Selected tags

Η ετικέτα θα αντικατασταθεί από ετικέτες όπως ίντερνετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τεχνολογία, μηχανές, κλπ.

Further tags

Λολοπαίγνιο στην «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» που προέκυψε από τον τσιπροκαμμένο συνασπισμό του τΣΥΡΙΖΑ με τους Ψεκασμένους Έλληνες.

Το λήμμαν προϋπήρχε των εκλογών τση 25ης Ιανουαρίου 2015, πρωκτοεμφανιζόμενο στο σλανγκρρ από τον Προφήτη Κχανκ (του Μεγαλόψυχου και Φιλεύσπλαχνου) το 2013.

1.
ο κ. Πάγκαλος σχολίασε με χιούμορ και τα περί… ΣΑΝΕΛ (συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων) λέγοντας πως του θυμίζει Μέριλιν Μονρόε, ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι γοητευτικά πρόσωπα αλλά όχι Μέριλιν».

2.
Υπέρ του Τσίπρα και ο τέως βασιλιάς. Ήταν ΣΑΝΕΛ (Συριζα+Ανελ) και μαζί με τον Κοκό γίνανε ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ!

3.
Οι… ΣΑΝΕΛ κατακλύζουν το διαδίκτυο! Φωτιά στα κοινωνικά δίκτυα για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων

4.
Τώρα σωθήκαμε! Ο Παπανδρέου στηρίζει την νέα συγκυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εκπέμπω, παίζω ή, απλούστερα, είμαι στα fm σημαίνει ότι το βάρος μου κυμαίνεται από 87,5 έως 108 κιλά, όσο δηλαδή και τα MHz της συχνότητας σε αυτήν τη ραδιοφωνική μπάντα.

Αστεϊσμός για να τοποθετήσει κάποιος τον εαυτό του εντός (ή εκτός) ενός υποτιθέμενου ορίου βάρους.

- Τι δίαιτα και μαλακίες, μια χαρά είσαι!
- Ναι, μια χαρά αλλά χτυπήσαμε κατοστάρα.
- Όσο εκπέμπεις στα fm δεν έχεις ανάγκη. Φάε σκουμπρί, γαμάει!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το κουκλί, η θεάρα. Χαριτωμενίστικη φιλοφρόνηση θηλέων νέας κοπής που αποδομεί και ανατρέπει τον συμβατικό ορισμό του μπάζο. Φοριέται πολύ στα γυμνάσια / λύκεια καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα.

'Ολα τα παρακάτω παραδείγματα από το ασκεφέμ.

1.
μπάζο μου ♥‎

2.
Οτι ωρα θελει το μπαζο μου :* χαχαχαχαχα :*‎ Κική Χ. <33333

3.
μπαζακι μπαζακι μπαζακι μπαζακι μπαζακι! Τι γλυκος ....

4.
φωτογραφια οπως εισαι τωρα μπαζακι<3
(σ.ς. επακολουθεί pic ευειδέστατου πιπινιού)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Στον κόσμο τση μικρομπλογοτεχνίας, ένα τσίου λέγεται ότι τρεντάρει όταν κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι τάσεις αυτές καταγράφονται από το ίδιο το τοιουίτερ κι άλλα σάη που προσμετρούν, κατατάσσουν και παραθέτουν τιττυβίζματα με κοινή χασταγκαρισμένjη αναφορά («μένσιο»).

Απόδοση του αγγλικανικού trending. Βλ. επίσης: αμένσιοτο, γίνεται βάιραλ.

1.
Βρείτε μου άλλη χώρα της ΕΕ να έχει χάσταγκ #βουλή να τρεντάρει

2.
Ο #mixelogiannakis γιατί δεν τρεντάρει ακόμα; ΠΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ;

3.
Ελάτε βάλτε ένα χεράκι να τρεντάρουμε το #Boston_Syriza στο Τουίτα γιατί τα φασιστολελέ δεν μπορούν να τρεντάρουν ούτε στο Σουπερπαραντάις

4.
feel better Justin τρενταρουν τα καθυστερια.Στις Φιλιπινες πεθαναν 10000 ατομα και μεις ασχολουμαστε με το αν ξερασε ο bieber... #nocomments

Τι τρεντάρει τις τευταίες μέρες (από σφυρίζων, 16/12/14)(από σφυρίζων, 16/12/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μεταφορά στα ελληνικά του αγγλικάνικου hacker. Πρόκειται για «άτομο το οποίο εισβάλει σε υπολογιστικά συστήματα και πειραματίζεται με κάθε πτυχή τους. [...] Συνήθως οι χάκερς είναι προγραμματιστές, σχεδιαστές συστημάτων αλλά και άτομα τα οποία ενώ δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τομείς της πληροφορικής έχουν αναπτύξει τέτοιες δεξιότητες και δουλεύουν είτε σε ομάδες (hacking-groups) είτε μόνοι τους» (δες).

Οι χακεράδες διακρίνονται σε White Hat χακεράδες και σε Black Hat. Οι White Hat είναι οι ντεκαφεϊνέ ηθικοί χάκερζ (ethical hackers) που απλώς τεστάρουν την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής μιας οργάνωσης χωρίς κακό σκοπό, απλώς για να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι ευάλωτα. Οι Black Hat είναι οι χακερατάδες που καταστρέφουν, τροποποιούν ή κλέβουν δεδομένα, ή καθιστούν το δίκτυο μη χρησιμοποιήσιμο για αυτούς που είναι εντεταλμένοι να το χρησιμοποιούν. Λέγονται και κρακεράδες. Ο κράκερ, όμως, μπορεί να είναι κάποιος που απλά σπάει το σύστημα και διεισδύει χωρίς κατ' ανάγκην να το γνωστοποιεί μέσω κακοποιού παρέμβασης, αλλά κρατώντας τη γνώση αυτή για τον εαυτό του. Οι μαύροι και οι άσπροι χακεράδες είναι σαν σύγχρονοι κλέφτες και αρματολοί ένα πράμα, καθώς μπορεί και να εναλλάσσονται οι ρόλοι τους στα ίδια φυσικά πρόσωπα. Και, σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μεταξύ τους οι πενήντα αποχρώσεις του γκρίζου Hat, ο οποίος μπορεί να διεισδύσει σε ένα σύστημα, χωρίς να προκαλέσει ζημιά, μόνο για να ειδοποιήσει τον ιστομάστορα ότι υπάρχει μία αδυναμία, την οποία ενίοτε προσφέρεται να διορθώσει με το αζημίωτο. Ένας άλλος έγχρωμος χακεράς είναι και ο Blue Hat, που τεστάρει ένα σύστημα προτού βγει στην αγορά για προληπτικούς λόγους. Μην ξεχνάμε, τέλος, και τους χακτιβιστές, που είναι σαν σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών, είτε πρόκειται για σφυρίχτρες που κάνουν προσβάσιμα σε μεγάλα κοινά πληροφορίες που έπρεπε να είναι ανοικτές μόνο σε περιορισμένα κοινά, είτε και κυβερνοπειρατές cyber-terrorists. Για τους πιο διάσημους χακεράδες δες στη Βικούλα.

Στα ελληνικά οι όροι χάκερ, χακεράς και χακερόνι βγάζουν μια ναϊντίλα, ήταν πολύ δημοφιλείς τότε ως σημαίνοντες σκληρή μαγκιά και ενίοτε και μια εξεγερσιακή δυναμική. Μας έδωσαν εξάλλου και τα ψυχάκερ (= ο ψυχάκιας χάκερ) και χακερατάς (=ο κερατάς ο χάκερ που μας υπέκλεψε).

Πάσα (Δ.Π.): Ιronick.

1. Είσαι hacker, νομίζεις πως είσαι χακεράς.

2. Οι χακεράδες είναι υπεράνω χρημάτων, όλα τα κάνουν για το γούστο τους.

3. Είσαι χακεράς; έλα στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

4. Παίξτο χακεράς από τις ταινίες του ’90!
Και καλά!
Την επόμενη φορά που θα έρθει ένας φίλος/συνεργάτης σου άσχετος με την τεχνολογία να σου ζητήσει να του βρεις κάτι που το έχεις ήδη όπως ένα τραγούδι για παράδειγμα μπορείς να τον ψαρώσεις με τον παρακάτω τρόπο.
Του λες ότι δεν το έχεις αλλά θα χακάρεις κανέναν ξένο υπολογιστή για να το βρεις, ανοίγεις το http://hackertyper.net βάζεις τις προτιμήσεις που θες, πατάς και ένα F11 και μετά αρχίζεις να γράφεις αρλούμπες στο πληκτρολόγιο, το Hackertyper θα αρχίζει να αραδιάζει γραμμές κώδικα με τρελή ταχύτητα όπως βλέπαμε στις ταινίες του ΄90, σε κάποια φάση βγάζει και ένα Access Granted. Μετά σαν κύριος (ή like a boss που λένε και τα αμερικανάκια) του αντιγράφεις το τραγούδι στο στικάκι.
Αν και πρέπει να είναι πολύ άσχετος ο άλλος για να ψαρώσει δεν παύει να έχει γέλιο το σκηνικό.

  1. «Ο Χακεράς», ανέκδοτο για να ευθυμήσουμε εδώ.

(από Khan, 16/12/14)

Got a better definition? Add it!

Published

Η επιδεξιότητα στην αναζήτηση προσώπων, πραγμάτων, διαφόρων πληροφοριών βρε αδερφέ στα ίντερνετς. Συνήθως στο γκουγκλ ή μέσω φέισμπουκ.

Από το κουνγκ φου (κινεζιστί η επιδεξιότητα, κατά κανόνα σε σχέση με κάποια πολεμική τέχνη) και τον γούγλη.

- Καλά, Λουκία μου, που να στα λέω... Ανακάλυψα τελικά πως λένε τον σκύλο της νυν του πρώην μου/εκείνη την προσφορά για πεντακόσιες καπότες με γεύση τζατζίκι «Υφαντής»/το κομμωτήριο του Αλκινόου Ιωαννίδου!
- Έκτακτα, Φροσάκι μου, έκτακτα. Είσαι σωστή θεά! Δεν παίζεται το γκουγκλ φου σου!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Δεν αναφερόμεθα στην καθ' ημάς ῥίψη φάπας, αλλά σε νεόκοπο συνώνυμο του βαράω μαλακία.

Πρόκειται για ελληνική απόδοση τςη αγγλικανικής σλανγκιάς fapping. Ο όρος πρωτοεμφανίστηκε σε φλώρουμ και ιντερνετικούς «πίνακες ανακοινώσεων» τ. 4Chan και Reddit όπου ποστάρονται γυμνές φωτό τουμπανάϊζερ τση τέχνης και του πνεύματος, γυμνύματα φιλήδονων μαθητριών και ότι άλλες παραφιλικές κι αχαρτογράφητες παραστάσεις τραβάει το φαλλοκάρδι σας. Στις πιο επιτυχείς καταχωρήσεις οι αυτοηδονιζόμενοι χρήστες είθισται να αναρτούν το διθυραμβικό σχόλιο «Fap! Fap! Fap!» εις επίρρωσιν της ευτυχούς κατάληξης του αριστερού τους ποντικώματος.

Το fapping έγινε βάιραλ και ενέπνευσε πλείστα μιμήδια (βλ. πρώτο μήδι). Έφτασε δε στο απόγειό του τον Αύγουστο του 2014 όταν χακερόνια υπέκλεψαν και διέρρευσαν εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες σελεμπριτονίων ωθώντας εκατομμύρια καυλοπυρέσσοντες χρήστες του διαδικτύου σε περιπαθές και αλληλέγγυο φαπάρισμα σε παγκόσμια κλίμακα. Το κοσμογονικό αυτό χάπενινκ έμεινε στην ιστορία ως The Fappening (ελληνιστί: Φράπενινγκ).

Η συνέχεια επί της ασπρισμένης οθόνης σας.

1.
μπορούμε να έχουμε ένα νήμα με όλες τις φωτογραφίες OC από Ελληνίδες για επικό φαπάρισμα;

2.
Καλό φαπάρισμα συμφορουμίτη.

3.
αμα δείς καναν παλαβό έξω απο το καμπινγκ του τσίτσιδο να φαπάρει χαζεύοντας το μπικίνι σου ε ο φάπμαν ο μπαγάσας μας θα νε ;p

4.
Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Η μόνη χρησιμότητα είναι πως έχει πικ Gillian Anderson οπότε μπορεί να φαπάρει ο σταμ.

(από σφυρίζων, 04/12/14)(από σφυρίζων, 04/12/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Απόδοση στα Ελληνικά του αγγλικάνικου chaturbate, ήτοι της νεόκοπης πρακτικής αγνώστων να αυτοερεθίζονται συνοδείᾳ τρελών μωρών που καυλουργούν ηδυπαθώς μέσω webcam στην άλλην άκρη του κόσμου.

Ο τσαταυνανισμός αποτελεί την πέον σύγχρονη κι εξελιγμένη μορφή αριστερού σερφαρίσματος, καθώς επιτρέπει σε παγκόσμιες κοινότητες να λαγνουργούν περιπαθώς και αλληλεγγύως ατενίζοντας όποια χαρογραφημένη τε και αχαρτογράφητη παραφιλία τραβάει το φυλλοκάρδι τους σε πραγματικό χρόνο και ουχί κονσερβαρισμένη (πιχί τ. γιουπόρν).

Caveat emptor: ο τσαταυνανισμός δεν ενδείκνυται για δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς διότι ο ο Μάκης ξέρει... (βλ. εδώ)

- Chaturbate -&gt; μιλανίζομαι
- Θα μπορούσαμε να πούμε και αυνατάρω κατά το τσατάρω. H αλήθεια είναι ότι με το μιλανίζομαι it took me while to get it ενώ τα άλλα είναι πιο ξεκάθαρα
- Τσαταυνίζομαι
- Καλό.
(συζήτα επαγγελματιών διερμηνέων στο Translatum)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το «ψόφος!» χρησιμοποιείται ως κατάρα για να εκφράσει εντονότατη οργή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά και σε πιο συμβατικές μορφές έκφρασης, όπως οι επιγραφές τ. γκράφιτι. Κυριολεκτικά ευχόμαστε να ψοφήσει κάποιος ο οποίος έκανε μια ατυχή δήλωση ή πράξη, λόγω όμως του πληθωρισμού της εκφραστικής σε παρόμοια μέσα απλώς εκφράζει ισχυρό θυμό και αποτροπιασμό με κάτι που δεν μας αρέσει.

Επίσης, χρησιμοποιείται ως λολοπαίγνιο με την ψήφο όταν ένας πολιτικός δεν θεωρείται ως άξιος της ψήφου μας, αλλά μόνο άξιος να ψοφήσει. Συνηθισμένο λολοπαίγνιο είναι λ.χ. το ψόφος εμπιστοσύνης, όταν μια κυβέρνηση είναι για επισκευή και πέταμα, δηλαδή χρειάζεται να λάβει την «εμπιστοσύνη» του κυνοβουλίου και μετά να πάει για πρόωρες εκλογές.

Μεγεθυντικό: κακός ψόφος, ψόφος κακός
Γκρηκλιστί, φωνακλιστί: PSOFOS

1. Ψόφος στο πουλάκι Τσίου!

  1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη Σοφία -γνωστή στους κύκλους του διαδικτύου και με το ψευδώνυμο Σκεπτόμενη Νέμεσις- έχει ευχηθεί «ψόφο» τουλάχιστον 1.410 φορές τον τελευταίο μήνα ενώ συνολικά η λέξη «ψόφος» ή τα παράγωγά της εμφανίζονται περίπου στο 88% των σχολίων της. Στους αποδέκτες της κατάρας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άλλοι αναγνώστες, δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζίτες, τα μέλη της τρόικας, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καλλιτέχνες, συγγραφείς, αθλητές, απλοί πολίτες, μετανάστες, μέλη της Χρυσής Αυγής και σταρ του Χόλιγουντ ενώ σε μια περίπτωση, το βράδυ του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου η 35χρονη σχολίασε «ψόφος» κάτω από άρθρο που αφορούσε τη νέα, επετειακή έκδοση του περιοδικού «Μίκυ Μάους» (35χρονη που εύχεται «ψόφο» σε σχόλια στο ίντερνετ κατά τα άλλα πολύ εγκάρδιος άνθρωπος)

3. Θα το παλέψω να είμαι συγκρατημένος και να μη βρίζω. [...] Άντε ρε σιχαμένοι. Κύκλωμα. Τοκογλύφοι. Κλέφτες. Απατεώνες. Ψόφος ρε. Μόνο ψόφος!

Και με πιο γουτσιστική διάθεση. (από Khan, 23/11/14)(από Khan, 18/02/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η σε-πραγματικό-χρόνο γραπτή ή οπτικοακουστική κουβεντούλα που άλλαξε εκ βάθρων τον τρόπο που μιλάει, κοινωνεί και ζευγαρώνει ο νεοελληνέζος σλάνγκος. Ας πανηγυρήσουμε την μετατόπιση παραδείγματος που πυροδότησε το τσατ στο σύγχρονο σλανγκάζ και στην ζωή μας με μια σύντομη υστερική αναδρομή:

A. Από τα χρόνια του Πυρός μέχρι τα μέσα του XIXου Αιώνα

Όταν οι βάρβαροι βαυαροί επιδίδονταν σε αυτοκοπροφαγίες, εμείς οι Έλληνες τσατάταμε με πυρσούς. Η ιστορία καταγράφει πλείστους αρχαίους τσαταδόρους: βλ. πιχί το e-καυλάντισμα της Μήδειας με τους Αργοναύτες και το ομηρικό τηλετσάτ του Αγαμέμνωνα με τις ναυτικές δυνάμεις έξω από την Τροία.

Στην τότε σλανγκ το τσατάρω λεγόταν «φρυκτωρεύω», τα δε λάϊκ «φίλιος φρύκτος». ΠΑραλλαγές της πρώιμης αυτής πλατφόρμας τσατ διήρκεσε μέχρι τα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα (!!!). Περισσότερα εδώ.

Β. Από την Αυγή του Ηλεκτρισμού μέχρι και τα 80αζ

Πρόκειται για την περίοδο του ενσύρματου τσατ μέσω κοινού τηλεφώνου και (σε περιορισμένη κλίμακα) του ασύρματου τσατ μέσω σιμπί άκα μοτορόλας. Κάπου στα ογδόνταζ, οι πρώιμοι τηλεγαμιάδες με βαθιές τσέπες ανακάλυψαν το πληρωμένο τηλετσάτ.

Οι επαγγελματίες τσαταδόροι στηρίχτηκαν στον τηλέτυπο (τέλεξ) και στην ραδιοφωνική εκπομπή κωδικών τύπου Μορς. Πέον να σημειωθεί ότι οι τηλετυπάνθρωποι ανέπτυξαν μια απίθανη ζαργκόν, που σύμφωνα με την Ironick τα sms και τα ιντερετικά δεν πιάνουν μία μπροστά τους.

Γ. Από τα πρώιμα 90αζ μέχρι τα σιλικονάτα τέλη των 90αζ

Το ιντερνέτι μπήκε στα σπίτια μας με το ηχηρό σσσκρτσοσσσς! των μόντεμ κάπου στα μέσα των 90αζ. Κι εμείς μπήκαμε σε αυτό με τον ζήλο του νεοφώτιστου σεξομανούς. Όσοι δεν έκαναν αριστερό ποντίκωμα αναζητώντας «amazing tits» στο www.lycos.com μπούκαραν σωρηδόν στα δίαφορα κουβεντοδωμάτια του IRC με πρώτο το #hellas.

Για πρώτη φορά οι τσαταδόροι επιδοθήκαν σε e-καμάκι, ανακάλυψαν την κρυφή γοητεία του τρολάρειν, του σπαμαρειν και του χάιτζακ. Σημειώθηκαν οι πρώτες φλογομαχίες και έπεσαν τα πρώτα αλληλοσφαλιαρίσματα με πέστροφες. Υπερφίαλοι ρουμάρχες γνώρισαν την ηδονjή του να κίκαρουν και να μπάναρουν και αυνανίστηκαν πρωκτικά με την δύναμη που τους δίνει η ηλεκτρονική τους εξουσία. Το ΜIRC πρόσφερε δυνατότητα πριβέ τσατ, κι έτσι γεννήθηκε το σάιμπερ. Για πρώτη φορά στη ζωή τους σπυριάρηδες λούζερ έκαναν διθυραμβικό πέφτινγκ σε e-πούτανους, καταλήγοντας συνήθως να κυβερνογαμάνε κάποιον δασύτριχο γκίκουλα e-Παναή.

Γρήγορα ξεφύτρωσαν τσατορούμια για κάθε γούστο: αθλητικά, πολιτικά, παραφιλικά, οπατζίδικα. Μοιραίο επακόλουθο και οι πρώτες συνάντες αγνώστων με κάποια κοινά ενδιαφέροντα που συχνά απετέλεσαν ντεκαβλέ φεϊλούρες καθώς τα εξιδανικευμένα στις φαντασιώσεις του γκίκουλα τσαταλάκια οφλάιν έμοιαζαν σαν εμένα κι εσένα. Έκατσαν πάντως ουκ ολίγα πηδύλλια, ενώ μερικές τότε σχέσεις και φιλίες φτούρησαν, μετεξελισσόμενες σήμερα σε φιλίες τριαντάρηδων-πλας στο φέισμπουκ.

Η επιρροή του τσατ στη σλανγκ υπήρξε βαθύτατη:

Δ. Από την Γέννηση του Κουνητού μέχρι την Ανατολή του Εξυπνοφώνου

Κάπου στα τέλη των 90αζ, τα νέα προγράμματα των Panafon και Telestet μας επέτρεψαν να εσεμεσιαζόμαστε και να μηνυματιζόμαστε με τις κινητούμπες μας μέσω χεσεμές. Για πρώτη φορά έβερ άνθρωπες θεάθηκαν να περιπλανώνται στους δρόμους πληκτρολογώντας αποχαυνωμένοι δίκην ζόμπι.

Την ίδια περίοδο οι παλαιότερες πλατφόρμες ιντερνετικού τσατ (MIRC, ICQ, κ.ταλ.) έδωσαν τόσο στα νιάτα με την εμφάνιση του μουσουνού κι άλλων προγραμμάτων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

E. Από το Εξυπνόφωνο και Παπαραπέρα!

Η διάδοση φορητών συσκευών με συνδεσιμότητα γουίφι (τάμπλετς κλπ) και η επικράτηση του εξυπνοφώνου κατέστησαν το τσατ περισσότερο οπτικοακουστικό από ποτέ. Η σκαϊπιά και τα βιντεοτσάτρουμ επιτρέπουν πλέον στους τσαταδόρους να e-πουτσίζουν και να τσαταυνίζονται όπως αρμόζει σε αυνάνες του εικοστού πρώτου αιώνα.

Πέον να σημειωθεί ότι το φατσομπούκι κι άλλα νεόκοπα κοινωνικά δίκτυα (τ. Ιστανγκράμι, Τσίου, Vine, κ.ά.) μπρεί να μην θεωρούνται τσατ per se, λειτουργούν ωστόσο συνεργιστικά με το τσατ χωρίς να το απειλούν. Στην πράξη επιτρέπουν στους σύγχρονους λαϊκιστές, φρίκουλες, φεϊσμπουκλούδες και τοιούτους να κάνουν (και να ξεκάνουν) φίλους, να γιολάρουν κατά βούληση και να e-καβλαντίζουν με όλη την υφήλιο...

Ζεν έσει παγαδείγματα αράπη μου.

(από Khan, 21/10/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified