνή που ακουγόταν προχθές από τα μεγάφωνα στην αποβάθρα του μετρό στο Σύνταγμα μου ήταν γνωστή. Το τραγουδάκι όμως το άκουγα για πρώτη φορά όπως και το βιντεάκι που προβάλλονταν από τις οθόνες. Ναι ήταν η γνωστή λαική αηδός Έλλη Κοκκίνου που λικνιζόταν στους ρυθμούς μιας ανάλαφρης μελωδίας.»

Η Βέρα Λάμπρου αποτίει φόρο τιμής στη Μαρινέλλα! (από Cunning Linguist, 03/09/10)Εδώ η Έφη Σαρρή του ΛΑ.Ο.Σ. σπάει τα ρατσιστικά ταμπού και παίρνει όλη την Αφρική! (από Cunning Linguist, 03/09/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όπως η γνωστή πουτάνα που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει, έτσι και ο πισωγλέντης έχει μια κλίση από φυσικού του στο να επιδεικνύεται, ακόμα και με την αρνητική δημοσιότητα ενός κραξίματος (επί του θέματος, παραπέμπω στην πραγματεία του τεράστιου aias.ath στα σύκα). Ποια λοιπόν καλύτερη ευκαιρία για έναν πούστη να ρίξει όλα τα λέιζερ πάνω του από τα ντέφια και τις επιτρεπόμενες λόγω Αποκριών έξαλλες καταστάσεις;

Η παροιμία λοιπόν χρησιμοποιείται στην κυριολεκτική της σημασία για να χαρακτηρίσει τον κραγμένο ομοφυλόφιλο που συμπεριφέρεται σαν κοπέλα τελειωμένη. Μεταφορικά χαρακτηρίζει τον οποιονδήποτε επιδειξιομανή γενικώς.

  1. (σε κλαμπ)
    - Πωωω, κοίτα αυτή τη λούγκρα πως κουνιέται στο τσιφτετέλι! Καλύτερος κι από γκόμενα!
    - Εεεμ, το ντέφι κι η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά! Σύυυυκα!!!

  2. (σε karaoke καφενείο(!) κάπου στα Πατήσια, αληθινή φάση που ακόμα επαναλαμβάνεται!)
    - Χτες είχε πάρτι στο Ζανίς... Καραόκε και γκομενάκια φουλ!
    - Ήταν πάλι και ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το πριόνι;
    - Εννοείται, το ντέφι κι η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά!! Πάλι έφερε το CD με το τραγούδι του και τραγουδούσε από πάνω!

Βίντεο που συνδυάζει και τα δύο παραδείγματα!! (από Cunning Linguist, 20/09/10)Άλλη μεγάλη χαρά του πούστη ήταν το καλτ Ερωτοδικείο! (από Cunning Linguist, 20/09/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το αρχετυπικό 70s-80s gay bar, όπως έγινε διάσημο από την ατελείωτη σειρά ταινιών «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή» (Police Academy) που από το 1984 ως το 1994 αρίθμησε 6 συνέχειες της αρχικής ταινίας.

Μέσα στο μπαρ Blue Oyster (Μπλε Στρείδι, αλλά και κατά μια άλλη ελληνικότερη μεταγλώτισση Μπλε Σύκο) βρίσκονται σκληρά αν και ευαίσθητα αγόρια με μουστάκλες και δερμάτινες στολές, που έχουν τον τρόπο να μαλακώσουν ακόμα και τον πιο κακό μπάτσο και μάλιστα να τον χορέψουν και ένα ταγκό στον ρυθμό του gay ύμνου El Bimbo (που διασκεύασε και ο Πάριος χωρίς gay πρόθεση με τίτλο «Ποτέ δεν σε ξεχνώ»).

  1. (από ανάλυση του «Relax» από Frankie Goes To Hollywood)
    «Το βίντεο ξεκινά δυναμικά. Ο Holly Johnson καταφθάνει με ταξί τύπου man-slave σε ένα γκέι S&M den, όπου όλοι είναι ντυμένοι σαν τους θαμώνες του Μπλε Στρειδιού της Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής. Εκεί, υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός χοντρού «bear» με στολή Ρωμαίου αυτοκράτορα, ο τραγουδιστής μπλέκει σε κάτι που μοιάζει με καυγά αλλά δεν είναι και «αναγκάζεται» να μπουσουλήσει στα τέσσερα, face to face με μια τίγρη.»

  2. Άσε τα μούσια!») «Σκέφτομαι να αφήσω μούσι, αλλά δεν ξέρω ποιο στυλ αρέσει στις γυναίκες.
    Μάνος, με e-mail

Ευτυχώς που σε πρόλαβα πριν κάνεις καμιά τρέλα. Οι γυναίκες, κατά πλειονότητα, προτιμούν ένα καθαρό, ξυρισμένο πρόσωπο. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Μουστάκια: Blast from the past. Εν τω μεταξύ, υποψιάζομαι πως το έσκασες από το κλαμπ «Μπλε Στρείδι» της Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής. Μούσι: «Είμαι ακαμάτης και μ' αρέσει». Γένια: Αν δεν είσαι ο Κάρατζιτς και πρέπει να κρυφτείς από τις μυστικές υπηρεσίες, δεν έχεις λόγο να το κάνεις.»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο ενοχλητικός τροβαδούρος που συνηθίζει να ζαλίζει μετά μουσικής τα αυτιά των τριγύρω ανυποψίαστων συνανθρώπων του. Συνοδεύοντας τον εαυτό του με κιθάρα (φοριέται σπανιότερα και το ακορντεόν) και τραγουδώντας ακάλεστος ατελείωτα playlists, είναι σκέτος πειρασμός για ένα καλό μπουγέλωμα (αν τραγουδάει και παίζει άσχημα, τόσο το χειρότερο)!

Συχνότατη κατηγορία τρομπαδούρων είναι οι νεαροί με τις ακουστικές κιθάρες που πολλαπλασιάζονται ραγδαία σε περιόδους διακοπών. Τραγουδούν σε πλοία, τρένα, λιμάνια, πεζούλια, σοκάκια και γενικά σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, με απώτερο σκοπό πάντα να βρουν κάποια Σοφία την οποία θα ρίξουν με την τέχνη τους. Άλλη κάστα τρομπαδούρων είναι τα πλανόδια συγκροτήματα ακαθορίστου εθνικότητος που σκάνε αιφνιδιαστικά σε καφετέριες συνήθως και ζητούν μετά μουσικής τον οβολό των πελατών.

Η λέξη προέρχεται από τον γνωστό λεξιπλάστη και αστειάτορα Μάρκο Σεφερλή (βλέπε και πισωγλέντης, σπασοκλαμπάνιας).

  1. (στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401, διάλογος μεταξύ φαντάρων)
    - Τι έχεις ρε σειρά; Χάλια φαίνεσαι!
    - Τι να έχω, γάμησέ τα! Από Λήμνο έρχομαι, βάρεσα υπηρεσία 3-6, μετά έφυγα το μεσημέρι για το λιμάνι φορτωμένος με τα πράγματα, ταξίδευα και 14 ώρες χωρίς καμπίνα με ένα σαπιοκάραβο, προσπαθούσα να κοιμηθώ σε μια ακρούλα που βρήκα στο πάτωμα και είχα και κάτι τρομπαδούρους εκεί που έπαιζαν κιθάρα και με ξυπνούσαν συνέχεια!
    - Πώωω, πίπα κώλο εμπλοκή! Ζήτα αναρρωτική!

  2. (από το «Πλαθολόγιο» του Λύο Καλοβυρνά)
    «Τρομπαδούρος, ο: τραγουδιστής (κατά φαντασίαν) ασύλληπτα κακόφωνος, παντελώς ατάλαντος και εντελώς ανάξιος, που ωστόσο όλο ακκίζεται, κομπάζει και – χωρίς ίχνος συναίσθησης του πόσο γελοίος είναι – ταλαιπωρεί τους πάντες ασκώντας την «τέχνη» του. Π.χ. «- Ρε συ, δεν αντέχω άλλο! Θα τον κρεμάσω άμα συνεχίσει να γκαρίζει, όπως τον Κακοφωνίξ στον Αστερίξ.», «- Μα για ποιόν μιλάς», «- Γι αυτόν τον άχρηστο, τον τρομπαδούρο!». »

Το τραγούδι του Διονυσίου στην αρχή όλα τα λεφτά!!! (από Cunning Linguist, 26/09/10)Τα τρομπαδούρικα! (από Cunning Linguist, 26/09/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η κατάσταση κατά την οποία περπατάει ξυπόλυτος, είτε γιατί δεν έχει μαντήλι να κλάψει, πόσο μάλλον παπούτσια να φορέσει, είτε γιατί την έχει δει New Age ότι με γυμνά πέλματα είναι σε επαφή με την ενέργεια της Γης, είτε για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να γεμίσει κάπως αυτόν τον ορισμό για να μην πάει άκλαυτος από αυτούς που βαθμολογούν καλά μόνο τους σεντονοειδείς!

Το φαινόμενο της ξυπολυταρίας είναι πολύ συχνό στα μικρά παιδιά που αλωνίζουν ξυπόλυτα όλο το σπίτι και μετά πατάνε wild and free σε μαξιλάρια, σεντόνια, τοίχους, ταβάνια κτλ και τα μετατρέπουν σε δείγματα διαφήμισης του Ariel: αν έχεις το κοινό καθαριστικό, [τη γάμησες]!

  1. (παππούς στο εγγόνι)
    - Πάλι γυρνάς ξυπολυταρία βρε Νικολάκη;; Βάλε τις παντόφλες σου!
    - Action man, είναι σούπερ δυνατόοοος!!!!

  2. Θ - Έχω σφουγγαρίσει καλά το σπίτι, αν θέλεις μπορείς να γυρνάς ξυπολυταρία!
    C - (τρίβωντας το ξύλινο πάτωμα με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και ικανοποιημένος από τον χαρακτηριστικό ήχο)
    Τρίζει από καθαριότητα!!

Το Ξυπόλητο Τάγμα (από HODJAS, 17/11/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πρόκειται για παραδοξολογική φράση (σαν το Αλβανός τουρίστας που κυκλοφορούσε πριν κάτι χρόνια) με την οποία περιγράφονται κάποιοι **ΕΠ**αγγελματίες **ΟΠ**λίτες που, αν και βασικά Επειδή Π**είνασαν **Ορκίστηκαν **Π**άλι και αποκλείεται να φτάσουν σε υψηλούς βαθμούς όπως αυτόν του ταξιάρχου, την είδαν παρόλα αυτά πολύ εξουσία μέσα στον στρατό για τις πενιχρές σαρδέλες που διαθέτουν.

  1. (από εδώ)
    «Επίσης στη θητεία μου στον ΕΣ, και ειδικά στο 289ΤΠ Σαμοθράκης, είχα την τύχη να γνωρίσω ένα νέο είδος ζωντανού, το οποίο δεν είχα την τύχη να συναναστραφώ ξανά στην ως τα τώρα ζωή μου. Τους ΕΠ.ΟΠ. (Επαγγελματίες Οπλίτες ή Επειδή Πείνασα Ορκίστηκα Πάλι ή Έφαγα Πόρτα Όπου Πήγα). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ράτσα θηλαστικού, συγγενική προς τον άνθρωπο αλλά με αρκετές διαφορές. Πρόκειται για πλάσματα εξαιρετικής ευφυϊας (όταν τα συγκρίνεις με άλλους αντίστοιχους μονοκύτταρους οργανισμούς), αν και για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν και εξαιρέσεις που όμως απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα και τη γκαντεμιά τους να βρεθούν εκεί. Επίσης αν και ιεραρχικά βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον απλό φαντάρο, τιμής ένεκεν λαμβάνουν από τους φαντάρους (κάποιοι κακεντρεχείς λένε ειρωνικά αλλά διαψεύδονται) διάφορους βαθμούς, έτσι έχουμε ΕΠ.ΟΠ. Ταξίαρχο, ΕΠ.ΟΠ. Υποστράτηγο, ΕΠ.ΟΠ. Αντιστράτηγο και ΕΠ.ΟΠ. Στρατηγό (βαθμός στον οποίο δεν φτάνουν ούτε οι απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων). Αυτό γίνεται ίσως γιατί το τουπέ και η συμπεριφορά τους (πολλοί πάλι κακεντρεχείς λένε όχι όμως και οι ικανότητές τους) συγκρίνονται με αυτές των αντίστοιχων τιμητικών βαθμών.»

  2. (από εδώ)
    «Ακόμα κι αν οι φυλακές δεν μοιράζονται πια τόσο αφειδώς, υπάρχει ένας κύριος λόγος που οι φαντάροι δεν φοβούνται τους διοικητές κι αυτός είναι ότι κουμάντο κάνουν εν πολλοίς οι κατώτεροι αξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ. Που είναι και το θλιβερό στην υπόθεση. Ο Ταγματάρχης παίζει generals και έξω λύνει και δένει ένας «ΕΠΟΠ-ταξίαρχος» που δεν ξέρει ούτε να γράφει το όνομά του.»

  3. (από εδώ)
    «Ναι, αυτούς τους «επαγγελματίες»...
    Που κατά 90% έχουν ύφος ΕΠΟΠ - Ταξίαρχος....

Υπάρχει και το άλλο «Επειδή Πεινάω, Όπλο Πιάνω» »

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified