Ο Γιώργος γαμάει τόσο μαγικά: έχει ένα πέος δοσίληθο!

Μια πούτσα που σε κάνει να ξεχνάς τ' όνομά σου.

Got a better definition? Add it!

Published

Το αιδοίο. Χρησιμοποιείται αντί της λέξης μουνάκι, κυρίως στα social media.

Κοίτα εικόνα που πόσταρε ο άλλος: φαίνεται το μουθνάκι της τραγουδίστριας.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κλασσικός τύπος εργασιακού συναδέλφου, ο οποίος έχει την ενοχλητική συνήθεια να παρεμβαίνει απροκάλυπτα και να διαλύει τη ρομαντική ατμόσφαιρα που πιθανόν να έχει δημιουργηθεί μεταξύ δύο άλλων συναδέλφων που "συνεργάζονται" στενά.

Ότι είχα καθίσει δίπλα της και δουλεύαμε μαζί στον υπολογιστή, τσουπ ήρθε ο Κώστας ο χαλάστρας και άρχισε να μας λέει τις παπαριές του.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ξέκωλο, στον υπερθετικό βαθμό.

- Τι ξέμουνο είναι αυτή η Ντίνα... είδες το μίνι που φόραγε προχτές;

Βλ. και ξεψώλι.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Aπό το φράγκα + killer. Ο τσιγκούνης. Συνώνυμα: [φραγκοφονιάς], γερο-Λαδάς.

Ο Μήτσος είναι μεγάλος φραγκοκίλερ: πήγε ραντεβού με την Καίτη και ούτε ένα καφέ δεν την κέρασε!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η σεξουαλική πράξη κατά την οποία η γυναίκα κρατά ενωμένα τα στήθη της ενώ ο άντρας μετακινεί παλινδρομικά το πέος του ανάμεσά τους. Η στάση αυτή μπορεί να εκτελεστεί μόνο όταν τα γυναικεία στήθη είναι αρκούντως ευμεγέθη.

Συνώνυμα: ισπανικό, ισπανική μαλακία, ισπανική πίπα.

- Του Μήτσου του αρέσει πολύ η βυζομαλακία: γι' αυτό τα φτιάχνει μόνο με βυζαρούδες!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η τέλεση πράξης σύμφωνα με τη Βίβλο του Χ. Ζαμπούνη, «Savoir Vivre».

O Μήτσος την ημέρα των ερωτευμένων μου έκανε μια τεράστια ζαμπουνιά, με πήγε στο πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης!

(από Khan, 14/03/11)(από patsis, 18/03/12)

Δες και -ιά.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έκφραση που υποδηλώνει ενέργειες που δεν πρόκειται να αμειφθούν υλικά. Συνώνυμα: για το τίποτα, για την ψυχή της μάνας μου.

Καλά αυτός θέλει να του κάνουμε τη δουλειά τζάμπα; Με συγχωρείς αλλά δε μπορώ να δουλεύω για τον πούτσο του Θεού!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Φιλοσοφική θεωρία η οποία προτείνει την απαλλαγή από το άγχος που μας προκαλούν τα εντέλει ασήμαντα καθημερινά προβλήματα. Η θεωρία αυτή διατυπώθηκε στις 6/11/1998 από τον Χρήστο Τσατσούλη και έκτοτε έχει αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς. Το μανιφέστο του σταρχιδισμού έχει ως εξής:
«...Πολλές φορές οι άνθρωποι και ειδικά οι πολέμιοι μας, συγχέουν τη θεωρία του σταρχιδισμού με μια σειρά από άλλα, άσχετα πράγματα:

- με τον ατομισμό

- με την παραίτηση

- με την αδιαφορία

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Σταρχιδισμός δεν έχει καμία σχέση με όλα τα παραπάνω. Αντίθετα μάλιστα, πρόκειται για μια βαθιά ανθρωπιστική φιλοσοφία! Και θα το δικαιολογήσω αυτό παρακάτω.

Για να μη θεωρητικολογούμε, ας πάρουμε τα πράγματα από την πρακτική πλευρά. Είσαι αντιμέτωπος με κάτι που σε αγχώνει... Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «Τι πραγματικά θα γίνει χειρότερο στον κόσμο αν δεν τα καταφέρω στο συγκεκριμένο θέμα;»

Πρέπει να κάνεις την ερώτηση αυτή σε ένα γενικό, οικουμενικό πλαίσιο, έξω από τα στενά προσωπικά σου σχέδια (πρώτη νύξη για έναν καλυμμένο ουμανισμό του σταρχιδισμού...).

Συνήθως η απάντηση είναι: «Τίποτα!!»

Αμέσως, ήρθε η πρώτη ελάφρυνση!

«ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!»

Το δεύτερο βήμα είναι να κάνεις δύο άλλες ερωτήσεις στον εαυτό σου:

«Τι πραγματικά θα γίνει χειρότερο στη ζωή μου αν δεν τα καταφέρω στο συγκεκριμένο θέμα; Τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν;» Είναι σημαντικός ο τονισμός της λέξης πραγματικά. Και αυτό γιατί, όπως ξέρεις, είμαστε γεμάτοι από πλασματικές ανάγκες που στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν μας εξυπηρετούν, αλλά μας έχουν αποκόψει και από ένα σωρό άλλα πράγματα που πραγματικά μετράνε. Είναι γεγονός ότι η σωστή αντιμετώπιση της παραπάνω ερώτησης προϋποθέτει κάποιο βαθμό αυτογνωσίας (κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι φτάνεις στον σταρχιδισμό έτσι εύκολα και απλά). Όμως σκέψου ότι η ίδια η ερώτηση μπορεί να γίνει μια αφορμή να αρχίσεις να αναρωτιέσαι για τέτοιου είδους θέματα, αρχίζοντας έτσι το, ενίοτε μακρύ και κοπιαστικό, ταξίδι σου προς την αυτογνωσία. Και φτάνουμε έτσι στην δεύτερη σαφή ουμανιστική προσφορά του σταρχιδισμού.

...Χωρίς υπερβολή μπορώ να ισχυριστώ ότι για ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα προβλήματα που συνήθως μας απασχολούν, η απάντηση και σε αυτή την ερώτηση είναι το ίδιο απλή: «Τίποτα». Και συνήθως μπορείς να βρεις ικανό αριθμό εναλλακτικών λύσεων, οι οποίες ίσως συνεπάγονται λίγο περισσότερο κόπο και χρόνο, αλλά τι αξίζει περισσότερο από την προσωπική σου γαλήνη;

«ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΙ ΕΧΑΣΑ; ΜΙΑ ΩΡΑ ΧΑΖΟΛΟΓΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ; ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΡΕΜΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΜΙΑ ΩΡΑ ΥΠΝΟ; ΚΑΛΑ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ, ΜΠΡΙΚΙΑ ΚΟΛΛΑΩ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΥΠΝΟΥ. ΚΑΙ ΔΥΟ ΩΡΩΝ ΑΝΕΤΑ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΧΑΣΩ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ...»

Σοβαρά, έχω διαπιστώσει ότι ενίοτε μας απασχολούν περισσότερο οι, τελικά γελοίες, συνέπειες του γεγονότος παρά το γεγονός καθαυτό, του να χάσεις π.χ. το λεωφορείο.

Ίσως να μην φαίνεται, αλλά έχουμε διανύσει μια πραγματικά μεγάλη απόσταση από όταν άρχισε το παρόν μήνυμα. Έχουμε πετύχει:

α) Να απαλλαγούμε από άγχος για προβλήματα των οποίων η μη-λύση δεν έχει και τόση σημασία.

β) Να απαλλαγούμε από άγχος για γεγονότα τα οποία, κάτω από νηφάλια σκέψη, είναι αναστρέψιμα και συνεπώς η μη επιτυχής έκβασή τους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Θα μου πεις: «Και τι γίνεται με τα υπόλοιπα προβλήματα ρε φίλε; Δε μπορείς να τα θεωρείς όλα ισοδύναμα με το να χάσεις ένα λεωφορείο... »

Πραγματικά δεν μπορείς. Η θεωρία του σταρχιδισμού εδώ σηκώνει τα χέρια. Όχι ότι αποτυγχάνει... όχι, όχι... απλώς... ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

Ναι, απλώς τελειώνει. Θυμάσαι τι διαβεβαίωσα στην αρχή, περί σχέσεων με θεωρίες ατομισμού, αδιαφορίας κλπ.; Οποιαδήποτε παραπέρα κίνηση «problem elimination» θα σε φέρει εκεί. Και δεν θέλουμε να πάμε εκεί... Η ιδέα πίσω από τη θεωρία δεν είναι του τύπου «και τι με νοιάζει εμένα», «αφού ζω και περνάω καλά δεν υπάρχει πρόβλημα» κλπ...

Η ιδέα είναι, μέσω ενός έξυπνου μετασχηματισμού όπως λένε οι μαθηματικοί και όχι με ταχυδακτυλουργίες, να «εξαφανίσεις» τα προβλήματα που ανήκουν στις δύο κατηγορίες που ανέπτυξα παραπάνω, να απελευθερώσεις τις δυνάμεις που μέχρι τώρα απασχολούσες σε αυτά...

...έτσι ώστε να μπορέσεις να αφιερώσεις όλες τις δυνάμεις σου στα πραγματικά σημαντικά θέματα, στη λύση των προβλημάτων που δεν ανήκουν στα παραπάνω υποσύνολα.

Και βέβαια υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Απλά είναι διαφορετικά για τον καθένα.

Επισφραγίζεται έτσι ο αρχικός μου ισχυρισμός περί ουμανιστικού χαρακτήρα της θεωρίας...»

Μα καλά, αγχώθηκες γι' αυτό το ασήμαντο θέμα; Νομίζω ότι πρέπει να εντρυφήσεις στη θεωρία του σταρχιδισμού!

Σταρχιδιστής (από GATZMAN, 24/04/09)

Δες ακόμη: αρχιδισμός, σκεμπεδισμός, ωχαδερφισμός.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Άτομο - οπαδός της θεωρίας του σταρχιδισμού. Ο γνήσιος σταρχιδιστής ενδιαφέρεται μόνο για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα του ιδίου και της ανθρωπότητας και αδιαφορεί για τα μικρά καθημερινά προβλήματα που μας δημιουργούν περιττό άγχος.

- Έχασα το λεωφορείο και θα πάω μια ώρα αργότερα σπίτι μου. Δε θα αγχωθώ όμως! Είμαι σταρχιδιστής!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified