Ο ηλικιωμένος άνδρας που παρά τα χρόνια που τον βαραίνουν εξακολουθεί να τον χαρακτηρίζει μία λεβεντιά.
Τα χαρακτηριστικά του είναι:
α) Στητή και δυνατή κορμοστασιά
β) Αγέρωχο βλέμμα
γ) Μεγάλη σοφία, την οποία δεν απέκτησε στα θρανία, αλλά στο μεγάλο σχολείο της ζωής.

-Καλά, αυτός ο γεράκος δεν κουράστηκε να κουβαλάει, τόσα δεμάτια με ξύλα;
-Ποιός είναι γεράκος; Ο κυρ-Σωτήρης; Αυτός είναι σωστός λεβεντόγερος.

(από rigo21, 02/10/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Προσωνύμιο του νομικού, λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού Γεωργίου Αθανασιάδη Νόβα (1893-1986) ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου (στιγματίστηκε έτσι ως ο πρώτος πρωθυπουργός της αποστασίας).
Στον Γεώργιο Αθανασιάδη - Νόβα αποδόθηκε το τετράστιχο:

Κι ήταν τα στήθια σου
άσπρα σαν τα γάλατα
και μού 'λεγες
γαργάλατα, γαργάλατα!

Από αυτό το τετράστιχο του προσδόθηκε το προσωνύμιο «Γαργάλατας», το οποίο χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους πολιτικούς του αντιπάλους, κυρίως κατά την ταραχώδη περίοδο της Αποστασίας.
Επίσης κατά τα γεγονότα της αποστασίας και στις πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που λάμβαναν χώρα κυριαρχούσε το σύνθημα «Νόβα πού-στηρίζεσαι» το οποίο ήταν ένας διττός υπαινιγμός για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλική του δραστηριότητα και την μη λαϊκή αποδοχή των κυβερνήσεων εκείνων.

Το ένα εθνίκι στο άλλο:
- Τουλάχιστον εμείς ρε δεν είχαμε ποτέ πρωθυπουργό πούστη, σαν τους τούρκους που είχανε την αδερφάρα τον Κεμάλ.
- Είχαμε και εμείς (το άλλο εθνίκι το πιο μορφωμένο, τρομάρα του)
- Έλα; Ποιόν;
- Τον Γαργάλατα μωρέ.

(από rigo21, 29/09/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΦΡΑΣΗ

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε ο Ισθμός της Κορίνθου. Η Πελοπόννησος ήταν ενωμένη με την στερεά Ελλάδα και όποιος ήθελε να πάει Πειραιά Πάτρα δια θαλάσσης, έπρεπε να κάνει το γύρο της Πελοποννήσου. Είχαν εφεύρει όμως μία – κουραστική - εναλλακτική λύση. Έσερναν τα καράβια πάνω σε κορμούς δένδρων και τα περνούσαν απέναντι δια ξηράς.

Επίπονη η εναλλακτική αλλά στη διαδρομή – που κρατούσε μέρες – υπήρχαν κάτι μπουρδελάκια με κοπέλες όμορφες, πρόθυμες και περιποιητικές. Οι ναυτικοί, για ευνόητους λόγους, προτιμούσαν τον δια ξηράς δύσκολο δρόμο και οι στεριανοί έλεγαν –και είχαν δίκιο– πως το μουνί σέρνει καράβι.

Αιώνες αργότερα, οι ναυτικοί – κυρίως οι Έλληνες – αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως μερακλήδες. Δεν υπήρχε λιμάνι που να μην έχουν και μία αρραβωνιάρα. Δεν υπήρχε πουτάνα λιμανιού που δεν μιλούσε Ελληνικά. Δυστυχώς όμως, οι φορτοεκφορτώσεις των πλοίων ολοκληρώνονταν με γοργούς ρυθμούς, ενώ οι καυλοπυρέσσοντες ναυτικοί ήταν αχόρταγοι και ποτέ τους δεν επέστρεφαν έγκαιρα. Τα πλοία έμεναν δεμένα να τους περιμένουν. Και είχαν δίκιο οι αγανακτισμένοι καραβοκύρηδες να λένε πως το μουνί δένει καράβι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΛΠΙΖΩ - ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ)

Μουνί ή γατάκι ή αιδοίο, ονομάζεται το σύνολο των γυναικείων εξωτερικών σεξουαλικών οργάνων, η είσοδος του κόλπου και οι γύρω περιοχές. Το αιδοίο περιλαμβάνει το εφήβαιο - που βρίσκεται μπροστά -, το περίνεο - πίσω -, ενώ δεξιά και αριστερά δεσπόζουν τα δημοφιλή μεγάλα και τα λιγότερο δημοφιλή μικρά χείλη. Ο λιπώδης ιστός και το δέρμα στην μπροστινή πλευρά του αιδοίου ονομάζεται εφήβαιο ή όρος της Αφροδίτης. Εκεί ακριβώς αναπτύσσεται τριχοφυΐα σε σχήμα τριγώνου και αποτελεί πηγή πλουτισμού για τους κατασκευαστές γυναικείων ξυριστικών μηχανών μια και το ξυρισμένο αιδοίο έχει «άλλη χάρη» όχι μόνο στις παστρικιές μα και στις τίμιες.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συνήθως αποκαλούμε μουνί δεν είναι παρά μία περιοχή εξαιρετικά ερωτογενής και ευαίσθητη στο άγγιγμα, η οποία προστατεύει το άνοιγμα του κόλπου και το στόμιο της ουρήθρας, ενώ φιλοξενεί την «ανδροπρεπή» κλειτορίδα.

Υπάρχουν αιδοία ευαίσθητα, λιγότερο ευαίσθητα, ρηχά, βαθιά, φαρδιά, στενά κλπ., όμως όλα έχουν το ίδιο σχήμα, ακόμη και τα Ασιατικά. Παρά τις διαδόσεις που θέλουν το Ασιατικό αιδοίο να μην είναι έτσι (|) αλλά έτσι (-), στην πραγματικότητα, ο διάσημος αυτός τύπος αιδοίου είναι απλώς στενός (.). Δηλαδή πολύ στενός! Τόσο στενό είναι το Ασιατικό αιδοίο που θα μπορούσαμε με εγκυρότητα και αρμοδίως, να δηλώσουμε ότι ο στενότερος Ευρωπαϊκός πρωκτός είναι πιο ευρύχωρος απ' το πλέον ξεσκισμένο Ασιατικό αιδοίο.

Κατά μήκος του κόλπου υπάρχει ένας υποβλεννογονιακός ιστός, γεμάτος αιμοφόρα αγγεία. Με τη δράση του ανοίγει ή κλείνει το εσωτερικό του κόλπου. Μέσα στο επάνω τμήμα του κόλπου, ακριβώς πίσω από το ηβικό οστούν, λέγεται ότι υπάρχει μια περιοχή από σηραγγώδη ιστό που, όταν ερεθιστεί, προκαλεί ένα διαφορετικό είδος οργασμού. Η ζώνη αυτή είναι γνωστή ως «σημείο G«. Πολυετείς έρευνες του γράφοντος απέδειξαν αρμοδίως ότι το σημείο αποτελεί παραμύθι που έχουν εφεύρει οι ανοργασμικές για να κάνουν τις καλογαμημένες να σκάσουν απ' τη ζήλια τους.

Γενικά και εν κατακλείδι, το αιδοίο αποτελεί κοινή καταγωγή και κοινό στόχο των ανθρώπων. Άνδρες γυναίκες ασχολούνται μαζί του. Οι μεν άνδρες με σκοπό να το κατακτήσουν, οι δε γυναίκες με σκοπό να το καταστήσουν παγίδα. Οι άνδρες δουλεύουν, κλέβουν και εξαπατούν για να βγάλουν λεφτά και με τα λεφτά αγοράζουν κότερο που ως γνωστό είναι μεγάλη μουνοπαγίδα. Οι γυναίκες κάνουν δίαιτα, βάφονται, φτιασιδώνονται, ξυρίζουν το όρος της Αφροδίτης και τα πόδια τους με σκοπό να καταστήσουν το αιδοίο τους πεοπαγίδα. Κατόπιν αφήνουν την πεοπαγίδα τους να πιαστεί στη μουνοπαγίδα (κολ μι κότερο).

Φαύλος κύκλος το αιδοίο. Κάτι σαν τη Ρώμη. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί.

Οι αρχαίοι ημών είχαν πλήρως αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του αιδοίου και είχαν γεμίσει τα ιερά με τις λεγόμενες ιερόδουλες. Η μήτρα υπήρξε ανέκαθεν ιερή. Η θεά Δή-μητρα (η μήτρα της γης) χάριζε στους θνητούς όσα οι Θεοί ήθελαν για πάρτη τους αποκλειστικά. Όμως αυτά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Το παρόν πόνημα κλείνει με μία διαπίστωση, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας.

Το αιδοίο παρότι έχει χείλη, δεν ομιλεί.

Ευτυχώς.

Διότι αν το αιδοίο είχε φωνή, θα είχε πολλά να πει για την κυρά του, ελάχιστα για τον κύρη της κυράς του και μερικά για τον κουμπάρο.

(κουμπάρος, ο: εκείνος ο οποίος ερωτοτροπεί με παντρεμένες., δηλαδή γαλατάς, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κλπ)

- Είσαι ντιπ τρελός ρε Τάσο;
- Γιατί ρε;
- Πήρες της πιτσιρίκας κόσμημα 20.000€ ρε μαλάκα;
- Για την πάρτη της όλα. Τέτοιο μουνί δεν έχει ο κόσμος όλος. Ααααχ (βαθιά ικανοποίηση), το μουνί σέρνει καράβι, Κώστα μου εμένα δε θα σύρει;

Πηγή: εδώ. Bλ. και το αιδοίο σύρει πλοίο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ρωσοποντιακή προσφώνηση.

- Ρε μπλιετ, προχώρα να πούμε...
- Καλά ρε μπλιετ...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο τσιγγάνος. Μάλλον υποτιμητικός όρος, αρβανίτικης προέλευσης.

- Άντε πάω για σολάριουμ
- Πάλι ρε μαλάκα Χρήστο; Σαν αριτζής έχεις γίνει.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ μιας γυναίκας και μίας γυναικούλας

Η ΓΥΝΑΙΚΑ... ζει τη στιγμή όσο ανούσια κι αν είναι. Φτιάχνει απ το τίποτα, δημιουργεί με ελάχιστη προσπάθεια κι αυτό βγαίνει από μέσα της. Μπορεί να μείνει μόνη της, να δουλέψει μόνη της ή και να περάσει καλά μόνη της. Γι αυτό είναι αξιαγάπητη όταν δεν είναι μόνη της!

Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ... βαριέται κάθε ώρα και κάθε στιγμή μ' όποιον κι αν είναι. Όσα και να έχει είναι ικανή να τα διαλύσει και κάνει κάθε προσπάθεια γι αυτό. Δεν αντέχει στη σκέψη ότι θα μείνει μόνη της και ανακατεύει τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να χάνεται στο πλήθος. Έτσι νιώθει πιο ασφαλής.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ... Σε αντίθεση με αυτά που λένε, δεν κουτσομπολεύει. Ξέρει ότι αν πει κάτι κακό για κάποιο άλλο άτομο, θα έρθει η στιγμή που άλλοι θα πουν κάτι κακό γι' αυτήν. Αν έχει να πει κάτι το λέει μπροστά στον άλλο και πάντα επιδιώκει το διάλογο για να λύνει τις όποιες διαφορές της.

Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ... δεν κάνει τίποτα άλλο εκτός απ το κουτσομπολιό. Όλοι της φταίνε και όλοι είναι κακοί, αλλά περισσότερο αρέσκεται να τα βάζει με άλλες γυναικούλες. Ποτέ δε σου λέει ξεκάθαρα τι σκέφτεται για σένα. Ίσως μάλιστα σου πει το ακριβώς αντίθετο. Αντιπαθεί το διάλογο, γιατί φοβάται μην ξεγελαστεί και βγάλει τον πραγματικό της εαυτό στη φόρα.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ... Δεν φοβάται να τελειώσει μια τελματωμένη σχέση και να μείνει μόνη της. Προτιμά τη μοναξιά από την υποκρισία αν και αυτό το έχει πληρώσει πολλές φορές. Δε σταματά να ελπίζει ότι κάπου υπάρχει ο κατάλληλος και ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί. Μπορεί να είναι ευτυχισμένη απλώς και μόνο με τη σκέψη ότι αυτός υπάρχει!

Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ... Ποτέ δεν τελειώνει μια σχέση, παρά μόνο αν έχει βρει αντικαταστάτη. Τρέμει τη μοναξιά και για να την αποφύγει χρησιμοποιεί ολόκληρους μηχανισμούς από ψέματα και παραμύθια. Αναζητά μανιωδώς τον κατάλληλο και από φόβο μήπως δεν τον βρει μπλέκει πάντα με τον πιο ακατάλληλο και είναι μονίμως δυστυχισμένη.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ... Είναι αίλουρος. Κινείται αργά και αποτελεσματικά, έχει τακτ και εκπέμπει θετικότητα. Μπορεί η ίδια να είναι χάλια αλλά ενδιαφέρεται πάντα να κάνει τους γύρω της να περνάνε καλά.

Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ... Ρέπει προς την υστερία. Κινείται σπασμωδικά, παρεξηγείται πάντα (και απορεί γι' αυτό), τα θέλει όλα και τα θέλει αμέσως. Μπορεί να διαλύσει φιλίες χρόνων βάζοντας σπιουνιές κάτι που αργά η γρήγορα η ίδια το πληρώνει με εγκατάλειψη.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ... Εκπλήσσει το σύντροφό της στον έρωτα... Πάντα δίνει πολλά περισσότερα απ' αυτά που υπόσχεται!

Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ... Εκπλήσσει το σύντροφό της στον έρωτα... Πάντα υπόσχεται πολλά περισσότερα απ' αυτά που μπορεί ή θέλει να δώσει.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ Αν διαβάσει αυτόν τον ορισμό θα χαμογελάσει γιατί απλούστατα θα έχει διαβάσει πίσω από τις λέξεις!

Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ Αν διαβάσει αυτόν τον ορισμό θα πάθει νευρικό κλονισμό.

Το να είσαι γυναίκα είναι πραγματική μαγκιά, ακριβώς και μόνο επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο !!!!!!!

περιττεύει

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Υπερθετικός βαθμός της λέξης ρεμάλι. Μία μάλλον παππουδίστικη έκφραση καθώς βγήκε από την ομώνυμη ταινία της δεκαετίας του '60, και λίγοι τη θυμούνται μέχρι σήμερα.

- Μήτσοοοο! Πού γύρναγες πάλι ρε σίχαμα της κοινωνίας, ρε μουλάρι ξεκαπίστρωτο, ρε ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη;
- Έλα πατέρα, ε όχι και «ρε»!.

(από rigo21, 16/09/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα φόρεσε η μάνα, ο παππούς, ο πατέρας, ο αδελφός ίσως και ο προπάππος μου. Και απ' ό,τι φαίνεται θα τα φορέσουν ακόμα γενεές πολλές που θά 'ρθουν. Τα αθλητικά παπούτσια, οι ελβιέλες (από την ΕΛ. ΒΙ. ΕΛΑ. -Ελληνική Βιομηχανία Ελαστικών- 1940-1949) συνώνυμο των αθλητικών τύπου ALL-STAR, θα λέγαμε οι νεότεροι, είναι το δημοφιλέστερο είδος παπουτσιού όλων των εποχών. Σύμβολο των άγριων νιάτων του '50 (βλέπε James Dean) με λευκό μπλουζάκι, τζιν και αθλητικό, αλλά και όλων των γενεών της ροκαμπίλι, ροκ, πανκ ροκ, grunge, και emo μόδας, αλλά και της άνεσης για τους λιγότερο μουσικόφιλους.

(Από το forum translatum.gr)
Το φαντάζεσαι; ... σενάριο: Έλληνες εισβάλλουν στο στάδιο με χλαμύδες και ελβιέλα ... και φραπέ στο χέρι :) ... τύφλα να έχει το «Ο Αστερίξ στους ολυμπιακούς αγώνες» !

Βλ. και σπορτέξ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τη σήμερον ημέρα τίποτα δεν είναι τζαμπέ. Και όποιος απροσάρμοστος νομίζει το αντίθετο, πρέπει να τον επαναφέρουμε στη ζοφερή πραγματικότητα, λέγοντάς του απλά αυτή τη φράση.

- Κυρ Μιχάλη, μου δίνεις ένα κουτί καπότες βερεσέ; Είμαι ταπί σήμερα θα στα φέρω αύριο.
- Αποκλείεται, δεν δίνω βερεσέδια εγώ.
- Έλα μωρέ τώρα, έχω τη γκόμενα σπίτι και ξέμεινα, δώσε σε παρακαλώ.
- Ο μπαρμπα-Τζάμπας πέθανε, να την κοιτάς και να την παίζεις.

(από gizaha, 11/12/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Φράση που αποδίδεται στην μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο και έχει ως προέκταση την δυσκολία εύρεσης σεξουαλικού εταίρου.

- Πηδάς καμία γκόμενα, ανιψιέ;
- Άσε ρε μπάρμπα. Με δυσκολία βγαίνω.
- Γιατί ρε; Εγώ στην εποχή μου, έξι έξι τις έπαιρνα τις γκόμενες, σαν τ' αυγά.
- Στην εποχή σου, όπως είπες.
- Γιατί σήμερα κώλοι δεν υπάρχουν;
- Κώλοι υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified