Μειωτικά- υβριστικά ο νεοφιλελεύθερος. Αρχικά είχαμε το νεοφιλελές που είναι κάτι σαν κομμέ του νεοφιλελεύθερος με ένα κάπως αμυδρό πλην υπάρχον λολοπαίγνιο με το λελές- φλώρος κιέτσ', εβέντσουαλι όμως οι μάσκες πέφτουν και αυτοί που ήθελαν να κράξουν τους νεοφιλελέδες ή φιλελέδες (το ίδιο κάνει) ως λελέδες το κάνουν πιο ευθαρσώς και ρητά με το νεολελές, που έχει το πλεονέκτημα αφενός ότι παραπέμπει στο νεοφιλελές με σαφήνεια, και αφεδύο ότι έχει ένα γελοίο γκροτέσκο ζενεσεκουά, ένα kitsch-value, σαν το να είσαι λελές να είναι ιδεολογία, η οποία μάλιστα να επιδέχεται και επικαιροποίηση ώστε να έχουμε διάκριση μεταξύ κλασικών λελέδων και νεολελέδων νέας κοπής.

 1. Αυτό δηλαδή που ψάχνουν οι τζογαδόροι της οικονομίας, οι νεολελέδες. (Εδώ).
 2. Η Νορβηγία θα πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις σε Ρομά. Άμεσα να διαμαρτυρηθούν οι νεολελέδες στην Ελλάδα παρακαλώ. (Τουίτερ).
 3. Eίπαμε, οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς! Τι δεν καταλαβαίνετε ρε νεολελέδες... (Εδώ).
 4. Νεολελέδες, είστε η προσωποποίηση της σημερινής κοινωνικής παρακμής. Οσο πρόδηλα παρακμιακή είναι η προσπάθεια κάποιων να νομιμοποιήσουν την ομοφυλοφιλία και όλα τα συναφή (βλέπε Gay Pride) άλλο τόσο είσαστε κι εσείς, που εκφράζετε ουσιαστικά την "κοινωνική ομοφυλοφιλία"... Το σύστημα θα σας "ξεράσει" όμως γιατί όλα τα παράσιτα τελικά αποβάλλονται μαζί με τα απόβλητα του κάθε οργανισμού, διαμέσου της γνωστής διαδρομής... (Νεοφιλελέ-bashing εδώ).
 5. ρε ξεφτίλες νεολελεδες αγωνιστειτε για καποια αξια στη ζωη σας και αφηστε τα κομματα . για κανα φραπε ειστε και κανα κλαμπακι .απαιδευτοι. (ksipnistere).
 6. Εξ επόψεως θρησκευτικιάς είναι μιλιτάντιος Αθεϊστής του κινήματος του Νέου Αθεϊσμού, κινούμενος στα όρια του τζιχαντικού Πασταφαριανισμού. Πολιτικώς, είναι νεολελές- libertarian και, φιλοσοφικώς, δαρβινάκιας εξελικτικιάρης του θανατά. Είναι λάτρης της Επιστήμης σε βαθμό που να θεωρεί εαυτόν τον τελευταίο των λογικών Θετικιστών (the Last of the Theticans), σχεδόν ζωντανό απολίθωμα του ύστερου 19ου αιώνα. Είναι και φαίνεται θιασώτης του Διαφωτισμού και της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ανθρώπου στη Λογική, σε μία Λογική πασπαλισμένη με μπόλικο Ηθικό Ρεαλισμό, φυσιοκρατικώς εγνωσμένο. (Από αυτοσαρκαστικό κουκουρίκουλουμ βιτάε ιδεολόγου libertarian).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εκνευριστικό λολοπαίγνιο που φοριέται τον τελευταίο καιρό από αστειάτορες baristas σε καφέ τ. Starpax. Αναφερόμεθα στο πρόδηλα στρέι εσπρεσσάκι stretto (στρέιτο), σε αντιδιαστολή με το ύποπτο lungo (λούγκρο).

Ινσέψιο: ύποπτος λούγκρος πίνει στρέιτο

Εναλλακτικά: ριστρέιτο (ristretto) ή λούγκρο;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το νεραϊδιάρικο παιδοβούβαλο, με ό,τι δεινά αυτό συνεπάγεται.

1. Σκέφτομαι ότι η βασική μαλακία του ΓΑΠ, όσον αφορά τον ίδιο και το κόμμα του, ήταν που επέμενε στις πρόωρες εκλογές και δεν άφησε το νεραϊδοβούβαλο να υποστεί το μαρτύριο μέχρι τέλους φτάνοντας το χρέος στο 300%...

2.Πορωτικές λεξούλες - Βοθρολύματα, Κερχελέδες, (μου έφυγε το) Κλαπέτο, Εκτόπλασμα, Μπάμ Τιριλέμ, Τσιριμώκο, Νεραϊδοβούβαλος, (Λαπαδερός) Γουρδούπακας, Φραμπαλάς.

(από Khan, 28/06/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το μπατάρω στο ντήζελ και γίνομαι γκέι, πουστρεύω.

Λέγεται και για φυσικά πρόσωπα που θεωρούμε ότι δεν γεννήθηκαν αλλά έγιναν, μα επίσης (ίσως περισσότερο) για πολιτισμικά προϊόντα, που υφίστανται νέα ανάγνωση πιο γκέι ή φλώρικη (κατά την κοινή αντίληψη που συνδέει τα δύο), καθώς και για κοινωνικές εξελίξεις, οπότε έχουμε κραυγές κοινωνικής αγωνίας τ. «πάει πούστεψε και το τάδε».

Έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει πολλά λολοπαίγνια με το πιστεύω, όπως λ.χ. το πούστευε και μη ερεύνα.

 1. ΠΟΥΣΤΕΨΕ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...!!! ΑΝΤΡΑΣ ΕΠΙΣΜΗΝΙΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΙ... (stoxos.gr).

 2. - Άντρεεεεεες!!!! Κρεμούλα προσώπου βάζουμε;
  - Πάει πούστεψε η νεολαία. (Εδώ)

 3. Οσοι εχουνε πια ξεπερασει την ηλικια των 12 και βλεπουνε Μπομπ Σφουγγαράκη πουστεψαν;;;;;!!!! (Από φόρουμ).

 4. - Υπάρχουν και χορτοφάγοι καρχαρίες.
  - Πάει πούστεψαν κι οι καρχαρίες. (Εδώ).

 5. Αρε εποχες,τα πουστεψαν τα αυτοκινητα (Εδώ).

 6. ειναι γκει οι γαρδενιες; πουστεψαν οι βουκαμβιλιες; (Εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πρόκειται για διακριτική επισήμανση κρυπτοαδερφής, που αφήνει όμως σαφή υπονοούμενα προς τους βαθείς γνώστες των αδυναμιών αυτού του τύπου.

Προέρχεται από ελληνοποίηση των λέξεων nice ass.

- Και κει που την έχουμε πέσει και πίνουμε τα μπυρόνια μας, σκάει μύτη ένας γνωστός του Μάκη απ' τη δουλειά. Βλέπω χαμηλοκάβαλο πανταλόνι, σκύβει κιόλα να βγάλει γουέτ χάνκι να δροσιστεί, νάσου το σωβρακολάστιχο πούγραφε και TAKIS, σκύβω στο Μήτσο του λέω «Νά κι΄ο κύριος Ναϊσάς, είχε δεν είχε μας προέκυψε στην παρέα...»
- Άντε ρε ομοφοβικέ, με αποπαίρνει ο Μήτσος...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ταντρικό θεωρείται και το ομοφυλοφυλικό σεξ. Σεξ μεταξύ αντρών πολύ ψαγμένων, που βαρέθηκαν το μουνί. Τώρα πια ζητάνε μόνο τ' αντρικό...

Ρε μαλάκα μου. Eίσαι για ένα ταντρικό;
— Τσ... εεε... οκ........

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λογοπαίγνιο του ονόματος των γνωστών ηρώων της Marvel για να δηλώσει τους ομοφυλόφιλους. Αγγλικής προελεύσεως λέξη εκ του ex (πρώην) και men (άντρες). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον ενικό για να δηλώσει τον έναν ομοφυλόφιλο (προφάνουσλυ).

Η έννοια της λέξεως ενισχύεται από τη φράση-ατάκα της τελευταίας ταινίας X-Men: First Class (Πρώην Άντρες: Η πρώτη Γενιά): «Mutant and proud!» (Μεταλλαγμένοι και περήφανοι!). Η φράση αυτή αν συγκριθεί με το (σ)λόγκαν των διαφόρων gay parades «Gay and proud!» (ομοφυλόφιλοι και περήφανοι), κάνει εμφανή την ομοιότητά της και προβληματίζει το θεατή για τα μηνύματα που περνούν οι χολυγουντιανές παραγωγές μέσω της μεγάλης οθόνης.

Κάπου στο Γκάζι δύο μυστήριοι τύποι προχωρούν συζητώντας:
- Και του λέω του Χαραλάμπη «Ξυρίσου βρε! Πώς θα σε κυκλοφορήσω έτσι στην παραλία;!»
- Κατάλαβε τον και συ λίγο, δε χρειάζεται να δείξεις τα νύχια σου!
- Ε, μα και αυτός με τόση τρίχα πλέκει πουλόβερ!

Διερχόμενοι βαρυμαγκίτες:
- Μάγκες σύρμα... πλακώσανε οι X-men... τοίχο τοίχο και προσεκτικά...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Καραλεσβία του κερατά, που κάνει και τους πιο ματσό άντρες να δείχνουν φλώροι.

- Που λες φίλε, είχαμε βγει για καφέ με τον Τάσο και την κοπέλα του την Όλγα πριν κάτι μέρες και κάποια στιγμή πέρασε μια γνωστή της και μας χαιρέτησε...
- Α ναι, για πες; Καλό κομμάτι;
- Άσε, σκέτος λεσβιάθαν ήταν.

Καλώ και εγώ το Πάσχα μα δείχνει κατειλημμένο (από GATZMAN, 23/04/11)

για τον ξένο μεταφραστή: λογοπαίγνιο με το λεσβία και το όνομα Λεβιάθαν.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Περιγράφει κίναιδο μεγάλο σε ηλικία, που διατηρεί την σεξουαλικότητά του παρά τα χρόνια του. Προέρχεται από το πούστης + (γερό)λυκος. Προσοχή, δεν είναι ηλικιωμένος. Τους παππούδες πούστηδες τους λέμε διαφορετικά.

Πουστρόλυκος για παράδειγμα, είναι αυτός που σε νυχτερινή πτήση Αθήνα-Θεσ/νίκη κόλλαγε σε έναν πιτσιρικά να τον πηδήξει. Ο πιτσιρικάς δεν του καθότανε γιατί «θα μας δούνε». «Όχι βρε κουτό, δεν βλέπεις, κοιμούνται όλοι». Κοιτάει γύρω του δύσπιστος ο πιτσιρικάς και του λέει ο πουστρόλυκος «να, πήγαινε να τους ζητήσεις δήθεν τσίχλα που βούλωσαν τα αυτιά σου και θα δεις ότι κοιμούνται». Όντως το έκανε ο μικρός, διαπίστωσε ότι κοιμούνται όλοι, οπότε έκατσε και τον πήδηξε ο γέρος. Όταν έφτασαν στη Μίκρα, ένας παπάς διαμαρτυρήθηκε «Έχω έναν πονοκέφαλο, άλλο πράγμα!». «Και γιατί δε μας ζήτησες ασπιρίνη» του λέει η αεροσυνοδός. «Τι λες καλέ; Ο άλλος τσίχλα ζήτησε και τον γάμησαν, ασπιρίνη θα ζητούσα εγώ;»

- Τον είδες τον ταρίφα. Ροδάνι πάει η γλώσσα του.
- Ναι τον πουστρόλυκο. Άπαιχτος!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όπως γιγνώσκουν οι αφοσιωμένοι αναγνώσται τοιαύτου διδικτυακού τόπου, η είσοδος εις οινοπνευματοποτεία δι’ ομοφυλόφιλους (κοινώς γκέι μπαρ) γίνεται μετ' επιδείξεως διαπουστευτηρίων.

Αλλά ποία εστί η διαδικασία; Μα εννοείται ότι ακολουθείται το... πρωκτόκωλο! Ήτοι χοντοθεραπεία, κωλοβυθοσκόπηση κτλ.

Φίφης: «Εχθές φίλτατε έγινα δεκτός εις λέσχη αποκλειστικά δια γκέϊ!»

Καυλαγόρας: «Ωχχχ... καιαι... τι έγινε;»

Φίφης: «Ε ως γνωστόν ετηρήθη το πρωκτόκωλο: εμετάβην δια χοντοθεραπείαν αρχικώς, ύστερα επροέβην εις κατανάλωσιν Cosmopolitan και μετά συνευρέθην μετά του Αμπτούλ και του Γιουσούφ Χαμίτ!»

Καυλαγόρας: «Ωω μ' εαυτόν κίναιδε (Πω ρε πστ μου) !!»

Φίφης: «Με εφώναξες;»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified