Further tags

  1. Φλερτάρω, κολλάω, καμακώνω, την πέφτω. Επειδή γυρνάω όλο γύρω γύρω απ' τον ερώμενο-η, που με ελκύει.

  2. Φλερτάρω, καμακώνω, την πέφτω στον Πέρι, κύριο πρωταγωνιστή του Slang & the Restless.

-Ποιος θα τό 'λεγε ότι ο Μπρίλιος, ευυπόληπτος γκαλερίστας θα ξεμονάχιαζε τον Πέρι μας!
-Μην είσαι αγαθομούνης! Δεν είχες δει πώς τον περιτριγύριζε;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

  1. Τα λήμματα που αποτελούν σωστό περιβόλι, όντας λημματομεία, λημματομάνες και λίθοι που δημιουργούν λημματοστιβάδα.

  2. Οι τοιούτοι Σλάνγκοι Δράκοι (σ.ς.: Όχι τέτοιοι τοιούτοι).

Μεγάλες σλανγκομάνες είναι λ.χ. η χρυσή τρισλανγκία του σάιτ Πονηρόσκυλο, Vrastaman, acg, τα λήμματα των οποίων είναι πολύ γόνιμα για να θερίσουν οι καβουροσλανγκόσαυροι εύκολες δάφνες!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Οι ριπές σπέρματος που παίρνουν κάποιον /-αν, χωρίς απαραίτητα να το επιθυμεί, σε ημιτελή διασπερμάτευση, σε ανεξέλεγκτο φλοκοπόταμο, ή, αυτοαναφορικώς, σε Τακ-Attack.

Επειδή τα κυνηγετικά σκάγια διασπείρονται για να πετύχουν το θήραμα κι οι κυνηγοί βαράνε και λίγο στην τύφλα, ομοίως ο πεοβόλος δεν μπορεί πάντα να στοχεύσει με ακρίβεια, αλλά εντούτοις πετυχαίνει συχνά το θύμα του.

Κλασική έκφραση: «Τον / την πήραν τα σκάγια».

Λίλιαν: - Τι είναι αυτό φιλενάδα; Μάσκαρα; (Σ.ς. Η κλασική ατάκα).
Λάουρα: - Με πήραν τα σκάγια του Μένιου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το slang.gr σλανγκιστί, δηλαδή το σλανγκ του σλανγκ. Η έκφραση χρησιμοποιείται ιδίως για λήμματα, όπου το επιμορφωτικό περιεχόμενο υπερισχύει του απλού χαβαλέ. To edu είναι βέβαια η ιντερνετική κατάληξη των σάιτς των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Πηγή: acg.

Κάτι λήμματα σαν το απάνθισμα αρχαίων μπινελικίων είναι που μετατρέπουν το slang.gr σε slang.edu!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ρουμάνου, για να μπορεί ένας χρήστης να αρχίσει να βαθμολογεί, πρέπει πρώτα οι μόδιστροι να έχουν εγκρίνει τουλάστιχον δύο λήμματά του μαυρίζοντάς τα, δηλαδή να έχουν επιτελέσει το λεγόμενο διπλομαύρισμα. Αυτή η έγκριση σημαίνει ότι ο νεοκλής σλανγκιστής έχει διέλθει με επιτυχία το στάδιο της τρολοκαραντίνας και ανήκει πλέον στις υγιείς δυνάμεις του σάιτ. Σημαίνει ότι έχει αφήσει πίσω του τις τρολεατζίδικες συμπεριφορές και ότι έχει χρηστά σλανγκικά ήθη μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Για τον λόγο αυτό, το διπλομαύρισμα ονομάζεται και πιστοποιητικό σλανγκοηθείας. Δηλονότι κατά το πιστοποιητικό χρηστοηθείας, που αποτελούσε τεκμήριο ότι ο φέρων διαθέτει χρηστά ήθη, έτσι και το πιστοποιητικό σλανγκοηθείας σημαίνει ότι ο Σλάνγκος που το επιδεικνύει έχει αποδείξει τον σλανγκισμό και την χρηστότητα του σλανγκικού ήθους του.

Το πιστοποιητικό σλανγκοηθείας λειτουργεί για πολλούς Σλάνγκους ως η «πράσινη κάρτα» με την οποία μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν το ρουμανικό όνειρό τους, παραμένοντας στην χώρα των ονείρων τους, την Ρουμανία. Όχι ότι είναι εύκολο! Ουρές νιούμπηδων Σλάνγκων σχηματίζονται έξω από τα γραφεία των ιστομαστόρων που χορηγούν το πολυπόθητο διπλομαύρισμα. Πολλοί καταφεύγουν σε λευκούς γάμους με Σλανγκοφοριάζουσες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το ρουμανικό τους όνειρο. Άλλοι υποδύονται για δύο μόνο λήμματα τον σλανγκοηθή, και μετά αποκαλύπτουν τον τρολεατζή, που πάντοτε υπήρξαν. Για τον λόγο αυτό, κατά την τελετή του διπλομαυρίσματος ο νεωστί μυηθείς Σλάνγκος καλείται να δώσει σχετικό όρκο:

«-Απετάξω τον τρολισμόν; -Απεταξάμην. (Τρις). -Και έμπτυσον αυτόν. -Πτου. (Τρις). -Και συνετάξω τω σλανγκισμώ; -Συνεταξάμην.».

Ου παντός λημματοδοτείν εν slang.edu.

(Από ποίημα του Κωνσταντίνου Σλανγκάφη):

Εις τον Λαίουρα παραπονιούνταν
μια μέρα ο νιούμπης σλανγκιστής Ευμένης·
«Τώρα δυο χρόνια πέρασαν που γράφω
κ’ ένα πηδύλλιο έκαμα μονάχα.
Το μόνον άρτιόν μου λήμμα είναι.
Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Σλανγκ η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος.»
Είπ’ ο Λαίουρας· «Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
νάσαι υπερήφανος κι ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου νάσαι
πολίτης εις της Σλανγκ την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε διπλομαυρίσουν.
Στην αγορά της βρίσκεις Σλανγκοθέτας
που δεν γελά κανείς μπαγαποντοδότης.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η γυναίκα μόντ, ιδίως αν είναι όμορφη.

- Μπα, νέο μοντέλο στο slang.edu;

Και κυρίως, τα μοντέλα μεταξύ τους, αγαπιούνται με έναν αγνό και βαθύ αίσθημα χωρίς ιδιοτέλεια :-P (από Galadriel, 09/04/09)

Σχετικά: mod diplomatique, μόδιστρος, ο, Μ.Ο.Δ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Επειδή η έκφραση πάρε τα αρχίδια μου είναι αμφίσημη και μπορεί να παρεξηγηθεί ως επιτακτικό κάλεσμα για ευνουχισμό, πολλοί προκρίνουν το σερβίρισμα γλαρόσουπας.

Το μυστικό της γλαρόσουπας έγκειται στην παρουσίαση: «θα σερβίρουμε γλαρόσουπα εντός ολίγου» ή «μη φας έχουμε γλάρο» ή και ακόμα το τιραμισουρεαλιστικό «μη φας και έχουμε γλαρόσουπα και μπούτι από ελικόπτερο».

Τα συμφραζόμενα της γλαρόσουπας έχουν επαρκώς αναλυθεί, συνεπώς θα επικεντρωθούμε σε ιστορική αναδρομή του γλάρου ως έδεσμα και θα προτείνουμε νέο σλανγκολειτουργικό τρόπο σερβιρίσματος.

Ιστορική αναδρομή

Η σχέση κυνηγού - θηράματος μεταξύ ανθρώπου και γλάρου χάνεται στην προϊστορία (Fisher and Lockley, 1989). Πολλά ευρήματα τεκμηριώνουν την κατανάλωση γλάρων από την εποχή των παγετώνων. Κατά τον μεσαίωνα, ο γλάρος αναδείχτηκε σε είδος πρώτης ανάγκης για τους παράκτιους πληθυσμούς της Βρετανίας, όπου θεωρείται νοστιμότατο έδεσμα μέχρι και σήμερα. Στις δε Εβρίδες της Σκωτίας, ο γλάρος είναι το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο έδεσμα, ενώ οι απηυδισμένοι από το πολύ αρνί Νεοζηλανδοί το θεωρούν πρώτης τάξεως μεζεκλίκι. Περισσότερες πληροφοριές εδώ.

Οι κλασσικές συνταγές περιλαμβάνουν γλαρόπιτα, γλάρο μαριναρισμένο με μέντα, καπνιστό γλάρο σουφλέ. Οι σεφ της nouvelle cuisine μπόλιασαν την παράδοση με καινοτόμες ιδέες παράγοντας πιάτα όπως γλάρο με πιπερόριζα, γλάρο Veronique και mille-feuilles από mousse γλάρου. Περί ορέξεως... τζιτζίκια γιαχνί!

Νέος τρόπος σερβιρίσματος

Τα αρχίδια των παροικούντων σε διαδικτυακές κοινότητες έχουν πλειστάκις ζαλιστεί από εκνευριστικά και επίμονα τρολ. Πολλοί χάνουν το παιχνίδι απευθύνοντάς τους τον λόγο, με αποτέλεσμα οι τρολεατζήδες να θεριεύουν. Πρώτη γραμμή αμύνης μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο το «don’t feed the trolls» (το καθ’ ημάς «να ταΐζετε τους καβουροσλανγκόσαυρους, όχι τα τρολ»). Η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση των τρολ πλέον έχει στραφεί αλλού: ταΐστε τα τρολ, αλλά με συνταγές μαγειρικής! Κάθε φορά που κάποιο τρολ γράφει μαλακίες, η γιαλομικά ενδεδειγμένη γιατρειά είναι η ανάρτηση συνταγών, πράγμα που αφενός μεν προάγει την γευσιγνωσία αφεδύο δε ξενερώνει τα τρολ σε σημείο που αναζητούν θύματα αλλού. Και ποια καλύτερη προσέγγιση, σημειολογικά, από την ανάρτηση συνταγών γλαρούσουπας!

ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ à la Ιωνάθαν Λίβινγκστον

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 Γλάρος Νερό θάλασσας
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση 2 καρότα κομμένα στη μέση 3 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3 κοτσάνια σέλινο με φύλλα 1 κουταλιά της σούπας καλά υδρογονωμένου λίπους
διάφορα μυρωδικά
λίγο τυρί λίγο πιπέρι αλάτι 8 κουταλιές της σούπας ρύζι
2 αβγά γλάρου
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκινάμε αυτήν την υπέροχη συνταγή γλαρόσουπας ξεπουπουλιάζοντας το πουλί. Ακρωτηριάζουμε τα άκρα, αφαιρούμε το ράμφος και τα εντόσθια και πλένουμε το γλάρο καλά μέσα και έξω ώστε να φύγει η έντονη ψαρίλα. Τοποθετούμε ευλαβικά το πλι στην μπανιέρα και προσθέτουμε άφθονο θαλασσινό νερό. Αφήνουμε τον γλάρο να επιπλέει για τουλάστιχον 12 ώρες και μετά αλλ'αζουμε νερό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή τρεις φορές μέχρι να σιτέψει επαρκώς.
Μεταφέρουμε το κουφάρι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε περισσότερο θαλάσσιο νερό. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε το πρώτο νερό (για να μη μυρίζει). Ξαναγεμίζουμε με ζεστό θαλάσσιο νερό (που έχουμε ήδη βράσει). Αφήνουμε να πάρει πάλι βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό λίγο-λίγο, τηρώντας πάντα όλες τις προφυλάξεις για την επεξεργασία βιοεπικίνδυνων απόβλητων.
Μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για αρκετή ώρα. Όταν μαλακώσει ο γλάρος, αφαιρούμε όλα τα υλικά, αφήνουμε μόνο το ζουμί. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά γλάρου και το χυμό του λεμονιού, για να γίνει το αβγολέμονο. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε μια κουτάλα βαθιά μαγειρέματος ζουμί και ανακατεύουμε καλά. Αβγοκόβουμε τη σούπα ρίχνοντας λίγο-λίγο το αβγολέμονο κι ανακατεύοντας γρήγορα και φιλώντας στον αέρα, για να μη μας κόψει. Προσθέτουμε αν θέλουμε τα τρυφερά βιοενεργά κρεατάκια του γλάρου, ψιλοκομμένα.

Η σούπα έχει εξαιρετικές υπακτικές ιδιότητες και πρέπει να σερβίρεται πάντα κρύα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η κορασίς, που συνδυάζει τις ιδιότητες της σλανγκ, του φραπέ, του χταποδιού και της λιμπιντιάρας, όλα τα παραπάνω με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως! Παραμένει ανοικτό ζήτημα αν η ως άνω κορασίς είναι υπαρκτό πρόσωπο ή αποτελεί μυθοπλασία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει η ονείρωξη των Σλάνγκων Δράκων.

Πηγή: Vrastaman. (Ποιος άλλος;).

Σλάνγκος: Φοβερή σλανγκοφραπολιμπιδιάρα σου λέω!
Σλανγκαρχίδης φίλος: Ξέχασες ένα -χταπο.
Σλ.: Οκ, πάμε πάλι: Φοβερή σλανγκοφραποχταποδολιμπιδιάρα σου λέω!
Σλ.αρχ.: -χταπό τό 'χει ο Βράστα, όχι -χταποδό.
Σλ: Ωχ, δεν αντέχεσαι ρε φίλε! Πάμε πάλι: Φοβερή σλανγκοφραποχταπολιμπιδιάρα! (Ουφ, τό 'πα!). Μου έκανε φραπέ και ταυτόχρονα με καύλωνε χρησιμοποιώντας εκατοντάδες λήμματα του slang.edu. Να φανταστείς ούτε μια φορά δεν μου τον είπε «πούτσο», αλλά τον έλεγε με τις εκατοντάδες ονομασίες του σάιτ, τη μια μπαργαλάτσο, την άλλη μούτσος, την παράλλη μαστραλέκο! Μιλάμε για γούστα!

Το μασκοτ (από Vrastaman, 20/03/09)Στην άγνωστη σλανγκοφραποχταπολιμπιδιάρα !!! (από Vrastaman, 21/03/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Και τίποτα να μην ξέρει κάποιος από jazz, τον εν λόγω κύριο κάπου θα τον έχει πάρει τ' αυτί του. Το γνωστότερο κομμάτι του (το οποίο παρεμπίπταμπλυ συνέθεσε ο σαξοφωνίστας του γκρουπ, κ. Paul Desmond) είναι το Take Five, ελληνιστί Πάρε Πέντε, ευθεία αναφορά στο beat των 5/4 που είναι γραμμένο το κομμάτι.

Για τις ανάγκες του σάιτ, το όνομα του αρχηγού του γκρουπ, επιστρατεύεται για να δηλώσει ότι ο εκφέρων πέρα από σπεκ, σπεκάουα, σπέκια και αστρασπέκια, έχει και μουσικές γνώσεις ικανές να συνοδεύσουν την μέγιστη ποντοδοσία.

(από και καλά σχόλια στο παρόν σάιτ)

...Καλά, τι ανέβασες ο άθρωπας. Σπεκ κι αστερίες!

... Δύο Brubeck κι από μένα για να μην ξεχνιόμαστε! Εύγε νέε μου!

Take Ten! (από Vrastaman, 26/03/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο μεγάλος εμπνευστής για σλανγκολήμματα. Μιλάμε κυρίως για επώνυμους τεχνίτες του λόγου, αν και οι πραγματικοί ήρωες είναι οι σλανγκομάζες, που λέει κι ο Μάο, και ο πραγματικός σλάνγκαρχος είναι ο άγνωστος Σλάνγκος. Ο όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χρήστη του slang.edu από συσσλαγκιστή σε στιγμές σπεκουλαδορίας ή ειλικρινούς «προσκυνώ την πορδούλα σου!».

Προτείνω ως σλάνγκαρχοι να αναγνωριστούν οι:

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, Τζίμης Πανούσης, Χάρρυ Κλυνν, Λύο Καλοβυρνάς, Ηλίας Πετρόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας, Γιώργος Μητσικώστας, Σταμάτης Κραουνάκης, Ημισκούμπρια.

Ανθυποσλάνγκαρχοι: Ανίτα Πάνια, Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Καρβέλας, Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Ζουράρις, Μαλβίνα Κάραλη.

Συμπληρώστε ή διαφωνείστε ελεύθερα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified