Ο μάγκας, ο έξυπνος, αυτός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, γενικά αυτός που περνιέται για καλύτερος από τους υπόλοιπους.
-Κοίτα ρε τον Γιαννάκη που επειδή στραβώθηκε η βλαμμένη η Λίζα και τον παντρεύτηκε, μας το παίζει μούρη με τα λεφτά της.
Ο μάγκας, ο έξυπνος, αυτός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, γενικά αυτός που περνιέται για καλύτερος από τους υπόλοιπους.
-Κοίτα ρε τον Γιαννάκη που επειδή στραβώθηκε η βλαμμένη η Λίζα και τον παντρεύτηκε, μας το παίζει μούρη με τα λεφτά της.
Got a better definition? Add it!
Ο μπρατσωμένος, ο μποντιμπιλντεράς, το μπιλντέρι, ο σφίχτερμαν, ο υπερβολικά γυμνασμένος που συνήθως το επιδεικνύει όσο και όπως μπορεί, με κολλητά μπλουζάκια, αμάνικα κτλ. Συνήθως μοιάζει με ντουλάπα και δεν χωράει να περάσει από τις πόρτες.
Καλά, εγώ δεν ξαναπάω σε αυτό το γυμναστήριο. Είναι γεμάτο σφίχτες και εκτός ότι κάνουν σαν βλάκες στα όργανα, στα αποδυτήρια κάθονται τσίτσιδοι μπροστά στον καθρέφτη και θαυμάζονται! Μια αηδία!
Σχετικά: Κ.Δ.Ο.Α., μποντέος / μπονταίος, ντούκι, πρησμένος, σβάρτσος, σκίστης, σφίχτερμαν, τίγκας, τίγκατρον, τρίπατος, φουσκωτός, χτιστός.
Got a better definition? Add it!
Ο ένθερμος -κι επί του πρακτέου- υποστηρικτής του «ό,τι κινείται πηδιέται». Αυτός που διατηρεί πολύ χαμηλά, αν διατηρεί, στάνταρντς ως προς τις επιλογές του για το αντίθετο φύλο. Ο σαβουρογάμης.
(Sexpyr - Sexpyrience - Σάββας)
Όποια γυναίκα δει
της την πέφτει στη στιγμή
όπως να 'ναι του κάνει
του Σάββα Ουρογάμη
Ασχημόφιλοι: δρακογάμης, μπαζογαμιάς, μπαζογλείφτης, μπαζοκίλερ, μπαζοκράτωρ, μπαζοφονιάς, σάββας, Σάββας Ουρογάμης, σαβουρογάμης, σαβουρογαμιάς, σαβουρογαμόσαυρος, σαβουρομπήχτης
Got a better definition? Add it!
Απαγόρευση εισόδου. Τρώγεται ή ρίχνεται. Προκύπτει απ' το τελευταίο πράγμα που βλέπει (ή τρώει στη μάπα) κανείς πριν τον πετάξουν έξω από κάπου.
Μερικά πράγματα δεν τα καταλαβαίνω ρε φίλε. Πήγα στην «Έκθεση Δίκαννου 2006» κι άρχισα να δοκιμάζω καραμπίνες με δικά μου φυσίγγια που έφερα απ' το σπίτι, και μου ρίξανε πόρτα ρε! Μα αν δεν το δοκιμάσω ρε άνθρωπε, πώς θα το πάρω;!
Got a better definition? Add it!
Ο καρμιράκος, κακομοίρης, άτυχος, που ό,τι και να γίνει όλα θα του πάνε στραβά, που πρέπει να καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια ακόμα και για τα πιο ασήμαντα και μικρά πράγματα.
- Πλημμύρισε το σπίτι του και δεν είχε τίποτα να βγάλει τα νερά παρά μόνο κουτάλια ο ταλαίπωρος...
Got a better definition? Add it!
Ο λεφτάς, αυτός που τα έχει και τα δείχνει.
- Ρε θα έρθει ο Τάκης απόψε σπίτι μου για κάνα ούζο;
- Σίγα μην έρθει για ούζα ρε. Αφού είναι ματσό, σιγά μην κάτσει μέσα.
Από το ματσωμένος (δες κομμέ). Συνώνυμα του πλούσιος: λεφτάς, ματσό, μπρούκλης, φραγκάτος
Got a better definition? Add it!
Απόβλητο απ' την στοματική κοιλότητα. Τα 997 τελευταία χρόνια παρατηρείται σε πράσινο, κίτρινο (όχι ταριφέ), κόκκινο χρώμα. Περιέχει 90% μύξα και 10% σάλιο.
- Ρε Μάκη τι είναι αυτό το πράσινο πάνω σου; Κουτσουλιά γλάρου:
- Όχι ρε μ***κα, πλακώθηκα με έναν νταλικέρη και φεύγοντας με έφτυσε.
(ροχάλα ήταν το πράσινο)
Got a better definition? Add it!
Το ξενέρωμα, η απογοήτευση, το πρόβλημα. Συνήθως το «τρώμε», αλλά πολλές φορές απλά εννοείται. Όσο πιο τραβηγμένο είναι το «ε» και το «ο», τόσο πιο μεγάλο είναι το πακέτο.
- Πού χάθηκε ο Δημήτρης;
- Έχει πέσει πολύ δουλεία στην εταιρεία που δουλεύει και αναγκάζεται να κάθεται στο γραφείο μέχρι αργά το βράδυ. Έχει φάει μεγάλο πακέτο.
- Πω ρε φίλε, 4 πήγε η ώρα!
- Σοβαρά;; Εγώ δουλεύω στις 9 το πρωί!
- Πακεεεετοοοοο!!
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified
Αυτός που φοιτά (ή και ο απόφοιτος) στη σχολή Μωραΐτη (ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας). Όπως και για το «κολεγιόπαιδο», χρησιμοποιείται και κοροϊδευτικά.
- Πώπω, σκάσαν μύτη όλα τα Μωραϊτόπαιδα! Πού είμαστε ρε συ, στο Beverly Hills; Να δεις που θα σκάσουν μύτη σε λίγο ο Μπράντον και η Κέλυ!!
Got a better definition? Add it!
Σημαίνει «σε εμάς τα λες αυτά» ή «εμάς πας να κοροϊδέψεις». Το λέμε για να δείξουμε στον άλλον ότι έχουμε καταλάβει την μπλόφα ή το παραμύθι που πάει να μας πουλήσει.
- Έμαθα χτες με την Τζένη καταλήξατε σπίτι σου!
- Άσε φίλε τι να σου λέω τώρα, χαμός έγινε! Τι να σου λέω τώρα, πρέπει να μας άκουσε όλη η γειτονιά!
- Σεταμάς ρε Νικολάκη; Αφού μου είπε η Μαρία που της είπε η Τζένη πως δεν σου σηκωνόταν! Μην τα πουλάς σε μας αυτά λοιπόν!
- ...
Got a better definition? Add it!
Published
Last modified