Περιγραφή κατάστασης εξουθένωσης. Θρησκευτικής προέλευσης από το λάδι του χρίσματος, οπότε συνώνυμο του μου φεύγει η πίστη. Βλέπε και αλλάζω τα λάδια / πετρέλαια (κάποιου/κάποιας).

Μου έχει βγει το λάδι να κάνω ντελίβερι με 40 βαθμούς καύσωνα.

Got a better definition? Add it!

Published

Περιγραφή κατάστασης εξουθένωσης.

Μου έχει φύγει η πίστη με αυτά που μου έχουν αναθέσει.

Got a better definition? Add it!

Published

Περιγραφή εξουθένωσης.

Έχω κλάσει το αρχίδι σε αυτή τη δουλειά.

Got a better definition? Add it!

Published

Περιγραφή πάρα πολύ δύσκολης, εξουθενωτικής και επίπονης κατάστασης.

Άσε, έχω ρουφήξει πολλή διάρροια με το καλαμάκι σε αυτή τη δουλειά! (Εδώ).

Got a better definition? Add it!

Published

Δυστυχώς η αγαπημένη φράση των εργαζόμενων στον Δημόσιο Τομέα σήμερα, είναι το Αβαβά. Είναι η ατάκα, η αγαπημένη φράση, η προτροπή στο έγκλημα, η πετυχημένη συνταγή του παλαιότερου ρητού, “Σκάσε και κάνε ότι σου πω”. Οι καριερίστες Δημόσιοι Λειτουργοί το γνωρίζουν καλά καθώς το έχουν ακούσει να τους ψιθυρίζεται στο αφτί η ακόμα και μεγαλοφώνως παρουσία τρίτων. Αποτελεί κίνηση επίδειξης εξουσίας από τους διορισμένους ή μη “αλεξιπτωτιστές” των Φορέων και των Δ/νσεων του Ελληνικού Δημοσίου που καταλαμβάνουν την εξουσία, όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον των Δ. Υπαλλήλων αλλά και στη ζωή τους την ίδια. Είναι ιδιωματική φράση ελληνικής προέλευσης και σύμφωνα με το αγαπημένο μας πια εργαλείο της Τεχνητής Νοημοσύνης (Πρόβλεψη, κάποια στιγμή θα γίνει self aware): Σημαίνει "το κρατάμε μυστικό", "δεν το λέμε σε κανέναν", ή "κάνουμε ότι δεν έγινε τίποτα".Χρησιμοποιείται όταν κάποιοι συμφωνούν να μην αποκαλύψουν ή να αγνοήσουν κάτι που συνέβη — ειδικά αν πρόκειται για μικρό "στραβοπάτημα", λάθος ή κάτι που συμφέρει να μείνει "κρυφό".

  1. Κάντο Αβαβά για να μη σε ξηλώσω.
  2. Τι δεν καταλαβαίνεις ρε, οι επιδοτήσεις θα δοθούν κάνε αβαβά και προχώρα.
  3. Μα κυρία Γενική δεν μπορώ να τα περάσω χωρίς έλεγχο, έχουμε διαδικασίες. Χέστηκα για τις διαδικασίες σας.(Εδώ το Αβαβά υπονοείται)

Got a better definition? Add it!

Published

Από τα αγγλικά αρχικά blr που σημαίνουν beyond local repair δηλαδή πέραν τοπικής επισκευής, χρειάζεται εργοστασική επισκευή. Σημαίνει μεταφορικώς εξουθένωση, μεγάλη κόπωση, διάλυση ψυχική και σωματική.

Έχω βγει μπιελάρ από τη δουλειά. Χρειάζομαι διακοπές χθες!

Got a better definition? Add it!

Published

Σημαίνει εξουθένωση.

Έχω γίνει τέρτελο από τη δουλειά.

Got a better definition? Add it!

Published

Το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσαρμόζεται προς το τραγούδι Despacito, προκειμένου να δείξει ένα ερωτικό λαβ στόρι ανάμεσα σε διεφθαρμένους αποδέκτες και διεφθαρμένους πολιτικούς, ώστε η ζωή να είναι χαλαρή ποκίτο- ποκίτο.

  1. Παρά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά τα ποσοστά της ΝουΔουλας κυμαίνονται στο φάσμα 25-30% ( του 50% που προσέρχεται στις κάλπες ) γιατί αυτοι οι 1.500.000-2.000.000 δεξιουληδες ψηφοφόροι είναι ο σκληρός πυρήνας των "καβατζωμενων" : Όπως γράψαμε δεν είναι μόνο οι μουφα επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΜΠΕΕΕ αλλά και Απευθείας Αναθέσουλες ( 10-20-30 χιλιάρικα η καθεμια αλλά ανέρχονται συνολικά σε αρκετά δισ. ετησίως ) , ΕΣΠΑΣΙΤΟ κτλ, κτλ. Δεν ξέρω πόσοι θυμούνται κάτι γριουλες επί Δικης Κοσκωτά που στηνονταν κάθε πρωί έξω απ'τον Άρειο Πάγο και εσκουζαν "Με τον ΠάπΑντρεα τρώγαμε με χρυσά κουτάλιααααα !!!" , "Με τον Αντρέα λαδωσαμε τ'αντεραααααακι μας !!!" κτλ, κτλ. (Facebook).
  2. Εσπασίτο- Οπεκεπίτο. (Χ).

Got a better definition? Add it!

Published

Από σποτ των εβδομήνταζ του Azax για τα τζάμια. Στη διαφήμιση η νοικοκυρά υποτίθεται πως απλά άνοιγε το μπουκάλι και από μέσα έβγαινε ο -και καλούα- άσπρος σίφουνας και καθάριζε όλο το σπίτι (η βρωμιά ήταν απλά ένα σαλόνι με σκοτεινή μαύρη εικόνα, που από πάνω του περνούσε ο ''άσπρος σίφουνας'' και το έκανε ''καθαρό'')

Η έκφραση χρησιμοποιείται για να πειράξουμε κάποιον που κάνει κάτι υπερβολικά γρήγορα/βιαστικά ή γίνεται καπνός όταν βλέπει κάποιον/κάτι.

  1. Γράφε πιο σιγά, ο άσπρος σίφουνας είσαι?
  2. Μόλις είδε ότι η ώρα πήγε 10, πήγαινε σαν τον άσπρο σίφουνα για να ετοιμαστεί και να πάει στην δουλειά του.

Με διπλάσιο αμμωνιαζόλ!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Σλόγκαν από διαφήμιση των ογδόνταζ για τα αλλαντικά Νίκας.

Χρησιμοποιείται για να δείξει ότι ένα συγκεκριμένο όνομα/μάρκα είναι αυτόματα και ένδειξη υψηλής ποιότητας.

- Ρε συ λέω να αγοράσω καινούριο αμάξι, αρκετά το έλιωσα το Saxo. Έχεις καμιά ιδέα? - Βλέπεις Toyota, είναι καλό!

Και καλό και Ελληνικό, βεβαίως βεβαίως!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified