Το Αβραμόδεντρο είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων 1996- Πρωτοχρονιάς 1997 επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου τουπίκλην Mπω Μπρυμέλ. Τότε, όπως διαβάζουμε εδώ: «[...] σχηματίζεται μια ιδιαίτερη κατασκευή από λαμπάκια, το αποκαλούμενο «Δέντρο της Αθήνας». Ουσιαστικά ήταν ένας μεγάλος σιδερένιος δοκός ύψους 31,5 μέτρων που αποτέλεσε τον κορμό για να κρεμαστούν πάνω του 50.000 λαμπάκια και να σχηματιστεί ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δέντρο παρουσιάζεται φωτιζόμενο περίτρανα από τον δήμαρχο Δ. Αβραμόπουλο. Γρήγορα κατακτήθηκε ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, κάνοντας την δημοτική αρχή να τονίζει ότι η Αθήνα διαθέτει το υψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης. Το δέντρο ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό τις βραδινές ώρες που ήταν φωτεινό. Ωστόσο το πρωί έστεκε άχαρο και σιδερένιο να ακούει σχόλια και σχολιανά από Αθηναίους και εφημερίδες. Μετά από αυτό,την δεύτερη τετραετία Αβραμόπουλου, το χριστουγεννιάτικο δέντρο μίκρυνε λίγα εκατοστά και του προστέθηκε πράσινη γιρλάντα ώστε να θυμίζει κανονικό δέντρο».

Πράγματι το fail με το Αβραμόδεντρο είναι ότι δεν θύμιζε δέντρο, αλλά ήταν απλώς μια σιδεροκατασκευή, ένα τσιτόδεντρο για να κλέψει το ρεκόρ μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ή και παγκόσμιου δέντρου με τίμημα το καρακιτσαριό και την κακογουστιά. Εγκαινίασε μια εποχή, όπου η Ελλαδούλα προσπάθησε να υποκλέψει πολλά και διάφορα ρεκόρ, όπως λ.χ. ολυμπιακά ρεκόρ με ντοπέ παίκτες και συμπληρώματα διαστροφής για να υπεραναπληρώσει τον βλαχαδερό της χαρακτήρα (και ζητούμε συγγνώμη εδώ από τους συμπαθείς Αρωμούνους και Αρωμούνες για τη σύγκριση).

Ο όρος Αβραμόδεντρο έμεινε έκτοτε για να δηλώνει μια σκεπτικιστική διάθεση των αχάριστων πολιτών της Αθήνας (και της Ελλάδας) είτε για το ορίτζιναλ Αβραμόδεντρο, είτε και για ανάλογα πομπώδη κιτσάτα υπερδέντρα που χαρακτηρίζονται από έλλειψη μέτρου και αισθητικής, τόσο στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και αλλού. Αποκορύφωση της αμφισβήτησης ήταν όταν στον περίφημο Δεκέμβρη 2008 ο απόγονος του Αβραμόδεντρου κάηκε από μπαχαλάκηδες (με την καλή έννοια). Φέτος (2014-2015) ευτυχώς δεν έχουμε Αβραμόδεντρο, αλλά Καμινοκάραβο, πλην ύστερα από μία ινσέψιο δίωξη των Σύρων προσφύγων από την πλατεία Συντάγματος, ώστε να γιορτάσουν οι Αθηνέζοι ινσεψιοειδώς το Christmas Spirit του Θείου Βρέφους που «οὐκ ἔχει ποῦ τὴν κεφαλὴν κλίνη».

Άλλα σλανγκικά δέντρα: καβλόδεντρο, λεφτόδεντρο, τσιχλόδεντρο, χυσόδεντρο.

1. το γνωστό σιδηροκατασκεύσμα που κοσμεί το κέντρο της Αθήνας, γνωστόν και ως «Αβραμόδεντρο» ;)
2. είχε περισσότερο πράσινο μπροστά στο μεγάλη βρεταννία η πλατεία ή είναι ιδέα μου; καλά ένα αβραμόδεντρο κρύο και πανύψηλο δεν είχαν σκεφτεί να βάλουν οι καημένοι; τσκ τσκ τσκ (Από το Φέισμπουκ).
3. Λίγο το “χεις να βρίσκεις ανθρώπινα ναυάγια εκεί που κάποτε ορθωνόταν περήφανο το μεγαλύτερο αβραμόδεντρο της Ευρώπης;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

  1. Το τριχωτό του αιδοίου. Αρχαιοκαυλιστί:λόχμη.

  2. Το αιδοίο που δεν είναι ξυρισμένο, αλλά διατηρεί το τριχωτό του. Αρέσει σε ρετροσέξουαλ τύπους. Πιθανόν αγγλιά από το bush/ full bush.

  3. Επίσης, η μεταφορά στα ελληνικά του ονόματος των George Bush πρεσβυτέρου και νεωτέρου.

1.Τα φιλιά μου πίσω από τ’αυτιά και στο λαιμό της την έκαναν να ριγάει καυλιάρικα και να μου παραδίδεται ενώ το ένα μου χέρι χαίδευε μιά ρώγα από το στήθος της και το άλλο ψαχούλευε μέσα στο θάμνο του μουνιού της ν’αποκαλύψει τις λεπτομέρειες ενός καλοσχηματισμένου μουνιού όπου ξεχώριζαν τα μικρά μουνόχειλα που σκέπαζαν μια τεντωμένη κλειτορίδα. (Εδώ).

2α.Μουνάκι: Ξυρισμένο ή θάμνος; Πως το προτιματε; Γιουλ Μπρινερ ή χιπις;
- ... Σαν αυγο καθαρισμενο
- Ξυρισμενα μονο τα μουνοχειλα
- Οπως το εφτιαξε η φυση
- Μουνι ναναι κι οτι ναναι.

- Παιδια SOS. Ψαχνω να γαμησω και να γλυψω ενα παρα πολυ τριχωτο θαμνος μουνακι. Δεν με ενδιαφερει η ηλικια αρκει να ειναι μεχρι 47 χρονων η γυναικα.Ψαχνω να βρω κατι παρομοιο με την Super Pornostar της Δεκαετιας 80's Kay Parker που εχει το ποιο μαλλιαρο τριχωτο θαμνος μουνακι που ειδα ποτε στην ζωη μου. Μου αρεσει παρα πολυ να γλυφω τριχωτα μουνακια τρελενομαι παρα πολυ οταν τα γλυφω. [...] Εχω προβλημα δεν με ερεθιζουν και δεν με αναβουν και δεν με γεμιζουν με ηδονη τα ξυρισμενα μουνακια. Δεν μου σηκωνεται με τιποτα. Παρακαλω μονο σοβαρες προτασεις και οχι μπουρδες παρακαλω. Το θεμα αυτο ειναι αφιερωμενο μονο στα ΤΡΙΧΩΤΑ ΑΞΥΡΙΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ ΘΑΜΝΟΣ ΜΟΥΝΑΚΙΑ . Παρακαλω παρα πολυ Οσοι δεν σας αρεσουν τα τριχωτα μουνακια και οι ασχετες ερωτησεις - απαντησεις σε αυτο το θεμα να μην απαντησουν. (Νήμα εδώ).

2β.Αξύριστο ή θάμνο;
- Μαγκες. Γνωριζει κανενας απο εσας κανενα μπουρδελο με κοπελα που να εχει αξυριστο η θαμνο 100% το μουνακι της;

-Φιλαρακι,οι σωστες επαγγελματιες δεν αφηνουν θαμνο για λογους υγειας.Ενα αξυριστο αιδοιο ειναι εστια μολυνσεως για μια γυναικα που πηγαινει με πολλους αντρες.Δυσκολο πολυ αυτο που ψαχνεις εως ακατορθωτο.

-όπως να είναι μουνί να παίζει.τι καραφλό τι με μαλλιά σκοπός του είναι να ρουφάει καυλιά. (Νήμα εδώ).

3.Ο George Bush aka Γιωργος Θαμνος, ξαναγραφει ιστορια. (Εδώ).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

α) Το ουίσκι μάρκας Jack Daniel's με μια δόση οικειότητας, σχεδόν τρυφερότητας, ή

β) Ο ηθοποιός Jack Nicholson, αποκαλούμενος έτσι κυρίως από φανς του, συνήθως αναφορικά με την περίοδο γύρω από τις ταινίες One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) και The Shining (1980).

α) Για πιάσε το θείο Τζακ να κάνουμε κεφάλι...

β) - Τι θα κάνεις απόψε; - Για μέσα με βλέπω, τηλεόραση... έχει τον θείο Τζακ κάπου νομίζω...

Επώνυμα ξίδια: μαλάμω (Μαλαματίνα), Ιωάννης Βαδιστής, ο Γιάννης που πορπατάει, Περπατόγιαννος (Johnnie Walker), πέρδικα, φάμους γκράους (Famous Grouse), εκατό πίπες (100 Pipers), δεκατεσάρ' (Cutty Sark), θείος Τζακ (Jack Daniels).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Όπως όλα τα πράγματα στο στρατό, απο το λιγότερο σημαντικό που μπορούνε όλοι να φανταστούνε έως το περισσότερο σημαντικό, έτσι και τα φαγητά υπόκεινται σε κάποιο κωδικοποιημένο σύστημα. Τα παραδείγματα πολλά: πούστης με κινέζο, πούστης με γύφτο κτλ. Σε αυτήν την περίπτωση ο γνωστός μέχρι και στις πέτρες Σάκης, και συγκεκριμένα μέσα από το άσμα του «Έλα Μου», ονοματίζει το πλούσιο και συνήθως φρέσκο πιάτο των ζυμαρικών με κιμά.

Ο κιμάς μπορεί να έχει χρώμα μπλε, λες και έχει 4 χρόνια στο ψυγείο ενώ έχει μόνο δύο εβδομάδες, αλλά τρώγεται ευχάριστα. Τα ζυμαρικά είναι τυχαία και ίσως τύχει να πέσει ραβιόλι αλλά οι πιθανότητες συγκλίνουν προς το κοφτό. Συνήθως είναι κολλημένα μεταξύ τους, αν και ο μάγειρας δικαιολογείται λέγοντας:
- «Τα κάλυψα ρίχνοντας λάδι μέχρι πάνω!»

Κανονικά θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και στην κατηγορία σιχαμερά αλλά κάποιος πρέπει να γευτεί την μαγειρική του μάγειρα στην μονάδα που κάποτε υπηρετούσα για να το καταλάβει.

- Τί φαΐ έχουμε σήμερα ρε μάγερας;
- Σάκη Ρουβά.
- Πάλι ρε μάγερα; Και την προηγούμενη Δευτέρα αυτό μας τάισες.
- Α, αυτό είναι το καινούριο, ντουέτο με Κοκκίνου. Σάλτσα.

Γύρνα πάλι γύρναααα πάλι γύρνααα (από Galadriel, 10/10/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Είναι θλιβερό γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων αγνοούσαμε την βουκολική αυτή λέξη μέχρις ότου ο ευφραδής Βύρων Πολύδωρας (επινοητής του Στρατηγού Ανέμου και της ασύμμετρης απειλής) αποφάσισε να μας την υπενθυμίσει και να της δώσει νέα διάσταση με μια εξαίσια αγόρευσή του στη Βουλή από την οποία το μόνο νόημα που βγαίνει είναι πως γράνα θα πει υδραγωγός. Όλα τα υπόλοιπα λεγόμενά του μάλλον σε χαζό τριπάκι φέρνουν και η αποκρυπτογράφησή τους χωρίς τη λήψη ναρκωτικών είναι μάταιη και ουτοπική.

Η λέξη γράνα λοιπόν είναι σλαβικής προέλευσης, ενσωματώθηκε στην ελληνική γλώσσα στα μεσαιωνικά χρόνια, χρησιμοποιείται ιδιωματικά και όντως θα πει υδραγωγός, αλλά και χαντάκι.

Η εν λόγω αγόρευση/διδασκαλία του Πολύδωρα έγινε αυτό που λέμε instant classic και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της καλτ κληρονομιάς μας μαζί με την επική τελευταία εκπομπή του καναλιού 67, το άσμα «Άντε σπάσε ρε μαλάκα» από την ταινία «Καμικάζι αγάπη μου», τον παράγοντα Εδεσσαϊκού και τα τόσα άλλα μνημεία του νεοελληνικού πολιτισμού.

Ας τα διαφυλάξουμε γιατί, εν τέλει, «γι' αυτά πολεμήσαμε»!

  1. (Η αγόρευση του Βύρωνος Πολύδωρα)

«Σας ζητώ να εκτιμήσετε... ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε... ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε... ότι πάσχουμε... ως κράτος... ως κοινωνία... ως διοικητική δομή... από τους εργάτες -εντός εισαγωγικών- του πεδίου!

Ποιος θα δει την κομμένη γράνα; Γράνα! Που σημαίνει υδ-ρα-γω-γός! Που καταστρέφει το νερό! Τοοο.. έδαφος! Και ύστερα γλείφει και κόβει την άσφαλτο! Και θα έρθουμε εμείς ύστερα... οι Συβαρίτες πολιτικοί της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας και των σχεδιασμάτων... έχασαν... έχασαν από τον Κρότωνα... Θα έρθουν οι Συβαρίτες πολιτικοί να πουν: εδώ, τα δισεκατομμύρια... στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα! Γιατί ο δρόμος Τριπόλεως-Καλαμάτας κάνει εξ' αιτίας της διακοπής απ' το νερό... Αλλά και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε!»

  1. (Από εδώ)
    «Είχε προηγηθεί , από τα μέσα του 7ου αιώνα η ανοργάνωτη εγκατάσταση Σλαβικών Νομάδων που διείσδυσαν ανεμπόδιστα και σχημάτισαν σκόρπιους καθαρά αγροτικούς οικισμούς, χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους. Με το πέρασμα των χρόνων και προ της εμφάνισης των Φράγκων είχαν σχεδόν όλοι απορροφηθεί από το κυρίαρχο Ελληνικό περιβάλλον. Στην οριστική αφομοίωση συνετέλεσε δραστικά και η επιτυχημένη προσπάθεια εκχριστιανισμού από το Βυζάντιο.
    Κατάλοιπα αυτής της εγκατάστασης είναι τα διάφορα τοπωνύμια που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν (Βυδισοβα στο Δήμο μας και Γαράντζα - Παυλίτσα - Γαρδίτσα στον περίγυρο). Επίσης λέξεις με καθαρά αγροτικό νόημα (όπως γράνα, σβάρνα, λόγγος, καρβέλι, κ.λ.π).»

Η αγόρευση που άφησε εποχή. (από Cunning Linguist, 25/04/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λανσάρισμα του ονόματος της δυναστείας του εξαδάκτυλου πρώην βασιλιά σε ένα νέο είδος χάμπουργκερ.

- Έκοψες τον Κοκό ντι γκρέτσια στο opening των Ολυμπιακών του Πεκίνου; Πρώτη μούρη ε;
- Ποιον είπες; Tον κοκορέτσια;
- Σιγά μην είπα τον κοντοσούβλια. Ε κουφάλογο... αν είδες τον πρώην βασιλιά στο opening των Ολυμπιακών του Πεκίνου λέω.
- Καλά μη γκαρίζεις. Σε ακούω. Τον είδα. Νομίζω ρε εσύ πως αντί να περιφέρεται από δω κι από κει, αναζητώντας ποιος ξέρει τι, πως θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο δημιουργικό.
- Τι δηλαδή;
- Να λανσάρει το όνομα του σε ένα νέο είδος χάμπουργκερ.Το γλύξμπουργκερ. Ο Γκορμπατσώφ δηλαδή ήταν καλύτερος που λάνσαρε το όνομα του στη βότκα Γκορμπατσώφ;
- Για λέγε...
- Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια αλυσίδα με καταστήματα που θα έχουν ως λογότυπο την κορόνα και θα μπορούσαν να υπάρχουν διάφοροι τύποι χάμπουργκερ με τα ονόματα των μπαρμπάδων της δυναστείας.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

το, [ουσ.] Όργανο μέτρησης ποδοσφαιρικών ικανοτήτων. Ο όρος προέρχεται από τον συνδυασμό της παραδοσιακής μονάδας μέτρησης «καντάρι» (ξέρει πολλά καντάρια μπάλα) και του ονόματος του Πάολο Μοντέρο, μυθικού δρεπανηφόρου άρματος από την Ουρουγουάη που έκανε καριέρα στη Γιουβέντους και του οποίου οι ικανότητες ισοδυναμούν με 1 unit στο καντερόμετρο (χωρίς μονάδες).

  1. - Τι λέει ο Σέρβος χαφ του Βηταεθνικού;
    - Τι να πει ρε! τον βάλανε στο καντερόμετρο και έγραψε αρνητικά ψηφία.

  2. - Άκου να δεις φίλε, καλός ο Πελέ δε λέω, αλλά μπροστά στον Ντιέγκο δεν πιάνει μια. Ο κοντός όπου κι αν έπαιξε έσπασε τα καντερόμετρα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified