Selected tags

Further tags

Επιφώνημα-χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούν (κυρίως) τα κορίτσια σχετικά με την αγκαλίτσα, με το αίσθημα, ή για να αναφερθούν σε κάτι χαριτωμένο, ζουμπουρλούδικο, φλάφικο και ομορφούλι.

- Σού 'δειξε η Τίτα φωτό από το ανιψάκι της;;
- Ναι! Είναι πολύ γούτσου! Άχου το μωλέ!!

(από Khan, 23/07/09)(από vikar, 29/05/12)

Δες και γουτσισμός.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Σημαίνει άφησέ με ήσυχο, παράτα με, κάνε δουλειά σου κτλ.

Κάνε τουμπεκί ψιλοκομμέ- και τσίμπα δυο αυγά μελάτα ναούμ

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πρόκειται για τους συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης ....Δε βγαίνουνε με τίποτα και γι' αυτό γυρνοβολάνε όλη μέρα στα θλιβερά στενοσόκακα της Ζυρίχης, του Ντουμπάι και του Σίτυ, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τον επιούσιο.

Το βράδυ, κατάκοποι από την κενή καθημερινότητα, νοικοκυρεύουν το τσαρδί τους με την ανεμπόδιστη θέα στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης: τακτοποιούν τις ΔΕΚΟ τους, τα βαπόρια τους, τις ΠΑΕ τους, και πέφτουν για ύπνο. Μέχρι τον άλλο μήνα το πρωί που θα πρέπει να ξαναβάλουνε καμιά τζίφρα... Δεν τα κάνουν οι ίδιοι, δηλαδή, όλ' αυτά, αλλά ξέρεις τι ευθύνη είναι, να προσέχεις να μην ψοφήσεις από την κούραση;

Άλλωστε, πάντα υπάρχουν οι άλλοι, οι ανταγωνιστές στο μεροκάματο του τρόμου... Τόσοι και τόσοι ζούνε σήμερα με πενιχρούς μιζ-θούς και λίγο να μείνεις πίσω, θα το χάσεις το ρημαδομερίδιο στην αγορά... Κι ύστερα, άντε να ορθοποδήσεις... Γαμημένη επισφάλεια! Άναβε και κανά κερί στον Άη Εφραίμ, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Η φράση είναι από την εφημερίδα sport day και αφορά κυρίως στους έλληνες εφοπλιστές που «επαναπατρίζουν» κεφάλαια τελευταία... Γράφτηκε με αφορμή τον πολυμετοχικό βάζελο... Τώρα πια λέγεται γενικά για τα λαμόγια, πχ. [από σχόλιο σε blog]

«Ρε παιδιά μη τον κρίνετε σκληρά το Βουλγαράκη
Της Γενιάς των 700 ευρώ* είναι το παλληκάρι.

*Των 700.000.000 € εννοώ...»

αχχχ, ούτε να ξυριστείς δε προλαβάινεις (από xalikoutis, 02/10/08)πρέπει να βρω δουλειά ρε πούστη μου, δεν πάει άλλο (από xalikoutis, 02/10/08)ψάχνω ρε πατέρα, όλη μέρα με το βιογραφικό στο χέρι είμαι, εύκολο θαρρείς είναι; (από xalikoutis, 02/10/08)όλη μέρα στο κομπιούτερ, έχει ξεφύγει η μυωπία....και ποιος πληρώνει τώρα για εγχείρηση (από xalikoutis, 02/10/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τα ΜΜΕ των κίναιδων και των οπισθογεμών πάνε να μας παίξουνε πουστιά, ότι και καλά οι Έλληνες είναι ομοφοβικοί. Η παλιά αυτή παροιμία και ορισμός του άντρα, αποδεικνύει τη μεγάλη εξοικείωση και κατανόηση των Ελλήνων προς τα πουστριλίκια, σε βαθμό ώστε

- να μην ορίζουν τον πούστη ως τον άντρα με ομοφυλοφιλικές εμπειρίες
- αλλά αντίστροφα, τον άντρα ως τον πουστεύσαντα και ερευνήσαντα, ο οποίος συνειδητά και έχοντας δοκιμάσει κατάλαβε ότι δεν του πάει, δεν τη βρίσκει, ή και δεν την παλεύει ως άνθρωπος να την την τρίζει την όπισθεν.
Για άλλη μια φορά η εμπειρία ζωής και τα βιώματα είναι αυτά που κάνουν τον άντρα - άντρας γίνεσαι, δε γεννιέσαι, και αυτό απαιτεί να γίνεις αντρείος της ηδονής που έλεγε κι ο Καβάφης.
Η φράση λέγεται προς βαρέους αρσενικούς, που έχουν κάνει το κράξιμο καραμέλα, και αποτελεί υπενθύμιση ότι το πολύ αντριλίκι πολλές φορές συνορεύει με τις αντρίλες.

- Ο βρωμόπουστας, η παλιαδερφή, ο πισωγλένταρος, εγώ ρε φίλε είμαι άντρας, δεν είμαι λουκρητία, άντρας...
- Καλά, χαλάρωσε....το ψωμί σου δε στο τρώει....εξάλλου, άντρας είναι αυτός που τον έφαγε και δεν του άρεσε...
- Μπαρδόν...τι λες ρε Λευτέρη;
- Που λέει ο λόγος ρε Μπάμπη, που λέει ο λόγος....

"Ωρέ, πονούν τα παλλικάρια;" (από Vrastaman, 03/10/08)(από xalikoutis, 03/10/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Με τον όρο κότσος αναφερόμαστε σε έναν τύπο χτενίσματος κατά τον οποίο η γυναίκα μαζεύει τα μακριά μαλλιά της στο πίσω μέρος της κεφαλής. Η λέξη προέρχεται από τον αρχαιοελληνικό «κόττο», που σημαίνει το λειρί του κόκορα. Από αυτή τη λέξη προκύπτει και η κότα! Το φουσκωτό χτένισμα της γυναίκας που μοιάζει με κόττο, σιγά σιγά παρεφθάρη και έγινε: «κότσος».

Η μεταφορική φράση: «πιάνω κάποιον κότσο» σημαίνει ότι τυλίγω, ξεγελάω με δόλο, παραπλανώ.

  1. Απόσπασμα από blog:

Τελικά δικό μου είναι το λάθος... Με έπιασε κότσο εκείνη η καπριτσιόζα η μάγισσα που όταν μου πούλησε εκείνο το made in Taiwan ξόρκι... μου είπε: «Πρίγκιπά μου δε φταις εσύ, το μυαλό τους φταίει... Η καλοσύνη και η γοητεία δε μετράνε όταν τα προσφέρεις στο πιάτο... Για αυτό γίνε βάτραχος για να μπορούν όλα τα όμορφα κοριτσόπουλα να γοητεύονται από το ονειρεμένο παραμύθι του μυαλού τους πως θα μετατραπείς σε πρίγκιπα μόλις σε φιλήσουν...»

  1. Σχόλιο σε blog:

Ίσως να έχεις δίκιο και να με έπιασαν κότσο! Να με έπιασαν σε μια στιγμή αδυναμίας που λειτούργησα με το συναίσθημα και όχι με την λογική! και πίστεψέ με όταν θέλεις να βοηθήσεις και αποφασίζεις να κάνεις κάτι τέτοιο βοηθάς ήδη στην γειτονιά σου και στην πιο κάτω γειτονιά!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Πρόκειται για φράση ειπωμένη από χανιώλα ομολογουμένως νάρα που αυτηκόησα, summer '08.

Η φράση είναι μια ειλικρινής παραδοχή ότι «αφού πάω με το ροκοφλόκο και του δίνω κάτι -και τι κάτι!- να ασχολείται, να μη βγάλω κι εγώ το κατιτίς μου... Με τα 3 του θα μείνω;».

Λέγεται μόνο από συνειδητοποιημένα ξέκωλα, διαθέτοντα εξοπλισμό ρυμούλκησης πλοίων πιστοποιημένο με ISO και HAACP, τα οποία δεν πέφτουν με κοπλιμέντα.

- Κοίτα Χρυσούλα, εγώ με τον Ευγένιο τά 'χω λύσει αυτά τα... Τρία μου δίνει, έξι του παίρνω. Και είμαστε κι οι δυο ευχαριστημένοι....
- Καλά κάνεις εσύ.... Εγώ, δεν ξέρεις πόσο μετανιώνω που του Κωνσταντίνου του είπα κι ευχαριστώ για το smart... σιγά το δώρο, αυτά είναι αυτονόητα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Στην φράση αυτή για να την πηδήξεις, πρέπει να παίξεις μαζί της επιτραπέζιο, αναφέρεται στο είδος γκόμενας που δεν είναι στρειδομούνα ή παρθενοπιπίτσα από τη μία, αλλά ούτε και κάνα παρτόλι από την άλλη.
Με όρους Μπέβερλυ Χιλλς, δεν είναι ούτε η Ντόνα, αλλά ούτε και το καραπουταναριό η Βάλερυ με την Πόρσε. Είναι ένα γλυκό πλασματάκι που γουστάρεις γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, αλλά που, από την άλλη, απαιτεί όλο το πανάρχαιο τελετουργικό των αμερικάνικων εφηβικών ταινιών προπερασμένης και βγάλε δεκαετίας πριν από το ζευγάρωμα.
Η εμφάνιση στο σπίτι των γονιών της με λουλούδια και σοκολατάκια πριν το απογευματινό σινεμά και το παγωτό μετά είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική, ενώ η υπομονή πρέπει να είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Η ικανοποίηση ποικίλει με τα γούστα.

- Σοβαρέψου, ρε. Αυτή για να την πηδήξεις πρέπει να παίξεις μαζί της επιτραπέζιο.
- Ναιναιναί!!! Το θέλω όλο το πακέτο! Επιτραπέζιο, ταινιούλα με καλτσούλες, κουβερτούλα, ποπκόρν και αγκαλιά το μαξιλάρι, όλο!
- Ε, είσαι άρρωστος αγόρι μου...

(από xalikoutis, 01/10/08)Λακές των ντόπιων και ξένων μουνοπωλείων! (από Vrastaman, 01/10/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έκφραση που χρησιμοποιείται από αδερφές προς αδερφές για να αλληλοχαρακτηριστούν...

- Καλέ κι αυτή δικιά μας είναι, τσιριμπίμ-τσιριμπόμ!!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το παλαιό ελληνικό απόφθεγμα «ένα ίσον κανένα» που έλεγε ο λαός στα δύσκολα χρόνια της φτώχειας, της ανέχειας και των πολέμων για να σχολιάσει τη μεγάλη παιδική θνησιμότητα και να ενθαρρύνει την αβέρτα κουβέρτα τεκνοποίηση για τη διαιώνιση του έθνους, στην εποχή μας έγινε σχόλιο για το άτοπο της πίστης προς το έτερον ήμισυ.

- Ρε άνθρωπε, άντρας είσαι κι εσύ, έχεις τις ανάγκες σου, δεν πρέπει να τις καταπιέζεις, σέρνονται και ψυχολογικά διάφορα... πρέπει να γαμήσεις, εγώ στο λέω... πρέπει να γαμήσεις. Τελεία.
- Άντε πάλι τα ίδια... μη με τρελαίνεις ρε μαλάκα, εγώ δε γαμώ; Εγώ δε γαμώ; Κι η Σοφία τι είναι, καλοριφέρ; Μουνί δεν έχει η Σοφία; - Μία ίσον καμία...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Προσφώνηση δυσαρέστησης.

- Ποιος στο είπε αυτό;
- Σου είπα, γαμώ τον Ανανία μου!!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified