Το μέσον, ο γνωστός ή ο γνωστός του γνωστού που συνήθως κάνει τα πράγματα να κυλήσουν στην Ελλάδα για να γίνει η δουλειά σου ή για να ωφεληθείς σε μια κατάσταση.
-Άστα ρε φίλε, πήρα μετάθεση στον Έβρο.
-Καλά, δεν έχεις κανένα δόντι να σε φέρει Αθήνα να είσαι μες στο σπίτι σου;
Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές φραπέ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως περιέχει περισσότερο γάλα παρά νερό, με αποτέλεσμα να πίνεις κάτι που μοιάζει με χτυπημένο γάλα με καφέ. Συνήθως συνοδεύεται με πολύ ζάχαρη.
- Έρχομαι από κει για καφέ.
- OΚ, αλλά πάρε και ένα γάλα από το περίπτερο καθώς έρχεσαι γιατί έχω μόνο μισό λίτρο περίπου και δεν θα φτάσει για το φραπόγαλο που πίνεις εσύ!!
- Εξυπνάδες...
Κάποιος με κάρφωσε στην δασκάλα ότι έβαλα εγώ την πινέζα στην καρέκλα της γιατί μετά το μάθημα μου είπε να πάω στο γραφείο της! Αυτός ο σπασίκλας ο Γιώργος θα ήταν, είμαι σίγουρος!
Έκφραση που εκφωνούμε συνήθως σε στιγμή εκνευρισμού και για να αποφύγουμε να βρίσουμε τα θεία. Στην κυριολεξία σημαίνει «γαμώ τον εξαναγκασμό μου» αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιείται μονάχα με αυτή την έννοια.
Πάλι έχασε η Newcastle γαμώ το στανιό μου. Στον κουβά και σήμερα το στοίχημα!
Όρος συνώνυμος του γνωστού μαλάκα. Χρησιμοποιείται όταν θέλει κανείς να τονίσει τη μαλθακότητα ή και πολλές φορές την σκέτη ηλιθιότητα ενός ατόμου. Απαντάται στο αρσενικό γένος.
- Αυτός ο μαλαπέρδας ο Μάξιμος, χάλασε πάλι το τηλεκοντρόλ. Ας τον μαζέψει κάποιος πριν μου γκρεμίσει το σπίτι!!!
Χρησιμοποιείται κυρίως για τηλεφωνικές κλήσεις που είτε απορρίπτονται είτε μένουν χωρίς απάντηση. Γενικότερα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν κάποιος μας αγνοεί. Το γιατί έχει επιλεγεί η πρωτεύουσα της Αιγύπτου παραμένει άγνωστο.
Μήπως ξέρεις πού βρίσκεται η Μαρία; Όποτε την παίρνω τηλέφωνο, με συνδέει με Κάιρο.