Σύμφωνα με μια ρήση, ένα κλειστό βιβλίο, είναι όπως ένα κλειστό μυαλό, απλώς ένα κομμάτι ξύλο.

Ως κλειστό βιβλίο μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος ο οποίος, ενώ διαθέτει γνώσεις για διάφορα θέματα που θα μπορούσε να μιλήσει για αυτά (λες κι είναι βιβλίο που στις σελίδες του αναπτύσσονται διάφορα θέματα), εντούτοις δεν μιλάει για αυτά (λες κι είναι κλειστό βιβλίο).

Σε αυτούς που δεν τους ξέρουν καθόλου, μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση πως τα ολιγόλογα αυτά άτομα:
- σνομπάρουν τους συνομιλητές τους.
- έχουν περιορισμένες ή ελάχιστες γνώσεις, για ορισμένα θέματα, ή γενικότερα, κλπ

Ωστόσο, όταν οι θεωρούμενες γνώσεις τους δεν μοιράζονται στα πλαίσια εποικοδομητικής συζήτησης, δεν ισχυροποιούνται κάτω από ορθολογιστική διαδικασία, ούτε γίνονται εφαλτήρια για δημιουργία νέων γνώσεων (άρα είναι στείρες γνώσεις). Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και με ένα βιβλίο που είναι ερμητικά κλειστό. Αφού οι θεωρούμενες γνώσεις που υπάρχουν εκεί δεν μοιράζονται με αναγνώστες, μένουν μόνιμα θαμμένες εκεί. Ούτε αμφισβητούνται, ούτε διαδίδονται, ούτε γίνονται πηγές δημιουργίας νέων γνώσεων.

Ποιος όμως είναι κατά βάθος, ο άνθρωπος, κλειστό βιβλίο;
Θα μπορούσε να θεωρηθεί έτσι, κάποιος : - από ιδιοσυγκρασία ολιγόλογος. - που βαριέται να συμμετάσχει σε θέμα συζήτησης.
- που έχει τις... ανασφάλειες.
- που κρατά κάποια επτασφράγιστα μυστικά, κλπ

Αυτή η συμπεριφορά βεβαίως, μπορεί να ποικίλει με την περίοδο, με τον κύκλο των συνομιλητών, με το είδος του θέματος, με άλλα προβλήματα που πιθανόν σε δεδομένη περίοδο να αντιμετωπίζουν (προβλήματα που επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά, το άνοιγμα τους, σε άλλους ανθρώπους).

Αυτοί όμως οι λόγοι δεν εμποδίζουν κάποιους να τους χαρακτηρίσουν ως κλειστά βιβλία.

- Μου τη δίνει αυτός ο Πέτρος. Ενώ ξέρει τόσα πράγματα, όταν σμίγει με άλλους είναι κλειστό βιβλίο. Δεν ανοίγει το στόμα του. Είναι σαν ένα κούτσουρο που πιάνει τον τόπο. Μουγκαφόν και πάσης Ελλάδος λέμε!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η αφλογιστία του πυροδοτικού μηχανισμού, τουντουφεκιού που λέγεται μπαργαλάτσος, είτε κατά τη συνουσία, είτε κατά τη χειροτεχνία, αποτελεί προϋπόθεση για την αφλοκιστία. Τι είναι αφλοκιστία; Αφλοκιστία (όπως λέει και το όνομά της) σημαίνει: ανυπαρξία εκροής φλοκώδους υγρού.

Το πρόβλημα της αφλοκιστίας, ανάγεται στο πρόβλημα της αφλογιστίας.

Αυτό, μπορεί να σχετίζεται με ανίατα οργανικά ή ψυχολογικά προβλήματα, προβλήματα, που ενδεχομένως να μπορούν να επιλυθούν μέσω της Ιατρικής, π.χ: μέσω Ασκητοθεραπείας.

Υπάρχουν όμως και προβλήματα, που σχετίζονται με τις περιστασιακές συνθήκες της ζωής του πεοφόρου. (π.χ: ο άντρας να είναι μπαγιάτικο μύδι από κάποια περιστασιακή κοπιαστική εργασία, να βιώνει ένα πρόβλημα που τον έχει αγχώσει, να είναι σε φάση ντεκαβλέ, κλπ).

Αν κάποιος τώρα, δεν προχωρήσει σε διαδικασία συντήρησης (δες εδώ, εδώ αλλά κι εδώ) και θέλει εδώ και τώρα, να επιτελεστεί το θαύμα της εγέρσεως του μπργαλάτσου του, από την αρχίδια νάρκη του, χρειάζεται βελτίωση του ηθικού του (κατανόηση, κλπ) και βελτίωση ανύψωσης του ανήθικου του (εδώ παίζουν οι ορθοπεϊκέςικανότητες της συντρόφου, το βυζογραφικό της και τα λοιπά σωματικά προσόντα της).

- Ημουν χθες κουρασμένος. Ηθελα νακουτουπώσω τη Σούζυ, αλλά πού...
Το ένδοξο άτι του Μεγαλέξανδρου, είχε γίνει μόριο λαγού.
- Και τι έγινε;
- O Φούφουτος (βλ. βραστοσχόλιο)δεν εκτελούσε τα παραγγέλματα. Είχε κάνει κατάχρηση γραψαρχιδίνης. Το πουλί δε λαλούσε με τίποτα. Είχε κατεβάσει ρολά. Άσ' τα... αφλοκιστίας το ανάγνωσμα. Δε λέω άλλα.

(από Khan, 30/10/13)

βλ. και ξεροχύνω

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έχει ήδη γίνει αναφορά στο ακαφελόγιστο εδώ. Εκεί το πράγμα εστίαζε στην επίδραση της καφεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα πράγματα όμως εξελίσσονται. Αφού δημιουργήθηκε νέα διάσταση στην έννοια του καφέ, μοιραία δημιουργείται νέα διάσταση για τον όρο του ακαφελόγιστου.

Η ατάκα μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον, που είναι μέσα στα νεύρα, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε πως έχει το... πάθος με τα flocafe, στα οποία σημειωτέον έχει καιρό να πάει.

Όταν λοιπόν τον βλέπουμε να 'χει τα νεύρα τσατάλια, του λέμε φίλε έχεις το ακαφελόγιστο, θέλοντας να τον χαλαρώσουμε (μέσω αυτής της χιουμοριστικής νότας) αλλά η/και να του προτείνουμε και καλά... άμεση καφεθεραπεία από ειδικευμένη ορθοπεϊκό, που μπορεί να του κάνει τον λαϊκό μπαργαλάτσο του, τζέντλεμαν στο πι και φι. Μια τέτοια θεραπεία... μπορεί να τη γουστάρουμε και εμείς άλλωστε.

- Πάλι βρίζεις κι αστράφτεις σήμερα, τον έναν και τον άλλον στο λογιστήριο, για ψύλλου πήδημα. Έχεις το ακαφελόγιστο, δε λέω. Έχεις να πας σε ορθοπεϊκό των flocafe, από τότε που βγήκαν οι λάσπες. Αλλά τι σου φταίω κι εγώ που δε μ' αφήνεις να χαλαρώσω, έτσι που σε βλέπω... χα χα χα! - Πού το πας;
- Θυμάσαι πόσο συχνά πηγαίναμε στο παρελθόν; E αυτό να κάνουμε και τώρα. Γιαυτό προτείνω τιγκανά για φραπενείογια να 'ρθουμε στα ίσα μας... χε χε χε...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το όνομα Flocafe, αναφέρεται στα καφέ της εταιρείας Flocas (Φλόκας), εταιρείας που τώρα πια έχει απορροφηθεί από τον όμιλο Vivartia.

Ο όρος Flocafe, θα μπορούσε να αποτελεί κωδικοποίηση του όρου στριπτιζάδικο, με παροχή υπηρεσιών φραπέ.

Η συσχέτιση του όρου & της αναφερόμενης σημασίας, βασίζεται στο γεγονός πως, ο όρος Flocafe (Φλοκαφέ=Φλόκας+καφές), παραπέμπει σε παραγωγή φλοκοπόταμου, που παράγεται μέσω διαδικασίας παραγωγής καφέ φραπέ, σε φραπενεία, δια χειρός έμπειρων φραπεδιάρων που φτιάχνουν καφέ, με πιστοποιητικά ποιότητας Φλόκα. Λέμε τώρα!.

Καλή η εμπειρία του καθενός στη Βαράγκειο προσέγγιση, αλλά, άλλη η προσφορά μιας έμπειρης φραπεδιάρας, που έχει:

- την... πεογνωσία.

- το μεράκι και την αγάπη για τη δουλειά της.

- το ενδιαφέρον για την εκπλήρωση των αναγκών των πελατών, με
τον καλύτερο τρόπο.

- τη διαθεσιμότητα χρόνου προκειμένου να στείλει κάποιους στον έβδομο ουρανό της ευδαιμονίας και της απόλαυσης, κλπ.

Ο στόχος εκφοράς του όρου μπορεί να είναι:

- H πρόσδοση διαφορετικής οπτικής στην κατάσταση (δίνοντας της μια χιουμοριστική νότα και προσδίδοντας της, άλλα χρώματα κι αρώματα).

- Η απόκρυψη της ουσίας από λαθρακουστές.

Η εκφορά του όρου δεν δημιουργεί υποψίες, απορίες, διαρροές, στους λαθρακουστές, αλλά απαιτεί συνομιλητή μυημένο στον κώδικα.

Αν όμως αυτός γνωρίζει μεν, αλλά αργεί να συνδεθεί, τότε τον βοηθάμε με έξυπνες λέξεις κλειδιά, με κλείσιμο ματιού και με άλλα κόλπα, από τον κόσμο της νοηματικής.

Δυό Μπακούρια (που γνωρίζουν τον όρο, για τον οποίο συζητάμε εδώ), συζητούν.

- Θέλω να κάνουμε κάτι άλλο απόψε, πέρα από το να πάμε σε καφέ, πράγμα που κάνουμε συνήθως.
- Οκ. Είσαι για τιγκανά σε κάποιο... Flocafe; (η εκφορά του όρου, γίνεται με κλείσιμο του ματιού).
- Μέσα. Βαρέθηκα πια, όλο καπουτσίνο, καπουτσίνο. Ήρθε η ώρα για πουτσίνο... χε χε χε!

(από GATZMAN, 28/04/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η λέξη σέικερ, προκύπτει εκ της αγγλικής λέξης shaker (αναδευτήρας).

Ο σλανγκισμός αφορά το δοχείο στο οποίο γίνεται παλινδρομική κίνηση του περιεχομένου του που, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά νερό, καφέ και ζάχαρη, με στόχο τη δημιουργία φραπέ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το πέος (που σχηματικά θυμίζει κλασσικό σέικερ), το οποίο τίθεται σε παλινδρομική διαδικασία με στόχο τη δημιουργία σπερμικού υγρού.

Πρωί, πρωί σε συνεργείο. Ο μάστορας (Κώστας) βλέπει τι μαλακίαέχει πάλι κάνει ο νεαρός βοηθός του, ο Βασίλης. Τον πλησιάζει και του λέει.
Κώστας: - Αχ ρε Βασιλάκη... Πάλι μαλακία έκανες. Μην το κουνάς τόσο πολύ το σέικερ. Βασίλης: - Δεν χρησιμοποιώ σέικερ, ελληνικό πίνω.
Κώστας: Κόψε την πρωινή ρε Βασίληηηη. Αφού σε πειράζει που σε πειράζει. Κόφ' την που να πάρει.
Βασίλης: - Ποιαν πρωινή να κόψω;
Κώστας: - Γκρρρρ!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όπως αναφέρεται εδώ, οι πρωτεΐνες αποτελούν το απαραίτητο δομικό υλικό που «χτίζει» ιστούς (μύες, νύχια μαλλιά), που αναπληρώνει τις φθορές τους, καθώς και πολλά άλλα.

Όπως φαίνεται από εδώ, το κρέας είναι μια από τις πηγές παροχής πρωτεΐνης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αποδεκτοί τύποι πηγών άντλησης ζωικής πρωτεΐνης, αναφέρονται εδώ (ψαχνό γαλοπούλας, κοτόπουλου, μοσχαριού ή χοιρινού).

Όλα καλά και άγια τα παραπάνω. Μόνο που ω... της ανατροπής, αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.

Αναφερόμαστε μεν σε ζωικούς οργανισμούς, αλλά όχι σε τέτοιους που θα μπορούσαμε να συμπεριλαμβάναμε στη διατροφή μας, για τις συγκεκριμένες κοινωνικοπολιτισμικές συνθήκες της ζωής μας.

Εδώ μιλάμε για ζωικούς οργανισμούς, που βρίσκονται στην τροφή μας από λόγους απροσεξίας (δικής μας, ή όποιου ετοίμασε το γεύμα) και από λόγους εθελοντικής παρουσίας τους στο γεύμα μας. Οι ζωικοί αυτοί οργανισμοί, μπορεί να είναι σε ζώσα μορφή. Μπορεί και όχι.

Για να μην το κουράζουμε: ναι ναι ναι. Μιλάμε για διάφορα έντομα και για άλλους οργανισμούς (καμικάζι, κλπ), που μπορεί να βρεθούν στην τροφή μας.

Γιατί εκφέρουμε τον όρο;

Για να διακωμωδήσουμε τη δημιουργηθείσα κατάσταση, αμβλύνοντας έτσι, την αίσθηση της σιχαμάρας, προσθέτοντας μια δόση χιούμορ μεταξύ των συνδαιτυμόνων, που είναι παρόντες στη φάση. Επίσης, εκφέροντας τον όρο, συμβάλλουμε στην ελαχιστοποίηση της αντίληψης της σιχαμάρας προς άλλους που, μη έχοντας οπτική αντίληψη του συμβάντος, δεν έχουν πιάσει τι έχει συμβεί.

Μεγάλη βδομάδα. Κάποιος τρώει μαζί με κάποιον σε υπαίθριο εστιατόριο. Κάποιο καμικάζι έχει αυτοκτονήσει στη σαλάτα του. Αηδιάζει. Τότε, ο άλλος του λέει:
- Ελα ρε... Πώς κάνεις έτσι; Δε λες που θα φας και πρωτεΐνη, στο τζάμπα; Α... ξέχασα... είναι μεγάλη βδομάδα και δεν κάνει να φας κρέας, ε;... χα χα χα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το ντουφέκι κι ο μπαργαλάτσος, μοιάζουν λόγω:

  • Σχήματος,
  • Βλητικής δυνατότητας,
  • Σημειολογίας περί κυνηγητικής φύσης του χρήστη τους.

Οπότε μιλώντας για ντουφεκιά, μιλάμε για τη διαφυγή ριπών σπέρματος από την κάννη, πεοβόλου όπλου, στο πεδίο της ερωτικής μάχης.

Αντίθετα με την κλασική έννοια της ντουφεκιάς, ντουφεκιάς που μπορεί να επιφέρει το θάνατο, η συγκεκριμένη ντουφεκιά μπορεί να επιφέρει τη δημιουργία, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας νέας ζωής.

- Με μια ντουφεκιά, την άφησε έγκυο.
- Τόσο ευθύβολος ήταν, ε;

- Σε ποιο αιδοίο βολής θα ρίξεις ντουφεκιές απόψε;
- Στη Σούζυ, που όταν βλέπει ούζι, σκούζει.

Το...ντουφέκι (από GATZMAN, 27/04/09)Στο 00:09 "και εσύ ντουφέκι φλογερόν πουλί μου" (από GATZMAN, 08/03/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η καπότα, ή κράνος, φτιάχτηκε για να κάνει παρέα στον πέοντα προστατεύοντάς τον από κεφαλικούς φόρους και παράσημα που παρέχονται απλόχερα, ειδικά κατά τη διέλευσή του από αδιερεύνητα βαθύσκιωτα φαράγγια. Εκεί η ρώσικη ρουλέταθερίζει.

Τι υποδηλώνει ο όρος «τρύπια καπότα»;

1) Όταν μιλάμε για τρύπια καπότα, αναφερόμαστε σε άχρηστο κράνος. Άρα αναφερόμαστε σε άχρηστο άνθρωπο (ανεξαρτήτως φύλου).

2) Το κράνος αυτό, δεν φτάνει ότι δεν προστατεύει, επιβαρύνει κιόλας με την παρουσία του αυτόν που τον φοράει. Άρα όταν αναφέρουμε τον όρο, μπορεί να αναφερόμαστε και σε κάποιον, που ζει παρασιτικά εις βάρος άλλων.

3) Το άχρηστο αυτό κράνος, είναι ftpπροδιαγραφών και με την κλασσική (για χρήση πέοντα) αλλά και με τη σλανγκική έννοια (gtp). Άρα η εκφορά του όρου, παραπέμπει σε άτομα, που προσεγγίζουν το μηδενικό επίπεδο, το επίπεδο του τίποτα.

4) Το κράνος αυτό έρχεται σε επαφή με σιχαμερές ουσίες, άρα παραπέμπει σε σιχαμερά άτομα.

Σημείωση: Ο όρος βγάζει πολύ τσαντίλα και συσσωρευμένη οργή όταν εκφέρεται.

Δες και λήμμα: καπότα.

  1. Δυο συνεταίροι τσακώνονται.
    - Α να χαθείς μωρή τρύπια καπότα.
    - Γιατί με βρίζεις;
    - Γιατί είσαι ένα άχρηστο υποκείμενο. Δεν προσφέρεις τίποτα, ενώ έχεις τις... απαιτήσεις.

  2. Ο Πέτρος ξέρει ότι ο Κώστας έχει παράνομη σχέση μακράς διάρκειάς και τον εκβιάζει οικονομικά, προκειμένου να μην το παίξει Αρτέμης Μάτσας στη γυναίκα του Κώστα, μαρτυρώντας της την κατάσταση.
    Κάποια στιγμή ο Κώστας τα παίρνει στο κεφάλι.
    Κώστας
    - Α ρε... είσαι μια τρύπια καπότα.
    Πέτρος:
    - Γιατί;
    Κώστας:
    - Γιατί μου 'χεις μπαστακωθεί, ρε σιχαμένο υποκείμενο, στο σβέρκο και μου ρουφάς το μεδούλι, προκειμένου να μη με ρουφιανέψεις στη γυναίκα μου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο πρωκτός ντε.

Η μοναδική οδός για να αποδοθεί δίκαιο με τον οθωμανικό τρόπο.

Η μοναδική δε έξοδος δεδομένων στερεάς μορφής προς δημιουργία κουραδογραφήματος.

Στη σκάλα της πόρτας αυτής παίζονται τα... ρεσιτάλ: κούφιας- ξυπόλητης, κομπολογάτης, κλπ.

Σε συνδυασμό με άλλες οπίσθιες πόρτες παίζονται τα... κοντσέρτα (δες εδώ και εδώ).

Τα τέλεια αποτελέσματα βέβαια επιτυγχάνονται από άτομα που είναι εξπέρ στα πνευστά.

Από πλευρά χωρητικότητος, υπάρχουν δίχουφτα, τρίχουφτα, τετράχουφτα μοντελάκια. Απ' ολα διαθέτει η αγορά.

Για πίσω πόρτα αναφοράς, πόρτα δηλαδή που 'χει τα... iso ποιοτικών προδιαγραφών δες εδώ.

Κάποια άλλα μοντέλα οπισθίων θυρών εκτίθενται εδώ: Κώλος βουκώλος, κώλος κατσαρίδα.

Εκεί δε που ο όγκος συναντάει το κάλλος, έχουμε το μοντέλο: Κωλοσσός.

- Είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στο σεξ.
- Μπας κι έγινες λούγκρα ρε;
- Λούγκο καφέ πίνω, λούγκρα δε γίνομαι. Για άλλο σου μιλάω. Πήγα χθες με κάποια Σούζυ που γνώρισα χθες, αλλά αυτή τη φορά είπα να μπω απ' την πίσω πόρτα. Με πιάνεις;
- Στην πετάω και την πιάνεις. Δίχουφτη η πίσω πόρτα ρε;
- Πόρτα Αναφοράς... Και γαμώ τις πόρτες! Δε λέω άλλα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η ατάκα αυτή μπορεί να λεχθεί όταν κάποιος ρίχνει, χωρίς αναγνώριση, τη... δουλειά σε κάποιο κοινωνικό σύνολο στο οποίο εντάσσεται (στην εργασία του, στο σπίτι, κλπ).

Κάποιοι, βλέποντάς τον να μη σηκώνει κεφάλι, τον θεωρούν το απόλυτο ντούρασελ. Ξέρουν πως κάνει τα πάντα και συμφέρει. Γι' αυτό και του χαρίζουν το βραβείο της ανοικτής παλάμης και του ρίχνουν όλα τα λέιζερ πάνω του!

Συχνά όμως, έρχεται κάποια ώρα που, λες κι έρχεται το ρεύμα, ξυπνάει ο άλλος του εαυτός. Αποστασιοποιείται τότε, απ' τον εαυτό του, και βλέποντας τι κάνει τον πιάνει σύγκρυο. (Λέμε τώρα...). Βλέπει τους γύρω του να ζουν χαλαρά κι αυτός να το παίζει ο σταυροφόρος της υπόθεσης. Τότε είναι που αγανακτισμένος από τα βάρη, ξυπνά απ' τον λήθαργο κι αναφωνεί την ατάκα.

Εκφέροντας την ατάκα, παραδέχεται σε πρώτο επίπεδο, πως τα κορόιδα δουλεύουν παρέα με την άψυχη συντροφιά των ρολογιών, που χτυπάνε τα λεπτά τους, μέχρι να καταντήσουν για επισκευή και πέταμα.

Σε δεύτερο επίπεδο παραδέχεται πως είναι κορόιδο και σε τρίτο επίπεδο πως είναι o μαλάκας της παρέας.

Αισθανόμενος έτσι σε ένα εργασιακό περιβάλλον, θα μπορούσε να προχωρήσει στην ποθούμενη αλλαγή, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει και στην απόλυσή του, αλλά και στη ρεμαλοποίησή του (το τελευταίο μπορεί να βρει εφαρμογή σε εταιρείες του δημοσίου τομέα).

Η ατάκα θα μπορούσε να λεχθεί επίσης κι από κάποιον που τον παρακολουθεί να τρελαίνεται για το τίποτα, προσπαθώντας να τον αφυπνίσει.

Η ατάκα αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή σε εταιρεία του δημοσίου, όπου οι πρωτοδιόριστοι (μπαίνουν με το μεράκι), οι νεοδιόριστοι (που τυχαίνει να έχουν προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα) κι όσοι δεν προσαρμόστηκαν ακόμα στα εργασιακά στάνταρντς που υπάρχουν εκεί (στάνταρντς, συμβατά με το μηδενικό επίπεδοδημιουργικότητας), πήζουν στη δουλειά, βγάζοντας τα σπασμένα των άλλων.

  1. - Βαρέθηκα πια να ξεσκίζομαι για το τίποτα γι' αυτούς τους σιχαμένους σκαφάτους βιοπαλαιστές. Μόνο τα κορόιδα και τα ρολόγια δουλεύουν. Και εγώ είμαι το... κορόιδο.
    - Κι εσύ βιοπαλαιστής είσαι. - Ναι αλλά εγώ δεν έχω λινκ.

  2. - Δεν σου πληρώνουν υπερωρίες και σε έχουν ταράξει στη δουλειά. Ξύπνα πια. Διεκδίκησε τα διακιώματά σου. Μόνο τα κορόιδα και τα ρολόγια δουλεύουν. Νομίζεις πως με το κουπί που τραβάς καθημερινά στη γαλέρα, πως θα κερδίσεις το οσκαρ; Ο μόνος που το κατάφερε αυτό ήταν ο Χέστον, στο Μπεν Χουρ.

Μπάφιασα πιά μαλάκα συνάδελφε (από GATZMAN, 23/04/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified