Συνήθως πάει μετά από μια βρισιά/προσβολή, δίνει έμφαση στη βρισιά/προσβολή αυτή και δείχνει ότι ο άλλος είναι η προσωποποίηση της. Ε, βασικά αυτό είναι.

  1. - Ποοοο, ρε πούστη κοίτα δω να δεις ο μαλάκας ο ίδιος, πάλι έβαλε τζατζίκι στην πίτα... Αφού του είπα του μαλάκα...

  2. - Με τέτοιο κρύο και δεν ανοίγει το καλοριφέρ ο τσιγκούνης ο ίδιος. Τστστστστστστστστς...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο ζιγκολό και ο πολύ καυλιάρης κατά κύριο λόγο. Αλλά τώρα πια έχει πάρει προεκτάσεις... Μπορεί να εννοεί ότι κάποιος κάνει πουστιές και γενικά μπορεί να αποτελέσει μια γενική και αόριστη βρισιά για κάποιον -συνήθως- μαλάκα.

Κλίνεται κατά το «τόρνος».

- Ποπο! Κοίτα τι κάνει εκεί ο πόρνος! Την πέφτει στη Λίλιαν μπροστά στο Μπάμπη το Λέουρα... Βρε θα του κόψει το λαρύγγι!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λέγεται κυρίως στους κάγκουρες οδηγούς που σε προσπερνούν από τα δεξιά χωρίς φλας με 187 km/h στο κέντρο της πόλης. Και ας μην είναι κάγκουρες όμως είναι σίγουρα βλαμμένοι που θέλουν να δείξουν την καινούρια μπέμπα, βρίζουν κάθε γυναίκα οδηγό και κάνουν επικίνδυνα πράγματα. Δε φοβούνται μη φάνε τα μούτρα τους όμως γιατί έχουν μάθει να οδηγούν από τα πέντε τους, όταν ο θείος τους ανέβαζε στο τρακτέρ. Και μην αρνηθεί κανένας ότι δεν έχει δει ποτέ έστω ένα τέτοιο τύπο. Τέλος πάντων, η ατάκα αυτή λέγεται σε αυτούς τους γαμήκουλες της ασφάλτου σε στιγμές τεράστιου επιδειξιακού-καγκουρικού οργασμού για να καταλάβουν ότι δεν οδηγούν μονοί τους σε αυτή τη γη.

Ελπίζω να κάνατε το συνειρμό με τα άλογα του αυτοκίνητου, που είναι παρά πολλά και τέτοια. Όποιος δεν κατάλαβε είναι στόκος.

- Που πας ρε μαλάκα έτσι; Πρόσεχε μη σου φύγει κανένα άλογο!
- Άντε μωρή πατσαβούρα να πλύνεις κάνα πιάτο που θες να μου οδηγάς κιόλας!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μπαίνοντας εδώ όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει Σπυριδούλα εκτός από νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια...

Περίληψη για όσους αναίσθητους βαριούνται να κοιτάξουν: η Σπυριδούλα είναι μια κοπέλα που την είχαν κάψει με το σίδερο οι ψυχασθενείς κηδεμόνες της μέχρι να βρεθεί σε κατάσταση που την προλαβαίνανε δεν την προλαβαίνανε στα 12 της χρόνια... Τελικά την προλάβανε και ευτυχώς έζησε... Στην υπόλοιπη ζωή της ήταν μοιροκαμμένη κ.λπ. Οι ηλίθιοι ουγκ κηδεμόνες έφαγαν μόνο 5 χρόνια φυλακή...

Τώρα πια το χρησιμοποιούμε για να τονίσουμε ότι ο άλλος μας τα έχει πρήξει και ότι, άμα συνεχίσει έτσι, θα φάει το σίδερο στη μούρη μέχρι να το βουλώσει... Πρέπει να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση και πολύ γαμώ-την-Πανάγια-μου για να το πούμε γιατί το ιστορικό μπάκραουντ είναι βαρυυυυυυυύ...

— Μαμά φερε μου νερό, σταμάτα να σιδερώνεις και έλα να μου ανοίξεις την τηλεόραση...
— Είσαι αρκετά μεγάλη για να μπορείς να τα κάνεις και μόνη σου αυτά παιδί μου... Άντε μη σε κάνω Σπυριδούλα έτσι όπως είμαι με το σίδερο... Αχάριστη!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πουτσόκρυο αλλά σε πιο ευγενικιά μορφή για να μη μας καταλάβει και καλά κανένας.

[μπαει λου+βαλου]

- Ποο φίλε κάνει τσόκρυο, το έχω δαγκώσει το καυλί.

GATZόμυδο! (από Vrastaman, 03/02/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Από το γνωστό σεισμό που έγινε το '86 στην Καλαμάτα. Το λέμε και καλά σε αυτές που πάνε σα βάρκες, που ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον να τις πηδήξει ή ακόμα και σε κάποιες λιλιάνες που τις ζηλεύουμε [το συγκεκριμένο εκφέρεται κυρίως από γυναίκες] και το λέμε κάπως σα να θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη [της Λίλιαν] [δουλουδού σα να λέμε μωρή μην κουνιέσαι έτσι, εγώ το κάνω καλύτερα].

Μια ωραία απάντηση από την κουνίστρα είναι «αλλά μετά ξαναχτίστηκε» για να τους πει και και καλά στα @@μου και μένα, Μαρία Μανταλένα, δεν τρέχει κάστανο, άμα δε γουστάρεις να μην κοιτάς.

- Αλεξάαανδρα πρόσεχε πουλάκι μου γιατί έτσι κουνιόταν και η Καλαμάτα κι έπεσε.
- Ναι αλλά μετά ξαναχτίστηκε χρυσό μου. Κοίτα πώς ρίχνουν τους γκόμενους και βούλω.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μαζί με το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και το περί ορέξεως γλαρόπιτα (;;;;νομίζω), μας δείχνουν ότι κάτι που αρέσει στον προηγούμενο μας αφήνει αδιάφορους ή με τη σιχαμάρα.

Γενικά, επειδή βαριέμαι να εξηγώ, είναι σα να μας λέει ο άλλος «άμα σ' αρέσουν τα σκατά φίλε, φα' τα» - «άμα τραβάει η όρεξή σου κολοκυθόπιτα (στη συγκεκριμένη φράση θεωρείται δεδομένο ότι κολοκυθόπιτα είναι μισητή απ' όλους που παρακολουθούν τη συζήτηση) εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει».

Αυτά...

  1. - Καλά ρε μαλάκα η Αφροξυλάνθη σ' αρέσει; Άκου όνομα... Σαν ταμένο...
    - Ε, δεν είναι για όλους οι Λιλιάνες...
    - Περί ορέξεως τζιτζίκια γιαχνί...

  2. - Εγώ υποστηρίζω τον Αστερίξ. Είναι η απόλυτη κόμικ μορφή. - Τι να πω... περί ορέξεως τζιτζίκια γιαχνί... Οβελίξ ρεεεε!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Βαριέστε να διαβάζετε ολόκληρα βιβλία στο σχολείο; Έχετε βαρεθεί να διαβάζετε συνέχεια βλακείες μαθήματα; Να η λύση...

ΥΠΝΟΠΑΙΔΕΙΑ
Το τι ακριβώς κάνετε είναι πανεύκολο και δε χρειάζεται ούτε κόπο ούτε τίποτα. Πριν κοιμηθείτε βάζετε το βιβλίο με το μάθημα που θέλετε να μάθετε και λέτε τη μαγική φράση «λα λα λα μάθε το» τραγουδιστά. Μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιμηθείτε. Φυσικά όσο πιο πολύ κοιμάστε τόσο πιο καλά. Νομίζω ήταν ιδέα του μέτριου Αστερίξ.

- Διάβασες ιστορία;
- 12 ώρες υπνοπαιδεία τα πάντα έχω μάθει... Ρώτα με ό,τι θες!
- Τι έγινε μετά;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όμορφα, συμμαζέψου, κόψε τις μαλακίες, μας βλέπει κόσμος...Τέτοια.

Πρώτη φορά το άκουσα σε ένα άσμα του Δάντη αλλά έχω την εντύπωση ότι το είχε εισάγει ο Σεφερλής πολύ πιο πριν.

Για να δοθεί περισσότερη έμφαση το λέμε συλλαβιστά και εκφέρουμε πιο αργά το ουλ.

Έρχεται από τη φιλόξενη Αγγλία.

Λίλιαν: «Θα βάλω αυτό το σεμνό κόκκινο φουστάνι με το σκίσιμο στον κώλο στην κηδεία της μαμάς σου, αγάπη».
Βαγγέλας: «ΜΠΙΟΥ-ΤΙ-ΦΟΥΛ».

Το άσμα του Δάντη που αναφέρει η Μαριάχ (από Khan, 12/02/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Οι περισσότεροι το θεωρούν αρρώστια... Άλλοι πάλι το αντιμετωπίζουν ως κάτι απολύτως φυσιολογικό. Μου ζητήθηκε να γράψω τον ορισμό αυτού του λήμματος, γιατί εγώ έγειρα τον ασισματισμό στο σλανγκ τζηαρ.

Μα τι είναι αυτό το πράγμα τέλος πάντων;

Όλοι ξέρουμε ότι, στο τέλος των λέξεων το -σ γίνεται -ς. Όχι πάντα...
Οι «πάσχοντες» δε χρησιμοποιούν για λόγους συντομίας το αγαπημένο σίγμα στο γραπτό λόγο στον υπολογιστή και στη θέση του βάζουν το -σ (π.χ. μαλάκασ).

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, τα κείμενα απο τους αστιγματιστές είναι δυσανάγνωστα και πρέπει να καταπολεμηθεί αυτή η αρρώστια με οποιοδήποτε τρόπο. Από την άλλη, οι αστιγματιστές δηλώνουν ότι, δεν είναι άρρωστοι και ότι, δεν πρέπει να δίνεται τόση σημασία σε αυτό, αλλά στο περιεχόμενο του λόγου.

Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, εξελίσσεται και ο ασιγματισμός. Το σίγμα που, όπως όλοι ξέρουμε, συντελεί στη δημιουργία των διπλών συμφώνων και κυρίως του ψ και του ξ, τείνει να τα καταργήσει και να τα κάνει πσ και κσ.

****Δεν πρέπει να μπερδεύεται με τους τριχοφοβικούς****

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

- Καταργήθηκε το τελικό σίγμα;;;
- Ναι, θεωρηθηκε ότι παίρνει τη δουλειά του κανονικού σίγμα, το οποίο κατέθεσε ασφαλιστικά μετρα, τα κέρδισε και πήρε προσωρινή διαταγή, οπότε το τελικό πήρε τον πούλο... Δράμα σου λέω... Απλά μέχρι στιγμής το ξέρουνε λίγοι, οπότε μην το κανεις θεμα. ;)

(ντόπιο)

(όλα τα σχόλια μου κάπου θα έχουν παραδείγματα)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified