Αυτός που «ψάχνει» ερωτικό αντικείμενο του πόθου του.
Απίστευτη ερμηνεία του Al στην ομότιτλη ταινία (ομότιτλη σε Ελληνική μετάφραση).

- Ο γέρος ψώνισε πιπινάκι.
- Απόψε παίζει τρελό ψωνιστήρι.

Al (από northwind, 15/03/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Προσφώνηση για κορίτσι που, σύμφωνα με την παράδοση, δεν έχει όνομα μέχρι να βαφτιστεί. Το αγοράκι αντίστοιχα ονομάζεται «μπέμπης». Πιο παλιά οι χριστιανοταλιμπάν υπάλληλοι του ληξιαρχείου έκαναν τα στραβά μάτια και άφηναν κενό το όνομα του παιδιού όταν το δήλωναν οι γονείς του. Δεν ξέρω αν είναι διαδεδομένο αυτό το φαινόμενο και σήμερα.

Φέραμε τα παιδιά, τον Γιάννη, τη Γωγώ και την Μπουμπού με το λεωφορείο στο χωριό.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο τύπος που αγοράζει πρώτη φορά στην ζωή του μπουκάλι και κάθεται όλη την ώρα από πάνω του για να μην πιούνε οι άλλοι περισσότερο από αυτόν.

- Ρε Κωσταντίνε, πού είναι ο Φάνης και δεν έρχεται εδώ μαζί μας που έχει και μουνιά;
- Άστον τον μαλάκα μωρέ Νάσιο, πρώτη φορά πήρε μπουκάλι και κάθεται από πάνω μην του το πιούνε οι άλλοι... Ο μαλάκας ο μπουκαλοφύλακας...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Δεν είναι εδώ ο κάτοικος της Ιταλικής μεγαλούπολης, είναι ο χειριστής του αντιαρματικού καθοδηγούμενου βλήματος. Επειδή ο χειριστής χρειάζεται να έχει εξαιρετική εκπαίδευση και προσόντα και οι Μιλανέζοι θεωρούνται μέσα στο τοπ τεν των μάχιμων.

Σε δέκα μέρες έχουμε Παρμενίωνα, είναι οι Μιλανέζοι έτοιμοι; Θα έχουμε βολές.

ΜΙΛΑΝ (από northwind, 15/03/13)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο μπακλαβάς στα καλιαρντά εκ των σούκρα= ζάχαρη (πρβλ. γαλλικό sucre) και καρύδα.

Εγώ τώρα θα τζάσω το κελόπαγκρο γιατί το έχω αρχίσει μη τ αφήσω στη μέση και θαρθω από κει. Με φρέσκο βουτυρο την έκανες την σουκροκαρύδα; (Αποκατέ).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λυρική εκδοχή της βλογιοκομμένης μπλογκοδιάρροιας που ποστάρει στο βλόγιόν του στην μπλογκόσφαιρα ο μπλογοτέχνης μπλόγκερ καθώς μπλογκάρει με την κρυφή ελπίδα ότι όλο και κάποιος εβλογημένος θα τη διαβάσει κατά την μπλογκότσαρκά του.

1. Άμα δεν είχα τη συγγραφική μου ιδιότητα -στο διαφορετικό είδος που λέγεται μπλογοτεχνία (πω, πω, τι γλωσσοπλάστης είμαι επιτέλους;) δε θα είχε γίνει καμία από αυτές τις συζητήσεις. Ίσως να είχαμε συναντηθεί κάπου άλλου, αλλά δεν νομίζω να τα λέγαμε έτσι.

2.
ΤΣΙΜΑΣ: - Υπάρχει κάποιος λογοτέχνης που πιστεύετε ότι βρίσκεται εκτός νομιμότητας ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: - Τώρα πια, μόνο οι μπλογοτέχνες.
ΤΣΙΜΑΣ: - Ορίστε ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: - Οι μπλόγκερ. Γιατί αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα.

3. Ένας 38άρης οικογενειάρχης, πατέρας, άνεργος 3 χρόνια, χωρίς καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες (ούτε καν σε ελληνικές), που καπνίζει πολύ, πίνει πολλούς καφέδες και αρκετό κρασί, αλλά κατάφερε να κόψει την τηλεόραση, Σκορπιός με ωροσκόπο στον Καρκίνο, που δεν πήγε ποτέ σε γήπεδα, σκυλάδικα και πορνεία, που ιδεολογικά δεν ανήκει κάπου, αλλά απεχθάνεται και καταδικάζει τη βία και τους φασίστες κάθε είδους και που γράφοντας μόνο τα βράδια κατάφερε να ολοκληρώσει πέντε μυθιστορήματα, μια νουβέλα, δύο κινηματογραφικά σενάρια, ένα θεατρικό, αρκετά διηγήματα, ένα παιδικό και ένα έμμετρο 150 σελίδων στα πρότυπα του Ερωτόκριτου και που τα βράδια αυτοανακυρήσσεται μπλογοτέχνης ενίοτε τρολάροντας σε αυτό το σχιζοφρενικό αμάλγαμα από εκλαϊκευμένη επιστήμη, σατιροποιημένη επικαιρότητα, πολιτικοποιημένη σάτιρα, φιλοσοφία της αμπέλου, σουρεαλιστικό χιούμορ και λογοτεχνία, που αποκαλεί «μπλοκ».

Got a better definition? Add it!

Published

Σχολή Φωτομοντέλων Αυλώνας.

Πιο συγκεκριμένα οι Στρατιωτικές Φυλακές, αλλά στα στρατά το λένε έτσι, μιας και όποιος καταλήξει εκεί ή είναι από την αρχή φωτομοντέλο ή το παριστάνει για να κερδίσει το πολυπόθητο Ι5.

Στο τέλος το πλέον πιθανό είναι να βγει αληθινό φωτομοντέλο από εκεί.

- Ασιμάκι είμαι για σκοπός ημερήσιο στα μοντέλα.
- Σ.Φ.Α πας; Θα πήξεις...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Τιτανοτεράστια ατάκα που ακούστηκε από αεκτζή στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά. Σκοπό είχε να του την πει σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρος ο διάλογος, μνημείο του νεοελληνικού πολιτισμού παρέα με τον παράγοντα Εδεσσαϊκού, το τηλεφτυάρι, το κοπιτιπίτα και τόσα άλλα. Σε περίπτωση που οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος δεν καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα .flv, είναι κρίμα να στερηθούν τέτοια ντοκουμέντα.

Επιστρέφοντας στα γεγονότα, αν και οι σχετικές πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, στοιχεία αναφέρουν ότι, στο εν λόγω περιστατικό, ομάδα αεκτζήδων αφού συνδιαλέγη εποικοδομητικά με τον Τάκη, τον έριξε μέσα σε έναν κάδο. Αυτός επέλεξε να σταθεί εκεί ακίνητος, παριστάνοντας το νεκρό με σκοπό να αποτρέψει την συνέχιση της κουβέντας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η σειρά των παραπάνω γεγονότων οδήγησαν στην γέννηση μιας από τις πιο τιραμισουρεαλιστικές ατάκες του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.
Η ατάκα χρησιμοποιείται ως φράση πασπαρτού, με σκοπό να ανάγει την συζήτηση στα ανώτερα επίπεδα χαβαλέ και καψίματος.

Ο ορίτζιναλ διάλογος αυτούσιος :

Τάκης: Ναι.
Αεκτζής: Ναι καλησπέρα.
Τ: Ένα λεπτό. Εγώ απ' την Κόρινθο τα 6 της δυναμό μες το ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ! ΜΕΣ ΤΟ ΣΠΙτάκι σου! Παρακάτω λέγε.
Α: Έλα ρε Τάκη τι έγινε;
Τ: Ναι καλά λέγε.
Α: Από Ηράκλειο τηλεφωνώ.
Τ: Από;
Α: Από Ηράκλειο Κρήτης.
Τ: Ναι έλα.
Α: Λοιπόν, πρώτα από όλα εγώ είμαι ΑΕΚ.
Τ: Πες μου.
Α: Και θά 'θελα να σε ρωτήσω, σοβαρά τώρα μου λένε εδώ φίλοι μου δεν ασχολούμαι και τόσο πολύ.
Τ: Τι είσαι (ακατάληπτο) κάτσε κάτσε λέγε;
Α: Ναι μ'ακούς τώρα;
Τ: Ναι ακούω λέγε.
Α: Μου λένε εδώ κάτι φίλοι μου ΑΕΚτζήδες πωρωμένοι και τέτοια οτι έκανες το νεκρό σε κάτι κάδους. Τ: (ένοχο γελάκι)
Α: Τι είναι αυτά τώρα;
Τ: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠ' ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ! Κοίτα να δείς φιλαράκο... Βγάλ' το νυφικό να μιλήσουμε. Από βρώμες θα πείτε πολλές... Πραγματικότητες... Πραγματικότητες ισχύει καμία;

  1. - Που χάθηκες ρε Μήτσο; Έμαθα έκανες τον νεκρό σε κάτι κάδους...
    - Χαχα, άρχισε το κάψιμο.

  2. Μάνα: Παιδί μου που ήσουν, ανjυσηχήσαμε !
    Γιός: Άσε μάνα, έκανα το νεκρό σε κάτι κάδους...
    Μ: Πουλάς και ειρωνjία ρε αλjήτη ;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Για την ακρίβεια FTSE από τα Financial Times & London Stock Exchange.

Ο FTSE 100 είναι ένας δείκτης που παρακολουθείται από όλα τα international lamogia.

Panic panic ο φούτσι 100 πάει για limit down, πουλάτε - πουλάτε.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο Συνταγματάρχης, από το Σ/ΧΗΣ που λατρεύει να βάζει στο σφραγιδάκι του.

Ποντίκια τελειώνετε με το γόπινγκ γιατί έρχεται ο ΣΧΗΣ.

leader (από northwind, 13/03/13)

βλ. και κατίνος, Κώνος, Θεσνίκη (Θεσσαλονίκη) κά.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified