Η λέξη φωτογραφία (picture) σε συντομογραφία στα αγγλικά.
- Για στείλε μου την pic που τράβηξες εχθές!
Η λέξη φωτογραφία (picture) σε συντομογραφία στα αγγλικά.
- Για στείλε μου την pic που τράβηξες εχθές!
Got a better definition? Add it!
Η λέξη αποτελεί την φωνητική απόδοση του αντίστοιχου αγγλικού όρου, που με τη σειρά του προέρχεται από τα αρχικά του όρου πέρσοναλ κομπιούτερ.
Η τακτική γραφής των αγγλικών με ελληνικούς χαρακτήρες, απάντηση στην ακαλαισθησία του ακατανόητου φαινομένου των γκρήκλις, δεν αρκεί, βεβαίως, για να αποδώσει στη λέξη πισί στάτους αργκό.
Αντιθέτως, το γεγονός ότι η εξάπλωση των πισί (που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μονοπωλιακού κολοσσού κτλ, μη με πιάσουν πάλι τα κομμουνιστικά μου) είχε ως αποτέλεσμα η λέξη αυτή να έχει και παραθετικά, δίκην επιθέτου, γεννά την ανάγκη σχετικού λήμματος.
Πισί-πίσος-πίσουλας, λοιπόν, και αίφνης η λέξη μπαίνει στο κλαμπ των ουσιαστικών με συγκριτικό και υπερθετικό βαθμό. Άξιο παρατήρησης είναι το φαινόμενο αλλαγής γένους κατά την εν λόγω διαδικασία.
Χρησιμοποιούνται μετά από κάθε γεύμα.
- Μπράβο ρε μάνα, ζωγράφισε το ροζμπίφ. (γυρνώντας στον φίλο του Νώντα που έχει έρθει για μεσημεριανό:) Χάλασε ο πίσος, ρε πούστη, και πρέπει να τον πάω για φτιάξιμο... Πρέπει να είναι η μάδερμπορντ.
(Νώντας, με έκπληξη μπροστά στον επικείμενο χρηματικό πέοντα:)
- Μάδερφάααακερ!!
Δες και μάκης.
Got a better definition? Add it!
Γενικώς οποιοδήποτε πλάσμα πρέπει να σκοτώσεις σε ένα video game.
Η έκφραση βγαίνει απο ένα ανέκδοτο όπου ένας κυνηγούσε πλασματάκια στη ζούγκλα τα οποία ονόμαζε «νομιστεράκια»... στην πραγματικότητα ήταν πυγμαίοι και φώναζαν «no mister!» όταν τους σκότωνε (χαχα).
Και αφού μαζεύτηκε το party, κάναμε όλα τα spells προστασίας, πήγαμε τις δυνάμεις μας στο φουλ, κάναμε ντου στη σπηλιά. Αλλά πολύ παλούκι αυτή η αποστολή. Μόλις μπήκαμε άρχισαν να βγαίνουν απο παντού νομιστεράκια. Μας διέλυσαν!
Και κρέας.
Got a better definition? Add it!
Το copy και το paste.
Επίσης χρησιμοποιείται και για πρόσκληση σε κοπή πίτας.
Γιατί μπερδέυεσαι έτσι! Κάνε ενα κοπί το πίτα και και ξεμπέρδευε!
Το Σάββατο στις εννιά (ή στη εννέα), είστε όλοι καλεσμένοι για το κοπί το πίτα.
Got a better definition? Add it!
Εξελληνισμένη, λόγια (λέμε τώρα) μορφή της λέξης blog. Η προσθήκη του τελικού -ν είναι προαιρετική αλλά κάνει τη λέξη ακόμη πιο λόγια - ή, τουλάχιστον, έτσι φαίνεται να νομίζει αυτός που το προσθέτει.
Απαντώνται και οι τύποι ευλόγιον, ε-βλόγιον και (β)λόγιον αλλά, προς το παρόν, όχι πολύ συχνά.
Συνώνυμο: ιστολόγιο. Επαρκέστατο, θα έλεγαν κάποιοι, και γιατί χρειάζεται το βλόγιον και τα υπόλοιπα; Αλλά, ειδικά σε αυτές τις σελίδες, ο λεξιπλάστης έχει πάντα δίκιο.
Για οτιδήποτε άλλο σχετικό με τα Ελληνικά blogs δείτε το πληρέστατο λήμμα μπλόγκερ. Είναι must.
(Από blog)
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
Που επιτέλους κατάφερα να βρω πως φτάχνεται αυτό το βλόγιο.
ΔΕ ΜΕ ΑΡΕΣΕ
Που αυτό το βλόγιο το διαβάζουμε μόνο εγώ κι εσύ.
(Από blog)
Λοιπόν αυτό το βλόγιον δημιουργείται εν βρασμώ ψυχής και με βασικό σκοπό να μπορέσω να παίξω μπλογκοπαίχνιδα. Τουτέστιν, η σοβαρότητα μάλλον δε θα΄ναι το δυνατό του σημείο. Αυτά προς το παρόν. Διότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.
(Από το http://petefris.blogspot.com/)
Πρόσεξα πως μερικοί έμπειροι γράφουν «βλογ» και όχι blog, είτε επειδή ξεχάστηκαν και δεν πατάνε alt+shift, είτε επειδή σκοπίμως το εξελληνίζουν. Εάν θεωρήσουμε το βήτα μαλακό, δηλαδή προερχόμενο από το w, τότε περνάμε ανέτως από το β στο φ, αντιστρέφοντας το αρχαίον μακεδονικόν έθος, όπως διδάσκει η γλωσσολογία και ο Ησύχιος (έλεγαν οι άνθρωποι την κεφαλή καβαλά,άπ΄όπου προέρχεται και η μεταγενέστερη γκλάβα).Αν λοιπόν γράφοντας βλογ εννοούμε φλογ, εξελληνίζουμε εύκολα, θέτοντας μια ευπρόσωπη κατάληξη σε φλόγιον, φλογί, φλόγημα και πάει λέγοντας. Εννοιολογικά, μπορούμε να παίξουμε με τις υπάρχουσες εκφράσεις φλανφλάν και φληνάφημα. Αλλά δεν σας κρύβω ότι προτιμώ μια πιο κλασική λύση. Να διατηρήσουμε ως ρίζα το βλογ, προσθέτοντας το ευφωνικόν ευ- και μια καλή κατάληξη. Ευλόγιον, λοιπόν, που σημαίνει καλό blog. Γιά τα τρεχαγύρευε blogs, έχουμε μεγάλη επιλογή: δυσλόγιον, αμπλόγιον (και αμπλόγι ή αμπλόι, συναρτάται και με το αμπλάκημα). Ανήκουμε σε λαό (τέλος πάντων...) που μετέφρασε πρώτη φορά τον Shakespeare σε Σχακεσπεάρη, επομένως δεν θα μας αντισταθεί μία μονοσύλλαβη λέξη...
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Το cookie στον υπολογιστή.
Υποκοριστικό, το μπισκοτάκι.
Πληθυντικός, τα μπισκότα, τα μπισκοτάκια
Πώς βρίσκετε το μπισκότο:
Ακολουθείτε τη διαδρομή:
Documents and Settings > Όνομα υπολογιστή > Cookies
Εγώ πάντως τέτοιο μπισκοτάκι δεν βρίσκω πουθενά στον υπολογιστή μου και, συνεπώς, ο ΙΕ εξακολουθεί να είναι μουλαρωμένος. Ο FF μία χαρά παίζει :-((
ούτε εγώ το έβρισκα. Έκανα το εξής:
έχω ΙΕ7. Πήγα στα Tools > Internet Options > General > Browsing History > Settings > View Files. Εκεί θα εμφανιστούν τα μπισκοτάκια.
(Από συζήτηση σε forum)
Got a better definition? Add it!
Published
Σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, το κρέας είναι ο παίχτης με τις χαμηλότερες επιδόσεις, που «πεθαίνει» συχνά. Ο εύκολος στόχος.
- Τάκη, εσύ θα πας με την ομάδα 2.
- Τι λε ρε παπάρα; Σιγά μην πάρουμε το κρέας μαζί μας, αρκετά feedαρε το τελευταίο παιχνίδι...
Και νομιστεράκι.
Got a better definition? Add it!
Λέξη που χρησιμοποιείται στον γραπτό λόγο, ώστε να διακρίνεται το αρχικό φωνήεν e- (= electronic), αντί του Ε- της γνωστής λέξης Ελληνάρας.
Πρόκειται για τον εθνικά υπερήφανο Έλληνα χρήστη του ίντερνετ που ξημεροβραδιάζεται λογομαχώντας/βρίζοντας ηλεκτρονικούς «πατριώτες» άλλων εθνικοτήτων, επιχειρηματολογώντας με αδιάσειστα παραϊστορικά στοιχεία σχετικά με την ανδροπρέπεια του Λεωνίδα, το βάρος του μορίου των ηρωικών τσολιάδων, το παχύ μουστάκι του Γρίβα Διγενή, τον μελωδικό βόμβο «τεριρέμ» που βγάζουνε τα Χαννεμπού του Λιακόπουλου κτλ...
(Από το περιοδικό «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας)
Πριν από τις ιντερνετομαχίες για το «Μακεδονικό» , είχαμε εκείνες με τους Τούρκους. Τα δελτία φρικιούσαν. «Οι Τούρκοι λένε ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν gay!» και κάποιοι e-λληναράδες απαντούσαν: «Γιατί; Ο Κεμάλ δεν ήταν;»
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Κομπιούτερ, εννοείται.
Ντέσκτοπ, υπολογιστήρας γραφείου σε αντίθεση με το λάπτοπ, τον φορητό υπολογιστή.
Πώς λέμε στα τηλέφωνα κουνιστό και σταθερό; Α να γειά σου.
- Έγω, μάγκα μου, πάλι καθιστό θα πάρω. Με τα ίδια specs το λάπτοπ είναι τετρακόσα ευρώπουλα παραπάνω. Και γιατί να τα χώσω;
Got a better definition? Add it!
Published
Το κινητό τηλέφωνο (μπαμπαδίστικο χιούμορ).
Εχτές κάποιος με πήρε τηλέφωνο στο κουνιστό και τον άκουγα να βαριανασαίνει απειλητικά [...]. (απο το διαδίκτυο)
Σήμερα πρώτη μέρα παιξίματος mp3 από το κουνιστό, διαπίστωσα ότι η μπαταρία άντε να κράτησε 10 ώρες με 1 ωρίτσα μουσική και καμία κλήση. Άντε και 2 μηνύματα. Είναι λογικό; Τόσο πολύ τρώει ο mp3 player; (απο το διαδίκτυο)
Got a better definition? Add it!
Η ετικέτα θα αντικατασταθεί από ετικέτες όπως ίντερνετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τεχνολογία, μηχανές, κλπ.