Further tags

Χαρακτηρισμός για προσδιορισμό γκόμενας. Λέγεται για να δώσουμε έμφαση στην περιγραφή μιας κοπέλας η οποία είναι ελκυστική από πίσω, αλλά αποκρουστική από μπροστά. Θυμίζει τον μαγνήτη που από τη μία μεριά τραβάει, και από την άλλη σε διώχνει.

Πως σε φαίνεται η Ντίνα; Καλό γκομενάκι, με ωραίο κώλο αλλά λίγο μαγνήτης είναι. Έχεις δει μύτη που έχει; Σα καρφί είναι

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συνώνυμο του βλαχοδήμαρχου αλλά συχνά, εύστοχα προσωποποιημένο: Ο δήμαρχος Χαρχούδας.

Προέρχεται από τον κεντρικό ήρωα της Λιλιπούπολης, (περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή του Γ' προγράμματος επί Χατζηδάκι), όπου τον υποδύονταν ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης.

♪♫ Η λύσις είναι μόνο μία,
το πράγμα είναι φανερό,
χαρχουδική δημοκρατία
με μένα το Χαρχούδα αρχηγό ♪♫

1. Ερε γλέντια βγάλανε τον Χαρχούδα και Προεδρο ΙΣΑ

 1. Και γιατί δεν πρότεινε για #ΠτΔ τον Χαρχούδα; Που και δήμαρχος ήταν και αρκουδοπεταλούδα;

 2. Παπαχρήστος για δήμαρχος! Θα χάσει η δημοσιογραφία ένα αστέρι, αλλά θα κερδίσει η Αθήνα ένα Χαρχούδα

 3. ..ειδικά δε στο Χαρχούδα, αντί για αδριάντα μπορούμε να στήσουμε φουσκωτό effigy τύπου «Mr Stay Puft»

 4. Κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Χαρχούδα. Διαδώστε.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συντομογραφία του «Παίρνει Πίπα Όρθια».

Χρησιμοποιείται ως συνθηματικό μεταξύ ανδρών συνήθως κατά την περιγραφή ή την θέαση ενός κοντού στο ύψος γκομενακίου, τόσο κοντού ώστε να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις της έκφρασης. Προφέρεται «Πι-Πι-Ο» και είναι γένους ουδετέρου.

- Ρε μόρτη την θυμάσαι καθόλου τη Στέλλα που είχαμε δει τις προάλλες;
- Ποια Στέλλα λες δικέ μου; Το ΠΠΟ;
- Α να γεια σου! Αυτή!
- Πώς να μη θυμάμαι...

Στο μπαρ:
- Κώτσο, βλέπε γκομενάκι σωστό, τρεις η ώρα από σένα.
- Τελέρε; Αυτή είναι ΠΠΟ!
- Κλάιν ρε! Μην κολλάς.

O Shaquille O Neal με την στρατηγικού ύψους γιαβουκλού του. (από Khan, 28/12/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λογοπαίχνιο ανάμεσα στις ομόηχες και εγκλιτικά όμοιες λέξεις τετράπαχος και τετραπέρατος.

Τετράπακος αντί για τετραπέρατος, δηλαδή τετράπαχος και πανύβλακας. Συνώνυμο: τετρατέρατος, τετρακέρατος (αν είναι και μαλάκας και μπάμιας και κερατάς!)

- Ο Δημήτρης Π.. (γνωστός τετράπακος rap μουσικός παραγωγός) είναι τέρας ομορφιάς (ειρωνεία) και έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Κρήτης. 'Eχει και 8-packs, όχι τετράπακος, οκτάπακος είναι!
- Τετράπακος και πώς να μην έχει γίνει τετράπακος αφού τρώει τον άμπακο. Από τα πολλά steroids σε λίγο θα βυζαίνει γάλα η γκόμενά του από τις ρώγες του.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η όμορφη, πλήν μικροκαμωμένη γυναίκα.

Είναι ένα αγγλικό σλάνγκ που έχει ενσωματωθεί και στην ελληνική. Για την ιστορία, η έκφραση ''pocket Venus'' είναι εφεύρεση της Αγκάθα Κρίστι, από το μυθιστόρημα 'Ταξιδιώτης για την Φρανκφούρτη'.

Στερεοτυπική Αφροδίτη τσέπης μπορεί να θεωρηθεί η Kylie Minogue.

Συνώνυμα: κοντοπούτανο, πινεζοπούτανο, τάπα.

1.Ιζαμπέλλα Κογεβίνα, Αφροδίτη τσέπης.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η νεόκοπη αυτή ατάκα αποτελεί ταυτολογία-ωδή στα σφαιρικά θέλγητρα της χιλιοτραγουδιαμένjης ρουμπενσικής ελληνίδας βυζαρούς. Αυτής που ακόμα κι αν είναι ψιλομπάζο, προξενεί λιμβικό ταράκουλο στον ορμονικά ενεργό άρρενα πληθυσμό δια της βυζαναδείξεως.

Πέον να σημειωθεί ότι η έκφραση γέννησε πληθώρα παραλλαγών που γίνηκαν βάιραλ στο νέτι και απανθίζουμε προς τέρψιν του συναγωνιστή σλάνγκου:

 • γυναίκα χωρίς βυζάρες = άντρας χωρίς λαχτάρες
 • γυναίκα χωρίς βυζί = μοτέρ χωρίς μπουζί
 • γυναίκα χωρίς βυζιά = Ελλάδα χωρίς νησιά
 • γυναίκα χωρίς γόβες = αμάξι δίχως ρόδες
 • γυναίκα χωρίς καμπύλες = Εκάλη χωρίς βίλες = υποβρύχια δίχως τορπίλες
 • γυναίκα χωρίς κόλπα = πόλεμος δίχως όπλα
 • γυναίκα χωρίς κώλο = μπατάρια χώρις πόλο = Ελλάδα χωρίς Βόλο = λιμάνι χωρίς μώλο = τοστ χωρίς Dirollo = στρατός χωρίς στόλο = Εκκλησία χωρίς θόλο
 • γυναίκα χωρίς μπαλκόνια = σπίτι δίχως σαλόνια
 • γυναίκα χωρίς νάζι = χειμώνας δίχως χαλάζι
 • γυναίκα χωρίς νάζια = μηχανή χωρίς γκάζια
 • γυναίκα χωρίς παχάκια = τούρτα χωρίς κεράκια
 • γυναίκα χωρίς πιασίματα = αμάξι χωρίς κρατήματα = φουρτούνα δίχως κύματα
 • γυναίκα χωρίς στήθος = σπίτι χωρίς τοίχος
 • γυναίκα χωρίς στριγκάκι= Luna Park χωρίς τρενάκι
 • γυναίκα χωρίς χουφτώματα = σπίτι χωρίς κουφώματα

Σ.ς.: οι υπόλοιποι που προτιμάτε τις γυναίκες σας παστές σαν φωτοτυπία ταφόπλακας παρακαλώ περάστε στο φουαγιέ για ένα ντεκαφεϊνέ, γουλιά και φέρετρο. Στη συνέχεια θα σάς παραλάβει ειδικό πουτσύλατο-ασθενοφόρο με προορισμό το Ακτινολογικό, Αβύζου και Ακώλου (γωνία).

Ασίστ:Gatzman

1.
- Χαντουτσοβα και ξερο ψωμι , κι ας ειναι αβυζο...
- Διαφωνώ συνονόματε γιατί όπως λένε Γυναίκα χωρίς βύζους=Εκκλησία χωρίς Jesus

2.
Ο Χριστός δεν ξέρω τι είπε, αλλά προσφάτως ο ντι τζέι στις Μούσες έλεγε «γυναίκα χωρίς βύζους, ίσον εκκλησία χωρίς τζίζους» :headbang3: :2funny: :2funny: :tooth:

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Καρακλασική ατάκα αμφίθυμου θαυμασμού για την εμφάνιση και σεξουαλική ρώμη τινός. Φυσφιρής είναι ο φανταχτερός, ο κυριλές, ο καγκουρογαμόσαυρος, αυτός που με την εμφάνισή του «φυσάει».

Η εναλλακτικά χρήση του φιρφιρή που σημαίνει φλώρος καθιστά το τσιτάτο περισσότερο αμφίθυμο έως και προσβλητικό (βλ. 4ο παράδειγμα).

1. μας το κανε αυτο ενας καφρος θειος,ημουν εγω 5 και ο αδερφος 4 και σε μια μαζωξη μας εστειλε να πουμε στον κολλητο τους (μπαμπα και θειο) τον μητσο «γεια σου ρε μητσο φισφιρη που χεις μια πουτσα σαν σφυρι», ε το παμε μπροστα σε 20 ατομα και μας εκραξε ο πατερας και δεν πιστευε οτι μας εβαλε ο θειος να το πουμε, και η παλιοκουφαλα ο θειος γελουσε.

2. Lolipop,lolipop ouuu loli loli loli lolipop. Αφιερωμενο στον Βαγγελα τον φισφιρη που χει μια πουτσα σαν σφυρι #Meimarakis

3. Tραβέλια με προσόντα: H Ναντια ειναι ο νεος John Holmes (ή Τελης Σταλονε αν μεινουμε σε Ελληνικα πλαισια) Γεια σου Ναντια φυσφιρη, που χεις μια ουτσα σαν σφυρι ..

4. Ο Π. Τατσόπουλος ξαναχτύπησε… Φιρφιρή, Φιρφιρή, με τον πούτσο σάν σφυρί.

(από σφυρίζων, 01/05/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ουσιαστικό, θηλυκό.

1) Οφθαλμός (μάτι) και απάτη. Ορισμένες εικόνες έχουν το xρώμα και σxήμα, το οποίο κοροϊδεύει τον εγκέφαλο και τον κάνει να νομίζει οτι η εικόνα κουνιέται ή αλλάζει σxήμα.

2) Όταν μια γυναίκα είναι πολύ όμορφη, τόσο που ένα αγόρι δεν το πιστεύει.

1) Πω ρε φίλε! Αυτή η εικόνα κουνιέται ή είναι η ιδέα μου;

2) Κοίτα αυτό το γκομενάκι! Είναι οφθαλμαπάτη!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η ομότιτλη ταινία του 1970 με σκηνοθέτη τον Νίκο Φώσκολο και πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον ομώνυμο ηρωικό ρόλο, ήταν επί 29 χρόνια η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Ελληνικού κινηματογράφου (!!!). Ακόμη περισσότερα, προβάλλεται επετειακά την 28η Οκτωβρίου μια και το στόρι της εξελίσσεται στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.

Κατά ταχέως φθίνοντα βαθμό σλανγκικότητας ο τίτλος της επιζεί σαν:

● υποτιμητικότατος ...βαθμός που οι Έλληνες φαντάροι απονέμουν σε άρρενες αξιωματικούς όλων των όπλων και βαθμών, υπαινισσόμενοι συχνότερα τα μη αρμόζοντα σε φανατικό άνδρα σεξουαλικά τους γούστα (δικαίως και μη), παρά το άξιον ή όχι της θέσης τους στην ιεραρχία,

● γνωστότατο παρατσούκλι της τέως πρωθυπουργίνας Νατάσσας Παζαΐτη-Καραμανλή χρησιμοποιούμενο από οπαδούς μη Νέο-Δημοκρατικών αποχρώσεων, όπως αναφέρει σε έτερο ορισμό ο GATZMAN, αλλά και ο Khan εδώ,

● ειρωνικό σχόλιο για αποτυχημένη ενδυματολογικά γυναικεία μιλιτέρ εμφάνιση,

● χαρακτηρισμός προς γυναίκες πολιτικούς, αλλά και κάθε είδους δημόσιες περσόνες, με λάβρες αντιμνημονιακές - αντιγερμανικές θέσεις, ιδιαίτερα εσχάτως.

 1. - Κάνεις ότι σου λένε οι ΕΠΟΠ, καθαριστριούλα μου; Εμείς πάντως τους ΕΠΟΠ τους είχαμε για τις σφαλιάρες. Ήμασταν πάνω από αυτούς.
  - Ε τότε τι διάολο ήσουν, επιλοχίας, αρχιλοχίας, δεκανέας αλλαγής, ΑΥΔ, υπολοχαγός τι ήσουν - Υπολοχαγός Νατάσα ήταν!

 2. Εγώ παρουσιάστηκα στην Κόρινθο 10 του μηνός, προχθές και βγήκα έξω στις 11 το βράδυ!!! Δυο χρόνια αναβολή λόγω βάρους…!! Γαμώτο… Δεν μου δίνανε απαλλαγή κατευθείαν;;; Την επόμενη φορά θα μου δώσουν, μου είπαν, αν δεν έχω αδυνατήσει. Μήπως έπρεπε να πάω σαν υπολοχαγός Νατάσα για να φύγω κατευθείαν; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!

 3. Αφού δε γαμείς που δε γαμείς (και δεν σου βγαίνει το στυλάκι «Υπολοχαγός Νατάσα»), γιατί δεν πας για ψάρεμα;

 4. Η σύζυγός του υπολοχαγός Νατάσα προσπαθούσε να μαγειρεύει κάθε μέρα, αλλά βαρέθηκε (είχε και τα χειρουργεία ντε!) και αποφάσισε να ντύνεται σαν την Νταϊάνα για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα. Επίσης έχει βρεθεί πως κοιμάται με τα μάτια ανοικτά γιατί ανησυχεί να μην φύγει ο άνδρας της και την κάνει με ελαφρά(;) σηματάκια προς το ψυγείο, προσποιούμενος τον υπνοβάτη!
  (διεκπεραιωτικά)

 5. H Σία θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ έχει κλέψει τις θέσεις του ΣΚΑΪ για την περιβαλλοντική πολιτική.
  - Μόνο σε εμένα θυμίζει ο Τσίπρας τον Ασημάκη Κατσούλα;
  -Το σακάκι της Σίας είναι λίγο «Υπολοχαγός Νατάσα»; Θα ξυπνήσει τις μιλιταριστικές ορμόνες του Καρατζαφέρη!
  - Ποιος ένιωσε τη ραχοκοκαλιά του να γίνεται κρέμα, όταν η Σία είπε στον Καρατζαφέρη «mot-a-mot»;
  (σχολιάζουν debate)

 6. Υπολοχαγός… Νατάσα το παίζει η Ντούβλη. Καβάλα σε ένα άλογο φωτογραφήθηκε η Μαριάννα Ντούβλη δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση της στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλει η Γερμανία γονατίζοντας του Έλληνες οικονομικά, αλλά… και σεξουαλικά. Η ξανθιά, ευτραφής πορνοστάρ έχει και… άποψη

 7. Στις ιταμές γερμανικές προκλήσεις απαντήσαμε υπερήφανα ως έθνος διαμαρτυρόμενοι στο γερμανό πρέσβη, οι δηλώσεις πολιτικών μας για την κατοχή και τη... βαυαροκρατία έδωσαν και πήραν, ενώ στο τέλος εξαπολύσαμε και το μυστικό μας όπλο: σαν άλλη υπολοχαγός Νατάσα η Μαρία Μπεκατόρου τα ‘ψαλλε στη Μέρκελ και δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν θα ταξιδέψει ποτέ στη Γερμανία (το μεγαλύτερο πλήγμα στη χώρα μετά το βομβαρδισμό της Δρέσδης).

(όλα απ’ το δίχτυ)

Στο 2:05\' (Απ\' το "10 Μικροί Μήτσοι" του Λαζόπουλου) (από sstteffannoss, 16/12/12)Η Μαριάννα Ντούβλη ως υπολοχαγός Νατάσσα (από Khan, 17/12/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πολλές φορές, όταν στην συζήτηση αναφέρεται κάποιος κοινός γνωστός που όμως δεν ξέρουμε το επίθετό του και έχει συνηθισμένο όνομα (Μαρία, Γιώργος, Γιάννης), συνηθίζουμε να εστιάζουμε σε σωματικά χαρακτηριστικά όπως το ύψος, το χρώμα μαλλιών ή ματιών κλπ για να τον / την περιγράψουμε.

Ενδιαφέρον είναι ότι παράλληλα με την περιγραφή κάνουμε και τις αντίστοιχες κινήσεις. Έτσι, όταν μιλάμε για κάποιον με χαρακτηριστικό ύψος, φέρνουμε το χέρι σε ένα ύψος και το κουνάμε προς τα πάνω / κάτω καθώς προφέρουμε τις λέξεις ψηλός / κοντός, αν έχει μούσι κάνουμε μία κίνηση σαν να χαϊδεύουμε την αόρατη γενειάδα μας, φέρνουμε το χέρι στο ύψος του λαιμού ή των ώμων για να δείξουμε το μήκος των μαλλιών.

Το πάχος, αν είναι το κύριο χαρακτηριστικό του περί ου ο λόγος ατόμου, αποφεύγουμε να το αναφέρουμε και όταν το κάνουμε χρησιμοποιούμε ευπρεπείς εκφράσεις, όπως «εύσωμος» και «γεματούλης», ανοίγοντας τα χέρια ανάλογα με τον όγκο που θα έπιανε αν καθόταν στην θέση μας.

Όταν επιστρατεύουμε την αστειατορική μας διάθεση, αντί να πούμε τις παραπάνω ευφημιστικές εκφράσεις, ξεκινάμε αναφερόμενοι στο ύψος, κάνοντας την αντίστοιχη χειρονομία που όμως δεν σταματά και εξελίσσεται με χορογραφική χάρη στην χειρονομία που δηλώνει πάχος ενώ ταυτόχρονα λέμε το χρώμα μαλλιών.

Το κοντή ξανθιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δηλωτικό γκόμενας τόταλλυ ανφακάμπλ: αμ κοντή, αμ χοντρή αμ και ηλίθια.

 1. - Την ξέρω εγώ αυτήν την Αναστασία;
  - Την γνώρισες πέρσι... στο πάρτι του Γιώργου...
  - Α, καλά! Πού να θυμάμαι, 800 άτομα γνώρισα εκείνο το βράδυ!
  - Έλα ρε, είχατε πιάσει κουβεντούλα στην κουζίνα...
  - ...μμμ...
  - ...που δουλεύει με τον αδελφό του Κώστα...
  - ΑΑΑ! μία κοντή (χειρονομία) μελαχρινή; (χειρονομία)
  - Έλα ρε! Σταμάτα! Είναι πολύ καλό παιδί!
  - Είπα εγώ ότι δεν είναι;

 2. - Θα έρθεις το βράδυ απ' το σπίτι για φαγητό; Θα είναι και μία φίλη της Μαρίας.
  - Μπα, δεν έρχομαι, καμία κοντή ξανθιά θα είναι όπως την άλλη φορά.
  - Ε όχι και χοντρή η Ελένη! Ρε τι 'σαι συ ρε!

στο 0:25:45 «ένας ψηλός-μετρίου αναστήματος, παχουλός πολύ-προς το αδύνατο, με μία μουστάκα-ένα μουστακάκι» (από salina, 18/09/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified