Ο Notis Σφακιανάκης.

Χρησιμοποιείται ευρύτατα από μπουζουκόβιους οι οποίοι έχουν ύψιστο κόλλημα με τον «Άρχοντα» Notis.

- Σήμερα το βράδυ θα μαζευτούμε να δούμε τον Άρχοντα.
- Έλα ρε θα χτυπήσετε μπουζούκια απόψε! Που τραγουδάει ρε συ φέτος - Όχι ρε τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών θα δούμε.
- Α, είπα και γω αφού είστε ξενέρωτοι...

Από το νέτι (από Vrastaman, 04/11/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα εκτελέσιμα στους υπολογιστές αρχεία τύπου .exe (executable).

Εκ του exe + αρχεία = εξάρχεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «εξάρχειο» όταν αναφερόμαστε σε ένα μόνο εκτελέσιμο αρχείο. Χαριτωμενιά - λογοπαίγνιο που αναφέρεται στην περιοχή των Εξαρχείων και χρησιμοποιείται από καμμένους πληροφορικάριους οι οποίοι βρίσκουν την έκφραση τουλάχιστον διασκεδαστική.

  1. Είχες βάλει 7 εξάρχεια μέσα στο φάκελο και δεν ήξερα για ποιο πράγμα είναι το καθένα. Άλλη φορά βάζε και καμιά περιγραφούλα ή ονοματάκι...

  2. Τρέχεις το εξάρχειο σε Xp mode αφού έχεις περάσει πρώτα το Crack και το παιχνιδάκι παίζει κανονικά.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όλο το «καλό παρεάκι» μαζεμένο... Η φράση χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό κακόφημου μέρους συνάθροισης λόγω του «αμφιβόλου ποιόντος» των συνδαιτυμόνων που το παρευρίσκονται. Χρησιμοποιείται ομοίως με το Η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα.

Σιγά μην πάμε στο «PLAY» ρε για μπιλιάρδο. Εκεί μαζεύεται ο κλέφτης, ο φονιάς και ο γιος του σκοτωμένου...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Νεοϊδρυθείσα φυλή φοιτητών στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Οι άμοιροι αυτοί φοιτητές που κατονομάζονται από τους συναδέλφους τους ως ΧίΠιδες είχαν την ατυχία να μην περάσουν κάποιο εργαστήριο (μαύρη και αποφράδα η ημέρα εκείνη). Λόγω του πλήθους των φοιτητών που υπάρχει σε κάθε σχολή, ο κομμένος σε κάποιο εργαστήριο συνάδελφος είναι αναγκασμένος να ξαναδώσει το μάθημα, χωρίς όμως να του επιτρέπουν να το ξαναπαρακολουθήσει, επειδή ο αριθμός των ατόμων στις αίθουσες είναι αυξημένος (δεν του έφτανε που κόπηκε, δε θα παρακολουθήσει κιόλας...)

Ο όρος ΧίΠιδες προκύπτει από τα αρχικά Χι-Πι ή αλλιώς Χ.Π. που σημαίνουν Χωρίς Παρουσία ή Χωρίς Παρακολούθηση. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνει παρουσίες, οπότες κάτι είναι και αυτό αφού του δίνεται η ευκαιρία να στρώσει τον κώλο του και να διαβάσει μπας και περάσει πριν να τον καλέσουν ξανά για φαντάρο.

ΔΑΠίτης: Τι έγινε ρε;
ΚΝίτης: Άσε με έκοψε γαμώ την κινησιολογία μου γαμώ. Εσύ;
ΔΑΠίτης: Και μένα με έκοψε η καριόλα...
ΠΑΣΠίτης: Βρε καλώς τους ΧίΠιδες. Άντε με το καλό του χρόνου πάλι βλαστάρια μου.
ΚΝίτης: Καλά και συ τα τρία μου θα πάρεις, δε χαμπαριάζει αυτή...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η τρανή απόδειξη ότι δύο καταφάσεις μπορούν τελικά να κάνουν μία άρνηση.

Χρησιμοποιείται ειρωνικά για δείξει ότι μια κατάσταση δεν πρόκειται να εκπληρωθεί ακόμα και όταν έρθει η 30ή ημέρα του Φλεβάρη και μπορεί να συναντηθεί και ως: «Ναι καλά θα 'θελες», για μία κατάσταση όπου ο συνομιλητής λέει κάτι ανέφικτο.

  1. - Ρε μαλέα πάνε φέρε μου ένα νεράκι.
    - Ναι καλά... Για χαμάλη ψάχνεις; Πάνε βάλε μόνος σου

  2. - Η μπανάθα θα πάρει και του χρόνου το πρωτάθλημα...
    - Ναι καλά, θα 'θελες...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όχι με τίποτα, ούτε καν να το σκέφτεσαι, κ.λ.π.

Γενικά αποτελεί μία παραδειγματική και μεγαλοπρεπή άρνηση, όπως για παράδειγμα το μεγαλοπρεπές «ΟΧΙ» των Ελλήνων απέναντι στους Ιταλούς πριν κάτι χρόνια (τα παραλέω βέβαια λίγο...). Είναι έκφραση παλαιάς κοπής και έφτασε στο αποκορύφωμά της τον Δεκέμβριο του 1999 όταν κυκλοφόρησε το CD «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» από το Δεσποινάκι (ομιλώ για την αοιδό Δέσποινα Βανδή), όπου περιέχονταν το ομώνυμο «Άπαπα», το οποίο έγινε αμέσως επιτυχία και χιλιοτραγουδήθηκε. Πλέον ο όρος τείνει να εξαφανιστεί αφού ολίγοι είναι αυτοί που τον χρησιμοποιούν.

- Σήμερα θέλω το σπίτι γιατί θα φέρω τη Μαιρούλα απο 'δω.
- Άπαπα, ούτε καν να το σκέφτεσαι. Για σήμερα το 'χω κλείσει εγώ το σπίτι εδώ και μία βδομάδα. Αφού σου είχα πει πως θα φέρω το Τζενάκι...
- Ρε μαλούρα, αφού δεν πρόκειται να βάλεις το πλοίο στο λιμάνι. Αφού είσαι καληνυχτάκιας... Πάνε την κάπου έξω και άσε μου το σπίτι να κάνω τη δουλειά μου...
- Ρε @##&%Ε@#^!%$#%$#*$#@& %$#&$#

(από kamakisss, 15/04/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κλασσική απάντηση κάφρου με έντονα περιπαικτική και αστεϊστική διάθεση ως προς τον συνομιλητή του, όταν εκείνος τον ρωτά αν του βρίσκεται κάποιο ειδικό εξάρτημα-gadget (π.χ. «καμένα πράματα» που έχουν συνήθως σχέση με μουσική, υπολογιστές, αυτοκίνητα κλπ.) και ο φίλος κάφρος δεν έχει ιδέα περί του θέματος. Η απάντηση αυτή χρησιμοποιείται πάντα με αίσθημα ειρωνείας και ο λέγων δεν έχει καμία διάθεση να σηκωθεί από την αναπαυτική καρέκλα του και να πάει να κοιτάξει μέσα στο ψυγείο. Εξαίρεση αποτελούν ίσως οι πολύ μεγάλοι κάφροι οι οποίοι είναι όντως ικανοί να σηκωθούν και να πάνε να δουν στο ψυγείο μόνο και μόνο για την καφρίλα της πράξης αυτής και για κανένα άλλο λόγο (ο γράφων είναι ένας από αυτούς...).

Μήτσος: - Ρε συ μήπως έχεις κανένα splitter γιατί το χρειάζομαι το βράδυ στο πάρτυ για τον ήχο;
Τάκης: - Πάω να δω αν έχει μείνει τίποτα από χτες στο ψυγείο...
Μήτσος: - Καλά εγώ καίγομαι να οργανώσω το πάρτυ και εσύ με δουλεύεις;
Τάκης: - Και τι θες να κάνω ρε μηλιώκα αφού δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το ψιψιψόνι που μου ζητάς...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κρητικός ιδιωματισμός για τα κορίτσια της τρυφερής ηλικίας των 12-16. Στην ηλικία αυτή οι δροσερές νεαρές δεν έχουν αναπτύξει ακόμα τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου (δηλαδή τα στήθη δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα σε μπαλκόνια και η λεκάνη διατηρεί ακόμα μία ίσια γραμμή) και ο σωματότυπός τους δεν διαφέρει και πολύ από τα αγόρια (κοπέλια) της ίδιας ηλικίας. Παρόλα ταύτα τα «τουρναράκια» αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία στις «ατζέντες» των καμακιών, ιδιαίτερα αυτών που ακολουθούν το μότο: «Αν η γυναίκα βγάλει δόντια...».

Τα τουρναράκια έχουν επηρεάσει και τον κρητικό πολιτισμό, αφού έχουν γραφτεί τραγούδια -όπως το ομώνυμο «Τουρναράκια»- που εκθειάζουν το μεγαλείο τους...

[I]Τα κορίτσα σερνικά τα λένε τουρναράκια
και χορό τον είχανε τα ντελικανιδάκια
τουρναράκια τουρναράκια ντου και παλαμάκια...[/I]
(εδώ).

Ο Σήφης με τον Μανωλιό πίνουνε ρακές...
Σήφης: - Πάμε τ' απόγεμα για τουρναράκια;
Μανωλιός: - Κουζουλάθηκες μωρέ;; 30 χρονών μαντράχαλοι τουρναράκια θα κυνηγάμε; Θες να μας κλείσουν μέσα;; Και δεν πάμε...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified