Χιουμοριστική περιγραφή του αποτελέσματος ενός bug που εμφανιζόταν σε αρκετά πρώιμα τρισδιάστατα PC games. Υπό κάποιες συνθήκες ο playable character μπορούσε να βρεθεί εκτός playable space. Το πως αντιμετώπιζε αυτό το αναπάντεχο γεγονός η τρισδιάστατη μηχανή διέφερε από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Στο Hidden & Dangerous ειδικά, συνηθέστερα κατά τη διάρκεια του έρπειν, όταν ο χαρακτήρας συναντούσε τις ραφές των χοντροκομμένων πολυγώνων του εδάφους (που τότε μας φαινόταν φωτορεαλιστικό) κάποιες φορές το χέρι περνούσε πίσω από την επιφάνεια του εδάφους. Από εκείνο το σημείο δεν υπήρχε επιστροφή. Κάθε κίνηση έβαζε το σώμα όλο και πιο μέσα μέχρι που άρχιζε η ελεύθερη πτώση. Αμέσως μετά η μηχανή του παιχνιδιού υπολόγιζε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ο χαρακτήρας εκεί και τον σκότωνε. Αν δεν είχες κάνει save εκεί κοντά είχε πάει χαμμένος ο κόπος σου.

Στο πρώτο Tomb Raider το bug λειτουργούσε λίγο διαφορετικά και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προς όφελος του παίκτη, εν είδει cheat. Κολλώντας τη Lara σε κάποια εξωτερική γωνιά, σε κάποιες περιπτώσεις περνούσες τη ραφή. Η μηχανή σε εμφάνιζε αυτόματα στο πλησιέστερο playable σημείο, με τις ίδιες διαστάσεις στον Χ και Υ, αλλά ΠΑΝΩ από το σημείο που δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Άρα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το bug για να ανέβεις στη στέγη ενός κτηρίου και να τη φέρεις στους κακούς.

Το Operation Flashpoint το πήγε ένα βήμα παρακάτω, ενσωματώνοντας cheat mode που σου επέτρεπε να τηλεμεταφερθείς. Μπορούσες να κολλήσεις στον τοίχο ενός κτηρίου όπου ήταν αμπαρωμένοι οι αντίπαλοι, να δεις τις συντεταγμένες σου και να τηλεμεταφερθείς ένα μετράκι προς το κτίριο. Η μηχανή του παιχνιδιού σε εμφάνιζε πάνω από όποιο αντικείμενο υπήρχε στις συντεταγμένες αυτές (το κτίριο) άρα βρισκόσουν στη στέγη, έτοιμος να αιφνιδιάσεις τον οχτρό.

Το κωλοπαίχνιδο, μια ώρα έρπειν έκανα για να μπω στο σιδηροδρομικό σταθμό απαρατήρητος, και λίγο πριν βάλω τα εκκρηκτικά έπεσα στο σκληρό δίσκο. Και φυσικά είχα κάνει save μια ώρα πριν. Τσάμπα το ξενύχτι...

λεζάντα εικόνας

Got a better definition? Add it!

Published

Λιωσίδι, οι κυριότερες κατηγορίες:

Ανάδοχος εκ του δουπού: Γαλαδριήλ.

1. Στο σταθμό της Ομόνοιας μπήκε ένα λιωσίδι (καμμένος), που έστριβε σα τζέτλεμαν το τσιγάρο του, και έκατσε στην απέναντι απο εμένα τετράδα. Το λιωσίδι αυτό έμελλε να παίξει καίριο λόγο στην ιστορία μας. Αφού ξεκίνησε ο συρμός, άρχισα να τρώω ξανά το σαντουιτς μου, το οποίο πια είχε φτάσει στη μέση του. Τότε συνέβη το εξής.

2. Οι Wolf είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη, η καλύτερη Heavy/Power Metal μπάντα της προηγούμενης δεκαετίας. το δε Black Flame ο καλύτερος δίσκος του είδους. Ο αριθμός ακροάσεων του δίσκου είναι σε γελοία νούμερα, λιωσίδι κανονικό.

3. Αρνείσαι ότι είσαι λιωσίδι. Ναι σε σένα μιλάω, που όταν σου το λένε, πάντα έχεις μια φθηνή δικαιολογία του στιλ: «Τώρα μπήκα για να στείλω ένα μήνυμα». Όταν είσαι έξω, κάθεσαι όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι και τσάκα τσούκα στη home screen να δεις (όλοι ξέρουμε τι..). Βγάλε τώρα το Facebook (fb) από home page στον browser σου, πάτα log out μετά από λίγο και μην μπαίνεις κάθε 10'. Μετά έλα να το αρνηθείς..

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η εικονική μου παρουσία, το ηλεκτρονικό μου «σώμα», σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι (κυρίως fps) κινείται με διαλείψεις επειδή λαγκάρω, επειδή δηλαδή έχω καθυστερήσεις στη σύνδεσή μου.

Στους άλλους παίκτες αυτό φαίνεται σαν να τηλεμεταφέρομαι (teleporting) από το ένα σημείο στο άλλο, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό και δημιουργεί εκνευριστικές καταστάσεις: σκοτώνω άλλους χωρίς να με βλέπουν, φαίνεται ότι με πυροβολούν αλλά «στην πραγματικότητα» έχω μετακινηθεί αρκετά μέτρα μακριά κλπ.

  1. Από εδώ:

cyx teleportareis asxima

  1. Από εδώ:

araxte kai gia emas to idio provlima htan na sas vlepoume na teleportarete kai na min mporoume na sas petixoume..sas to eixa pei kai prin apo to game

(από patsis, 07/02/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Καψίδι, οι κυριότερες κατηγορίες:

Το καψίδι έχει συχνά ολέθριες συνέπειες, sans plaque: άλλοι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο πληκτρολόγιο μετά από 72 ώρες συνεχούς Diablo, άλλοι βιάζουν και σκοτώνουν την μάνα τους όταν αυτή επιχειρεί να τους πάρει το Call of Duty.

1.
- φοιτητής έφυγε απο την ζωή, εξαιτίας της φλεβικής θρόμβωσης που προκλήθηκε απο μεγάλο χρονικό διάστημα ακινησίας ενώ έπαιζε συνεχόμενα επί δώδεκα
- Αντε ρε, τόσες ώρες καψίδι στο Football manager και δεν έχω πάθει τίποτα! Φήμες! Αμα ήταν έτσι κάθε κυριακή που στήναμε Pro θα είχαμε μακελειό!

2. χαχαχα!!!! από και κλείεται!!! κάθε καρυδιάς καψίδι θα συναντήσεις σ' αυτη τη χώρα...

3. Εμείς τουλάχιστον flaggάρουμε,παίρνουμε θέση,και αποδεχόμαστε και την όποια κριτική-καζούρα. Εσύ τρελίτσα-πλακίτσα και κανά 2-3-5 ωρίτσες καψίδι στο Diablo

4.
- http://www.se-eida.com/ η αρχικη ιδεα του φανζιν athens voice στο ιντερνετ
- τρελό καψίδι

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το χεντίδι ή αλλιώς headshot προέρχεται από το Counter Stike, Call of Duty και λοιπά παιχνίδια που βρήκαν αποδοχή στα νετ καφέ, και επιτυγχάνεται όταν καταφέρνεις και πυροβολάς τον άλλον στο κεφάλι (head).

Με τον καιρό εξαπλώθηκε και στην αληθινή ζωή, και αφορά τις περιπτώσεις που πετυχαίνεις με κάποιο αντικείμενο τον άλλον στο κεφάλι, όπως γόμες, φρούτα, κλειδιά, μπάλες, ή οτιδήποτε άλλο που αξίζει να ενθουσιαστείς.

  1. Ρε πού ήταν κρυμμένος, μου έσκασε χεντίδι από το πουθενά.

  2. Την ώρα που παίζαμε νεραντζοπόλεμο, ο Γιακουμής μου έριξε ένα νεράντζι κατευθείαν χεντίδι.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πεθαίνω με το χαρακτήρα μου σε online game ακατάπαυστα, χωρίς λόγο και αιτία, είτε διότι δεν ξέρω να παίζω, είτε διότι δε μου 'κατσε καλά το game (π.χ. dota), είτε διότι είμαι απλά ηλίθιος.

Έχω φηντάρει αισχρά σήμερα 0-10 έχω στο game.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Στον κόσμο του παιχνιδιού Counter Strike, «φοράω» σημαίνει χρησιμοποιώ προγραμματάκια, addons κλπ για να cheatάρω, να «κλέβω» δηλαδή στο παιχνίδι.

Τα προγραμματάκια συνήθως είναι wallhack (επεμβαίνουν στους οδηγούς της κάρτας γραφικών ώστε να μπορείς να δεις πίσω από τοίχους), aimbot (βοηθάει να βρίσκεις το στόχο σου με το όπλο, ακόμα κι αν βαράς στο γάμο του Καραγκιόζη) και άλλα εκνευριστικά.

Το «φοράω» σημαίνει δηλαδή «φέρω», ενν. cheats.

- Ρε γαμημένε noobShot, άμα φοράς θα φας ένα ban για 999 χρόνια που θα είναι όλο δικό σου, κωλόζωο.
- Βούλωνε καμπέρι.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ψέμα στην διάλεκτο των gamers, ή αλλιώς κατά κόσμο γνωστούς ως πωρωμένα, είναι κάτι το απρόσμενο, που δεν βασίζεται στην λογική του παιχνιδιού, ή δεν υπολογίζεις στο να γίνει. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στην καθημερινή μας γλώσσα για να υποδείξει κάτι το οποίο συμβαίνει με πιθανότητες 1 στις 100 και μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Χρησιμοποιείται και στον πληθυντικό.

Χρησιμοποιείται ως εξής:
1) Τι ψέμα είναι αυτό;
2) Πού γίνονται αυτά τα ψέματα;

  1. Εδώ κοίτα, χάλασε το αυτοκίνητο και τελείωσε και η μπαταρία από το κινητό, και εσύ δεν έχεις σήμα. Τι ψέματα είναι αυτά...

  2. Δεύτερη φορά κολλάει στο ίδιο σημείο και δεν μπορώ να κάνω save... Πού γίνονται αυτά τα ψέματα;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έχω βγει σε MMORPG και κάνω farming, δηλαδή σκοτώνω τέρατα για να πάρω gold, αντικείμενα κτλ.

- Που τα βρήκες τα 100.000 gold ρε νουμπά;
- Τα αγόρασα από κινέζο.
- Άμα βαριέσαι να φαρμάρεις ρε όρνιο τι το θέλεις το WoW; Παίξε καμιά πασιέντζα καλύτερα.

(από HardcoreGR, 06/03/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αυτός που στο γνωστό videogame counter-strike βαράει μέσα από τοίχους σε άκυρα σημεία της πίστας, μπας και σκοτώσει τον αντίπαλο. Το αποτέλεσμα είναι πάντα αρνητικό και προκαλεί την οργή των συμπαικτών του, διότι όχι μόνο χαλάει άσκοπα τις πολύτιμες σφαίρες του, αλλά κάνει και υπερβολικό θόρυβο και οι αντίπαλοι δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς θερίζουν όποιον βρουν μπροστά τους.

(μέσω chat): 'ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ΡΕ SILENT_HUNTER;'

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified