Further tags

Ο ομοφυλόφιλος ο οποίος είναι και ενεργητικός και παθητικός.

Είναι σύντμηση της αγγλικής λέξης versatile που σημαίνει προσαρμόσιμος, ευέλικτος.

Συνώνυμο είναι η λέξη ενεργοπαθητικός. Αντιδιαστέλλεται με τον τοπ = γκέι ενεργητικός (από το αγγλικό top, αυτός που είναι από πάνω, δες και κωλόμπα, πισωκέντης) αλλά και με τον μπότομ = γκέι παθητικός (από το αγγλικό bottom, αυτός που είναι από κάτω, δες και πισωγλέντης, την τρίζει την όπισθεν).

Σχετικό λήμμα: εμ σαμπού εμ κοντίσιονερ

  1. (Από αγγελία στο http://www.gayworld.gr)
    ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ 25/170/80 ΨΑΧΝΩ ΕΝΑΝ ΑΠΟ 37-47 ΤΟΠ Η ΒΕΡΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΧΙ ΕΥΣΟΜΟΙ

  2. (Από http://gayprofusion.wordpress.com)
    Καλό κι άγιο το βερς, δε λέω αλλά έχει γίνει και λίγο καραμέλα. Στην πραγματικότητα θα σας απαντήσει πως είναι βερς μόνο και μόνο για να μη χάσει το κρέας, αφόσον του αρέσει. Γιατί, αν σας πει από την αρχή ότι είναι μπότομ και είστε κι εσείς το ίδιο, μοιραία δεν μπορεί να γίνει κάτι μεταξύ σας. Κορόιδο είναι;

Got a better definition? Add it!

Published

Ο αποβλακωμένος, άνθρωπος σε φυτική κατάσταση, που η ύπαρξή του είναι καθαρά διακοσμητική ή χρηστική μόνο για τους άλλους. Συχνά χρησιμοποιείται για εξαρτημένους που έχουν καταλήξει φυτά από την σκληρή χρήση.

- Φίλε, έχεις ένα κατοστάρικο;
- Έχουμε αλλάξει νόμισμα ρε κομοδίνο, δεν τό 'χεις πάρει χαμπάρι; Άιντε... Κοκό-ζαπρέ και άγιος ο Θεός!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Στα γερμανικά η δεσποινίδα, στα νέα όμως ελληνικά η λέξη... απογειώνεται και μεταφέρεται, πούαλλού, στην συμπαθή ομάδα των ομοφυλοφίλων.

Φιλονικία μεταξύ οδηγών στο δρόμο :
Ο ένας, με αδελφοφωνή:
- Ά να χαθείς κρυφόπουστα!
Ο συνοδηγός του άλλου: - Ρε μαλάκα, στην είπε χοντρά η φρόιλάιν! Δεν θα απαντήσεις;
- Μπα, δεν ασχολούμαι με πούστρες. Στο τέλος θα νομίσει ότι γουστάρουμε κιόλας!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Άκρως υποτιμητικός χαρακτηρισμός αποκλειστικά παθητικού ομοφυλόφιλου από άλλους ομοφυλόφιλους οι οποίοι είναι ή μόνο ενεργητικοί ή, το πολύ πολύ, βερς.

Η λέξη προκύπτει από το αγγλικό bottom = ο από κάτω, με την προσθήκη της κατάληξης -ιέρα. Ωσεκτουτού κλίνεται όπως π.χ. τα ψωμιέρα, σιφονιέρα και μπετονιέρα.

  1. (Από http://the-wrong-guy.blogspot.com)
    Σιχαινόμαστε στους άλλους πράγματα που ενδόμυχα γνωρίζουμε πως βρίσκονται μέσα μας. Εκνευρίζομαι πολύ με τους ψυχαναγκαστικούς γιατί και εγώ σε μερικά πράγματα θέλω να υπάρχει μια σειρά. Πάρε για παράδειγμα αυτές τις σιχαμένες τις ομοφοβικιές. Γιατί ταράζονται τόσο όταν αντιλαμβάνονται ένα γκέι; Διότι κατά βάθος αντί για αντρουά μάγκες όπως αυτοχαρακτηρίζονται είναι μποτομιέρες του ελέους.

  2. (Από http://raptusr.blogspot.com)
    Με τους κοιλιακούς μου και το παραμύθιασμα μου τους έχω γαμήσει όλους. Κώλο για κώλο δεν άφησα. Μπορώ να πω, είμαι ο γαμιάς της Θεσσαλονίκης. Όπως επίσης και ο καλύτερος στο να αποφεύγω τις σχέσεις. Όλες οι μποτομιέρες θέλουν σχέση τόσο απεγνωσμένα, που με το παραμικρό χάδι και με λίγα γλυκόλογα σου κάθονται ασυζητητί. Η Θεσσαλονίκη είναι ο παράδεισος μου. Άσε που έχει περισσότερους bottoms από tops, το αντίθετο με την Αθήνα δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός φίλου μου, που σημαίνει πως θα έχω να γαμάω εις τον αιώνα τον άπαντα.

(από Khan, 03/05/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Σημαίνει τον αδέξιο στις κινήσεις του στόματος, αυτόν που δαγκώνει. Προέρχεται από την έκφραση: «μάστορας, και στα τσιμπούκια κάστορας».

- Τι έγινε ρεμάλ, γιατί κρατάς τ' αρχίδια σου, πέρασε κάνας παπάς;
- Όχι ρεμάλ ναμμ, χθες βράδυ βγήκαμε με την Στέλλα.
- Ποια, την Στέλλα τον κάστορα; Όχι ρε πούστη, καλά να πάθεις. Άλλη φορά να ρωτάς...

Ένας κάστορας ετοιμάζει μία πίπα (από poniroskylo, 24/11/08)Πάστορας και στα τσιμπούκια μάστορας (από Vrastaman, 24/11/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Αυτός που χάνει συνεχώς στο στοίχημα, δηλαδή τα ρίχνει στον κουβά!

- Ρε συ... Έπιασε το δελτίο χθες ο Σταύρος;
- Μπα... Τι να πιάσει ρε, αυτός είναι Κουβανός...

(από Khan, 21/04/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έκφραση με ρίζες στο ελεύθερο κάμπινγκ σε έρημες ακρογιαλιές και άμεσα κατανοητή σε όποιον έχει κάνει αυτό το συγκεκριμένο είδος διακοπών - και ξέρει και τα συν και τα πλην.

Όταν αναφέρεται σε καταστάσεις, χύμα στο κύμα μπορεί να σημαίνει απόλυτη χαλάρωση, ξεκούραση και ξενοιασιά αλλά και ανοργανωσιά, προχειρότητα ως εκεί που δεν πάει άλλο και αυθαιρεσία. Και όταν λέμε ότι κάποιο άτομο είναι χύμα στο κύμα μπορεί να εννοούμε ότι είναι αυθόρμητος, ανεπιτήδευτος και γνήσιος αλλά παράλληλα και αδιάφορος, τσαπατσούλης και εν γένει και ό,τι νάναι.

Όπως το χαβαλέ, που είναι πάνω κάτω συνώνυμο, έκφραση απολύτως σχιζοφρενική και πολύ Ελληνική - κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Σχετικά λήμματα: Ίφκινθος, χαλαρά, χαβαλέ, χαρμπαγιάγκαλος, του μουνιού το πανηγύρι, άρτσι μπούρτσι και λουλάς, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

  1. Camping rules!!!!!! Και φυσικά αν είναι και σε παράνομο μέρος τόσο το καλύτερο. Και τα οργανομένα camping ειναι ωραία φάση, αλλά αν δεν είσαι χύμα στο κύμα... εκεί είναι όλη η γλύκα, να ψάχνεις να βρείς νερό ΑΝ θέλεις να κάνεις μπάνιο ... (Από forum)

  2. Γενικως οι υπηρεσιες ειναι παρα πολλες,τα ατομα σχετικα λιγα και το χωσιμο παει συννεφο απολες τις μεριες.Και το χειροτερο ειναι οτι αυτα συμβαινουν οχι γιατι η μοναδα εγινε 'προβλεπε' αλλα γιατι ειναι χυμα στο κυμα τοσο πολυ που κανεις δεν ελεγχεται για το τι κανει. (Από το OMHROI.gr)

  3. Red30, μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο Ελλαδιστάν ( που τείνει να γίνει Αφανιστάν και Αφραγκιστάν ), και εδώ περνάνε τις *ουστιές τους χύμα στο κύμα, ακόμα και με κατοχύρωση νόμου αν χρειαστεί. (Από forum)

  4. Α,ρε Γιάννη!!!μου αρέσει ρε αυτό το άτομο...μου αρέσει!πάει και τελείωσε!είναι χύμα στο κύμα...είναι άμεσος...ειλικρινής...έχει χιούμορ...σίγουρα έχει και τις μαύρες του..αλλά εμένα μου αρέσει και κατάμαυρος!!! :lol: (Από forum)

  5. Το καλύτερο τελικά είναι το μούσι κι εγώ κατά καιρούς βαριέμαι το ξύρισμα και το αφήνω κανα μήνα :p Θέλει πολλή περιποίηση το μούσι πάντως. Αμα το αφήσεις χύμα στο κύμα και δεν το περιποιείσαι φαίνεσαι σαν σκατάνθρωπος. (Από forum)

  6. Οσον αφορά την "ευτυχία"στις εξωσυζυγικές σχέσεις...ευτυχία είναι αυτό ι προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης και τόνωσης εγωισμού?
    Καλύτερα δεν είναι να παίρνει διαζύγιο κανεις και να'χει σχέσεις χύμα στο κύμα αφού αυτό θεωρεί πως τον κάνει ευτυχισμένο? (Από το sxeseis.gr)

(από poniroskylo, 13/05/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο άνθρωπος που δεν κάνει σφάλματα, ο αλάθητος. Λέγεται ότι το copyright της φράσης ανήκει στην ανεπανάληπτη λεξιπλάστρια και επίτιμο μέλος του slang (χωρίς να το ξέρει) Κα Άντζελα Δημητρίου.

Στο μαγαζί : - Πάλι έδωσες λάθος παραγγελία! Το τραπέζι 10 παρήγγειλε κοκορέτσι, όχι το 9!
- Ά, για να σου πω Γιώργο! Το λάθος είναι του μάγειρα. Πόσες φορές θα σου πω ότι εγώ είμαι άσφαλτος;

Για περισσότερα τέτοια κόπιραϊτ της εθνικής μας αοιδού, δείτε και στο λήμμα αντζελισμός.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το πονηρό πορνίδιο, η γυναίκα εκείνη η οποία θα χρησιμοποιήσει όλη την γυναικεία πονηριά και μαεστρία (ακόμα και τον κώλο της) προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της.

Σούλα : - Καλά μωρή, για πότε τον γνώρισες, για πότε τον πήδηξες και για πότε τόνε τύλιξες τον Σάκη, είναι να σε θαυμάζουν. Καλά, τελικά είσαι και πολύ πορνηρή γκόμενα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Γνωστή όσο παλιά υποτιμητική λέξη, συνώνυμη της γριάς.

- Μαλάκα, δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι ο Πέτρος πρέπει να έπιασε δουλειά σαν ζιγκολό.
- Γιατί το λες αυτό;
- Καλά, όλοι ξέρουν ότι ήταν γνωστός πιπινοφάγος, και τώρα τελευταία τον βλέπω να κυκλοφορεί με γρίτζελα...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified