Εκ του αγγλικού no name (=δίχως όνομα).

Επειδή γραμμένο με κεφαλαία αποτελείται από γράμματα κοινά σε λατινικό κι ελληνικό αλφάβητο, εμφανίζεται (κι ενίοτε προφέρεται εντείνοντας μια κάποια σλανγκιά (;)) και σαν νονάμε.

Ίσως να φταίει που τα «anon», «anonymous» είναι κάπως φορτισμένα εδώ και καιρό, πάντως εμφανίζεται κατά κόρον σαν εσκεμμένα επιλεγμένο πλέον κι όχι αυτόματο νικ σε διάφορα σάιτια και νετικά φόρα.

Από εκεί μοιραία διέφυγε και στον προφορικό λόγο. Έτσι:

  • Αναφέρεται ενίοτε απαξιωτικά, σε οποιοδήποτε προϊόν (αν και κάπως συχνότερα για συσκευές, μαρτζαφλέρια κι ανταλλακτικά) άγνωστης κατασκευής και έως ύποπτης προέλευσης ή άγνωστης μάρκας που συχνότατα αποδεικνύεται πως είναι η αθάνατη, διαβόητη και υπεραγαπημένη από νεοφιλελεύθερους κατασκευαστές κι εμπόρους «μ’ έκαψες». Προσόν τους, τι άλλο, η ασυναγώνιστη τιμή.

Όχι βέβαια πως όλα τους είναι μούφες. Κάθε άλλο. Ενίοτε η σχέση ποιότητας-τιμής τα καθιστούν ιδανική επιλογή, ειδικά για ό,τι δεν φαίνεται. Εξού κι αποτελούν στόχο όχι μόνο κάθε φραγκοφονιά αλλά και κάθε χιπστερά που σέβεται το όνομά του.

  • Όταν αναφέρεται σε κάποιο μωράκι ή ζωντανό υπονοεί χαριτολογώντας το ακόμη αβάφτιστο.

  • Όταν αναφέρεται σε κάποιο άτομο υπονοεί κυρίως τον ασήμαντο, τον τυχάρπαστο, τον τίποτα, αυτόν που δεν τον ξέρει η μάνα του, τον εκάστοτε Πίου και χρησιμοποιείται συνήθως σαν αντιπαραβολή με κάποιον πασίγνωστο, αποδεδειγμένα ικανό και αποδεκτό απ’ όλους.

1.
«Βάλαμε δέκα ντουζίνες γκαζάκια στην υπηρεσία της επανάστασης και καταφέραμε να κάψουμε μόνο επτά αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό! Και να σκεφτείς πως ήταν το ντεμπούτο μας ρε λογοκρισία το...», φέρεται να έχει δηλώσει ο εγκέφαλος των αγνώστων σε γνωστή εφημερίδα. -«Φταίει ο λογοκρισία ο αρχηγός μας που είναι τσιγκούνης και αγόρασε νονέιμ γκαζάκια!» δήλωσε ένας από τους αγνώστους αφήνοντας να διαφανεί μια διασπαστική τάση στις τάξεις της «φλόγας» των γνωστών αγνώστων.

2.
Άκουσα ότι αυτός που την γαμάει τώρα είναι ο εγγονός του Μίσκου με τα μακαρόνια. Και από τότε τα έκοψα και παίρνω «Στέλλα» σιγά μην του παίρνω και τις καπότες … Πάρε νονέιμ ρε από το σούπερ μισή τιμή σχεδόν και ίδια ποιότητα.
(Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής αναφέρεται σε μια γνωστή Ελένη)

3.
Φίλε μου δεν είναι λογική αυτή. Δείχνεις σε έναν άπειρο που ζητά πληροφορίες να αγοράσει μια σχεδόν νονέιμ μούφα και να αρχίσει τις μόντες, χωρίς καν να του εξηγήσεις το σκεπτικό σου. Ειδικά αφού έχει διάθεση να δώσει και κάποια χρήματα και να πάρει κάτι καλό που θα τον βγάλει για χρόνια, αλλά ακόμα και αν θελήσει κάτι καλύτερο να μπορεί να το πουλήσει!

4.
-Αγοράκια δεν έχει αυτή;
-Ένα κι ένα.
-Δημήτρη και Μαρία;
-Όχι! Δήμητρα η μεγάλη και νονέιμο μικρός μέχρι το Πάσχα. (sic)

5.
Πώς να ασχοληθώ με τους δικούς μου παίκτες όταν ακούω ότι αγόρασε τον Μπελούτσι 12 εκ ευρώ; Εδώ ρε καρμίρηδες δεν δώσατε 6 εκ να πάρετε τον Ρουμπέρτο Κάρλος και έχετε πάρει κάτι νονέιμ που τους βγάζετε καλύτερους και από τον Μπέκαμ. Είμαι εναντίον των απατεώνων και των ηλιθίων και οι Ολυμπιακοί πληρούν και τα δυο κριτήρια.

6.
Στο Carrefour δίπλα στο Φάκτορυ στην Πειραιώς έχει Σόνυ, Σένσισερ και κάτι νονάμε 3 ευρώ έκαστο. Στον όροφο σε κάτι καλαθάκια. Ξεστοκάρουν διάφορα.

(Πλην του 4, όλα απ’ το δίχτυ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Παγκοσμίως γνωστό παρατσούκλι που κόλλησαν οι Βρετανοί της RAF στο αμερικάνικο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο Douglas C-47 Skytrain που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον απ’ τους συμμάχους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι τα μέσα του ‘50.

Κατά συνέπεια, όσες απέμειναν μετά από περίπου εξηντακονταετία αν και τιμημένες, τελούν υπό αχρηστία σαν μουσειακό είδος.

Σαν υποτιμητικός χαρακτηρισμός (εξάλλου εμπεριέχει και το –«κότα») εκτοξεύεται συχνότατα σε στρατώνες κάθε όπλου από και γαμώ τα μαχίμια εναντίον των ..μη. Τουτέστιν· γιωτάδων, αρρωστιάρηδων με αιτία ή χωρίς, βυσμάτων ή όχι κατσικωμένων σε λουφαδόρικη υπηρεσία ή πόστο (γραφιάδων, σιτιστών, μαγείρων, οδηγών των αστεράτων).

Περιπαικτικά, σε όσους βρίσκονται σε ανάρρωση ή σαν πρόκληση για σύγκριση.

Μεταξύ μονίμων, σε οσονούπω συνταξιούχους με την έννοια του παροπλισμένου.

Παίζει κι εκτός στρατώνων σε κάθε είδους σινάφι που η μαχητικότητα σε σωματικό επίπεδο αποτελεί προσόν (ψαροντουφεκάδες, κυνηγοί, αθλητές, ορειβάτες κι άλλα παρόμοια).

Το ‘χω ακούσει και για αποσυρμένη απ’ την πιάτσα πουτάνα.

Αν και λέγεται μεταξύ στρατιωτίνων, η χρήση του όρου παραμένει αντρική υπόθεση.

1.
Kάνουμε έρανο τώρα στην Θεσσαλονίκη να μαζέψουμε μερικές εξάδες φανελάκια γιατί πολύ ιδρώνετε στο πυροβολικό. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ρε παλιοντακότα που όλη μέρα βγάζεις φωτό και γυρνάς στα καφενεία. Σουρουκλεμέ, ε σουρουκλεμέ. Μια εξυπηρέτηση σου ζητήσαμε, να μας κόψεις την συντήρηση και χλόμιασες. Παλιο-όπυ.

2.
Και για να τελειώνουμε βλάκα εκεί που υπηρέτησα εγώ δεν έχεις τα ορχίδια ούτε από την πύλη να περάσεις. Με δεκαοκτώ νυχτερινά άλματα βλάκα και βατραχοπουλάδα ούτε στον ύπνο σου δεν έχεις δει τον εαυτό σου παλιοντακότα. Και δεν αξίζεις να φοράς στολή του ελληνικού στρατού ποντίκι. Μια αναφορά στην ΑΣΔΕΝ είσαι ξεφτιλισμένε και θα δεις πως είναι από μέσα οι Ε.Σ.Φ. Και να ξέρεις όλα και όλοι μαθαίνονται , αγωνιστάρα ....

3.
Γιώτα, γιώτα, ζωή και κότα,
Γιώτα, γιώτα, σκατοντακότα.

4.
-Σήμερα ξεπέρασα το φάσμα των τριών εκατομμυρίων(3.000.000) χιλιομέτρων. Τι να μου ευχηθώ;
-Ότι ήρθε η ώρα να βγεις στην σύνταξη, πόσες φορές θα μηδενίσεις το κοντέρ παλιοντακότα!!!

C-47A Dakota (από sstteffannoss, 10/12/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Διασαφηνίζοντας και συμπληρώνοντας τον δωρικό ορισμό του kemper αλλά και τους σχετικούς των elias-jelay και johnblack εδώ:

Πιασάρικο προτρεπτικό - επιφωνηματικό που ● κάνει λαμπρή καριέρα σε στίχους καψουροτράγουδων αφού επιτείνει την έκφραση του παράφορου νταλκά που προκαλεί το αντικείμενο του πόθου, επιζητώντας μαζοχιστικά μια ψυχικά ηδονική ..οδύνη,

● σαν παραγγελιά στον επί το έργο βιρτουόζο παντός είδους, τον καλεί να στείλει με την τέχνη του κάθε μερακλωμένο στο επέκεινα, συνήθως μέσω της διονυσιακής οδού,

● πάνω στη δημιουργία ή την πρόβα σαν καλλιτεχνική παρακίνηση στον οργανοπαίκτη, τον τραγουδιστή ή και τον ηθοποιό τον καλεί να προσθέσει φίλινγκ, πάθος, ψυχή, «αίμα», ή και δράμα στο παίξιμο ή την ερμηνεία του,

● υπό μια έννοια, στο πιο ενθουσιώδες, είναι σχεδόν ταυτόσημο του «παίζε μπάλα» σε συνδυασμό με σπέκια,

● σαν τίτλος άρθρων εκφράζει μια ανδροπρεπή ..κλαψομουνίαση για ευγενείς πόθους που δεν επιτεύχθηκαν εξαιτίας της πουτάνας τύχης, της κακούργας κενωνίας, της άπιστης στρογγυλής θεάς, της ανικανότητας ή αστοχίας εκείνου που πάνω του είχαν στηρίξει όλοι τις ελπίδες τους,

● σαν ντοπάρισμα στον κολλητό, τον συμπαίκτη, τον συναγωνιστή τον καλεί σε υπερπροσπάθεια για ξεπέρασμα προβλημάτων, του εαυτού και των ψυχικών ή σωματικών του δυνάμεων όταν αυτός τα ‘χει δώσει σχεδόν όλα. Αν ταυτόχρονα αυτό προκαλεί ..πόνο στον αντίπαλο· ακόμη καλύτερα,

● και πέραν της προστακτικής ενίοτε σημαίνει και «βγάζω γούστα», ξεχαρμανιάζω,

● λέγεται σαφώς συχνότερα σκωπτικά (τελευταία, πολιτικολογώντας, η έμφαση πέφτει στη μαζοχιστική πλευρά της έκφρασης) παρά κυριολεκτικά ενώ γραπτώς, επιπλέον, συχνά στοχεύει στον εντυπωσιασμό συνήθως οπαδών.

Εξαιρετικά πετυχημένο το «δώσε Bono» του Khan.

1.
Μια εμφάνιση έκπληξη έκανε ο Έλενα Παπαρίζου στη Θεσσαλονίκη στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά η Πάολα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια μετά την guest εμφάνιση της σε κλαμπ της συμπρωτεύουσας επισκέφθηκε το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Πάολα και μάλιστα ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε μαζί της. «Δώσε πόνο Πάολα...όλες οι γυναίκες αξίζουμε Πάολα» φώναξε χαρακτηριστικά στη λαϊκή τραγουδίστρια ... (1ο μήδι)

2.
Δώσε πόνο μικρέ! Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ χορογραφίας. Τι να πρωτοθαυμάσεις; Το πάθος, την ένταση ή τα ακροβατικά. Ο νεαρός πιθανότατα ινδικής καταγωγής δίνει ρέστα στους ήχους της μουσικής και με μοναδική πλαστικότητα σαρώνει το σαλόνι του σπιτιού του κάνοντας επίδειξη ικανοτήτων. (5ο μήδι)

3.
«Δώσε Πόνο» τιτλοφορείται το νέο promo-single του Ominus μέσα από το επερχόμενο mixtape του με τίτλο «Ominus Prhyme II: Ο θρόνος του Έκπτωτου», όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει διαδικτυακά μες στο 2013 εντελώς δωρεάν! Σ’ ένα κομμάτι όπου το εκρηκτικό του μπάσο ταράζει κάθε δυνατό ηχοσύστημα, ο Ominus δίνει πόνο στο μικρόφωνο με τον δικό του μοναδικό τρόπο ταρακουνώντας όλα τα club της χώρας για ακόμα μια φορά, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει κάθε κυκλοφορία του ανεξάρτητου label του, «Legacy Entertainment». Εσείς απλώς δυναμώστε την ένταση, νιώστε τον ρυθμό και «δώστε πόνο» δίχως όρια και αναστολές! (2ο μήδι)

4.
Δώσε… πόνο. Τσούζει, πονάει, πικραίνει. Όλα αυτά και άλλα πολλά κάνει ο Λέτο και τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης κλαίνε…

5.
Δώσε πόνο Φώτη! ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ!!! ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ;

6.
-Έχεις πιει πολλά τσιγάρα εσύ μου φαίνεται και δίνεις πόνο στο graf section
-….
-Μην αφήνεις τίποτα δώσε πόνο...

7.
Δώσε… πόνο Γιούβε. Είτε τους αρέσει είτε όχι, η Γιουβέντους θα αποδείξει ότι παρά τα όσα πέρασε από το 2006 κι έπειτα, από τους αντιπάλους της θα ξεφύγει και πάλι για τα καλά σε χρόνο-ρεκόρ. Θα ανοίξει πολύ την ψαλίδα, παρά την μεγαλύτερη αγωνιστική και οικονομική ζημιά της ιστορία της, επειδή πολύ απλά είναι η Γιουβέντους. Άρα, όλοι οι άλλοι είναι πολύ μικροί μπροστά της. Και αυτό τους πεθαίνει καθημερινά!

(Ως εδώ, όλα απ’ το δίχτυ)

8.
-Να μου τα δώσεις;
-Τι έβαλες πάνω ρε μαλάκα πάλι!!... Πόσα;
-Όσα βγούνε.
-Έτοιμος όταν είσαι.
-…1…- …2… - …3…Φουουουουουού!!
………
-Πέντε… Έξι! …Έλα ένα ακόμη!! -Φου! Φου!! φουουουού!!!
-Επτά!!! Δώσε πόνο!!!
-Φουού α-α-α- ΑΑΑΑΑγκγκγκ Σςςςςςς ΆΆΆ!!! …Γκλανγκ!! (sic σε σιδεράδικο).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Είναι κάποιες στιγμές που το συλλογικό ασυνείδητο είναι σε φάση Rec. (Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό· το αγνοώ). Σε μια τέτοια, η τραγική ηθοποιάρα Κατερίνα Χέλμη σαν Μαρίνα στα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, εν έτει 1963, απειλεί εις μάτην τον προφανέστατα γάιδαρο νταβατζή της... Ντόρη (Κώστα Κούρτη): «Μη φύγεις Ντόρη μου, μη φύγεις! Θα φαρμακωθώ Ντόρη...» σε μια σκηνή που άνετα την λες κλασική. Δεν ήμουν τότε εκεί - δεν ξέρω.

Σαν απειλή βέβαια, και δη για γκομενικά, κυκλοφορούσε παλαιόθεν. Το βεβαιώνει π.χ. ο Ρούκουνας στο άσμα «Ξενιτιά Μαγκούφα» του 1935.
Αλλά σήμερα το κόβω κάταχλωμο αυτό το «Θα φαρμακωθώ» να το πάρουν περισσότεροι στα... τραγικά, απ’ όσοι στην πλάκα.

Έτσι, σαν ήπια σλανγκιά, κυκλοφορεί σαφώς κοροϊδευτικά παρέα με τα συνοδευτικά «μη φεύγεις», «γύρνα» και λοιπά ομοειδή, σε έντυπα και νέτι, αλλά και προφορικά (με ύφος επιτηδευμένα Αλμοδοβαρικό ή εμφατικά σταρχιδικό), για να τονίσει την πελώρια απόσταση της σύγχρονης (ξανα-ματα-)παρατημένης κι ενίοτε χειραφετημένης Ελληνίδας, από την τότε.

Και όχι μόνο. Απηχεί χαριτωμενίστικα τον πόνο της εγκαταλελειμμένης Χέλμη-Μαρίνας κι από οτιδήποτε εξαρτησιογόνο που μπορεί να παίζει σε μια καταναλωτική κοινωνία που πλέον καταπίνει μεν πολλά και διάφορα φαρμάκια, αλλά αν ενίοτε εκτοξεύει βιτριόλι ή συχνότερα πηδά απ’ το μπαλκόνι, δεν το κάνει πλέον από προδομένη καψούρα.

  1. Φρουζάκη μου, Πες μου τι θέλεις από μένα; Να φαρμακωθώ; Να κόψω τις φλέβες μου; Να αυτοκτονήσω; Πες μου τι. Δεν μπορώ άλλο μακριά σου λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  2. Όμως, μεγαλώνοντας, ξεκαθάρισα τα πράγματα στο μυαλό μου. Άλλο ο έρωτας κι άλλο η σεξουαλική σχέση. Στην πρώτη περίπτωση δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον άλλο. Αρκετές φορές αφήνεις τη δουλειά και τα ενδιαφέροντά σου για εκείνον. Λες ψέματα για να μη ζηλέψει και τον χάσεις. Είσαι χαρούμενη μόνο και μόνο που αναπνέει δίπλα σου. O έρωτας είναι σπάνιος, γι’ αυτό και υπερεκτιμημένος. Στη δεύτερη περίπτωση, πάλι, απλώς δεν μπορείς να μην κάνεις σεξ με τον άλλο; γιατί απλώς δεν μπορείς να μην κάνεις σεξ. Κι αν εκείνος φύγει στην άλλη άκρη της γης, δε χρειάζεται να βάλεις τα κλάματα και να ωρύεσαι «Τάσο, μη φύγεις, θα φαρμακωθώ», εφόσον κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κι όσο για τα οne-night stands, παρά τους κινδύνους που περιέχουν, πιστεύω ότι είναι η πιο τίμια σχέση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, η μόνη στιγμή όπου και οι δυο είναι απόλυτα ειλικρινείς.

  3. Σάιπρους, μη φεύγεις. Γύρνα πίσω. Θα φαρμακωθώ!! Μάλιστα, αποκλειστήκαμεν. Που τον Νιόβρη, με ΡάιανΈαρ, με Σάιπρους, με τίποτες. Καμία κατευθείαν πτήση Βρυξέλλες-Κύπρος, μόνον ενδιάμεσες με κάτι στάσεις των 6 ωρών. Πως τα γέριμα θα έρτουμεν έσσω μας λαλείτε μου;; Προς το παρόν για τα Χριστούγεννα έκλεισα εισιτήρια να έρτω που Λονδίνον. 600 ευρώ !!!!! 600 ευρώ σαν το κουττούτζιν!!!! 600 ευρώ πάω στον Καναδά τζαι έρκουμαι που δαμέ!!!!

(Όλα απ’ το δίχτυ)

All time classic (Στο 1’:37”) (από sstteffannoss, 18/12/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα Friskies (προφανώς απ’ το εγγλέζικο frisk: χοροπηδώ παιχνιδιάρικα, frisky: ζωηρός/ πεταχτός) της εταιρείας Purina που αποτελεί παρακλάδι της πολυεθνικής Nestlé, το ξέρουν κι οι κότες, είναι μάρκα ζωοτροφών για σκύλους και γάτες.

Ο όρος όμως χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει υποτιμητικά μεν, πλην περισσότερο χαριτωμένα παρά συγκαλυμμένα:

● μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλων – αοιδών (αλλά και των θαυμαστών τους), που σνομπάρουν οι εγχώριες καλλιτεχνικές ελίτ και τα Μέγαρα Μουσικής, αν και τα προϊόντα του ταλέντου τους χαρακτηρίζουν αδιαμφισβήτητα την πολιτιστική ζωή των νεοελλήνων,

● τους χώρους διασκέδασης κοινώς γνωστά ως σκυλάδικα, όπου πραγματοποιούνται διονυσιακά η εκτόνωση αλλά κι η εκδήλωση κάθε νταλκά, παρέα με την επίδειξη του μοναδικού ταπεραμέντου της φυλής στον τομέα δημόσια διασκέδαση και

● τα ομώνυμα άσματα με τους απαράμιλλους σε πρόκληση πλείστων συναισθημάτων στίχους, που αργά ή γρήγορα θα βρουν μια κάποια θέση στη λαογραφία.

Η εκτόξευση λουλουδιών στον τραγουδιστή αποτελεί μια καθόλα ευγενή συνήθεια που όμως στα σκυλάδικα η επιδεικτική κατάχρησή της και στους ενθουσιασμένους χορευτές και δη χορεύτριες, αποτελεί θεσμό εκ των ουκ άνευ.

Εξού κυκλοφορεί η δηλωτική του ποιού του τραγουδιστή αλλά και του γούστου κάποιου ατόμου υποτιμητική έκφραση «του/της πετάνε φρίσκις».

Ιδιαίτερη κατηγορία σκύλου αποτελεί ο πιστός κομματόσκυλος.
Υπονοώντας, πάντα υποτιμητικά και απαξιωτικά, τόσο αυτόν όσο και την ενίοτε γκουρμέ ανταμοιβή του, κυκλοφορεί η έκφραση «τον ταΐζουν φρίσκις».

Παρεμπιπτόντως: ελλείψει άλλων κονσερβών στα ράφια των σουπερμάρκετ και μπροστά στο φάσμα του εξ ασιτίας θανάτου λόγω κάποιας ντεμέκ επικείμενης καταστροφής, προνοητικοί ή πανικόβλητοι Έλληνες καταναλωτές (όπως το δει καθείς) που παίρνουν το ζήτημα επιβίωση πολύ σοβαρά, καβαντζώνουν τις εν λόγω αλλά και ομοειδείς κονσέρβες καλού - κακού.

Λόγω γαστριμαργικού ταμπού, κόντρα στις Αρχές μου, αδυνατώ να επιβεβαιώσω τις φήμες για το απολύτως ανεκτό της γεύσης και τη διατροφική αξία τους.

  1. Το δεύτερο ημιχρόνιο διαδραματίστηκε στο bar estilo ιδέα του Τάσου και όπως καταλαβαίνετε ένα κομβόι από τζιπ κατηφόριζε για να πούμε και ένα τραγουδάκι. Και όπως πολύ καλά μυριστήκατε οι περισσότεροι χάθηκε η μπάλα εκεί (…). Σαμπάνιες, ουίσκι, σφηνάκια, ζεϊμπεκιές, χαρτοπετσέτες, ποτήρια ιπτάμενα που λόγο της βαρύτητας έσκαγαν στο πάτωμα, ένας τύπος με μια άσπρη τούφα εκεί που χόρευε ξαφνικά τον έβλεπες σαν τον Peter Pan να εκτοξεύεται πάνω στο μπαρ και να τραβάει φωτογραφίες, ρεπερτόριο από Καζαντζίδη και Χρηστάκη μέχρι Γονίδη και Τερζή. Δεν περιγράφω άλλο. Και λέμε κατά τις 5, δεν πάμε γιατί τα φρίσκις δεν τα γλυτώνουμε απόψε; Και όλοι με μια φωνή αναφώνησαν ναιιιιιιιιιιιιιι! Έλα όμως που ο Τάσος είχε άλλη άποψη και εγώ είμαι και λίγο επιρρεπής…

  2. - Στο μαγαζί πώς πάνε τα πράγματα από άποψη κίνησης; Κακά τα ψέματα, Βασίλη, είναι ακριβές οι τιμές, γενικά.
    - Ο κόσμος έρχεται γιατί για ένα τέτοιο σχήμα δεν είναι ακριβές οι τιμές. Έχουμε ανεβεί 36 άτομα από την Αθήνα, δεν είναι καθόλου ακριβές. Ακριβά είναι τα άλλα, τα φρίσκις, που άλλωστε είναι και χώροι επίδειξης κομπλεξισμού, χλιδής κτλ.

(09/05/10. Ρωτά η Έλσα Σπυριδοπούλου - Απαντά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου)

  1. Στη δισκογραφία της Πάολας, φρίσκις ό,τι τραγούδι θες.

  2. Ρε άντε από ‘κει ρε λούληδες φλώροι που θα μιλήσετε για τη Μαντώ και το αν είναι διασκευή ή όχι. Στα παπάρια μου κιόλας. Τέτοια φωνή δεν έχει ξαναβγεί στην Ελλάδα. Επειδή δεν έκανε καριέρα με το μουνί της σαν κάτι σκυλούδες μπάολες θα τη βγάλετε και άχρηστη. Μπαγλαμάδες. Αυτή φταίει που δε γεννήθηκε σε καμιά χώρα της προκοπής να κάνει διεθνή καριέρα. Τραβάτε στα σκυλοτροφεία που μεγαλώσατε ν' ακούσετε την παγώνα την Kαραμήτσου και να της πετάτε φρίσκις στην πίστα. Βλαχαδερά, άμουσα υποκείμενα.

  3. … γράφεις ότι όλος ο θόρυβος για υποβρύχια που γέρνουν ήταν για κλάματα. Για ψάξε λίγο το ιστορικό της υπόθεσης, όχι μόνο πασοκικές θεωρίες που σε βολεύουν. Τελικά τα κομματόσκυλα σάς ταΐζουν με φρίσκις; Με αυτά που γράφεις είσαι εσύ για κλάματα.

(Όλα απ’ το δίχτυ)

Πορνοστάρ- σκυλί ατάιστο με το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό όνομα W(h)iska. Εδώ σε ακτιβιστικό στιγμιότυπο με τις Femen, καθώς διώκεται για πολιτικούς λόγους στην Ουκρανία. (από Khan, 25/12/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αποτελεί συνειδητή ή όχι, χυδαία απόδοση των χυδαίων αμερικανοεγγλέζικων boy / male / man-cunt, boy /man-pussy, boyhole, manhole (με την σεξουαλική έννοια κι όχι: «το άνοιγμα φρεατίου υπονόμου»).

Αναφέρεται υποτιμητικά στη σούφρα τού παθητικού και θηλυπρεπή πούστη.

Σαν βρισιά, μπορεί να προσβάλει βαρύτατα ακόμη και κωλομπαράδες (ιδιαίτερα αν προέρχεται από το ίδιο, ή χειρότερα απ’ το... βατευόμενο σινάφι, που άλλωστε έχει μια άλφα ροπή στο ξεφώνημα), αφού υπονοεί απαξιωτικότατα θηλυπρέπεια και παθητικότητα που ανέκαθεν και σε κάθε κακούργα κενωνία, λέρωναν το κούτελο κάθε αρσενικού, ακόμη κι αυτού που ξέρει καλά πώς να τη βγάζει καθαρή.

Εννοείται, πως η χρήση του όρου περιπαικτικά ή χαϊδευτικά απαιτεί κάποια ...οικειότητα.

Η στενή σεξουαλική συνάφεια μουνιού και κώλου έχει πολλάκις, απολαυστικότατα κι επαρκέστατα καταγραφεί στο σάιτ από patsis: «δύσκολο μουνί ο κώλος» και «σφιχτό μουνί ο κώλος», Vrastaman: «κωλόμουνο», iwn, Vrastaman, spydel: «από τον κώλο στο μουνί, δυο δάχτυλα και κάτι», DirtyTalking: «απ' τη ζωή στο θάνατο είν' ένα μονοπάτι και από τον κώλο στο μουνί, δυο δάχτυλα και κάτι», klanidi, John Kar: «απ' το μουνί στον κώλο», Hank: «ο κώλος είναι το μουνί του μέλλοντος», HODJAS: «τώρα βγήκανε οι κώλοι και μπαταλιάρανε τα μουνιά» αλλά και «η παρθενιά της γυναίκας είναι από κώλο», papageno: «με υπομονή κι επιμονή, ο κώλος γίνεται μουνί», pinotubo, oo9oo: «με σάλιο και υπομονή ο κώλος γίνεται μουνί».

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως παίζει και το « πουστομούνι».

  1. «Θα στο κάνω μουνί. Πουστόμουνο απαλό από το γλείψιμο. Θα στο λιώσω το κωλί σου! Αχ…κωλόχειλά μου! Σαν τριαντάφυλλο στα έχω ανοίξει πούστρα
    (από ερωτικό λογοτέχνημα)

  2. Πουστόμουνο... έρχεται η ώρα σου... 35 χρόνια ήταν πολλά.... να μας φοβάσαι.... για σένα γίναμε χρυσή αυγή.... για σένα....
    (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!)

  3. Μόνο και μόνο για το masturbating the wargod. Άντε ρε μαλάκες να κι ένας Ωραίος. Ρε καριόλη σ' αγαπάω. Χριστοί παντού Masturbating The Wargod ρε πουστόμουνα.

  4. Πουστομούνι δηλώνει την θέση του σ’ αυτή την κοινωνία. Περιμένει να χρησιμοποιηθεί και να ξαλαφρώσει δυνατά καυλιά.
    (λεζάντα από ΧΧΧ φωτογραφία με τον εικονιζόμενο σε προ(σ)κλητικότατες πόζες)

(Όλα απ’ το δίχτυ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πικάντικο λογοπαίγνιο του ονόματος του πασίγνωστου παγκοσμίως ηρεμιστικού Lexotanil.

Δυστυχώς δεν προσφέρεται το ίδιο εύκολα όποτε το χρειάζεσαι, παράγοντας που ασφαλώς κι αυξάνει τα έσοδα της φαρμακοβιομηχανίας Hoffmann - La Roche αφού, ως γνωστόν, το γαμήσι αποτελεί έξοχο ηρεμιστικό, αγχολυτικό, χαλαρωτικό και μάλιστα είναι παντελώς μπίο.

Υπονοεί τo εύκολο γκομενάκι που θα ανακουφίσει παίρνοντας τα χοντρά χωρίς πολλά – πολλά, αλλά καλύπτει και τον πρόθυμο πουτσοδότη που δεν θα αρνηθεί ένα φιλικό σέρβις.

Φρονώ πως ο όρος είναι γκαστρωμένος με πιθανούς απογόνους τα «μουνοτανίλ», «πουτσοτανίλ», «ψωλοτανίλ» και τα σχετικά.

Άλλωστε κυκλοφορεί και το παλεβοτανίλ από πενταετία σχεδόν.

- Η αλήθεια είναι ότι όποτε σε διαβάζω, νοιώθω μια παραζάλη.
- Οπτικά είμαι καλύτερος, σκέτο σεξοτανίλ.
(Από ..συζήτηση στο δίχτυ.)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συντάσσεται συχνότατα με τα «είμαι» και «περνώ» δηλώνοντας:

● μια εξέλιξη, μια δραστική κι αμετάκλητη αλλαγή, μια μεταμόρφωση του όντος, το πέταμα μιας μαύρης πέτρας πίσω, το σπάσιμο μιας παρθενιάς, πως κάποιος έκαψε γεφύρια, πως «ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη!!»,

● το πελώριο κι αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ κάποιων, το ασύμπτωτο των δρόμων τους, το «us and them», απαξιωτικά, κυνικά, ρατσιστικά, μελοδραματικά ή και σνόμπικα,

● υπερβολή.

Ενίοτε, κάπως πιο σεμνά, υπονοεί το αλλούφο και είναι συνώνυμη των «είμαι αλλού», «αλλού γι' αλλού» αλλά και των «είμαι σε άλλο επίπεδο» / «είμαι σε άλλο λέβελ»· κάτι που αποτελεί απόδειξη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, της προέλευσής της απ' τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιγνίων και δη των... πίστας.

Μοιάζει να προωθεί την ανεκτικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, αν και ξεκαθαρίζει θέση, σκοπούς, προθέσεις και στάση, δεν παύει να βαθμολογεί (έστω και θετικά), να απομακρύνει, να διαχωρίζει, να τονίζει τις διαφορές, να διασπά, να βάζει ταμπέλες.

  1. Αλλά όταν πλέον δίπλα σε εκείνον το «μεζέ», εκτός από ένα ούζο, ένα τσίπουρο ή μια ρακή, μπαίνουν μια βελγική μοναστηριακή μπίρα, μια ωραία φιάλη κρασί ή ένα ψαγμένο κοκτέιλ, το ζήτημα παίρνει άλλη τροπή. Πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε μόνο για σπεντζοφάι και μπεκρή μεζέ (όχι ότι δεν είναι μια χαρά και αυτά) αλλά και για μίνι teriyaki και μίνι σνίτσελ, για άγρια μανιτάρια με τυρί idiazabal ή για μια τηγανιά από συκωτάκια πουλιών. Με τα «μικρά» να έχουν περάσει πλέον σε άλλη πίστα, η Αθήνα φαίνεται να στρώνει σταδιακά ένα ζωντανό τραπέζι-ετεροτοπία. Ακόμη και (εστιατορικά) περιβάλλοντα που είχαν κατά κανόνα άλλο «τυπικό», χαλαρώνουν και μπαίνουν στο χορό της κοινοκτημοσύνης και της… ελαφρώς ακατάστατης ροής και βγάζουν γεύσεις στη σέντρα.

  2. Ο φεμινισμός είναι άλλης εποχής, η δική μας τον έχει ξεπεράσει και δεν τον χρειάζεται πια... Ευχαριστούμε τις φεμινίστριες που πάλεψαν ενάντια σε τόσα δεινά και κατάφεραν να εδραιώσουν τόσες ελευθερίες και δικαιώματα για μας αλλά πλέον είμαστε σε άλλη πίστα. Θέλουμε και λίγο παραμύθι βρε συνάδελφε... κι ας έχει και διαφημίσεις ανάμεσα.

  3. Εντάξει, όλοι κάνουμε λάθη, αλλά στο παρακάτω video ο τυπάς μπορώ να πω το παράκανε. Δεν το παράκανε μόνο, το πήγε σε άλλη πίστα!

  4. Και συ θα μπορούσες να διαβάζεις blog και να γράφεις κατινιές, το κάνεις; Δεν έχεις χρόνο και λόγο, τυχερέ!!! Μπορείς να δείξεις οίκτο και να συνεχίσεις, για να έχουν οι κακόμοιροι κάτι να ασχολούνται ή να σταματήσεις και να βοηθήσεις την θεαματικότητα των reality ή να ανεβάσεις το κασέ των 090. Ό,τι και να κάνεις μαζί σου!!!! Κατάλαβέ το παίζεις σε άλλη πίστα!!!

(Όλα απ' το δίχτυ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Εκ του εγγλέζικου «busybody»: ο ανακατωσούρας, ο αλλοτριεπίσκοπος (αυτός που ανακατεύεται στις υποθέσεις των άλλων χωρίς τη συγκατάθεσή τους), ο αδιάκριτος, ο περίεργος, ο κουτσομπόλης, ο δημιουργός προβλημάτων, ο δραστήριος που ανακατεύεται και παρεμβαίνει στις υποθέσεις των άλλων.

Σαν όρος της εγχώριας πολιτικάντικης σλανγκ χρησιμοποιείται αργά και πού, με την υποτιμητική έννοια «αυτός που ασχολείται με τα πάντα χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Νομίζω πως οι πιθανότητες να δούμε πολλά ιδρωμένα και κατακόκκινα αυτιά δίποδων γαϊδάρων κι αιτία να είναι ο όρος, είναι λιγότερες κι απ' το ποσοστό νικοτίνης σ' ελαφρύ τσιγάρο.

Κυκλοφορεί κι ο «μπιζιμποντισμός».

1. Άστραψε και βρόντηξε εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Απόστολος Κακλαμάνης σήμερα στη Βουλή. Αιτία το γεγονός ότι ο υπουργός δεν ήρθε στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτησή του. Έτσι ο κ. Κακλαμάνης τον χαρακτήρισε «περιφερόμενο μπιζιμπόντη» και «αγαπημένο των καναλιών που τον λιβανίζουν από το πρωί ως το βράδυ». Είπε δε ότι «θα ήμουν ο πρώτος που θα έβαζα την υπογραφή μου για πρόταση μομφής εναντίον του». (σήμερα)

2. Ας προσέξουμε λίγο τη σχέση Πάγκαλου -Παμπούκη. Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει αρχίσει φαγωμάρα μεταξύ τους. Ο αντιπρόεδρος θεωρεί ότι ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είναι «μπιζιμπόντης»! Ασχολείται, δηλαδή, με τα πάντα χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. (31/1/10)

3. Ο «ΜΠΙΖΙΜΠΟΝΤΗΣ» ΚΑΙ Ο «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ»
Ο Καραμανλής συνεχίζει, πάντως, να βρίσκεται στην Αθήνα και να κάνει τη μια σύσκεψη πάνω στην άλλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ τρέχει από τη μια παραλία στην άλλη! Κερδίζει τίποτα ο πρωθυπουργός από αυτόν τον ασταμάτητο «μπιζιμποντισμό»; Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αλλά ας φανταστούμε τί θα του συνέβαινε αν «έλιωνε» στις ακρογιαλιές! Κατακραυγή θα είχε ξεσηκωθεί! Και δικαίως! Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Μαυρίζουν τα κορμιά τους εδώ και δυο μήνες, κάνοντας πεταλούδα και περιμένοντας να πέσει ο καρπός της εξουσίας και να τον γευτούν! (11/08/09)

(Όλα απ' το δίχτυ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Συνοδεία του, καβάλα σε καναπέδες, έχουν γράψει ιστορία πολλές παρέες, συχνότατα μπροστά σε τηλεοπτικές οθόνες όπου λαμβάνουν χώρα ποδοσφαιρικά κι άλλα πρωταθλήματα, διαγωνισμοί της Eurovision, εκλογικά αποτελέσματα, εγκληματικά αποκτημένες ταινίες αλλά κι όποτε άλλοτε κάτι φέρνει πιο κοντά.

Βολικό· δεν χρειάζεται να πλυθεί σχεδόν τίποτε μετά, αφού «η κότα, η πίτσα κι η γυναίκα θέλουν χέρι», συχνά ρεφενέ, με χρόνο προετοιμασίας ένα τηλέφωνο κι ένα μισάωρο, έχει μεν σχεδόν αντικαταστήσει πλήρως τον κοντινότερο στην παράδοση συνδυασμό ούζου – μεζέ, αλλά δίνει δουλειά σε πολλούς πιτσαδόρους που νιώθουν κάτω από παντελόνι και ..σκελέα πως το δίπλωμα δίτροχου είναι, φευ, αποδοτικότερο του μεταπτυχιακού.

Αν και δύναται να προσφέρει τεράστια γευστική ποικιλία ανάλογα με τα γούστα, σαφώς ο συνδυασμός χορτοφαγική με μοναστηριακή υπολείπεται τραγικά τού απ’ όλα με οποιαδήποτε ξανθιά.

Για την ώρα ελάχιστοι έχουν προβληματιστεί αν το περιεχόμενο λουκάνικο παλιά χλιμίντριζε.

Με μόνο σκοπό την πληρότητα ενός πικάντικου menu, να πληροφορήσω πως η αβέβαιη ετυμολογία της ιταλικής «pizza» από το ελληνικό «πίττα» έχει πολλά ερείσματα, ενώ η «μπύρα» μας ήρθε από το βενετσιάνικο «bira» κι αυτό απ’ το γερμανικό «Bier».

Σαφώς σπανιότερα σερβίρεται και το «πιτσόμπιρο».

1. Πώς σας αρέσει να παίρνετε μάτι τον Θρύλο; Άλλοι με πιτσόμπυρο, άλλοι με βουντού και μόνοι, άλλοι με παρέα γένους θηλυκού να τους σπάει τα παπάρια με το οφσάιντ, άλλοι να ασφαλίζουν το σπίτι κα να αυτοσυγκεντρώνονται...

2. Για να καταλάβεις μαντάμ ΑΚΡΙΒΩΣ τι πιστεύει για τη μόδα ο οπαδός, κάνε αυτό το πείραμα. Κουραστική μέρα στη δουλειά τέλος και γυρνάει το αρρωστάκι σπίτι το βράδυ. Παραγγέλνει τηλεφωνικά το πιτσόμπυρο, βάζει τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού και βλέπει με το στόμα ανοιχτό το παιχνίδι μπάσκετ της ομαδάρας του. Εσύ περνάς μια, δυο, τρεις φορές μπροστά απ την τηλεόραση και στο τέλος κάθεσαι μπροστά της (κόβοντας τον Μπατίστ στο κάρφωμα) και του λες:
“Κοίτα αγάπη, αγόρασα αυτό το τζιν σήμερα στις εκπτώσεις. Απ τη «γραμμή» του μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ARMANI;”
Σου κόβω στοίχημα μαντάμ, ότι θα στο σκίσει το ΑRΜΑΝΙ ο ΠΑΝΑΘΑΣ

3. Pro evolution πρωταθληματάκια με πιτσόμπιρο από 8 βράδυ μέχρι 8 το πρωί!! α, και το Ninja Gaiden στο χρονόμετρο του παιχνιδιού έχει γράψει 62 ώρες αλλά για να βγάλεις τα bosses σου έβγαινε η ψυχή . οπότε υπολογίζω να μου έχει φάει περίπου 90-100 ώρες καθαρού gaming.

(Όλα απ’ το δίχτυ)

(από sstteffannoss, 23/03/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified