Το γνωστό σε όλους μας φονικό όπλο του στρατού MG3.
Το ΜιΤζιΘρί ελληνοποιήθηκε, έγινε πιο οικείο και κατέληξε σε μιτζίθρα.
Έπ' ώμου...μίτζ.
Πάρουσιάστε .....μιτζ.
Το γνωστό σε όλους μας φονικό όπλο του στρατού MG3.
Το ΜιΤζιΘρί ελληνοποιήθηκε, έγινε πιο οικείο και κατέληξε σε μιτζίθρα.
Έπ' ώμου...μίτζ.
Πάρουσιάστε .....μιτζ.
Βλέπε και μυτζήθρα, αλλά και εμ-πι-τρία.
Got a better definition? Add it!
Ειρωνική (κυρίως) περιγραφή στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο αντίπαλος στο τάβλι.
Χρησιμοποιείται όταν ο αντίπαλος φέρνει διπλές που αφενός men έχει τα τις παίξει μόλις και με τα βίας, αφετέρου the καταστρέφεται όλη του η στρατηγική στο ταβλικό πεδίο μάχης.
- Τριάρες...
- Τις έχεις!
- %$#^%$#
Got a better definition? Add it!
Σε ένα παιχνίδι αλανιάρικου μπάσκετ κάποιος πρέπει να έχει την πρώτη κατοχή της μπάλας. Έτσι λοιπόν ο καλύτερος σουτέρ της μίας ομάδας κάνει πρόταση στην άλλη, προκειμένου να εμφανιστεί εθελοντής που θα προταθεί να σουτάρει το μπίδεμπί. Αν δεν εμφανιστεί εθελοντής, τότε σουτάρει αυτός που έκανε την αρχική πρόταση.
Αν η μπάλα μπει η ομάδα του κερδίζει την κατοχή, αν όχι τη χάνει.
Κάνω πρόταση, σουτάρεις από εδώ;
Got a better definition? Add it!
Ή «μπει δε μπει» ή, αγγλιστί, bee the bee.
Πρόκειται για την πρώτη βολή (σουτ) σε μονό παιχνίδι στο μπάσκετ, μετά από πρόταση, η κατάληξη του οποίο ορίζει ποια θα είναι η ομάδα που θα έχει στην αρχή την κατοχή της σπυριάρας. Πολλές φορές αποτελεί και τη Σολομώντεια λύση σε διάφορες διαφωνίες των αντιπάλων.
Άλλες διαφωνίες που δεν λύνονται με μπίδεμπί, επιλύονται δια της παραδοσιακής μεθόδου.
Παραλλαγή του μπίδεμπί είναι το μπει μπει στο οποίο σουτάρουν και οι δυο μεριές.
- Ποιος έβγαλε;
- Αυτός.
- Αυτός.
- Θα βαρέσουμε μπίδεμπί.
Got a better definition? Add it!
Η μπάλα της καλαθόσφαιρας.
Προέρχεται, προφανώς, από την ανάγλυφη υφή της επιφάνειας της μπάλας, τη γνωστή υφή φλούδας πορτοκαλιού.
Σουτάρει από τα 11 μέτρα, η μπάλα αναπηδά στη στεφάνη και ... καταλήγει μέσα στο καλάθι.
- Αν σε θέλει η σπυριάρα...
Got a better definition? Add it!
Δηλώνει τουλάχιστο καλή γνώση ενός αντικειμένου. Εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφική αθλητοκεντρική θεώρηση ότι όλα στη ζωή είναι αθλήματα.
Λέγεται επίσης: «το έχω το άθλημα», «είμαι καλός στο άθλημα» κ.α.
Όταν χρησιμοποιείται ως υπονοούμενο σε τρίτο ενικό πρόσωπο θηλυκού γένους, συνοδευόμενο από σύντομη παλινδρομική κίνηση της δεξιάς χειρός κατά τον άξονα του στόματος, υπονοεί την πιθανή καλή επίδοση της αναφερομένης γυνής εις το άθλημα του πεοθηλασμού
- Πώς το κόβεις το μωράκι;
- Φαίνεται να το κατέχει το άθλημα.
Got a better definition? Add it!
Πράξη κατά την οποία εκπρόσωπος του ωραίου φύλου, σκύπτουσα μεταξύ των κάτω άκρων εκπροσώπου του δυνατού και σε ύψος τέτοιο ώστε το ανδρικόν μόριον (ή μαλαπέρδα, ή ματζαφλάρι / καβλιτζέκι ή τσουτσούνι κα) να παραλληλίζεται με την είσοδο του πεπτικού συστήματος, προβαίνει στην πράξη του θηλασμού του εν λόγω μορίου.
Η πράξη που λαμβάνει χώρα σε ατμόσφαιρα ευλαβική διαφοροποιεί την πεοθηλάζουσα από την τσιμπουκλού διότι, ενώ η πρώτη απολαμβάνει τη διαδικασία, ικανοποιώντας κατάλοιπα της βρεφικής ηλικίας (πρώιμη διακοπή θηλασμού) αλλά και Φροϊδικά συμπλέγματα, η δεύτερη απολαμβάνει το αποτέλεσμα και την κυκλική πορεία της κατάστασης του πέους (γαριδάκι-στικ-κοντάρι-πύραυλος-ξανά γαριδάκι)
- ααααα, ωωωωωωωωω, μμμμμμμμμ
- μιαμ μιαμ μιαμ μιαμ
- ωωωωωωωω αααααααααα
.....
Got a better definition? Add it!
Όλοι είμαστε εθελοντές τσιμπουκοδότες. Επειδή όμως τυγχάνει το τσιμπούκιον να μην αποθηκεύεται, στην εθελοντική αυτή τσιμπουκοδοσία απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία εθελόντριας τσιμπουκολήπτριας.
Η μετάγγιση είναι άμεση (χωρίς τη διαμεσολάβηση ξένων σωμάτων) και η σπερματολαμβάνουσα πλέον τσιμπουκολήπτρια, αφού προβεί στην απαραίτητη διαδικασία της γευσιγνωσίας, λαμβάνει στιγμιαία την απόφαση για την αποδοχή και κατάποση ή την απόρριψη και κατάπτυση του σπερματικού υγρού.
- Είμαι εθελοντής αιμοδότης, εσύ;
- Εγώ εθελοντής τσιμπουκοδότης.
- Κι εγώ
- Κι εγώ
- Κι εγώ
- Κι εγώ
- Κι εγώ
...
...
Got a better definition? Add it!
Όποιος υπηρέτησε τη μεγάλη των μαυροσκούφηδων σχολή γνωρίζει.
Πρόκειται για παραφθορά του ονόματος του στρατοπέδου (Κ.Ε.Τ.Θ.). Το πραγματικό όνομα βέβαια του στρατοπέδου δεν είναι «Αυλώνας» αλλά κάτι σε Γεώργιος αν θυμάμαι.
Καθιερώθηκε το Αυλώνας ή Αυλώνα από το όνομα της περιοχής (παραδόξως το χωριό λέγεται Άγιος Θωμάς), αλλά τα φαντάρια (της σειράς μου τουλάχιστο) το μετονόμασαν σε καυλώνα.
Είναι πραγματικά ένα ηδονικό ΣΤΡπεδο. Με τις τεράστιες εκτάσεις του, τα πεδία βολής, τα καύσιμα. Ο δρόμος από τους θαλάμους έως την έξοδο είναι χωρίς υπερβολές 30' (γρήγορο περπάτημα). Ο δρόμος από την είσοδο έως το θάλαμο ήταν 45' (αργός βηματισμός). Σαν να το βλέπω μπροστά μου, μου είχε στοιχίσει απώλεια 12 κιλών σε ένα μήνα. Τι bodyline και μαλακίες.
(Διάλογος στη Χαλκίδα)
- Πού υπηρετείς φιλαράκι;
- Θήβα, εσύ;
- Καυλώνα.
40 μέρες φυλακή και δέκα πειθαρχείο,
γιατί στον τοίχο έγραψα πουτάνα Αυλώνα αντίο
(λίγες μέρες μετά)
και ήρθα στο Δορίσκο ο μαλάκας.
Got a better definition? Add it!
Σε κάποια ορεινά χωριά είτε λόγω φτώχειας είτε λόγω έλλειψης κεντρικής θέρμανσης, παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Οι γυναίκες για να ζεσταθούν προσαρμόζουν ένα μαγκάλι ανάμεσα από τα πόδια τους, το οποίο και σκεπάζουν με την ποδιά τους. Ο χώρος φυσικά δεν ζεσταίνεται, θερμαίνεται όμως κάτι άλλο...
Ο σύζυγος το βράδυ:
- Ωι!!! τι ζεστή που είναι η μουνάρα σου, καψομούνα μου!!!
Got a better definition? Add it!