Further tags

Αρέσω σε κάποιον ερωτικά ή επιδιώκω να αρέσω σε κάποιον ερωτικά εκτιθέμενος σε αυτόν, φλερτάροντας κ.τ.ό. Συνήθως στον πληθυντικό γουσταριζόμαστε για να δείξει την αμοιβαιότητα ερωτικής αρέσκειας. Συχνά η έκφραση έχει κάτι ελαφρό ενώ άλλοτε μπορεί να μην έχει ερωτική αλλά φιλική σημασία τ. πάω κάποιον. Η έκφραση χρησιμοποιείται αρκετά, αλλά δεν είναι αρκούντως λεξικογραφημένη, καθώς αποτελεί εξέλιξη του γουστάρω (< ιταλικό gustare < gusto). Πρβλ. και το καλιαρντό λατσεύομαι.

  1. Μεσα στα χριστουγεννα παραδεχτηκαμε πως γουσταριζομαστε ( :p) Τα φτιαξαμε. Ειχα αμφιβολιες. Δεν ηθελα να χωρισουμε. (Από μπλογκ).

  2. μπερδεγουει ναι δεν εχουμε αποκλειστικη σχεση χαιρω πολυ... δε λεμε καν οτι εχουμε σχεση... και ναι ξεκινησαμε να γαμιομαστε επειδη γουσταραμε χωρις δεσμευσεις κλπ... μετα ομως απο τοσο καιρο τι περιμενες οτι δεν θα υπαρχουν αισθηματα μωρη βλαμενη; εχουμε πει ο ενας στον αλλον ποσο γουσταριζομαστε και σου ειπα οτι δεν μπορω πλεον ρε γαμωτο ν σε δω με αλλον κι εσυ μου πες το ιδιο... γι αυτο κ λοιπον δεν μπορω ρε πουστη μου να σκεφτομαι οτι χθες μετα απο ενα 20λεπτο dirty-dancing και φασωματος στο κλαμπ σε αφησα για ενα 10λεπτο κ αμεσως χτυπησες γκομενο και του δωσες και τηλ.... (Εδώ).

  3. Και αν δεν μασ γουσταρεισ...γουσταριζομαστε κ μονεσ μασ (Από το Φέισμπουκ).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Χρησιμοποιώ / ανακαλύπτω κάτι παλιό. Η έκφραση αφορά αντικείμενα, μουσική, πρόσωπα, παιχνίδια και γενικά ότι ρετρό έχει ξεχαστεί στις μέρες μας.

  1. - Τι είναι αυτό που ακούμε;
    - Το Imagine του John Lennon.
    - Καλά ρε αγάπη μου, πού το ξέθαψες αυτό το κομμάτι; Βάλε τίποτα σύγχρονο.

  2. - Λέει παίζει να πάρουμε τον Μπάγιεβιτς.
    - Τι λες τώρα. Πού τον ξεθάψανε τον μυρωδιά; Αυτός προπονούσε την Ομόνοια Λευκωσίας μωρέ. Πλάκα μας κάνουνε;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Σου έκανα χάρη, σε τακτοποίησα, σου έδωσα δώρο / γκόμενα / θέση και γενικά οτιδήποτε καλό. Αναφέρεται κυρίως μεταξύ φίλων όταν ο ένας καβατζώνει τον άλλο.

  1. (Περίπτωση γκόμενας)
    - Πω ρε μαλάκα η κολλητή της δικιάς σου είναι κόλαση. Έχει μια κωλάαααρα... κανονίσαμε σινεμά την Κυριακή. Ψήθηκε άσχημα σου λέω.
    - Είδες που έπιασε το κονέ; Άντε, σ' έφτιαξα πάλι.

  2. (Περίπτωση δώρου)
    - Ω ρε πατέρα, Playstation 3 για τα γενέθλιά μου; Είσαι ο καλύτερος!
    - Είσαι τυχερός που βγήκε το εφάπαξ από την σύνταξη. Σε έφτιαξα καλά, πάω στη μάνα σου τώρα να μου τα ρουφήξει κι αυτή.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Οποιοδήποτε κονέ παίζει με γκόμενα. Το αναφέρουμε κυρίως τις ημέρες που γίνεται το ψηστήρι και μέχρι ένα δευτερόλεπτο πριν δέσει το γλυκό και πέσει το πρώτο γλωσσόφιλο.

- Ρε μαλάκες σαν πολύ δε μιλάει ο Γρηγόρης με την αδερφή μου απόψε;
- Ε και; Καλά δεν έχεις πάρει πρέφα ότι ψήνεται κατάσταση εδώ και μέρες;

(από HardcoreGR, 25/03/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Άσ' το, μην ασχολείσαι.

- Και θα δεχτούμε 400 βασικό μισθό;
- Όχι ρε, γάμα το. Πάμε Αμερική στον θείο μου, να βγάλουμε κάνα φράγκο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Είναι τόσο πλούσιος /-α που δεν έχει ιδέα (λέμε τώρα) για το σύνολο της περιουσίας του/της, η οποία αγγίζει το άπειρο...

  1. Δεν ξέρει τι έχει ο Αραβας που θέλει τον ΠΑΟ

  2. Το Δημόσιο δεν ξέρει τι έχει...
    Μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και εφαλτήριο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων θα... αποτελέσει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου όπως προβλέπουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη της ελληνικής αγοράς real estate.

  3. Πόθεν Έσχες σοκ! Δεν ξέρει τι έχει η Άννα Νταλάρα

(από το νέτι όλα)

Got a better definition? Add it!

Published

Ηχομιμητισμός σατανικού / μητσοτακικού τ. γέλωτα: λιγότερο ξεκαρδιστικό από το μ(π)ουάχαχα και πιο σκοτεινό από το σεφερλικό αχαχούχα.

Ασίστ: ironick.

1. Ανάμεσα στους χάρτες έχει και το Ηράκλειο οπότε μπορείτε, με ιδιαίτερη χαρά, να βομβαρδίσετε το λιμάνι και την υπόλοιπη πόλη! νιαχ νιαχ νιαχ!

2. (Ακολουθεί Μητσοτακισιος γέλωτας) - Νιαχ νιαχ νιαχ

3.
- Prin 15 xronia hmoun sporos..Den kserw ti epaize tote me ta technology machines h ta gadgets sthn arxiki tous morfh!!!
- htan pio anthrwpina isws.....kai pio sunaisthimatika! :)
- τοτε πηδιοντουσαν στους αχυρωνες......τωρα στα ξενοδοχεια!!!!! νιαχ νιαχ νιαχ......!!!

Νιαχ νιαχ νιαχ! (από σφυρίζων, 09/04/13)Την Κυριακή κατεβαίνω Φάληρο κι ελπίζω να φάω επιτέλους γαύρο, νιαχ νιαχ νιαχ… (από σφυρίζων, 09/04/13)

Got a better definition? Add it!

Published

Μερτικό γης, προίκας, κληρονομιάς, ή άλλης περιουσίας που προέρχεται από ή προορίζεται προς γυναίκα.

Εκ των μουνί (< μνίον, χνούδι) και μοῖρα (< μείρομαι, παίρνω το μερίδιό μου). Λαογραφική μουνοσλανγκιά της Θράκης, σταχυολογείται από την Μαρία Βραχιονίδου, «Οι ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα νεοελληνικά ιδιώματα και διαλέκτους», εδώ.

- Εφόσον αποδειχτεί ότι ο μακαρίτης, δεν είχε προλάβει να συντάξει διαθήκη, τότε μιλάμε για εξ αδιαθέτου διαδοχή, στην οποία καλούνται πρώτα-πρώτα, τα παιδιά. Επομένως, αφού είχε μία κόρη, αυτή είναι και η μοναδική κληρονόμος. Ο/η σύζυγος, που επιζεί, καλείται ως κληρονόμος, στο 1/4 της κληρονομιάς, όταν υπάρχουν παιδιά και στο 1/2, όταν δεν υπάρχουν παιδιά, αλλά άλλοι συγγενείς, όπως αδέρφια, γονείς, ανίψια, παππούδες κλπ. Στο παράδειγμά μας, επομένως, αν δεν εμφανιστεί διαθήκη, κληρονομεί το 1/4 η σύζυγος και τα υπόλοιπα 3/4 της κληρονομιαίας περιουσίας, η κόρη! Αν όμως εμφανιστεί διαθήκη, η οποία π.χ ορίζει ότι όλη η περιουσία καταλείπεται στη σύζυγο ή/και σε τρίτους, τότε έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί νόμιμης μουνομοίρας, για την κόρη, η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς, αλλά έχει απαίτηση για το νόμιμο μουνομοίρι της.

Got a better definition? Add it!

Published

Φίλοι φίλοι, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Λέγεται σε κάποιον που πιστεύουμε ότι εκμεταλλεύτηκε τη φιλία μας ή σε κάποιον που μας θεωρεί πιο φίλους από ό,τι τον θεωρούμε εμείς.

Σημείωση: αυτή η έννοια της φράσης είναι πολύ πιο συνηθισμένη από την άλλη, «το πάει λάου λάου για να γαμήσει στα μουλωχτά».

- Δε φαντάστηκα ότι θα σε χάλαγε που (σου χάιδεψα την γκόμενα, σου έφαγα τη θέση στο παρκάρισμα κλπ), φίλοι είμαστε!
- Φίλοι φίλοι, σου γαμώ το καριοφίλι, αν το ξανακάνεις μαλάκα μου σε γάμησα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όταν χρησιμοποιούμε προφάσεις για να αναβάλουμε κάτι.

Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί πότε ο κώλος του πονεί. Ρε μωρό μου πάλι σεξ; Την Δευτέρα κάναμε και στο κάτω κάτω είναι Σάββατο, πάμε για κανένα ποτάκι, όλη την βδομάδα τρέχαμε με την δουλειά.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified